Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 21 Apr 2008, 20:31

kuintautti : eu numai muscaresc :D si nu-l iau alt bat in mana nici daca vad ca langa mine "rup pescarii betele cu pesti "... dar de obicei invers se intampla :lol: altfel nu veneau stationarii la mine sa cumpara cate o musca :D :D :D :D (pt ce ? :P )

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Apr 2008, 20:51

kuintautti scrie:Io de fapt nu am exclus preferintele excluzindule. :) Trebuia sa le elimin eliminindule ?:) sau ceva de genul asta …
kuintautti,... esti prea cosynusoidal pentru mine,... mi-e teama ca m-ai pierdut pe parcurs, in subtilitatea sinergiei tale ... :lol:
kuintautti scrie:... unii citesc ce scriu altii dar se incapatineaza in refuzul lor de a intelege tot peisajul descris si bine conturat limitinduse asadar doar la zoomul lor minuscul familiar asemantor cailor cu ochelari :)

nici aici nu mi-e clar,... te referi la mine sau la tine ???... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Apr 2008, 21:02

_Sanya scrie:kuintautti : eu numai muscaresc :D si nu-l iau alt bat in mana nici daca vad ca langa mine "rup pescarii betele cu pesti "... dar de obicei invers se intampla :lol: altfel nu veneau stationarii la mine sa cumpara cate o musca :D :D :D :D (pt ce ? :P )
ok ! Deci sa inteleg ca ai preferinte nezdruncinate. Cine nu are preferinte ? Eu am ! Este ok sa ai !

La general vorbind faptul ca avem toti preferinte nu ne da dreptul automat sa criticam preferintele altora sau sa ni le impunem . Nici un stil nu este mai presus ca altul si un peste este un peste ... nu face cit doi indiferent cu ce l-ai prins ! :)

asta referitor la pescuitul pastravului cu naturale

care vrea... n-are decit !

:wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 21 Apr 2008, 21:09

miky scrie:
kuintautti scrie:Io de fapt nu am exclus preferintele excluzindule. :) Trebuia sa le elimin eliminindule ?:) sau ceva de genul asta …
kuintautti,... esti prea cosynusoidal pentru mine,... mi-e teama ca m-ai pierdut pe parcurs, in subtilitatea sinergiei tale ... :lol:
recunosc ca nu stiu ce inseamna cuvintu cosynusoidal , orice ar fi ... sa sti ca-i numa vina ta ! :) am scris ametit fiind si acuma de la spirala gindurilor tale ! :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 21 Apr 2008, 21:21

kuintautti scrie: Daca nici pe muscari puristi care critica cu inversunare pe toate drumurile pescuitul pastravului cu naturale nu i-a dus mintea ca ma refeream la pescutul sportiv atunci imi recunosc greseala...
iti propun sa meditezi (ca si asa ai o inclinatie spre panseuri adanci :D) la urmatorul joc de cuvinte:

- caracterul sportiv al oricarei manifestari, implica respectarea legii, eventual al catorva reguli in plus fata de lege... deci:
- o manifestare legala poate avea caracter sportiv, desi nu intotdeauna...
- o manifestare care are caracter sportiv este totdeauna legala :!:
corolar:
- nici o actiune ilegala nu poate fi sportiva...:!:
- nici o actiune sportiva nu se poate desfasura in afara legii...:!:
concluzie:
- o actiune legala poate fi si nesportiva
- o actiune ilegala nu poate fi sportiva

pescuitul pastravului la momeli naturale la noi este ilegal,... deocamdata ! deci nu poate fi sportiv,... in conditiile de la noi !
e un motiv suficient de bun pentru a fi criticat :lol:

in alta parte, o fi altfel,... cand si legile noastre vor semana cu ale altora in privinta asta,... atunci probabil ca ar putea fi luata in discutie si sportivitatea acestui gen de pescuit,... pana atunci .... NU !
:lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 21 Apr 2008, 21:45

miky scrie: din pacate pentru un concurs de fly nu poti sta sa alegi apa in asa fel incat sa poata da si Fario in curentii lui,... sau chiar daca apa ar avea si zone de alea, poate n-are standul care-i pica... :D
ideea e ca oricum ai da-o, cu snurul poti pescui in orice loc, dupa orice piatra, oriunde, pe suprafata apei , intre ape, pe fundul apei ... din punctul asta de vedere, mai multe locuri in care poti pune musca pe apa inseamna mai multe sanse de a prinde peste,... restul sunt detalii,...
judecand in felul asta, Fario, trebuie sa fii de acord ca puristii ar putea fi interpretati ca avand un suflet mare si nobil :lol: atunci cand nu te primesc in concurs cu buldo, din grija fata de tine :D, nevrand sa te puna intr-o situatie dezavantajata din start,... pur si simplu nu-ti pot oferi conditii (si sanse) egale cu ale lor, ... ca n-au de unde sa ti le ofere... :lol:,... si ar fi nesportiv sa profite de buldozari pentru a urca un loc in clasament :D
Miky frate, imi dau in puii mei lacrimile :lol: cand vad cata grija parinteasca aveti tu si alti FF-isti puristi fata de eventualul meu (in)succes in concurs! Dar argumentul tau number one cum ca eu nu pot aborda u buldo spatele bolovanilor, subsuoara trunchiurilor de copac scufundate, dedesubtul malurilor cu ierburi mi se pare o prejudecata si un loc comun! Sa stii ca de regula am prins cel mai bine cum spuneam in curenti largi, uniformi, cu apa adanca de 20-50 cm, si nu f repede. Din observatiile mele nu am prea avut atacuri la cascade adanci, in curenti puternici si adanci de 0,8-1,5 m, acolo am prins de regula la lingurite sau la...naturale. Dar am reusit sa prind accidental pastravi asezand incet buldo cu mustele la 2 metri de mine, in spatele unui bolovan unde apa incetinea cursul! Am intepat rapid, adesea fara sa vad vreo muscatura, ptr ca fiind f aproape nu am mai avut timp sa indrept firul si sa intind lateral lanseta ca sa simt atacul. Dar pastele s-a prins! Alteori am avut timp sa astept atacul si l-am simtit in manerul vergii...Am rerusit sa prind si sub maluri pline de obstacole, in spatele unori stanci uriase, lansand de la 7-10 metri si lasand buldo sa fie dus usor de curent langa bolovan...exact pe unmde vine o musca naturala care tocmai a cazut in apa! :lol: E drept ca nu stiu cum pot pescui la fund cu nimfa...poate sa fie nimfa legata dupa buldo pe forfac de 1 metru ca sa se poata scufunda!
Asa ca, amice, nu m-as simti clar dezavantajat fata de FF-isti, cu toate ca probabil voi ati avea un avantaj structural! Insa eu daca prind si 1-3 pastravi in concurs sunt multumit! Nu tin sa si castig.... :lol: Oricum faza cu "sufletul mare si nobil" m-a dat pe spate...hahahaha! ai un umor extraordinar! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Apr 2008, 00:18

miky scrie:
kuintautti scrie: Daca nici pe muscari puristi care critica cu inversunare pe toate drumurile pescuitul pastravului cu naturale nu i-a dus mintea ca ma refeream la pescutul sportiv atunci imi recunosc greseala...
iti propun sa meditezi (ca si asa ai o inclinatie spre panseuri adanci :D) la urmatorul joc de cuvinte:

- caracterul sportiv al oricarei manifestari, implica respectarea legii, eventual al catorva reguli in plus fata de lege... deci:
- o manifestare legala poate avea caracter sportiv, desi nu intotdeauna...
- o manifestare care are caracter sportiv este totdeauna legala :!:
corolar:
- nici o actiune ilegala nu poate fi sportiva...:!:
- nici o actiune sportiva nu se poate desfasura in afara legii...:!:
concluzie:
- o actiune legala poate fi si nesportiva
- o actiune ilegala nu poate fi sportiva

pescuitul pastravului la momeli naturale la noi este ilegal,... deocamdata ! deci nu poate fi sportiv,... in conditiile de la noi !
e un motiv suficient de bun pentru a fi criticat :lol:

in alta parte, o fi altfel,... cand si legile noastre vor semana cu ale altora in privinta asta,... atunci probabil ca ar putea fi luata in discutie si sportivitatea acestui gen de pescuit,... pana atunci .... NU !
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Q.E.D.

au mai scris unii Q.E.D. pe aici, dar nu cred ca stiau ce-nseamna :bere:

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 22 Apr 2008, 05:51

Fario_nebunu scrie:Stai ca nu mai inteleg - tu legi mustele dupa buldo sau inaintea lui? Din ce povestesti cu aterizarea pe mal e ca si cum ar fi...dupa. Stiu pescar versat care leaga o singura musca mare gen streamer la 1 metru dupa buldo si astfel musca aia merge la adancime dupa celan mare. Cand musca pestele, se opreste in loc buldo-ul! :lol: Nu am incercat niciod dar ar putea fi OK! Firul...mereu pun transparent, nu am incredere in fluo sau verzui, roscat etc. Dar poate e cazul sa incerc cu verzui asa um e fundul apei... :lol:
Acum...,nu mai inteleg eu! :lol: .. Sa ma explic: Firul de pe lanseta e un fir rezistent,max. 0,27,de el e legat buldo,iar spre capat,sunt mustele. Firul din varful lansetei pana in buldo e tensionat,iar mustele sunt oarecum,libere. Libertatea asta a mustelor ma ajuta cand lansez la deal. Dupa ce cade "instalatia" :lol: pe apa(la deal) incerc sa aduc buldo la mine facandu_l sa vina spre mal pe un traseu ...parabolic. Totusi,nu aduc buldo-ul in forta spre mal,lasandu-l cat de mult posibil,sa urmeze curgerea apei,fara ca centralul cu muste sa fie in linie dreapta si tensionata cu firul ce pleaca din varful lansetei la buldo. Cand "instalatia" e toata o linie dreapta,recuperez extrem de incet,fara ca buldo sa faca valuri mari.... Se intampla sa las si fir de pe tambur pt o expunere prelungita. Noaptea,la mal,tin firul pe loc. Bobita de plumb ce o pun pe forfagul cu muste,e una culisanta. Daca e curentul puternic,o apropii de prima musca (de la buldo in jos). Daca e apa mica si curentul e slab,ridic bobita pana langa buldo... Folosesc numai muste ude pt clean,iar cele mai bune rezultate la mine,e atunci cand mustele sunt la 10 cm sub apa. Daca vin pe la suprafata,f rar pun botul. Cand musca cleanul,este posibil ca el sa se intepe singur.. Totusi,intepatura e sfanta:una scurta si f puternica(pt ca si buldo opune rezistenta in apa). Normal,batul e unul destul de rigid.
Eram cu treaba spre Brasov,si trecand pe langa Sf Gheorghe,pt ca eram putin nervos,m-am gandit ca nu ar strica sa ma duc sa ma destind putin.. Daca uniii iau medicamente,eu tin mendicamentul in portbagaj. :lol: M-am dus pe Olt,mai jos de Sfantu,apa arata nasol(suriu spre tulbure) dar m-am gandit ca plimbarea si cateva lanseuri provocatoare sub lastaris ma vor inveseli. :lol: .. :lol: Si am luat niste cleni de toata frumusetea! :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 22 Apr 2008, 06:37

Tavi scrie:
Q.E.D.

au mai scris unii Q.E.D. pe aici, dar nu cred ca stiau ce-nseamna :bere:
acu se potcneste si el de un mic detaliu ... legea...

Q.E.D - ul vine in scurt timp :lol:

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 22 Apr 2008, 06:40

:lol: Si pescuitul la bd are parti interesante. Un avantaj,cum spune Fario,e distanta mare la care poti ajunge,si ca pot acoperi mare suprafata de apa, fara sa calc pietrele. Deasemenea,pot plimba mustele unde doresc,chiar si in spatele unei pietre,unde pot tine firul pe loc,sau il pot plimba. Ideal, e ca in cazul unei pietre submerse sa am bd deasupra pietrei,in amonte...Iar mustele sa falfaie acolo unde sta cumatru.
Normal ca uneori imi vine boala si iau FF si ma bag in apa. :lol: Da' prea ma dor oasele.. :lol:

Scrie răspuns