Daca ai un bolovan si in aval de el e un ochi de apa de 50x50 cm in care apa sta aproape pe loc, cum faci sa pui musca acolo sa pluteasca pe apa cu viteza apei, fara sa faca de loc dara? De obicei din fiecare loc de acest gen iau un pastrav. De multe ori sunt cele mai prolifice zona de pe rau. Cu snurul pun musca direct in acel ochi si acolo sta. Cu buldo cum faci sa nici nu pleoscai apa din ochi, dar sa si faci sa ajunga musca sa pluteasca in acel ochi linistit fara sa fie trasa de curentii de e langa bolovan care s-ar putea sa traga bila? Sau lansezi cu bila cu ventuza care se lipeste de bolovan?

Mihai, recunosc ca ma pui oarecum in incucatura. Asemenea ochiuri calme in spatele bolovanilor sunt excelente si greu de pescuit nu doar la buldo ci si la lingura si wobler pentru ca daca nu arunci precis si lingura face "zang" pe bolovan poti sa treci mai departe linistit! La fel si daca buldo se izbeste de bolovan si mi s-a intamplat de multe ori. Totusi de cateva ori am prins si acolo in felul urmator - m-am apropiat incet prin apa la vreo 4-5 m de acel ochi si am pus montura cu buldo f incet pe apa, am asteptat 2 secude si am intepat orbeste, sau mai rar am vazut atacul si l-am intepat. Imi dau seama ca in asemenea locuri era mai bine sa sxcot buldo si sa dau la "pipaite" cu musca pe o lanseta de 5 metri dar cine are timp sa refaca mereu montura? Mai e o solutie: te plasezi pe mal la vreo 7-10 m de ochiul de langa bolovan, lansezi la 2 metri amonte de piatra, astepti ca apa sa aduca buldo cu musca lnga ea, lasi apoi vena de apa sa duca incet musca in spatele bolovanului si tii firul intins ca sa se intep[e sigur. Dar ai dreptate, e mult mai greu ca la snur. Asa ca buldo e super bun pe curenti lati, nu foarte lenti nici f rapizi, unde stai pe un mal si arunci spre celalalt mal. Si pe langa bulboane lungi aflate langa maluri scobite unde sunt tufe si crengi ce atarna spre apa. Merge si in cascade - arunc intai intr-un colt al bulboanei, apoi in celalalt colt, si pe mijloc. Din 3 incercari macar un pastrav tot prind, asta daca are chef sa muscareasca.