first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- juventinu88
- utilizator constant
- hegedusalin
- veteran
ahaaaa, acu' am inteles de ce nu foloseste genu tractiunea pe fir, sa nu i se zburataceasca pinky (rozalia)dragos74 scrie: mai intai trebuie sa faci diferenta intre a lansa 15m cu o musca fara portanta prea mare si clasa mica si fara vant ....si a lansa 30 m cu un streamer cu portanta mare si vant ....![]()
....in cazul asta nu vei putea lansa fara tractiune pe fir...![]()

uneori imi iese double haul, alteori nu, asa cum zice mel krieger in film
, miscare de "down-up" nu e intotdeauna sincronizata cu momentele de tractiune-inertie a firului.
acum le inteleg pe colegele noastre de trafic, care spun ca nu le ajung cele doua maini la condus, asa m-am simtit eu la prima sedinta de fly cast
probabil de eram caracatita imi iesea din prima

acum le inteleg pe colegele noastre de trafic, care spun ca nu le ajung cele doua maini la condus, asa m-am simtit eu la prima sedinta de fly cast

probabil de eram caracatita imi iesea din prima

Michael va recomanda Regulamentul forumului
- hegedusalin
- veteran
nu-s expert, dar cred ca un shooting head se poate atasa unui running line, asa cum intre cele doua probabil se poate include un DT line, dupa logica mea.
sa ma corecteze profesorii.
sa ma corecteze profesorii.

Michael va recomanda Regulamentul forumului
- hegedusalin
- veteran
Eu ma gandeam sa nu se incurce unu pe altu. Orice fir are capatul mai subtire, deci mai usor si urmeaza burta mai grea. Dak pui in capat ceva mai greu are 2 greutati. Nu se duce naibii tot. Cu running line si shooting head dupa, mi se pare in regula. Ma bate un gand la un shooting head floating, dar mi-ar fi placut sa il pot pune la firul care-l am. Chestia e ca am vuzut doar #6. Mi-ar trebui un 4. Ma mai gandesc. Poate mai stau sa prind cat de cat castingul cu fir normal pana sa ma bag pe shooting head-uri. Weekend placut la toti.Am spart-o la munte 

runing line-ul este un fir subtire in general ...dar intodeauna uniform
sooting headul este reprez. tocmai de firul ce se pride de runing line ....in general mai scurt si mai greu decat un fir normal ....
W.F.-urile practic sunt un fel da shuting headuri .cu tot cu runing line (sau invers )
firele acelea scurte ce se pot atasa unui fir normal....sunt un fel de lidere ....normal sinking ce se ataseaza firelor floting pt a putea pescui in adancime fara a schimba firul ci doar prin atasarea unui lider f. scurt...
shoting headurile sunt fire scurtre de aprox 8-14 m ce se leaga de runing lineuri ....nu de alt fir...
e adevarat ca poti face diferite inovatii ...adica un snur subtire clasa mica ...2-3...sa-l folosesti ca runing line pt un shooting head clasa mare 8-9-10....etc

sooting headul este reprez. tocmai de firul ce se pride de runing line ....in general mai scurt si mai greu decat un fir normal ....
W.F.-urile practic sunt un fel da shuting headuri .cu tot cu runing line (sau invers )

firele acelea scurte ce se pot atasa unui fir normal....sunt un fel de lidere ....normal sinking ce se ataseaza firelor floting pt a putea pescui in adancime fara a schimba firul ci doar prin atasarea unui lider f. scurt...
shoting headurile sunt fire scurtre de aprox 8-14 m ce se leaga de runing lineuri ....nu de alt fir...

e adevarat ca poti face diferite inovatii ...adica un snur subtire clasa mica ...2-3...sa-l folosesti ca runing line pt un shooting head clasa mare 8-9-10....etc