Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Sep 2008, 07:27

dragos74 scrie: .si totusi mi-aduc aminte de Ene (il dau ca exemplu ca e mai pitoresc) cand asa cum a spus Eugen a incercat sa mai arate ca exista si altceva in ..fly....mamaaaa cand au sarit o data toti pe el de ziceai ca le-a omorat pe cineva din familie.....sa nu cumva sa-i scoata din ignoranta spatiului virtual restrans in care se invarteau....devenise ala inamicul public numarul unu.... :)
da ma, asa-i,...insa au sarit pe el tot pe rapitori unde omul "se produsese", nu pe flytying, sau pe pescar modern sau pe siteul agvps, sau altele prin care omul nu calcase veci :D...
acuma, in final, inteleg, tu ai o scuza, nefiind inca botezat pe flytying,ro...
desi de cand dureaza discutia aia, io zic ca aveai timp sa te bagi si in seama pe orice topic pe acolo, faceai 2 postari (nu mai mult) si deveneai user vechi (veteran) :lol: , ajungandu-i din urma pe ceilalti :lol:, dupa care puteai zice ce aveai de zis fara oprelisti... :D
pai ba sa nu ma lasi nici data viitoare sa racesc,... sticluta aia o fost mai mica ca a mea, dar,... era buna... :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 18 Sep 2008, 07:48

sunt tare curios in viziunea ta, cum ar trebui sa fie un concurs de pescuit la musca ?
nu de alta dar am senzatia ca daca pe flytying sunt numa' tipi ce se viseaza pe podiumuri, ...pe aici sunt numa' tipi care ... de pe extrema ailalta, privesc cu un aer de superioritate, ei stiu fly, dar... nu se amesteca...
de ce nu mergeti sa le spuneti ce si cum la ei acasa pe site, si preferati sa faceti polemica pe seama lor intr-un loc in care stiti ca n-o sa va raspunda nici unul ?
miky

Fly-ul e o treaba mult prea serioasa intr-un mod foarte placut, sa mai lase loc de competitie.Deci viziune de competitie: none :!:

Daca se mai trezeste vreunul sa se apuce de fly, inevitabil da de competitii, ca de, asta se papa la noi in materie, forumuri cu regulamente, flyfishing-ul vezi Doamne se tine la Ro. numai la concursuri.
Plus ca daca te apuci de ceva, vrei sa obtii si finalitate, de aceea multi sunt atrasi in vartejul tournamentului :lol:

Eu nu ma tin de nici o extrema, si nici nu am pretentia ca stiu fly, de fapt imi place sa cred despre mine ca sunt incepator, astfel drumul lung este in fata si ma asteapta. :wink:
Iti dai seama cati pesti mai am de prins? :) Imi place drumul nu si destinatia... :)

Acolo la ei acasa e greu sa postezi ca exista pericolul sa te puna cineva pe piedestal(vorba lu' Dragos) :D
I Fought The Law

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 18 Sep 2008, 08:57

dragos74 scrie: cat despre mine ti-am spus ca nu era normal si frumos ca la prima mea interventie pe siteul lui Luci sa incep sa insir epitete la adresa ''emigrantului'' fara ca vreodata sa fi participat macar cu o fraza
de bun simt
Daca te uitai mai bine vedeai ca si el asa si-a facut intrarea :D asa ca nu stricai nimik .

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 18 Sep 2008, 12:53

pai da genu dar el e........
eu nu-mi permit :)

Miky eu sunt obisnuit cu eprubete na......tu te-ai pus sa ma intrebi unde e flaconul :( ..dar data viitoare nu ma mai fac de ras....de acuma strang provizii :)

Si uite asa m-am fofilat si de data asta 8)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Sep 2008, 13:32

rough boy scrie:poate sa se numeasca o intrunire a unei cete de pescari care s-au hotarat sa ia cu asalt un rau intreg, sa prinda cateva sute de pesti bagati in rau cu o seara inainte, socializare, mancat, baut, somnic, sex in grup etc, dar nu concurs de pescuit la musca.
Fly-ul e o treaba mult prea serioasa intr-un mod foarte placut, sa mai lase loc de competitie.Deci viziune de competitie: none
Rough boy, daca o sa-i intrebi pe aia de se viseaza campioni sau macar prin preajma lor cu periuta de praf, o sa-ti zica ca ei is seriosii, si voi/noi, adica aia “non competitionsâ€
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Sep 2008, 14:07

rough boy scrie:... flyfishing-ul vezi Doamne se tine la Ro. numai la concursuri.
eh, nu-i chiar asa... numa' ca baietii nu baga pe forumuri unde se duc singuri, sa nu le calci pe apele lor secrete, sa le devalizezi de peste :lol: ,... si atunci ce sa vorbeasca ? le dau si ei cu concursurile ca la alea are voie toata lumea si oricum se tin pe ape fara peste,... si daca vii si tu, si Eugen si mai vin si io,... exista sansa sa mai bage astia un peste in zona, ca si asa la metro sta degeaba pana se impute... :D
rough boy scrie:...Iti dai seama cati pesti mai am de prins? :)

mie-mi spui ?!?!?!... si timpul trece ... :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Sep 2008, 14:54

MihaiV scrie:Amu depinde cum definesti tu verbul "a exista" in contextul dat.
sunt mii de pescari la noi in tara care realmente nu stiu ca exista pescuit la musca si nu au vazut niciodata un snur si o mulineta de musca. oameni care merg la munte. how's that for a definion?
MihaiV scrie: In ultima vreme avem locurile 4, 5, 7 la europene, si s-a vazut ca ne cam stie lumea. Dar asta-i in competitii, ceea ce te lasa rece.
Apoi daca te astepti sa dai nas in nas cu muscari zilnic pe Dunare, atunci trebe sa ai nasu' mult mai lung! .
iar amesteci pescuitul cu concursul.

puteti sa castigati si locul 1 enspe ani la rand si tot nu are nici o importanta cata vreme la voi la cluj muscarii care prind salmo trutta fario la musca pe ciurtuci sau somesuri baga trolling cu voblere cand tree sa prinda aceeasi specie pe lac.

e ca si cum mi-ai reprosa ca tree sa simt ca e si meritul meu daca da mutu gol. e absurd.
MihaiV scrie: In Suedia am pescuit 3 saptamani si aproape numai de zone de "Fly fishing only" si am intalnit doar doi muscari. Pai mai multi intalnesc pe apele de la noi.E drept, eu nu pescuiesc in Dunare decat de doua ori pe an, si atunci tu erai cu treburi.
misto argument. deci practic vorbind nici nu exista pescari la musca, tree ca doar de tampiti vand aia muste si fire pana si prin benzinarii.

eu mi-as fi pus o intrebare daca nu vedeam pescari. nu cumva mi-oi fi ales taman o perioada proasta cand mai bine mergeam la plaja? sau nu cumva bat locuri care nu merita pescuite?

da eu nu sunt competitiv ca voi si nu stiu sa prind oriunde si oricum, poate d-aia.
MihaiV scrie: Daca te referi la traditie, asta-i fumata ca s-au mai batut vreo 20 pagini pe subiect. Daca au ajuns si muscarii din campia panonica sa concureze la europene, ar fi chiar culmea sa ne uitam in sus la muntii lor!
iar amesteci pescuitul cu concursul. cui ii pasa daca se simte echipa nationala amenintata de unii care vin dintr-o tara fara munti?
MihaiV scrie: Competitiile de la noi? Va dati si voi cu parerea, dar nu le-ati simtit mirosul, asa ca nu prea conteaza ce spuneti. Daca erau asa cum ganditi voi, Miky isi vedea de mult de treburi. Da' mai e ceva, si aia-i greu sa realizezi pana nu pui mana sa simti!
iar nu intelegi diferenta dintre pescuit si concurs de pescuit. eu unul m-am lamurit, nu avem cum sa ne intelegem vreodata pentru ca vorbim cu totul si cu totul alta limba.

tu n-ai in cap decat performanta in pescuit, mie imi place sa dau la peste ca sa ma simt bine si imi place sa glumesc cu altii cu damblaua asta.

vorba cuiva, nu-i vorba ca nu suntem pe aceeasi frecventa, nici macar nu suntem pe aceeasi banda.

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 18 Sep 2008, 15:10

[/quote]sunt mii de pescari la noi in tara care realmente nu stiu ca exista pescuit la musca si nu au vazut niciodata un snur si o mulineta de musca. oameni care merg la munte. how's that for a definion? [quote]

Apropo, una haioasa, Dragos o stie...
Eram pe Argesh asata vara, si erau doi pe care abia daca-i mai vedeam de fum de manele si de zgomot de gratar
Ma vad si unu zice:
- Fane, la ce da ala ma?? :?:
-la d-aia zburatoare....
la care prietenu' lu' Fane:
-asta-i d-ala care n-asculta manele...

:lol: :lol:
I Fought The Law

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 18 Sep 2008, 15:41

eugen scrie:
MihaiV scrie:Amu depinde cum definesti tu verbul "a exista" in contextul dat.
sunt mii de pescari la noi in tara care realmente nu stiu ca exista pescuit la musca si nu au vazut niciodata un snur si o mulineta de musca. oameni care merg la munte. how's that for a definion?
no, no... nu se pune !
eu nu stiu chiar atatia, dar stiu destui pescari, pensionari la ora asta, care prin anii 70-80 pescuiau cu snur si mulineta de musca, la uscata, uda si chiar streamer... asta pe vremea cand generatia asta de campioni nu era nici in stadiul de icra... chiar daca aia nu baga pe net, si dau cu aceleasi snururi si cu muste old fashion si acuma, tot fly se cheama,...
e gresita convingerea ca flyfishingul s-a nascut pe la noi abia in '89, si ca voi sunteti prima promotie !
eugen cand spui ca flyfishingul la noi nu exista, intr-un fel si tu confunzi pescuitul cu sportul de performanta..., adica cu competitia !
eugen scrie: ...iar amesteci pescuitul cu concursul.
puteti sa castigati si locul 1 enspe ani la rand si tot nu are nici o importanta cata vreme la voi la cluj muscarii care prind salmo trutta fario la musca pe ciurtuci sau somesuri baga trolling cu voblere cand tree sa prinda aceeasi specie pe lac.
e ca si cum mi-ai reprosa ca tree sa simt ca e si meritul meu daca da mutu gol. e absurd.
adevarul e ca si tagma asta a noncompetitorilor :D, da apa la moara si alimenteaza ranza aspirantilor la podiumuri,... pe de-o parte ii racaiti pe matze ca nu vad decat concursuri, pe de alta parte le insuflati ideea ca muscar se poate numi doar tipul polivalent care e as in toate stilurile si prinde pe toate apele si din toate pozitiile...
ceea ce nu-i adevarat de loc... ce nevoie are un om care toata viata si-o petrece printre paraie mici sa stie spey, sau sa stie sa bage fly pe lac, daca el nu vede lac decat cand vrea nevasta-sa la statiune si si acolo e apa termala ? inseamna ca el nu mai e muscar, desi pus fata in fata cu un muscar de dunare, pe un parau, se poate banui scorul ? sau invers...
daca un muscar de dunare sau lac, nu vede munte decat odata pe an cand si atuncea scapa incognito de acasa, ca nevastasa viseaza numa' plaja si croaziere pe mare :D, ce nevoie are el sa fie as in czech nymphing ? asta inseamna ca el nu se mai poate numi pescar de fly ?cu toate astea pus pe dunare fata in fata cu un lipanar convins, se poate iarasi banui un scor...
treaba cu polivalenta obligatorie si cu perfectiunea in stiluri tot la confuzie duce,... dar e misto ca actioneaza ca la comanda, ranza adversarului care dintr-o data simte nevoia de recunoastere a celor din jur, si asta ,... doar numai prin diplome si premii se poate face... adica ...Dovadaaaaa !!!!!

:lol: :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Sep 2008, 15:46

eugen scrie: tu n-ai in cap decat performanta in pescuit, mie imi place sa dau la peste ca sa ma simt bine si imi place sa glumesc cu altii cu damblaua asta.
N-ai nimerit-o, dar chiar deloc.

Imi place mult mai mult sa pescuiesc de placere decat in concurs, si in consecinta o fac mult mai des. Nu atat de des cat as vrea, ca zice sefu ca trebe musai sa vin si pe la slujba, ca sa am bani de pescuit.
Daca la cele ce se petrec la noi le spui "competitii", deja le-ai ridicat peste nivelul lor real. Dar n-are dictionarul alt cuvant pentru ceea ce se intampla.
Da-i misto si la competitii ca mai intalnesti lumea (ca in bancul ala care zicea ca-i buna si lab..., dar cu fu... mai cunosti lumea). Asa si la noi, nivelul mediu nu ridica pretentii, dar prieteniile care se leaga, povestile, noutatile pe care le mai afli, apele de care mai afli, si multe altele, sunt de fapt deliciul acestor intalniri.
Dupa cum ai vazut, pe forumuri nu prea se spune nimic concret. La concursurile astea marete insa mai vezi o cutie cu muste, mai il vezi pe unu sau pe altul pescuind, ... sunt multe chestii pe care le afli. Si daca totul e frumos stropit cu oaresce tarie sau vinisor, deja incepe sa capete si culoare.

Scrie răspuns