eugen scrie:MihaiV scrie:Amu depinde cum definesti tu verbul "a exista" in contextul dat.
sunt mii de pescari la noi in tara care realmente nu stiu ca exista pescuit la musca si nu au vazut niciodata un snur si o mulineta de musca. oameni care merg la munte. how's that for a definion?
no, no... nu se pune !
eu nu stiu chiar atatia, dar stiu destui pescari, pensionari la ora asta, care prin anii 70-80 pescuiau cu snur si mulineta de musca, la uscata, uda si chiar streamer... asta pe vremea cand generatia asta de campioni nu era nici in stadiul de icra... chiar daca aia nu baga pe net, si dau cu aceleasi snururi si cu muste old fashion si acuma, tot fly se cheama,...
e gresita convingerea ca flyfishingul s-a nascut pe la noi abia in '89, si ca voi sunteti prima promotie !
eugen cand spui ca flyfishingul la noi nu exista, intr-un fel si tu confunzi pescuitul cu sportul de performanta..., adica cu competitia !
eugen scrie: ...iar amesteci pescuitul cu concursul.
puteti sa castigati si locul 1 enspe ani la rand si tot nu are nici o importanta cata vreme la voi la cluj muscarii care prind salmo trutta fario la musca pe ciurtuci sau somesuri baga trolling cu voblere cand tree sa prinda aceeasi specie pe lac.
e ca si cum mi-ai reprosa ca tree sa simt ca e si meritul meu daca da mutu gol. e absurd.
adevarul e ca si tagma asta a noncompetitorilor

, da apa la moara si alimenteaza ranza aspirantilor la podiumuri,... pe de-o parte ii racaiti pe matze ca nu vad decat concursuri, pe de alta parte le insuflati ideea ca muscar se poate numi doar tipul polivalent care e as in toate stilurile si prinde pe toate apele si din toate pozitiile...
ceea ce nu-i adevarat de loc... ce nevoie are un om care toata viata si-o petrece printre paraie mici sa stie spey, sau sa stie sa bage fly pe lac, daca el nu vede lac decat cand vrea nevasta-sa la statiune si si acolo e apa termala ? inseamna ca el nu mai e muscar, desi pus fata in fata cu un muscar de dunare, pe un parau, se poate banui scorul ? sau invers...
daca un muscar de dunare sau lac, nu vede munte decat odata pe an cand si atuncea scapa incognito de acasa, ca nevastasa viseaza numa' plaja si croaziere pe mare

, ce nevoie are el sa fie as in czech nymphing ? asta inseamna ca el nu se mai poate numi pescar de fly ?cu toate astea pus pe dunare fata in fata cu un lipanar convins, se poate iarasi banui un scor...
treaba cu polivalenta obligatorie si cu perfectiunea in stiluri tot la confuzie duce,... dar e misto ca actioneaza ca la comanda, ranza adversarului care dintr-o data simte nevoia de recunoastere a celor din jur, si asta ,... doar numai prin diplome si premii se poate face... adica ...Dovadaaaaa !!!!!