dragos74 scrie:Si eu cred ca nu trebuie atata incrancenare indiferent de subiectele in discutie caci totusi nu e vorba decat de Pescuit si nimic altceva....chiar daca ne mai contram si chiar ne mai apostrofam un pic totul in cele din urma nu se reduce decat la un hobby care se cheama Pescuit ...atat...
sa nu ne facem iluzii ca e vreo mare stiinta ca nu e ...e doar Pescuit si tocmai pt ca e un hobby....nu are ce cauta incrancenarea dusa la absurd
Cat despre Luci in cazul de fata cred totusi ca a avut o interventie de bun simt incercand sa evite contrele respective ...si e treaba lui cum intelege el sa mentina atmosfera pe siteul propriu
Ca noi preferam alt ritm de discutii ....si ca intelegem in alt mod sa ne petrecem timpul in fata calc. si sa ne alungam plictiseala data de timpul nefavorabil e treaba noastra;
iar pt. ca avem unde, trebuie sa-i multumim lui Dan pt situl asta....

Dragos ai foarta multa dreptate... incrincenarile nu isi au rostul ... dar cind te gindesti ca
internautul ( termenul lui )
minte despre mine si ma zugraveste ca pe un nou " descalecator" al pescuitului la musca in revista AJVP precum ca vreau sa introduc
un nou stil de pescuit ... "pescuitul la fluture"
si pe deasupra vrea sa ne dea in bot mie si lu Petru Dima... iti zic !... poti sa fi tu si Dalai Lama ca tot ai o reactie ... darmite daca esti io !
acu drept e ca io is needucat si de unu singur printre straini am reinventat pescuitul neavind scoala de casting si ghizi la dispozitie cum a avuto iexpertu...
preferind totusi sa vorbesc limba romana si nestiindule termenul corect le-am botezat si io dupa cum ma dus capul....
si drept ii ca io pe ale mele le vad fluturi...
si tot asa pe ale mele le-a vazut si Teodor Bulica cind a fo la mine anul trecut si cre ca tot asa le-a vazut si Genu cind a fo la mine luna trecuta... ca sa nu mai zic ca pescuit la musca in limba finlandeza... perho kalastus ... se traduce ... pescuit la fluture
dragos74 scrie:Si dupa aceasta pledoarie impaciuitoare sa revenim la sentimente mai bune......adica dupa parerea mea renumitul povestitor de la Poplaca care a trecut balta la aproape 150 de ani dupa innaintasii lui fictivi ...ramane ...pana la proba contrarie....asa cum am spus un ....

....un mare....mare...
...dragutul de el....cum s-o fi innecat el cu hamburgherii zilele astea de cand a trebuit sa suporte opinia unui''ramas acasa''...care insa este cu cel putin o clasa de inteligenta deasupra lui (cu eleganta vorbind)...si astfel intre doua sughituri a reusit sa balbaie doua trei abjectii care-i scot la iveala caracterul dar siiii ...''priceperea''
iar daca suntem corecti lui Luci trebui sa-i multumim pt acest spectacol...

ca de asa suntem noi carcotasi pe aici pe Rapitori....
P.S. as vrea totusi cu aceasta oca zie sa-l rog pe Luci sa-i mai dea o sansa lui Kuintautti ...nu de alta dar sa nu-l mai vedem cum plange pe aici...

....retineti e doar Pescuit

dragos... Poplaca e ok ... in Moldova mea ... ce rost are sa asociezi niste oameni muncitori de pamint cu
un woanabee care is dusi wiiiiiiuuututtipiduuuu ?
iar mie... sincer ... nu mi-ai vazut lacrimile ca nu pot posta pe situ iubitului meu Luci ....
miky scrie:poate ca omul nu merita,... sau poate ca dimpotriva, o merita din plin... in fond cu mana lui si-o face ...
pe mine subiectul MAD si teoriile lui ma lasa rece, insa mi se pare destul de neelegant sa te apuci sa faci terci un om pe alt site, in alta conjunctura, cand ai avut ocazia sa intri in discutia cu pricina si sa i-o tragi pe direct...
i-o fi dat-o Eugen frumos acolo, dar voi ceilalti viteji, unde erati in discutia cu pricina ? ce v-a oprit sa va exprimati ? hai ca pe kuintautti, il inteleg ca are o problema "tehnica"

cu accesul pe siteul lui Luci, altfel nu scapa el ocazia sa i-o bage pana in prasele
Dar ceilalti ? ... ca acum vad ca sarbatorim toti victoria lui Eugen de parca ar fi a noastra a tuturor ! nu e un pic frivol ?
si-apai !!!... forumistii de pe acolo, n-or zis nimica sa nu intrerupa idolii (pai nu?!

parca asa ziceati...)... dar nici voi n-ati zis nimica, tot acolo... si atunci, ce va deosebeste de domnisoarele de pe flytying.ro ?
PS: si eu sunt pentru revenirea lui kuintautti printre "domnisoare"

Miky..
internautul... o merita din plin ! gindestete numa la ce parere are el despre pescari contemporani romani si cum isi exprima des dezgustul in articolele din revista care pt el au devenit un ecran de proiectare al frustrarilor acumulate de-a lungul vieti ... ( cine stie ce suturi a luat de la viata pe unde a umblat ?)
nici nu-i de mirare ca nu ia bani pe articole....
inca daca stau bine sa ma gindesc ar trebui sa platesca ca sa i le publice
eugen scrie:
) ha ha ha
asa e, dragos, la ce poezii le-a recitat kuintinautti cam greu ce propui tu.
acu si tu mai Eugene... depinde ce simt al umorului are Luci si cit apreciaza lirica versurilor mele
dragos74 scrie:Ca urmare il balacaresc aici spre deliciul ranchiunosilor ce populeaza forumul de fata
dragos74 scrie:...de ce sa scriem domne acolo daca tot ne sunt sterse postarile cand suparam pe cine nu trebuie....
miky scrie:mai mult, la fumurile cu care il percep eu ca le are si cum vorbeste, Eugen i-a zis-o bine,... si cred ca si-o merita...
de ce n-am zis eu nimica?... pentru ca dupa cum bine stii, la cat de "bine" stapanesc eu speyul si rollcastul, la 2 minute dupa ce v-am vazut pe voi,... am preferat sa las batul jos si sa privesc... ti-aduci aminte ?

deci nu aveam argumente !...
Miky... nu neaparat tre sa fi campion la lansat intr-un anumit stil ca sa apelezi la bunul simt intr-o situatie in care un mitocan sare gardu... come on man...
miky scrie:astea is pretexte... adica de ce Eugen poate sa zica ce are de zis pe flytying si nu-l taie nimeni de la teava, si ceilalti nu ar putea ?
daca vrei sa te dai zmeu, atunci da-te peste tot la fel,... nu intr-o parte esti duru duru si in alta mucles de frica ca te sterge...
macar kuintautti asa o facut... numa' ca el o fost ... "prea zmeu" pentru fecioria si pudoarea de pe flytying.ro

... da' se cheama ca macar o incercat !
eugen scrie:...intr-o tara in care pescuitul la musca nu exista,...
ba io as zice ca exista si inca demult, adica cu mult mai inainte de a se naste cel mai vechi user de pe rapitori.ro sau de pe flytying.ro...
aaa... ca n-are pedigriul adecvat, si blazon,... asta e alta problema... la noi toate sunt mai "ciobanesc mioritice"... dar sunt...
faptul ca unele temperamente de la noi cred ca terenul e viran si de-aia e loc destul de fabricat blazoane, n-are nimic in comun cu esenta flyului...
pescuitul la musca teoretic e o stare de spirit,... cel putin asa o percep eu... acuma in ce fel nebunia mea e sau nu identica cu a ta sau a lui luci sau kuintautti...aia ii greu de realizat... dar "dusi" suntem toti,... si eu si tu si luci,... si kuintautti... ce sa mai zic de Dragos

... unu' nu-i mai breaz !...
eugen scrie:... tot incepatorul se viseaza profesionist.
tot incepatorul se serveste de exemplele care i se ofera... daca nu are modele... si le fabrica.... e drept ca mult mai util ar fi sa se concentreze pe pescuitul in sine... dar si asta ar trebui sa i-o spuna cineva...
a nu-i spune, a-i vorbi cu superioritate balcano dunareana, sau al lua in bascalie prin alte locuri pe unde neofitul veci nu va raspunde nici macar la o replica,... nu cred ca e o solutie onesta...
in final, din fiecare, daca are chemare,.. se va alege un pescar de fly,... daca nu are ... atunci o sa incerce continuu sa devina campion,... loc in "gradina"... ar fi, pentru toti
PS: ... asa ca sa mai treaca timpul

mai Miky ... tu nici nu sti cita dreptate iti dau la mai multe nivele... se vede ca esti trecut prin viata si ai invatat sa mirosi trandafiri de pe marginea drumului iar noi astia mai tineri ca tine avem ceva de invatat de la unu mai rodat in de-al de astea... oricum se pare ca stare de spirit de care zici ... nu difera in viziunea mea cu mult fata de a ta...
eee cum punem musca pe apa e doar un amanun nesimnificativ
genu scrie:Daca te uitai mai bine vedeai ca si el asa si-a facut intrarea

asa ca nu stricai nimik .
si tot asa se comporta si in articole as complecta.....
eugen scrie:vorba cuiva, nu-i vorba ca nu suntem pe aceeasi frecventa, nici macar nu suntem pe aceeasi banda.
mai Eugene... asta e vorba cui ?
faza cu concursurile ... eeee o chestie dubioasa... multi intra in hora ca sa vada cit de buni sint... cit de buni sint comparativ cu alti care participa atunci in conditiile alea dupa regulile alea... deci nu are nik de a face cu pescuitul care il iubim noi... tu , eu . Miky sau Dragos... e un meci de pescuit la o anumita data pe o anumita locatie pe reprize... atita tot ! ( plus ca daca s-ar aplica punctajul ca la concursurile de spinn ar iesi alt tamabalau )
miky scrie:adevarul e ca si tagma asta a noncompetitorilor

, da apa la moara si alimenteaza ranza aspirantilor la podiumuri,... pe de-o parte ii racaiti pe matze ca nu vad decat concursuri, pe de alta parte le insuflati ideea ca muscar se poate numi doar tipul polivalent care e as in toate stilurile si prinde pe toate apele si din toate pozitiile...
ceea ce nu-i adevarat de loc... ce nevoie are un om care toata viata si-o petrece printre paraie mici sa stie spey, sau sa stie sa bage fly pe lac, daca el nu vede lac decat cand vrea nevasta-sa la statiune si si acolo e apa termala ? inseamna ca el nu mai e muscar, desi pus fata in fata cu un muscar de dunare, pe un parau, se poate banui scorul ? sau invers...
daca un muscar de dunare sau lac, nu vede munte decat odata pe an cand si atuncea scapa incognito de acasa, ca nevastasa viseaza numa' plaja si croaziere pe mare

, ce nevoie are el sa fie as in czech nymphing ? asta inseamna ca el nu se mai poate numi pescar de fly ?cu toate astea pus pe dunare fata in fata cu un lipanar convins, se poate iarasi banui un scor...
treaba cu polivalenta obligatorie si cu perfectiunea in stiluri tot la confuzie duce,... dar e misto ca actioneaza ca la comanda, ranza adversarului care dintr-o data simte nevoia de recunoastere a celor din jur, si asta ,... doar numai prin diplome si premii se poate face... adica ...Dovadaaaaa !!!!!

acu unii cu care stau de vorba mai des stiu ce kakat minc cel mai des... pescuitul e vast !

polivalenta cum spui tu io zic ca e doar un plus ! cert e ca la noi esti fortat de imprejurari sa fi... dar nu o vad oricum ca pe un minus ! e plictisitor si nesanatos sa dai doar intr-o gaura !
stiuca scrie:
Raspuns cu adresa la toti impatimiti di MOLDOVA noastra:In urma cu cu vreo 2,3 saptamini am fost intr-un turneu prin Moldova si am intrat prin citeva magazine,Onesti,Bacau,Piatra Neamt si am intrebat de Muste artificiale ,de BULDO ,de Snur etc cam tot ce se foloseste la pescuitul cu musca artificiala.Curios ca mi sa raspuns ca nu au nimica deoarece la dinsii nu se pescuieste la musca si nici la BULDO.Plecat dezamagit m-am oprit in -trun mic orasel Buhusi la un magazin undeva linga piata si am repetat intrebarile celei de la tejghea si ,culmeaca am gasit ceva ce cautam ? Concluzie ori patroni de magazine ,nu sunt pescari,si vor doar sa faca bani,ori nu stiu ce sa aduca.La plecare am intrebat curios pe doamna de la tejghea daca patronul de magazin este pescar,la care mia raspuns ca da si cu mentiunea ca de musca artificiala.A dedus ca in cazul cind patronul este pescar in magazinul sau gasesti gama de produse la stilul de pescuit pe care il practica,restul nu mai CONTEAZA.Daca este pescar de RAPITORI ,la fel?Consider ca un magazin care se respecta are pentru toti,si toate stilurile de pescuit,ca nici OAMENII nu sunt toti la fel.Domnilor la care am facut referire le urez vinzari multe ,si sa aibe citi mai multi clienti MULTUMITII.Buldo Profesional gasiti doar in ardeal,dragi muscari de CLEAN.

ciudat e ca acu vreo 2 ani cind am fo acasa in Bacau aveau mulinete si lansete de musca in magazine... nu multe si diverse.... dar aveau !

..........................
mesaj scris de Mihaiv pe flytuing.ro
MesajTrimis: Joi Sep 18, 2008 4:52 am Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)
Super tare! Am ras una buna in dimineata asta! Laughing Laughing Laughing
Neavand timp nu citesc toate topicurile. Asa ca asta, care dupa titlu nu-mi oferea nimic interesant pentru cum pescuiesc eu, l-am lasat necitit.
Dar ce sa vezi? Pe rapitori 10 habarnisti (in ale spey-ului) fac haz de discutia de pe flytying si-s f ofticati ca nu stiu cine ce nu zice. Laughing Intru aici si vad ca alti 10 habarnisti se baga in seama discutand despre spey, stil pe care nu-l practica si nici nu au astfel de intentii.
Io am impresia ca voi va cam plictisiti! Cand mai aveti cate o faza dintr-asta poate ne povestiti si cum se pescuieste taimenul la musca! Da' musai sa puneti o poza cu taimen prins de voi, altfel iar iese bascalie curata si rad mongolezii de mine cand ma duc la pescuit in stilul invatat de aci! Laughing
................................
io
acu ca printre cei 10 se pare ca sint si io... si am impresia ca prin mesaju asta dovedesti cumplita lipsa de inteligenta amestecata cu lipsa de diplomatie...
de unde sti tu cum dau io ? sau de unde sti tu bah mihaiv cum dau altii ?
nu-ti inchipui prosteste ca toti care scriem aici sintem habarnagii...
vorbeste in dreptul tau !
..........................................
mesaj scris tot acolo de Eugen...
"spey, overhand, underhand, skagit si alti termeni sunt simple nume pentru diferite feluri in care se folosesc sculele astea prin lume. pe mine ma intereseaza si in principiu imi sta in fire sa incerc sa inteleg cum se folosesc jucariile pe care le cumpar.
dragos, de pe rapitori, are si el una. stanga, altu din cei zece habarnisti, are cel mai lung si cel mai scump glx care exista si nu cred ca s-a laudat vreodata, fata de ilustrul nostru campion aici de fata, care-si mentioneaza macar de trei ori glxul de 10 clasa 5 in fiecare articol.
initial credeam ca vrea sa-l vanda de-i face atata reclama dar dupa un timp m-am prins ca pur si simplu e o relatie serioasa care tree musai mentionata. ca deh, nu poti sa-i zici pur si simplu undita, asa o cheama pe ea, glx.
interesant cum va faceti voi impresii despre oameni fara sa ii cunoasteti."
....................
Eugene minti ! nu am un GLX... am doua ! ambele DH ! si un Vision amputat ... culmea stiu si sa dau cu ele !
.......
Luci a scris ...
"parerea mea e ca pescuim de placere si nu sa demonstram ca suntem mai buni pescari unii decat altii, ca avem echipament mai roz si altii mai verde. Hobby-ul asta e datorita relatiei directe intre om si peste si natura. In momentul in care apar faze de masurat muschii intre oameni: care e mai "mai" decat celalalt se sare din pescuit. E altceva, e concurs intre oameni iar pestele devine in cel mai bun caz o unitate de masura.
Consider ca e mai util sa se ramana la faza omul cu pestele iar tot ce inseamna discutii si schimburi de idei sau pareri e la nivelul de a invata unii de la altii, de a ne face pescari mai buni atat in pescuit cat si in respectul fata de semenii nostrii intru pasiune (macar astia cel putin )
Cine stie ceva in plus si vrea sa isi impartaseasca stiinta e binevenit si respectat pentru acest lucru, e foarte simplu.
Cine are chef de misto si caterinca de prost gust nu are ce cauta aici. Daca cineva vrea sa invete aici poate gasi informatii utile si nu bascalie de primadona. Poa sa se mute pe alte forumuri unde sa faca ce doreste.
Asa ca baieti, cine respecta chestiile astea e binevenit si la proxima ocazie il scot la o bere "
............................
Luci daca ar fi cum spui tu... ce cauta la tine pe sait internaulul woanabeee ?