first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Michael exista astfel de lanseuri doar ca in filmu ala nu Bred Pitt a stat pe aceea stanca , avut un dubleur ... daca exersezi o sa reusesti si t sa lansezi asa , nu cu atata fir ca noi nu avem ape atat de mari ca in filmu ala , dar pe ape montane , pe parauri in 80% o sa lansezi asa (cu uscate ) sub arbori ...
io asa zic ca is 3 lanseuri care's baza castingului ... asta lateral (care ai vazut in film ) double haul peste cap , si rollcast-ul ... daca astea stii , poti pescui fara probleme cu succes pana'n pensie ... in rest vrajelile ce ai vazut in filmele pe youtube , is vrajeli ... cu majoritatea betelor din comert nici nu poti face si oricum faci galagie cu astfel de castinguri dar in FF linistea si apropierea neobservata e atat de importanta cat musca ce ai pe capatu firului ...
io asa zic ca is 3 lanseuri care's baza castingului ... asta lateral (care ai vazut in film ) double haul peste cap , si rollcast-ul ... daca astea stii , poti pescui fara probleme cu succes pana'n pensie ... in rest vrajelile ce ai vazut in filmele pe youtube , is vrajeli ... cu majoritatea betelor din comert nici nu poti face si oricum faci galagie cu astfel de castinguri dar in FF linistea si apropierea neobservata e atat de importanta cat musca ce ai pe capatu firului ...
- Mugurstefan
- veteran
Pai io zic sa va luati Notebookul cu voi cu filme si sa dati ca acolo.Michael scrie:deocamdata "scoala" mea sunt filmele din care incerc sa prind miscarile corecte si punerea lor in practica pe apa.
faza e ca eu chiar vreau sa invat sa fac un casting cat mai corect/curat....sa fiu mandru de cum lansez, apoi cu pestii mai vedem

Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
o intrebare-double haul
.miscarea spre spate mi se pare in regula,logica,cu o mana incarci batzul prin miscarea lui spre inapoi si cu alta il incarci cu miscarea spre inainte(mana de pe fir) ..mainile lucrand invers una fata de cealalta..un cuplu de forte de fapt
ei..la faza inversa cu drepta impingi batzul spre inainte(considerand ca esti dreptaci) dar cu stanga faci aceeasi miscare spre inainte..nu vi se pare"peste mana?"...sau n-am inteles eu corect miscarea asta
Gandind fizic miscarea tehnica mi se pare un castig mare fata de lucrul cu o singura mana asupra batzului si firului..ca si distanta,incarcare ..dar la partea a doua ..pur si simplu nu ma prind cum..m-am gandit ca poate sa fie un decalaj intre trasul firului cu stanga si incarcatul batzului cu drepta,cand simti ca ai incarcat destul batzul si nu mere mai mult atunci aplici si o forta cu mana libera..altfel mi se pare o miscare din tot corpul..daca e sa fie concomitenta,un fel de balet,cel putin la inceput n-ati simtit asta?
.miscarea spre spate mi se pare in regula,logica,cu o mana incarci batzul prin miscarea lui spre inapoi si cu alta il incarci cu miscarea spre inainte(mana de pe fir) ..mainile lucrand invers una fata de cealalta..un cuplu de forte de fapt
ei..la faza inversa cu drepta impingi batzul spre inainte(considerand ca esti dreptaci) dar cu stanga faci aceeasi miscare spre inainte..nu vi se pare"peste mana?"...sau n-am inteles eu corect miscarea asta
Gandind fizic miscarea tehnica mi se pare un castig mare fata de lucrul cu o singura mana asupra batzului si firului..ca si distanta,incarcare ..dar la partea a doua ..pur si simplu nu ma prind cum..m-am gandit ca poate sa fie un decalaj intre trasul firului cu stanga si incarcatul batzului cu drepta,cand simti ca ai incarcat destul batzul si nu mere mai mult atunci aplici si o forta cu mana libera..altfel mi se pare o miscare din tot corpul..daca e sa fie concomitenta,un fel de balet,cel putin la inceput n-ati simtit asta?

atat in spate cat si in fata mana stanga va trage de fir in contra lansetei rolul ei fiind in ambele cazuri sa mentina firul in tensiune si sa nu-i permita sa ''moara''.....

in orice caz e greu doar teoretic fara sa-ti arate cineva practic cum trebuie sa fc. mainile

dar cum ai inteles tu ca spre in fata si mana ce tine firul tot in fata se indreapta....

Bogdan, da o cautare pentru "tightlines " pe youtube si o sa gasesti cele mi bune lectii pentru incepatori. Te invatza lansarile de baza si tipul e un profesor excelent. Sint mai incepator de cit tine, m-am uitat la o multime de filmuletze si astea mi se par cele mai clare si la obiect.
Ai dreptate, si mie mi s-a parut cam aiurea sa trag de "atza" la lansarea inainte.
Incearca fara batz, asha cum zice tipul din film si ai sa vezi ca incepi sa prinzi miscarea.
Miscarea o prinzi, problema e cu peshtii la mine
Ai dreptate, si mie mi s-a parut cam aiurea sa trag de "atza" la lansarea inainte.

Miscarea o prinzi, problema e cu peshtii la mine

bogdane, prea analizezi tu fortele alea....tre' sa exersam cat mai mult si sa aducem corectii la ce stim deja, la locul faptei.
ca asa poti sa-ti storci creierii pana nu mai ramane nik
o sa vezi tu ca dupa muuuulte exercitii pe teren, vom lansa to mai frumos din instinct, by default
ca asa poti sa-ti storci creierii pana nu mai ramane nik

o sa vezi tu ca dupa muuuulte exercitii pe teren, vom lansa to mai frumos din instinct, by default

Michael va recomanda Regulamentul forumului