kuintautti scrie:... oare este pescuitul la musca ce mai buna metoda oriunde ?
kuintautti scrie:cu ce scule ti se pare mai potrivit sau mai eficace ?... repet intrebarea mea insistind asupra faptului ca nu vorbesc de preferinte
cea mai buna si mai eficace metoda este setca sau talianul,... ar mai fi prostovolul, carbidul si inca cateva...

... insa:
culmea e ca
aici vorbim chiar despre preferinte, eventual cu niste argumente pro sau contra,... poate de aia si aici ca si in alte situatii

, nu reusesti sa prinzi peisajul, scapand firul discutiei pe alta frecventa de unda,...

Da'...vorba ta, de aia e discutie ca sa mai ne spunem si noi una, alta... daca tot e prohibitie si nu putem merge pe coclaurile de pe mal, ne multumim si cu alea de pe aici... dar nu se supara nimeni, nu punem la suflet, ca dauneaza,... pestele nu trage la mohorati, mai degraba prefera optimistii...

revenind la mustele noastre, si la ce zicea Fario o pagina in urma:
Fario_nebunu scrie:... decisiv este nu daca ai snur sau buldo ci cat de bune sunt mustele si daca lansezi precis si musca evolueaza normal in curent! Asa ca la buldo ai cam aceleasi sanse ca si la fly!

e dreptul fiecaruia sa aiba incredere in stilul propriu pe care-l practica, si sa creada ca e imbatabil,... ba chiar e pozitiv,...
atunci cand ai incredere in metoda ta, in scula pe care o folosesti si in mustele pe care le pui pe apa (oricum altele mai bune n-ai la tine

), parca pescuiesti mai cu chef, asta inseamna rabdare mai multa, sarguinta in a le juca pe apa (gandesti ca-s bune, deci nu mai ramane decat tu sa le joci bine

), ceea ce poate sa te faca chiar sa prinzi si peste...
dar...una-i una , alta-i alta...

cand am zis ca intr-un eventual concurs, metoda buldo, limiteza posibilitatile de abordare a locurilor de pe stand, din nefericire pentru buldozari (e bun termenul Fario, mai bun ca "buldozeristi"

,... l-am adoptat precum vezi), cam asa e...
in linii mari Sanya a cam zis de ce ... chiar si Fario a zis ceva in sprijinul afirmatiei mele (multumesc Fario

):
Fario_nebunu scrie:... cu Buldo (Bd) doar in curenti largi, uniformi, unde poti lansa spre malul opus la macar 6-7 metri.
din pacate pentru un concurs de fly nu poti sta sa alegi apa in asa fel incat sa poata da si Fario in curentii lui,... sau chiar daca apa ar avea si zone de alea, poate n-are standul care-i pica...

ideea e ca oricum ai da-o, cu snurul poti pescui in orice loc, dupa orice piatra, oriunde, pe suprafata apei , intre ape, pe fundul apei ... din punctul asta de vedere, mai multe locuri in care poti pune musca pe apa inseamna mai multe sanse de a prinde peste,... restul sunt detalii,...
judecand in felul asta, Fario, trebuie sa fii de acord ca puristii ar putea fi interpretati ca avand un suflet mare si nobil

atunci cand nu te primesc in concurs cu buldo, din grija fata de tine

, nevrand sa te puna intr-o situatie dezavantajata din start,... pur si simplu nu-ti pot oferi conditii (si sanse) egale cu ale lor, ... ca n-au de unde sa ti le ofere...

,... si ar fi nesportiv sa profite de buldozari pentru a urca un loc in clasament