kuintautti scrie:Miky spune drept cu mina pe inima ca nu ai criticat niciodata sistemul, ca esti de acord cu toate legile (normele cu caracter obligatoriu stabilite), regulile si regulamentele incluzind, punerea lor in aplicatie cu intrega gama de interpretari posibila tinind cont si de breasla care o aplica si cu care implicit ai de aface, si ca le urmezii la litera pina la ultima suflare!
Drept si cu mana pe inima, am criticat si critic (ba chiar injur

) in permanenta sistemul, chiar si noaptea in somn,… sunt destule legi, reguli si regulamente pentru care ma declar deschis si la vedere impotriva lor,… dar nu mi se pare ca e o solutie sa devin un nonconformist la general doar asa pentru ca e mai cool,… in sensul ca io fac ce vreau, iar voi, baaai,… daca sunteti prosti n-aveti decat sa faceti ce va cer aia,… cine-i cool face ca mine…cine nu,… fraierilor !!!
Nu-mi plac 90 % din legile care ne guverneaza viata, nu pot sa-i sufar pe cei care le-au facut si le fac inca, ii detest pe cei care le aplica mecanic, fara discernamant, doar din placerea de a se simti puternici…
Problema sta un pic altfel, de fapt … toti mai calcam si pe langa… cat de mult ? aici intervine autocenzura…
Eu gandesc intr-un fel si evident am convingeri, bazandu-ma de discernamantul si autocenzura mea,… tu la fel (pe ale tale),… Fario cu siguranta la fel (pe ale lui)…. Si ceilalti… pe ale lor
Fiecare are autocenzura si discernamantul lui propriu,… din pacate astea doua nu sunt egale, la mine, la tine, la Fario, sau la ceilalti (la unii stacheta e mai scazuta

),… si toti suntem convinsi ca facem bine…
Asa cum eu pot sa consider ca e ok si in regula, chiar daca legea nu da voie, sa pescuiesc la naturale la pastrav, asa altul poate sa considere ca e ok sa bage prostovolul sau sticla cu carbid in bulboana, chiar daca legea nu-i da voie… cine are dreptate? fiecare e cu judecata lui care-l elibereaza da remuscari…
Atunci cand insa nu putem cadea de accord cu judecatile, trebuie sa intervina o regula, o lege care sa faca ordine, pentru ca de trait trebe sa traim toti…
Daca n-ar fi asa, un altul ar putea zice ca e ok si chiar sportiv sa-ti dea cu toporu in cap, in fond face omu miscare nu-i asa? Sau sa jefuiasca o banca,… ce de sporturi implica asta: raliuri, tir, K1, atletism, etc… asta inseamna ca e ok ?
Nu exista infractori buni si infractori rai,… exista doar infractori !
kuintautti scrie:Recunoaste ca de fapt si acum este de fapt vorba tot de preferinte de natura convenienta sa proptesti argumentul asta cu legea ca iti fortifica tie punctul de vedere. Daca era invers ce ziceai ?
Deocamdata nu e invers, e ca mine,… mai intreaba-ma cand o fi invers !
kuintautti scrie:Pur si simplu imi obtructioneaza libertatea alegeri si asta cred este un motiv mai temeinic ca al tau (... asa e legea.... ) sa o critic si sa imi exprim diferenta de opinie. I want to be free … intelegi ?
Inteleg … si eu vreau sa fiu liber ! libertatea nu inseamna anarhie,… iar chestia aia cu libertatea alegerii e gargara,… poate ca tu sau altul ai vrea sa alegi sa pescuiesti ca talibanii cu AG-ul si pe la noi… o fi ok ?
kuintautti scrie:Punete in locul unui pescar sportiv care are putin timp la dispozitie si ar vrea sa merga la peste sperind la o partida reusita care hai sa fim seriosi se implineste cu o captura ..
Brusc legea iti omoara bucuria pescuitului interzicinduti sa dai la musca sau stiu eu ce preferinta ai… n-ai voie sa dai cum vrei tu … aici nu mai citez termenul tau “eficaceâ€