Competitii fly fishing

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 03 Sep 2008, 14:58

MihaiV scrie: Se pare ca raul a fost "curatat"! :cry: Mare pacat!
Am postat o poveste, o explicatie posibila la intrebarea : ce s-a intimplat cu pestele din acumularea Somesul Cald - care a fost golita complet in acest an.
Un prieten mi-a raspuns pe privat:
Inca o poveste rautacioasa,... in 45 min de dimineata buna , cu scule speciale pentru braconaj cu curent , la Maguri Racatau localnici-mocani- au prins 60 bucati pastrav cel mai mic 20 cm,.Cei mici ca si cei care scapau isi reveneau relativ repede.Hai salut.

Este intradevar tragic !

La inceputul verii am fost pe Somesul Rece Mijlociu, si am constatat la inceputul partidei ca pe autorizatia de zi eliberata la Romsilva era trecut ( eroarea secretarei) Somesul Cald. Pescarul care ma insotea a refuzat sa pescuiasca inainte de confirmarea responsabilului cu pescuitul la Romsilva. Dupa cum stiti, acolo nu este retea de telefonie mobila. Evident a fost C@R cu musca artificiala fara spin.

De ce va enervez asa de tare ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 03 Sep 2008, 15:38

Pop Vasile scrie:
Pe mine? :shock:

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 04 Sep 2008, 09:09

In nici un caz, MihaiV !

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 04 Sep 2008, 10:41

Pop Vasile scrie:
MihaiV scrie: Se pare ca raul a fost "curatat"!
Intradevar ma enervasem !
Intrebarea corect scrisa era: de ce ma enervez ( eu pe mine insumi, cind ma gindesc la braconieri sau la nerespectarea regulilor de pescuit).

Am observat intradevar, ca parca deranjez pe unii forum-isti daca incerc sa discut despre competitii, concursuri, partide organizate.
A doua partida de pescuit la musca pentru mine, a fost Cupa Romsilva. Si mi-a placut !
Vreau sa inlatur gindul ca as putea sa fiu pe malul apei cu o trupa decisa sa duca acasa cit mai mult peste, sa consume cit mai mult alcool si mici, sa faca scandal si misto unul de celalalt in gura mare.

Cred ca, si cu ajutorul discutiilor de pe acest forum, am reusit sa imi lamuresc problema.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Sep 2008, 11:54

M-am decis ce fac in week end. Ma duc pe Raul Mare in Retezat unde are loc cupa Romsilva la pastrav si iau cu mine "gashca vesela", vreo 6 baieti de viata care stau mai mereu cu nasul in palinca si cu palinca in nas. Cu ei impreuna sunt decis sa "tulbur" oleaca aceasta cupa, facand zgomot, mergand prin apa, aruncand saci cu pamant in rau, pietre lansate din prastie, rumegus etc. In acest fel, RNP o sa creada ca nu prea mai e peste acolo si va popula, pescarii nu vor reusi sa prinda decat cateva bucati deci va ramane peste iar Pityu si sarmanii padurari de la OS Retezat vor trebui sa se ascunda de mania participantilor care au batut atata drum pana acolo...In acest timp, eu cobor ceva mai jos de lac si intru pe Valea lui Bodu, parau nepazit si unde chiar e pastrav. Seara vin fericit, cu peste in sac si ma voi amuza pe seama concurentilor si a arbitrilor! Life, beautiful life! :lol: :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Sep 2008, 23:34

Fario_nebunu scrie:M-am decis ce fac in week end. Ma duc pe Raul Mare in Retezat unde are loc cupa Romsilva la pastrav si iau cu mine "gashca vesela", vreo 6 baieti de viata care stau mai mereu cu nasul in palinca si cu palinca in nas... In acest timp, eu cobor ceva mai jos de lac si intru pe Valea lui Bodu,...
ok Fario ! eu acopar zona din sus de lac ... si ma voi asigura ca pastravii din amonte nu vor putea cobori pe zona de repopulata, (adica de concurs :D ), sa se amestece cu cei proaspat introdusi si sa le impiedice adaptarea la noul mediu...
in felul asta vor fi incercuiti ! No mercy, no prisoners !!! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 05 Sep 2008, 00:30

Pop Vasile scrie: Am observat intradevar, ca parca deranjez pe unii forum-isti daca incerc sa discut despre competitii, concursuri, partide organizate.
A doua partida de pescuit la musca pentru mine, a fost Cupa Romsilva. Si mi-a placut !
Vreau sa inlatur gindul ca as putea sa fiu pe malul apei cu o trupa decisa sa duca acasa cit mai mult peste, sa consume cit mai mult alcool si mici, sa faca scandal si misto unul de celalalt in gura mare.
dle Pop nu e vorba de a deranja pe nimeni... problema e alta : depinde care motivatie determina un om sa se apuce de FF... daca farmecul pescuitului la musca il descoperi in competitii si partide organizate, cu reguli si protocol, e una,...
unii baieti de pe aici au incercat sa iti spuna ca de fapt adevaratul farmec al FF, este altul... iar pescuitul la musca cel mai adesea se consuma in doi : tu si pestele,... deci nu e ca pe o balta in care malul trebe impanzit cu colegi in sezlonguri si bambine miscatoare care sa le intrerupa berea si povestile...
desigur e si mai placut sa practici FF impreuna cu 1-2 prieteni,...
mai multi deodata... poate fi deja, prea mult...
majoritatea pescarilor pe care-i vei intalni la o competitie, iti vor putea confirma ca cele mai frumoase partide de pescuit le-au trait in cercuri intime si discrete, nu pe la concursuri... majoritatea !... iar competitiile pentru ei inseamna comunitate si interactiune cu altii care impartasesc aceeasi dambla, si cu experiente mai vechi sau mai noi, dar cu siguranta diferite,... competitiile sunt bune si ele,... daca nu sunt prea dese :D,... trebuie sa-ti lase timp intre ele sa-ti vezi de nebunia proprie, sa o poti gusta cum trebuie,...bineinteles mai sunt si cei pe care spiritul de competitie ii motiveaza mai tare decat pescuitul in sine... ca incepator, depinde de dumneata directia pe care vrei sa o dai noii pasiuni,...
daca crezi ca numai invartindu-te in preajma campionilor poti invata si sa te perfectionezi, e o optiune desigur,... dar ... oare e intotdeauna cea mai buna ? sa nu uitam ca si campionii sunt oameni, deci pot gresi la randul lor,...pestii insa nu sunt, la ei greseala inseamna "dead end", de aceea sunt mult mai buni profesori... Da ! pestele te invata el singur cum sa-l prinzi,... iar pana atunci, te ajuta sa-ti fie zilele frumoase in mijlocul naturii... bucura-te de ele, bucura-te de prieteni, si priveste competitiile de FF de la noi ca pe ceea ce trebuie sa fie de fapt...
eu, am destul de multi prieteni muscari ... raspanditi prin toata tara... cand ne intalnim 2 sau 3... cu siguranta facem un pescuit frumos,...pentru ca dam atentie pescuitului, restul curge de la sine... cand ne intalnim mai multi.... dam atentie intalnirii, ca sunt mai rare,... daca mai si pescuim, e mai bine... cand ne intalnim pe la competitii,... iarasi dam atentie intalnirii :D,... e mai bine, e mai frumos, e mai normal... altfel, o competitie, in afara de orgoliul de moment gadilat indeajuns, in conditiile de pe la noi si la nivelul FF si al apelor bune de FF din tara noastra,... cel mai adesea se traduce cel mult printr-un obiect, pe post de cupa, care nu aduna decat praf pe mobila... iar gloria... e o himera repede trecatoare !
Pop Vasile scrie: Cred ca, si cu ajutorul discutiilor de pe acest forum, am reusit sa imi lamuresc problema.
oare ? ... ar fi bine !
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 05 Sep 2008, 06:50

Te apuci de FF si mergi direct la concursuri ... esti tare . Mie mi-a trebuit un sezon ca sa invat sa pun cat de cat corect musca pe apa . Dupa 2 ani am avut curajul sa merg la concurs , sa cunosc pescarii si sa fac schimb de experienta . Si numai dupa ce cunosti muscarii , poti sa-ti dai cu presupusul . La concursuri lumea merge sa se destinda , sa povesteasca la o bere si o friptura pe unde a fost , ce a prins , cu ce , si in ultimul rand conteaza pescuitul . Adevaratul pescuit il poti face cand ai la dispozitie un parau intreg si nu doar un tronson de 200 m pe care il tragi la sorti si trebuie sa scoti peste din el . La concurs nu ai timp sa admiri peisajul pentru ca esti legat de timpul care se scurge si tre sa bati apa in toate lucurile de pe stand , pe cand cu 1-2 prieteni mergi , dai la peste , mai mananci un sandwich , mai o bere , nu merge pestele te odihnesti si mergi mai departe . Nu 3 ore !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Sep 2008, 09:14

miky scrie: ok Fario ! eu acopar zona din sus de lac ... si ma voi asigura ca pastravii din amonte nu vor putea cobori pe zona de repopulata, (adica de concurs :D ), sa se amestece cu cei proaspat introdusi si sa le impiedice adaptarea la noul mediu...
in felul asta vor fi incercuiti ! No mercy, no prisoners !!! :lol: :lol: :lol:
No mercy, no prisoners !!! Spartans, what's your profession?
Augh, augh, augh!
Will you disturb the competitors and storm the water?
Augh, augh, augh!
And if you meet Pityu, what will you do?
Bulbulbulbul, a fresh bath for him! Augh!
:lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 05 Sep 2008, 09:25

Pop Vasile scrie:
Am observat intradevar, ca parca deranjez pe unii forum-isti daca incerc sa discut despre competitii, concursuri, partide organizate.
Cred ca, si cu ajutorul discutiilor de pe acest forum, am reusit sa imi lamuresc problema.
Daca te obsedeaza ideea ca "deranjezi" lumea pe foruum poate ai mania persecutiei! Nu iti mai pune atatea probleme, deranjeaza-ne fara regrete, si noi deranjam pe altii, e ca un fel de leapsa! Singura diferenta e ca unii reusesc sa enerveze mai tare si nu doar colegi ci si moderatori sau adminuul si atunci vine....cenzuura! Zici tu "A doua partida de pescuit la musca pentru mine, a fost Cupa Romsilva. Si mi-a placut !" Pai cum, Doamne iarta, poate sa iti placa ceva organizat de RNP? Astora nici o balta cuu caras de 10 cm nu le-as da pe mana, necum ape cu pastravi!
Cat despre trupa aceea, care consuma mici si alcool si face misto, ce e atat de rau? Pescuiti fiecare in salbaticie 2 ore apoi va adunati si chefuiti de numa....Odata am facut chef cu gasca mea pe Dambovita mai sus de Campuulung si eram muci toti, abia pusesem pastravii la prajit pe nuiele de lemn cand a venit padurarul si....ne-a intrebat daca am avut permise cand am pescuit! Iti dai seama ca la cata "zeama" aveam noi in creier am mai avut forta sa radem, zvarcolindu-ne pe jos. Unul din noi i-a spus omului verde ca daca mai astepta 10 minute ii servim si lui un pastrav asezonat cuu ciuperci! Uite, asta e frate caterinca pe maluul apei, sa bei si sa canti pana uiti ca mai existi! :lol:

Scrie răspuns