Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Apr 2008, 17:20

kuintautti, le amesteci, intentionat zic eu :D
cat de buna e legea si cum am vrea noi sa fie e o alta discutie
Eu zic ca pescuit sportiv nu inseamna o cursa de 300 de metri garduri/brazi cu paduraru in spate.
Sportul inseamna (pe langa adrenalina :D ) si fair-play iar fair-play presupune respectarea regulilor, asa bune sau rele cum sunt.
Ca fiecare am mai incalcat pe ici pe colo legea, e iarasi alta discutie, asta nu e un motiv de lauda si poate fi folosit la categoria "asa nu".
Dar sunt convins ca stii si tu toate astea :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Apr 2008, 17:21

kuintautti scrie:Miky spune drept cu mina pe inima ca nu ai criticat niciodata sistemul, ca esti de acord cu toate legile (normele cu caracter obligatoriu stabilite), regulile si regulamentele incluzind, punerea lor in aplicatie cu intrega gama de interpretari posibila tinind cont si de breasla care o aplica si cu care implicit ai de aface, si ca le urmezii la litera pina la ultima suflare!
Drept si cu mana pe inima, am criticat si critic (ba chiar injur :D) in permanenta sistemul, chiar si noaptea in somn,… sunt destule legi, reguli si regulamente pentru care ma declar deschis si la vedere impotriva lor,… dar nu mi se pare ca e o solutie sa devin un nonconformist la general doar asa pentru ca e mai cool,… in sensul ca io fac ce vreau, iar voi, baaai,… daca sunteti prosti n-aveti decat sa faceti ce va cer aia,… cine-i cool face ca mine…cine nu,… fraierilor !!!
Nu-mi plac 90 % din legile care ne guverneaza viata, nu pot sa-i sufar pe cei care le-au facut si le fac inca, ii detest pe cei care le aplica mecanic, fara discernamant, doar din placerea de a se simti puternici…
Problema sta un pic altfel, de fapt … toti mai calcam si pe langa… cat de mult ? aici intervine autocenzura…
Eu gandesc intr-un fel si evident am convingeri, bazandu-ma de discernamantul si autocenzura mea,… tu la fel (pe ale tale),… Fario cu siguranta la fel (pe ale lui)…. Si ceilalti… pe ale lor
Fiecare are autocenzura si discernamantul lui propriu,… din pacate astea doua nu sunt egale, la mine, la tine, la Fario, sau la ceilalti (la unii stacheta e mai scazuta :D ),… si toti suntem convinsi ca facem bine…
Asa cum eu pot sa consider ca e ok si in regula, chiar daca legea nu da voie, sa pescuiesc la naturale la pastrav, asa altul poate sa considere ca e ok sa bage prostovolul sau sticla cu carbid in bulboana, chiar daca legea nu-i da voie… cine are dreptate? fiecare e cu judecata lui care-l elibereaza da remuscari…
Atunci cand insa nu putem cadea de accord cu judecatile, trebuie sa intervina o regula, o lege care sa faca ordine, pentru ca de trait trebe sa traim toti…
Daca n-ar fi asa, un altul ar putea zice ca e ok si chiar sportiv sa-ti dea cu toporu in cap, in fond face omu miscare nu-i asa? Sau sa jefuiasca o banca,… ce de sporturi implica asta: raliuri, tir, K1, atletism, etc… asta inseamna ca e ok ?
Nu exista infractori buni si infractori rai,… exista doar infractori !
kuintautti scrie:Recunoaste ca de fapt si acum este de fapt vorba tot de preferinte de natura convenienta sa proptesti argumentul asta cu legea ca iti fortifica tie punctul de vedere. Daca era invers ce ziceai ?
Deocamdata nu e invers, e ca mine,… mai intreaba-ma cand o fi invers ! :D
kuintautti scrie:Pur si simplu imi obtructioneaza libertatea alegeri si asta cred este un motiv mai temeinic ca al tau (... asa e legea.... ) sa o critic si sa imi exprim diferenta de opinie. I want to be free … intelegi ?
Inteleg … si eu vreau sa fiu liber ! libertatea nu inseamna anarhie,… iar chestia aia cu libertatea alegerii e gargara,… poate ca tu sau altul ai vrea sa alegi sa pescuiesti ca talibanii cu AG-ul si pe la noi… o fi ok ?
kuintautti scrie:Punete in locul unui pescar sportiv care are putin timp la dispozitie si ar vrea sa merga la peste sperind la o partida reusita care hai sa fim seriosi se implineste cu o captura ..
Brusc legea iti omoara bucuria pescuitului interzicinduti sa dai la musca sau stiu eu ce preferinta ai… n-ai voie sa dai cum vrei tu … aici nu mai citez termenul tau “eficaceâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 22 Apr 2008, 19:08

Vad ca cu vorba buna si raspunsuri logice nu se poate cu unii asa ca eu ma retrag si de la subiectul asta pt ca ma lovit asa deodata ca nu vreau sa intru saptamina asta in polemici … :) dar nu inaite de a analiza un pic unele spuse de Miky ( cel care interzice sentimente ) si care deasemeni traieste cu impresia ca cam pierd peisajul …
Sa fie oare doar o simpla confuzie datorata faptului ca m-am facut ca nu observ pasaje necoerente din mesajul ardelenesc ?
miky scrie:Drept si cu mana pe inima, am criticat si critic (ba chiar injur :D) in permanenta sistemul, chiar si noaptea in somn,… sunt destule legi, reguli si regulamente pentru care ma declar deschis si la vedere impotriva lor,… dar nu mi se pare ca e o solutie sa devin un nonconformist la general doar asa pentru ca e mai cool,… in sensul ca io fac ce vreau, iar voi, baaai,… daca sunteti prosti n-aveti decat sa faceti ce va cer aia,… cine-i cool face ca mine…cine nu,… fraierilor !!!
Nu-mi plac 90 % din legile care ne guverneaza viata, nu pot sa-i sufar pe cei care le-au facut si le fac inca, ii detest pe cei care le aplica mecanic, fara discernamant, doar din placerea de a se simti puternici…
Problema sta un pic altfel, de fapt … toti mai calcam si pe langa… cat de mult ? aici intervine autocenzura…
Eu gandesc intr-un fel si evident am convingeri, bazandu-ma de discernamantul si autocenzura mea,… tu la fel (pe ale tale),… Fario cu siguranta la fel (pe ale lui)…. Si ceilalti… pe ale lor
Fiecare are autocenzura si discernamantul lui propriu,… din pacate astea doua nu sunt egale, la mine, la tine, la Fario, sau la ceilalti (la unii stacheta e mai scazuta :D ),… si toti suntem convinsi ca facem bine…
Asa cum eu pot sa consider ca e ok si in regula, chiar daca legea nu da voie, sa pescuiesc la naturale la pastrav, asa altul poate sa considere ca e ok sa bage prostovolul sau sticla cu carbid in bulboana, chiar daca legea nu-i da voie… cine are dreptate? fiecare e cu judecata lui care-l elibereaza da remuscari…
Atunci cand insa nu putem cadea de accord cu judecatile, trebuie sa intervina o regula, o lege care sa faca ordine, pentru ca de trait trebe sa traim toti…
Daca n-ar fi asa, un altul ar putea zice ca e ok si chiar sportiv sa-ti dea cu toporu in cap, in fond face omu miscare nu-i asa? Sau sa jefuiasca o banca,… ce de sporturi implica asta: raliuri, tir, K1, atletism, etc… asta inseamna ca e ok ?
Deci cu alte cuvinte si tu faci acelasi lucru ca mine la scala mult mai ampla dar ma critici pe mine ca o fac :), pasezi o nuanta nashpa la toata zacusca incercind sa insinuezi ca as avea o oarecare atidudine despre voi ( care sinteti aia ? :)) inventint justificari putin spus colorate a motivelor mele constatind aberat ca imi exprim diferenta de opinii de fapt la modul general nu doar la subiectul asta, exagerezi la maxim si deviezi ca si in trecut comparind si asociind pescuitul sportiv cu rima care se practica la N specii in Romania cu braconajul la postrovol si carbid ( stau sa ma gindesc ce impresie isi fac cei care dau la stationar daca te-ar auzi )
Explici motivul existentei legi cam colturos incercind sa transformi in mod ridicol raspunsurile anterioare legate de sportivitate si pescuitul ilegal descriese de Fario pe un ton glumet
Intrebarile mele la mesasul anterior in care te-am citat au fost un atentat de a ati activa intelegerea omeneasca pt ceva care momentan poate fi din puct de vedere legal interzis pe motive nedrepte dupa parere unora . Constat ca au avut alt efect :)
miky scrie:Deocamdata nu e invers, e ca mine,… mai intreaba-ma cand o fi invers ! :D
Eviti sa raspunzi ce ai face daca alta ar fi legea, ce alt argument ai avea ca sa schimbi legea inapoi daca asta actuala ar fi schimbata ? Dar deduc ca dupa atitea mesaje schimbate asta este argumentul tau unic si este repetat mecanic cu rol autosujeztiv pina la hipnotizare
miky scrie:Inteleg … si eu vreau sa fiu liber ! libertatea nu inseamna anarhie,… iar chestia aia cu libertatea alegerii e gargara,… poate ca tu sau altul ai vrea sa alegi sa pescuiesti ca talibanii cu AG-ul si pe la noi… o fi ok ?
De unde pina unde vezi tu ca eu propun anarhie ? Ma uimesti cu imaginatia ta ! Eu mi-am exprimat dorinta de obtinere a unor anumite libertati ale pescarilor sportivi la capitolul asta si tu derapezi implementinduti propriile fantezi cu talibani si altele …
Nu inteleg ce zici cind spui ca libertatea alegeri este gargara. Nu vrei sa fi mai explicit ?
miky scrie: Nimeni nu-i usa de biserica,… nici eu nu sunt,… ala care zice ca e,… minte ! una e insa, daca nu te poti abtine, sa iti consumi slabiciunea in tacere si facand apel la autocenzura sa isi faca treaba intr-o limita rezonabila, si alta e sa vii si sa te dai macho pe forum ca esti nonconformist si te doare in c_r, crezand ca esti cool asa…. Si sa astepti ovatii si urale din partea pifanilor care iata tocmai sunt in cautarea unui nou idol…
Deci cam asta-i cu legile ! si cu sportivitatea ! sportivitatea nu inseamna numa’ effort si miscare :D
Vorbind de preferinte, … da ! intr-un anumit cadru, poti sa iti dezvolti orice preferinta,… totul e sa nu iesi din cadru… :D
Si ca sa revenim la topic (tot pe fond de preferinte): … eu prefer mustele artizanale,… facute chiar de mine :D
E mai cool !!! :wink:
Deduci vrute si nevrute si postezi nebuloase jigninduma atit pe mine cit si pe alti membri care cica dupa spusele tale ar fi in cautarea uni nou idol cool si macho care asteapa ovatii si urale din partea pifanilor. Ptiu nu fi diochi ca ai o atitudine cu adevarat prietenesaca ... de imaginatie nu mai pomenesc din nou si inca odata...

Daca sentimentele si parerile mele referitoare la dezamagiri si pescuitul la pastrav cu naturale te deranjeaza asa tare n-are rost sa treci asa in lumea imaginara creinduti justificari pt jigniri presarate de-a lungul mesajului... ajunge sa-mi spui asta !

Iar legat de metoda eficace...scrisa in pasajul ala unde ai comentat cu culoarea rosie ... poate trebuia sa scriu negru pe alb ca ma refer la metota aia a fiecaruia ... care o fi aia .... ceva individual bazata pe experiente anterioare ... o metoda in care pescarul in sine a capatat o incredere dusa pina la credinta , cite odata stiuta numa de el , una care ii da siguranta asa va prinde ... cit tre sa mai continuu ca sa elimin orice unghi de proasta interpretare in mod vadit ?

ca fapt divers ...

Jignirea

Jignirea este un atentat de a restabili o ierarhie pierduta fie ia imaginara, sau folosita ca intrument de razbunare in anumite cazuri din diverse motive

Pina acu ti-am analizat mesajul doar ....

Ar cam fi rindul meu sa trec in lumea imaginara si tu sa imi raspunzi dar prefer sa ma opresc aici

si mai bine fac o musca ....

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Apr 2008, 21:39

Kuintautti,
Asa cum ne-ai obisnuit, tu te retragi cam de 4-5 ori de pe un topic, de obicei la ceas de seara, cand ti se mai pune pata din cand in cand pe cate vreunu’… nu-i bai ! acu ti s-a pus pe mine… nu pun la suflet,… ... o sa-ti treaca tie si o sa reapari, altfel n-ai avea de unde sa te mai retragi data viioare :D
Dar daca tot vorbim un pic si serios (stiu ca te-ai retras, dar sunt sigur ca citesti :D iar eu banui si acum ca nu vrei decat sa infierbanti discutia gratuit) o sa incerc sa fiu si eu serios un pic si cu imaginatia “scazutaâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Apr 2008, 08:22

miky scrie:
si lasa-l pe Fario, ca el stie sa se apere singur mai bine ca oricare altul :lol:
PASTE FERICIT ! iti zic de acuma desi ceva imi spune totusi ca pana atunci o sa ne mai intalnim pe aici... am eu feelingul asta bizar :lol: :lol: :lol:
Multzam domnuu' Miky, intr-adevar si euu am sentimentuul asta coplesitor :lol: ca o sa mai am ocazia sa ma apar de lovuiturile de ghioaga ale FF-istilor leninisti (puristi) imediat ce voi face iar apologia blandei si gratioasei rame sau a silfiduluui scorobete! :lol:
In plus e 50% probabil sa am parte de o alergatura pe versant impadurit cu foioase si conifere, pe distanta 300 metri obstacole plus catarare libera, ptr ca de 1 mai cred ca voi merge pe Timisul Predealului sau pe Izvorul Azuugai si stiu, am intuitia si feelingul aiuritor de bizar ca voi avea macar o intalnire de graduul3 cuu omul in verde! :lol:
Revenind, in fine la topicul afisat, am si eu o intrebare, mai asa, de incepator.
Ce muste merg acum in mai la pastrav? Din alea ude, maronii, pe ace 14-16, gen efemere sauu pe ace mai mari (8-10), cu pana si puf mai mari, gen musca uscata? Francezii auu faimoasa "musca de mai" (mouche de mai) si mai exista una numita "manne" (musca mare, cu aripi albe si corp verzui, imita o efemera verzoaica). Inca o intrebare. Daca ajung pe apa (rau, parauu) si vad ca nu zbaoara nici o musca deasupra si eventual apa e si putin crescuta si colorata, mai are rost sa leg mustele sauu bag o linguurita un vobler? Si cazul cel mai rau - apa crescuta si tuulbure....pai atuunci cuum sa las eu rama aia linistita in cutie? :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Apr 2008, 08:27

Sa nu uit sa raspund si eu la urare: Paste Fericit si luminos pentru toti pescarii de pe acest forum! Va propun ca in saptamana mare sa nu mergem la pescuit, pentru a nu produce moarte si suferinta sarmanelor fiinte acvatice. Si mai rog forumistii sa dovedeasca calm si seninatate in aceasta saptamana si sa lase deoparte certurile, injuriile, ca destul au timp in restul anului sa se ia de gat. Macar acum sa stam relaxati si impacati sufleteste! :lol: :lol: Ah, da, sa nu uit - profitati de saptamana asta si legati muste, reparati naluci, schimbati firele de pe mulinete.... Sunt activitati care oricum relaxeaza mintea! :lol:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Apr 2008, 11:33

Fario_nebunu scrie: Ah, da, sa nu uit - profitati de saptamana asta si legati muste, reparati naluci, schimbati firele de pe mulinete.... Sunt activitati care oricum relaxeaza mintea! :lol:
Sau cautati rime in balegar hehehe!!!

Fir Intins!!!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Apr 2008, 13:11

[quote="miky"]Kuintautti,
Asa cum ne-ai obisnuit, tu te retragi cam de 4-5 ori de pe un topic, de obicei la ceas de seara, cand ti se mai pune pata din cand in cand pe cate vreunu’… nu-i bai ! acu ti s-a pus pe mine… nu pun la suflet,… ... o sa-ti treaca tie si o sa reapari, altfel n-ai avea de unde sa te mai retragi data viioare :D
Dar daca tot vorbim un pic si serios (stiu ca te-ai retras, dar sunt sigur ca citesti :D iar eu banui si acum ca nu vrei decat sa infierbanti discutia gratuit) o sa incerc sa fiu si eu serios un pic si cu imaginatia “scazutaâ€

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 23 Apr 2008, 14:35

as vrea sa mai citesc ceva interesant despre FF, totusi in ultimul timp nu am mai gasit ceva care sa merite atentie in aceasta sectiune, doar dispute personale fara un rezultat concret. Ginditi-va la cei care citesc, care vor sa inceapa sa pescuiasca la MA, ce spun ei? uite-i si pe astia!!! care e faza!!!!
tot citesc in aceasta sectiune(ff) despre buldo despre spinning despre momeli naturale etc., autorii fiind f. simpatici, totusi, nu prea am citit despre ceea ce inseamna placerea FF-ul in general, ca stil de pescuit, despre satisfactiile pe care ti le ofera cu sau fara inaripatul insectofag la capatul snurului. Citesc f. mult despre eficienta si cum sa-i "spargem" pe toti cu superioritatea noastra in ale pescuitului. Eu personal las asta pe seama a competitorilor si a celor care pescuiesc la momeli naturale, fara nici o suparare si eu mai practic asta cam o data pe an si. Pescuiesc de 5-6 ani cu lanseta si snur, la inceput pescuiam cu doua muste, pentru eficienta, de doi ani pescuiesc cu o sg. musca si satisfactiilesunt la fel de mari, evit incurcarea forfac-ului, lansez mai mult pentru a acoperi, pun musca in ochiurile aparute in vegetatie si altele. Ma intreb daca pescuitul inseamna doar eficienta, niste cifre, pesti mari, scule scumpe, concursuri castigate, trofee peste trofee,admiratia cunoscutilor si cea a necunoscutilor, hranirea ego-ului etc., ma intreb daca mai ramane loc pentru a simti adevarata placerea pescuitului la MA?! simti cu adevarat placerea de a fi in natura, placerea de a te furisa catre locurile unde sti ca vei gasipestii, placerea de a privi apa care adaposteste atatea vietuitoare, de a o observa de a-i admira frumusetea, care este totusi efemeradatorita prostiei congenitale, cu care este "inzestrata" rasa umana, si a ratiunii adormite?! Eu unul am iesit la pescuit si in primavara cand apa era cristal iar pestii inca nu iesisera la joaca, am fost pt cele de mai sus, chiar daca stiam ca nu o sa prind nimic, poate doar o durere in gat din cauza vantului rece. Pierdem mult timp cu lucruri de nimic si pierdem frumusetea adevarata, poate suna patetic dar asta simt eu. daca prind cativa pesti la mustele sau experimentele de muste facute de mine sunt super incantat, de ce?! poate ca nu plec cu punga in buzunar si gandul la "mancare".
Dar poate...... ce stiu eu care pescuiesc numai la clean si nu am ajuns pana acum la salmonide.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Apr 2008, 15:30

din pacate cam tot ce spui este adevarat , si aici intilnim toate aspectele pe care le mentionezi dar din pacate nu exista profesori la capitolul pescuit

vorbind de bucuria pescuitului, eu cred ce este ceva personal care ar putea fi inpartasit si cu altii prezentat frumos si generatiilor urmatoare ... DAR .... atunci expiminduti gindurile, sentimentele si bucuriile poti pati ca Pintea pe flytying.ro

cititi articol scris de Pintea folosind link-ul urmator

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... pescarului

comentarii demne de â€

Scrie răspuns