Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 08:59

[/quote] Sunt foarte curios de o treaba. N-am dat la buldo niciodata, deci habar n-am, asa ca te intreb:
Daca ai un bolovan si in aval de el e un ochi de apa de 50x50 cm in care apa sta aproape pe loc, cum faci sa pui musca acolo sa pluteasca pe apa cu viteza apei, fara sa faca de loc dara? De obicei din fiecare loc de acest gen iau un pastrav. De multe ori sunt cele mai prolifice zona de pe rau. Cu snurul pun musca direct in acel ochi si acolo sta. Cu buldo cum faci sa nici nu pleoscai apa din ochi, dar sa si faci sa ajunga musca sa pluteasca in acel ochi linistit fara sa fie trasa de curentii de e langa bolovan care s-ar putea sa traga bila? Sau lansezi cu bila cu ventuza care se lipeste de bolovan? :lol:[/quote]
Mihai, recunosc ca ma pui oarecum in incucatura. Asemenea ochiuri calme in spatele bolovanilor sunt excelente si greu de pescuit nu doar la buldo ci si la lingura si wobler pentru ca daca nu arunci precis si lingura face "zang" pe bolovan poti sa treci mai departe linistit! La fel si daca buldo se izbeste de bolovan si mi s-a intamplat de multe ori. Totusi de cateva ori am prins si acolo in felul urmator - m-am apropiat incet prin apa la vreo 4-5 m de acel ochi si am pus montura cu buldo f incet pe apa, am asteptat 2 secude si am intepat orbeste, sau mai rar am vazut atacul si l-am intepat. Imi dau seama ca in asemenea locuri era mai bine sa sxcot buldo si sa dau la "pipaite" cu musca pe o lanseta de 5 metri dar cine are timp sa refaca mereu montura? Mai e o solutie: te plasezi pe mal la vreo 7-10 m de ochiul de langa bolovan, lansezi la 2 metri amonte de piatra, astepti ca apa sa aduca buldo cu musca lnga ea, lasi apoi vena de apa sa duca incet musca in spatele bolovanului si tii firul intins ca sa se intep[e sigur. Dar ai dreptate, e mult mai greu ca la snur. Asa ca buldo e super bun pe curenti lati, nu foarte lenti nici f rapizi, unde stai pe un mal si arunci spre celalalt mal. Si pe langa bulboane lungi aflate langa maluri scobite unde sunt tufe si crengi ce atarna spre apa. Merge si in cascade - arunc intai intr-un colt al bulboanei, apoi in celalalt colt, si pe mijloc. Din 3 incercari macar un pastrav tot prind, asta daca are chef sa muscareasca.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Mai 2008, 09:04

cu firul de musca poti lansa pe bolovan ... pescuind in jurul bolovanului ( peste el privind de unde esti ) si apoi in spatele lui ... ca apoi sa il desprinzi si sa pescuiesti tot aceiasi lansare si mai la vale... fara sa deranjezi natura :lol:

Fario ... hai ce zici declaram echipamentul fly superior sa nu ?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 09:07

kuintautti scrie:cu firul de musca poti lansa pe bolovan ... pescuind in jurul bolovanului ( peste el privind de unde esti ) si apoi in spatele lui ... ca apoi sa il desprinzi si sa pescuiesti tot aceiasi lansare si mai la vale... fara sa deranjezi natura :lol:

Se poate utiliza un buldo f mic (1-1,5 cm diametru) care nu sperie pestele. Nu stiu daca e superior, poate ca te ajuta sa dai in mai multe locuri dar nici nu poti lansa la distante de 20 metri si peste cum se arunca cu un buldo.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 09 Mai 2008, 10:10

Fario_nebunu scrie:
kuintautti scrie:cu firul de musca poti lansa pe bolovan ... pescuind in jurul bolovanului ( peste el privind de unde esti ) si apoi in spatele lui ... ca apoi sa il desprinzi si sa pescuiesti tot aceiasi lansare si mai la vale... fara sa deranjezi natura :lol:

Se poate utiliza un buldo f mic (1-1,5 cm diametru) care nu sperie pestele. Nu stiu daca e superior, poate ca te ajuta sa dai in mai multe locuri dar nici nu poti lansa la distante de 20 metri si peste cum se arunca cu un buldo.

Uite fatuca asta zice ca ea poate:
!http://www.youtube.com/watch?v=aJDjf8_6SYs

Tu ce-i raspunzi ?

Pot , dar numai cu buldo ? :lol:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 12:31

Ce sa ii raspund? O invit la mine acasa la o demonstratie de casting pe axa podea-pat, dar asta cand nu e acasa nevasta! Daca vrea poate sa aduca si echipamentul de fly cu ea, aduce a bici....viitorul suna bine! :lol:

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 09 Mai 2008, 12:37

Fario_nebunu scrie:Ce sa ii raspund? O invit la mine acasa la o demonstratie de casting pe axa podea-pat
Normal... La cum o ia în gurã... Linia, desigur.
Sau cum îl ia în gurã. Firul, desigur.
Chestie de gust.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Mai 2008, 12:44

Fario_nebunu scrie:Ce sa ii raspund? O invit la mine acasa la o demonstratie de casting pe axa podea-pat, dar asta cand nu e acasa nevasta! Daca vrea poate sa aduca si echipamentul de fly cu ea, aduce a bici....viitorul suna bine! :lol:
casting la saltea... :lol: cu una de aia nici io nu m-as da in laturi !

dar acu fiind vorba de lungimea lansari hai sa dau si io o bomba ...

acu 2 saptamini pe o margine de apa a fo o mica intilnire cu astia de la reprezentante si cu cei care au dorit sa testeze scule.... si vad la un nene o lanseta mai ciudata ... si ma pune dracu sa-il intreb unde da el cu daia ... cica aaaa la concursuri de casting numa.... aaa si dai departe il intreb ? aaa dau ! cit ? ... oleaca asa peste 90 metri... zic po sa vad si io ... ? cica vezi ca sint rezultatele la concursuri si recordurile pe site , dar e oleca in constructie...

m-am uitat ! e partial gata ... dar nu am gasit datele interesante !

eu abia astept sa vad daca a spus omul adevarul !

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 13:13

Kuintautti, tu crezi ca exista piticul baltilor? Daca da, atunci poti crede si in acea lanseta de casting! PS - asta apropo de bancul ala cu piticul.... :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Mai 2008, 13:31

piticul baltilor ? hmm ... nu stiu ! dar pot spune sigur cu mina pe inima ca eu am cel putin un pitic ! :lol:

nu stiu bancu ... baga ! :)

cit despre ala...

omul a vorbit f serios si eu contrar sentimentului de neincredre (tinind cont ca recordul mondial ar fi pe la 80 metrii ) care mi-a declansat activarea radarului de gogosi ... nu am depistat nimc care sa-l dea gol ... ZAU !

ce vroiam sa zic si adineaori... am si eu scepticismul meu ! am povestit doar intimplarea ... acu ramine de vazut negru pe alb daca este aa cum a zis ...

siteul exista ! ( dar nu este in totalitate gata ! )

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 14:58

kuintautti scrie:piticul baltilor ? hmm ... nu stiu ! dar pot spune sigur cu mina pe inima ca eu am cel putin un pitic ! :lol:

nu stiu bancu ... baga ! :)

cit despre ala...

omul a vorbit f serios si eu contrar sentimentului de neincredre (tinind cont ca recordul mondial ar fi pe la 80 metrii ) care mi-a declansat activarea radarului de gogosi ... nu am depistat nimc care sa-l dea gol ... ZAU !

ce vroiam sa zic si adineaori... am si eu scepticismul meu ! am povestit doar intimplarea ... acu ramine de vazut negru pe alb daca este aa cum a zis ...

siteul exista ! ( dar nu este in totalitate gata ! )
OK, uite bancul, sper sa nu te socheze prea tare! E un clasic al genului SF pescaresc...categoria nice oldies!

Un pescar îsi strîngea sculele de pescuit suparat ca nu prinsese nimic. Cînd sa plece, îl opreste un pitic:
- Stii cine-s eu?
- Nu.
- Eu sînt piticul baltilor.
- Si ce-i cu asta?
- Pai eu îti îndeplinesc trei dorinte daca îmi îndeplinesti si tu una!
- OK. S-a facut.
Si pescarul cere sa devina foarte bogat, sa aiba o casa foarte luxoasa si o sotie care sa arate superb. Piticul baltilor îi promite ca îi va îndeplini dorinta, dar îi cere sa-l lase sa-l reguleze. Pescarul refuza la început, dar se gîndeste ce ar pierde si accepta. Dupa ce-si fac treburile, la plecare piticul întreaba:
- Tu cîti ani ai?
- 35. De ce?
- Pai la vîrsta asta mai crezi în piticul baltilor?

Scrie răspuns