Multumesc pentru precizari. Deci puui fir grosutz pe principal (0.27) si ai lanseta mai degraba rigida in varf, probabil de 3 metri lungime, nu?bila scrie:
Folosesc numai muste ude pt clean,iar cele mai bune rezultate la mine,e atunci cand mustele sunt la 10 cm sub apa. Daca vin pe la suprafata,f rar pun botul. Cand musca cleanul,este posibil ca el sa se intepe singur.. Totusi,intepatura e sfanta:una scurta si f puternica(pt ca si buldo opune rezistenta in apa). Normal,batul e unul destul de rigid.
Eram cu treaba spre Brasov,si trecand pe langa Sf Gheorghe,pt ca eram putin nervos,m-am gandit ca nu ar strica sa ma duc sa ma destind putin.. Daca uniii iau medicamente,eu tin mendicamentul in portbagaj.M-am dus pe Olt,mai jos de Sfantu,apa arata nasol(suriu spre tulbure) dar m-am gandit ca plimbarea si cateva lanseuri provocatoare sub lastaris ma vor inveseli.
..
Si am luat niste cleni de toata frumusetea!
Asa procedam si euu anul trecut dar acum am descoperit ca e mult mai placut sa prinzi clean de 300 gr pe varga flexibila si cu actiuune B (arunca 10-25 gr), pe fir 0.18 decat la materiale mai groase. Efectiv, simti cum se lupta, ai alt feeling in cotorul vergii fata de lanseta rigida.
Da, si euu am vazut ca de regula cleanul prefera musca uda la cativa cm sub suprafata dar ma intreb de ce urca totusi rar pe uscata. In fond aia care dau cu fly pe snur de obicei il prind pe suprafata, observand atacul pestelui si imediat intepand. Ma intreb daca la buldo nu merge si cu muste uscate, in fond bila aia plina cu apa trebuie sa fie in stare sa poarte in cuurent si muste de suprafata, iar daca au pene si fulgi stuufosi si sunt unse bine nu ar trebui sa se scuufunde! Mda, poate ca daca sunt muste uscate "zgarie" apa atunci cand buldo face o miscare parabolica dinspre malul opusu catre malul unde esti tu! Dar cleanul nu e asa de sensibil ca pastravul la dragaj, doar si tu spui ca adesea ataca musca cand e recuperata contra curentuului, incetisor sa nu faca buldo valuri! De regula la mine se inteapa singur, mai ales cel mare. Daca ratez arunc din nou dar am observat ca dupa 2-3 lansari in acelasi loc nuu mai sunt sanse!
Apa tulbure....nu am mai auuzit sa se poata prinde la muusca pe apa colorata! Cand vad ca e asa nici nu incerc cu musca, trec direct pe rame si broscuta si apoi un wobler fluo din ala de black bass!