Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Apr 2008, 21:13

Fario_nebunu scrie:. Eu vreau de 2 dar de unde? E penurie, domnilor!
Fario,
uite ma indur si iti zic un pont ! :
la magazin aici in Sibiu se gasesc un fel de plute sferice, de diverse dimensiuni, de la 2 cm la 4 cm diametru, (facute chiar de Cormoran, daca nu ma insel cumva) care pot foarte bine fi folosite si de buldo,... sunt ele jumate albe jumate intr-un fel de rosu fluo, dar la clean asta chiar ar putea sa te ajute,... pentru altceva trebuie vopsite in culori mai sterse dar asta nu e o problema...
sunt suficient de grele pentru a nu fi nevoie sa le lestezi, insa daca chiar vrei pe mijloc au un canal pentru tija atasabila unde poti sa pui ce vrei tu chiar si holsurub :D
sunt facute dintr-un material necasant deci rezistente la socuri, si foarte,... sferice... :D
informatia e pe bune nu fac misto !!! deci daca vrei de 2 cm diametru, aici gasesti !
iti dau pontul asta nu pentru a te incuraja la buldo :D, ci pentru ca sunt constient ca orice schimbare e posibila (chiar si a ta :lol: ), daca o iei cu binisorul in pasi marunti :lol: :lol: :lol:
deocamdata vad ca vrei buldo din ce in ce mai mic , mai fin (ceea ce-i bine),... pana o sa devina atat de mic si de fin incat o sa-ti dai seama ca e mai bine fara... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Apr 2008, 21:52

Mai Miki, mai, ce ma fac eu cu tine? Esti atat de caustic ca ma ia cu fiori! Auzi la el, cica o sa se micsoreze si buldo si mustele pana o sa prins pui de oblete! Eventual pe fir 0,10! Dar de ce razi de metoda buldo? In fond nu e clar ca voi cei cu snurul ati fi mai sportivi, mai nobili, dar de robespierieni sunteti la greu! :lol: :lol: Iar eu daca vreau sa particip la concurs de pastrav la musca si vin cu buldo sigur nu voi fi primit!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Apr 2008, 22:09

Fario,
de data asta chiar n-am vrut sa fiu caustic, informatia chiar e pe bune si ti-am dat-o de buna credinta...
desi sunt un adevarat Robbespiere, in termenii tai, prefer unul care da la buldo decat un naturalist,... :D. deci prima parte nu era la misto...
nici chiar a doua nu era, cu evolutia spre "fara"...
cineva spunea pe aici pe nus'ce topic ca buldo e primul pas in fly,... sunt de acord cu el,... tu l-ai facut, ceea ce e de bun augur ,... tocmai de aceea eu incercam sa-ti sugerez daca tot l-ai facut,... sa nu te hodinesti acuma si sa bati pasul tot pe loc,... mai fa unul... ! :D
la partea cu concursul, din pacate cred ca asa e cum zici tu, nu cred (de fapt stiu asta pentru ca am vazut) ca te accepta cu buldo intr-un concurs de fly...
in ce ma priveste nu vad sensul acestei interdictii,... si nu le impartasesc parerea,...
prea mult nu ma consum insa din asta pentru ca nu sunt un inversunat al concursurilor prin prisma clasamentelor...
in mintea mea pescuitul se face for fun si asa ar trebui sa ramana,...
concursurile ar trebui sa fie doar prilej de intilnire si de joy togeder...
deci, eu personal,... te primesc pe standul meu...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Apr 2008, 22:33

Fario, culmea e ca nu vei fi primit cu buldo nici macar la un concurs de spinning.
Io iti propun sa pui de o Federatie de Buldo si Betisor Tirolez, altfel nu ai nici o sansa.
A dreac puristii si exclusivistii astia, domle. :lol:

P.S. Acu vad ca dai sfaturi. Mai tre sa platesti oaresce drepturi de autor pentru buldo din pluta cu holsurub. Ce s-a intamplat cu bila aia din Franta?
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... &start=100

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Apr 2008, 23:02

Miky, stiam ca glumesti, normal ca nu m-am suparat! Da, pacat ca nu pot concura cu buldo la concurs de fly,

**** Fario, mai usor cu injuriile****,

asta e! Poate ca la anul cumpar si eu lanseta de fly ca mulineta am,acel Hardy de prin 1925-30, nu cumpar altceva pentru ca simt cum in mulineta aceea e spiritul unchiului meu...si asta imi va aduce cei mai mari pastravi! Mersi oricum pentru incurajari! Si pentru ca ma primesti pe standul tau! :lol:
Tavi - ce sa fac? Poate creez federatie de buldo, sa vedem unde pun sediul (la mine acasa? ma omara nevasta!), cine se inscrie (gasesc pe site aici macar 10 pescari), cat e cotizatia si mai ales ine va fi seful (normal ca eu ca doar am venit cu ideea, ce puii mei!)
Dar cum fiecare roman vrea sa aiba partidul lui, sigur federatia asta se va sparge in factiuni si bisericutze pentru ca vor aparea rivali la functia de big boss! :lol: Asa ca trebuie sa stipulez in statut alb pe negru ca atata vreme cat traiesc eu sunt seful! :lol: ]
Da, asa e, metoda cu holsurubul am gasit-o pe forum, de aceea le multumesc celor care au vorbit de ea! Inca nu am incercat cu dop la pastrav, doar la clean unde a dat bine. Oare si la pastrav s-o putea da astfel?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 18 Apr 2008, 23:08

Da, tu esti seful, tu ai venit cu ideea.
La pastrav nu se poate cu dop, io stiu (tot de pe forum) ca mere numa cu bila. Din Franta, evident.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Apr 2008, 23:09

Tavi scrie:La pastrav nu se poate cu dop, io stiu (tot de pe forum) ca mere numa cu bila. Din Franta, evident.
sau fara ...
:lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Apr 2008, 23:29

Pai ce vina am eu daca francezii fac cele mai bune buldouri din Europa si le vand si la noi? Doar nu o sa iau din alea chiezesti, nu?
Miky, cum puii mei sa se poata fara? Explica-mi cum sa fac cu echipament clasic, adica nylon pe mulineta, sa arunc o musca la 12 metri de mine? Prin magie neagra? Sau sa mi-o duca vantul? :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Apr 2008, 23:43

Fario_nebunu scrie:Miky, cum puii mei sa se poata fara? Explica-mi cum sa fac cu echipament clasic, adica nylon pe mulineta, sa arunc o musca la 12 metri de mine? Prin magie neagra? Sau sa mi-o duca vantul? :lol:
:idea: fii inventiv,... foloseste asa ceva :
http://www.totalfishing.ro/navomodel-po ... -4469.html
:lol: :lol: :lol:
PS: mai stiu cateva metode ! :lol:

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 19 Apr 2008, 04:42

Fario,pe mine ma mira ce-mi spui... Ca se sparge buldo.. Si eu am spart cateva,dar erau niste contrafaceri ordinare rusesti,care intr-adevar,erau din plastic. ... Dar tu stii cel mai bine ce iti trebuie prin locurile prin care pescuiesti.
Vorbeai despre legatura din axul central. Fac bucla de pe central rasucind de 2 ori intr-o directie,si cam de 4 ori,in cealalta.Dupa ce trec bucla prin ochi si o strang,ea va fi "erecta" :lol: ,contra curentului. Dupa ce pun legatura cu musca(care intr-adevar, e din fir mai subtire decat centralul),mai fac doua noduri: primul, la jumatatea buclei din central,si al doilea la bucla de la musca. Ca ele sa fie orientate catre varful lansetei(spre buldo)cand strang nodul,trag de central de la nod spre buldo. Bucla din central o fac cam de 5 cm. poate mai putin,iar nodul o va rigidiza si va crea un segment ce se va ridica spre buldo. Si pt central si pt forfagul cu musca,folosesc fire rigide.
:datz: Tare complicat e sa scrii despre noduri! :wallbash: :lol:

Scrie răspuns