Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 06 Mai 2008, 17:01

eu am vazut la mine in trusa un buldo cu 10 muste dar nu stiu de unde a aparut :lol: banuiesc ca la ultima partida mi-a cazut buldoul in balega si din 3 muste s-au facut peste iarna 10 hahahaha :twisted: :lol: :D
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 06 Mai 2008, 19:03

@ vijelie ... erau dalea mai verzi sau mai inchise la culoare ? ha ha ha !

cind ziceam de muste mai sus ca le fac dupa cum ma duce capul cu materialele care le am deja la dispozitie... ca asa imi place mie... nu va luati dupa mine ! cel mai bun sfat ar fi ( sobru fiind acu ... :) )

cind e vorba de muste sau materialele pt facut muste ... sa nu va zgirciti si nu va tocmiti pt ca aveti numa de pierdut ! :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 06 Mai 2008, 21:11

vijelie, o fi vre-o inscenare de-a lui fario :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

vijelie
veteran
veteran

Mesaj de vijelie » 06 Mai 2008, 21:17

Adi_ scrie:vijelie, o fi vre-o inscenare de-a lui fario :lol:
fario sau vijelie? ca sincer nu inteleg :lol: hahaha :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 07 Mai 2008, 09:58

Fario,sunt din Onesti. Animat de discutiile despre buldo,l-am incercat pe Oituz la pastrav. .. :lol:.. Era innorat ,ploua in reprize,si nu a vrut sa puna gura.. :lol: ..Dar am sa insist.. :lol: .. Desi,sunt sceptic. La FF e altceva.. Cu buldo, dau numai dupa clean.
Am sa insist sa incerci montura propusa de mine,si avand drumuri la B. mi-as dori sa stam la un pahar de vb.
Argumentul tau cu intepatura e bun. Dar gandeste-te ca bd e destul de greu, iar inceputul intepaturii e al lui,din cauza rezistentei ce o pune. Adica,se poate intampla ca pestele sa se intepe singur. Dar daca nu-l intepi si tu,e posibil sa scuipe musca:lol: :lol: ...Complicat pescuitul asta! :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 07 Mai 2008, 13:05

bila scrie: Dar daca nu-l intepi si tu,e posibil sa scuipe musca:lol: :lol: ...Complicat pescuitul asta! :lol:
la pastrav unul dintre cele mai ascutite simturi este gustul ! deci a muscat... nu ai intepat ... pa ! ca el viteza are ! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Mai 2008, 23:55

bila scrie:Fario,sunt din Onesti. Animat de discutiile despre buldo,l-am incercat pe Oituz la pastrav. .. :lol:.. Era innorat ,ploua in reprize,si nu a vrut sa puna gura.. :lol: ..Dar am sa insist.. :lol: .. Desi,sunt sceptic. La FF e altceva.. Cu buldo, dau numai dupa clean.
Am sa insist sa incerci montura propusa de mine,si avand drumuri la B. mi-as dori sa stam la un pahar de vb.
Argumentul tau cu intepatura e bun. Dar gandeste-te ca bd e destul de greu, iar inceputul intepaturii e al lui,din cauza rezistentei ce o pune. Adica,se poate intampla ca pestele sa se intepe singur. Dar daca nu-l intepi si tu,e posibil sa scuipe musca:lol: :lol: ...Complicat pescuitul asta! :lol:
Cu placere, camarade, sigur ca am ce invata de la tine! Nu stiam ca e pastrav pe Oituz, deci a scapat de braconieri...bun! Cand ploua nu stiu daca musca uscata e buna, mai bine bagai o rama sau un boistean. Ori o lingura rotativa. Intr-adevar, cam 50% din pastravii luati de mine la buldo s-au intepat singuri din inertie. Am avut si multe rateuri cand am intarziat, deci Kintautti are dreptate, e vital sa intepi la o fractioune de secunda dupa muscatura. Altfel e degeaba! Iar cand agati un pastrav si il aduci la mal sperii toti ceilalti pastravi din zona! Pe mine ma dispera numarul mare de pastraviori de 10 cm pe care ii prind la muste. Daca pun muste mari (ac 6-8) nu mai vine nimic, sau ceva ff mare. La muste normale , pe ac 12-14 vin bietii pastraviori. Cum sa fac sa scap de ei?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Mai 2008, 23:58

vijelie scrie:
Adi_ scrie:vijelie, o fi vre-o inscenare de-a lui fario :lol:
fario sau vijelie? ca sincer nu inteleg :lol: hahaha :twisted:
Toata lumea stie/Unui-i Vijelie! :lol:
Dar Fario e mai tare/ Ca-i mai zdravan pe picioare/ Si are p....(palaria) mareeee! :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mai 2008, 07:04

Fario_nebunu scrie: Pe mine ma dispera numarul mare de pastraviori de 10 cm pe care ii prind la muste. ... Cum sa fac sa scap de ei?
pai... lasa-te de buldo.... si apuca-te de fly !!! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 08 Mai 2008, 07:08

Nu Fario,nu e vorba de-nvatat.. Nu sunt eu,moartea cleanului.. :lol: Cu-atat mai mult cu cat pana acum vreo 12 ani,prietenii care ma imbiau la o partida de pescuit,se alegeau din partea mea cu cuvinte grele. :lol: Ei imi vorbeau de frumusetea pescuitului,a naturii....,eu le vorbeam de o femeie frumoasa,in vin bun.. :lol:
..Dar dinamismul pescuitului pe apa curgatoare e de neegalat! Pande,citirea apei,mersul tiptil...E mai palpitant decat saritul cu nadragii-n mana de la etajul 1. :lol: :lol:
De muscatura viperei,mai poate scapa omu'.. Dar de pescuit...,ba!

Scrie răspuns