Dragos, eu lansam cam 45 grade in sus pe curent..in jur de 5-6 metri de snur plus leader-tippet..si urmaream capatul snurului ca i-am facut o bucla cu un varnis negru pe culoarea lui portocalie care bate binisor la ochi..intr-adevar snurul dadea de curenti diferiti pe latimea raului si facea diferite bucle..ce vreau eu de fapt?sa ma convng ca nu mi-a tras azi!
Fly vs Spinning la mine e urmatoarea problema, la spinnin e o greutate la capat pe care cand intinzi firul o simti si stii ca esti in contact cu ea si automat cu gura animalului cand o loveste..aici stiu ca sunt cam 3 metri de mono cu ceva fara greutate practic la capat si care in curent nici macar nu sti unde e,in fata ,in spate, e intins mono-ul sau e bleg..asta-mi da mie impresia la uda pe o apa nu foarte rapida dar cu curenti diferiti pe latime...deh,probleme de beginner..si doar nu m-am apucat de fly sa dau la ude,mi-au placut filmele alea cand se ridica dupa uscata

..dar n-am mai avut rabdare pan' la primavara si am zis ca daca tot facem casting sa-l facem si cu speranta (ca altfel luam si batzul de spin

..dar azi ne-am lipsit de ele)
Si mai am o nedumerire..strofocanduma azi cu bat clasa 4-5,fir clasa 5, dupa vreo ora doua incepusem sa ma descurc un pic darmi-a dat impresia ca odata cu exercitiul o sa ajung maxim sa zic la un 15 metri de snur..pus "no loop" cum zice Mosu Krieger pe apa..ori batranii care n-au imbolnavit pe mine si Michael asta toamna pe Timis cu fly-ul imi pare mie ca lansau cam 20-25 metri..si nu cu scos fir incet incet..avea moshu; musca la 20 metri sub crengile din malul celalalt..ridica batzul usurel, ii dadea un impuls spre spate,se intindea firul si il punea la loc la 20 m..atunci mi s-a parut easy,acu dupa ce-am dat si eu