Pop Vasile scrie: Am observat intradevar, ca parca deranjez pe unii forum-isti daca incerc sa discut despre competitii, concursuri, partide organizate.
A doua partida de pescuit la musca pentru mine, a fost Cupa Romsilva. Si mi-a placut !
Vreau sa inlatur gindul ca as putea sa fiu pe malul apei cu o trupa decisa sa duca acasa cit mai mult peste, sa consume cit mai mult alcool si mici, sa faca scandal si misto unul de celalalt in gura mare.
dle Pop nu e vorba de a deranja pe nimeni... problema e alta : depinde care motivatie determina un om sa se apuce de FF... daca farmecul pescuitului la musca il descoperi in competitii si partide organizate, cu reguli si protocol, e una,...
unii baieti de pe aici au incercat sa iti spuna ca de fapt adevaratul farmec al FF, este altul... iar pescuitul la musca cel mai adesea se consuma in doi : tu si pestele,... deci nu e ca pe o balta in care malul trebe impanzit cu colegi in sezlonguri si bambine miscatoare care sa le intrerupa berea si povestile...
desigur e si mai placut sa practici FF impreuna cu 1-2 prieteni,...
mai multi deodata... poate fi deja, prea mult...
majoritatea pescarilor pe care-i vei intalni la o competitie, iti vor putea confirma ca cele mai frumoase partide de pescuit le-au trait in cercuri intime si discrete, nu pe la concursuri... majoritatea !... iar competitiile pentru ei inseamna comunitate si interactiune cu altii care impartasesc aceeasi dambla, si cu experiente mai vechi sau mai noi, dar cu siguranta diferite,... competitiile sunt bune si ele,... daca nu sunt prea dese

,... trebuie sa-ti lase timp intre ele sa-ti vezi de nebunia proprie, sa o poti gusta cum trebuie,...bineinteles mai sunt si cei pe care spiritul de competitie ii motiveaza mai tare decat pescuitul in sine... ca incepator, depinde de dumneata directia pe care vrei sa o dai noii pasiuni,...
daca crezi ca numai invartindu-te in preajma campionilor poti invata si sa te perfectionezi, e o optiune desigur,... dar ... oare e intotdeauna cea mai buna ? sa nu uitam ca si campionii sunt oameni, deci pot gresi la randul lor,...pestii insa nu sunt, la ei greseala inseamna "dead end", de aceea sunt mult mai buni profesori... Da ! pestele te invata el singur cum sa-l prinzi,... iar pana atunci, te ajuta sa-ti fie zilele frumoase in mijlocul naturii... bucura-te de ele, bucura-te de prieteni, si priveste competitiile de FF de la noi ca pe ceea ce trebuie sa fie de fapt...
eu, am destul de multi prieteni muscari ... raspanditi prin toata tara... cand ne intalnim 2 sau 3... cu siguranta facem un pescuit frumos,...pentru ca dam atentie pescuitului, restul curge de la sine... cand ne intalnim mai multi.... dam atentie intalnirii, ca sunt mai rare,... daca mai si pescuim, e mai bine... cand ne intalnim pe la competitii,... iarasi dam atentie intalnirii

,... e mai bine, e mai frumos, e mai normal... altfel, o competitie, in afara de orgoliul de moment gadilat indeajuns, in conditiile de pe la noi si la nivelul FF si al apelor bune de FF din tara noastra,... cel mai adesea se traduce cel mult printr-un obiect, pe post de cupa, care nu aduna decat praf pe mobila... iar gloria... e o himera repede trecatoare !
Pop Vasile scrie: Cred ca, si cu ajutorul discutiilor de pe acest forum, am reusit sa imi lamuresc problema.
oare ? ... ar fi bine !