Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- kuin tauti
- veteran
Referitor la concluzia lui Fario ca la uscate scufundate nu prea trage ...
Prezentarea ... prezentarea o consider chiar mai importanta decit alegerea inspirata a mustei care la rindul ei face citeodata diferenta intre reusita si esec, care si ea la rindul ei in functie de patern impune tipuri de strategii si prezentari in sine folosind un echipament adecvat pentru, tinind cont de comportamentul pestelui din colimator si conditiile de pescuit spre exemplu... soare ... uscate ... inourat ... ude ... lasindui la o parte pe viteji din reviste care fac intotdeuna ceva special /deosebit de genul ... daca nu este sus... sa fie oare jos ? Unde este coada ? Stiu ! Ma invirt in loc! Dar dupa parerea mea chiar merg mina in mina !
Clar cu echipament de musca avem avantaje fata de buldo cel putin intr-un numar mai vast de posibilitati al stilurilor de prezentare . Eugen a mentionat citeva mai sus
Una e ca o parasuta care pluteste la suprafata daca este legata in balanta pe un orizont perfect ajutata citeodata de coada (care nu este obligatorie), matisata folosind o pana potrivita sa fie scufundate de peste pt colectare si alta e sa vina pe banda rulanta gata inecata de buldo ca sa nu mai zic ca la muste pleoscaite cu echipament fly pesti sar dar la plescaite cu buldo cu tot inca nu am vazut pina acum
Faptul ca mustele sint expuse la mare stres luind in consideratie nr mare de lansari si alte elemente observat des in orientarea materialelor, ar trebui sa fie o indemnare tuturor de a le matisa mai bine, asa zimbind si cu spirit de raspundere... in functie de paterm se fac alegerile incepind de la cirlig trecind la materiale pt uscate des mai usoare ca apa compensind greutatea cirligului, care des in retetele originale reflecta un rezultat al cautarilor de-a lungul anilor ale celor mai potrivite materiale disponibile pt a indeplini menirea propriuzisa explicate citeodata de autori parcurgind poteca gindurilor lor si intarita de iexperientele celor care le-au folosit cu succes dupa recomandari sau altfel cum fac eu modificindule matisindule inovativ si pescuindo atipic accidental sau chiar intentionat, chestii datorate de multe ori spiritului meu rebel care face impotrijiri eliberinduse de zgarda vechilor traditii ienglezesti care sint citeodata ok pt ca nu le iau in serios ca litera de lege folosind culori anapoda si marimi naroade des mai mari deci mai usor vazute de cheste
Cu ajutorul recomandarilor vechilor traditii nu se da gres niciodata atunci cind e vorba cotele dintre elementele unei muste cu toate ca mustele moderne nu prea mai tin cont nici de astea ( ale mele nu tin !) dar zic asta cind ma gindesc la incepatori care ar fi bine sa le inteleaga principiile de func.
La muste uscate ar trebui tinut cont la alegera materialului ca el sa nu absoarba cu usurinta apa ingreunindule si folosind chiar la matisare solutii care ajuta la flotabilitate la un corp usurindul pe cit se poate dar nu prea mult incit sa pierzi din silueta eu tragind concluzia ca, cu cit este mai subtire cu atit mai prinzatoare musca este, sau ca chestie adaugind o picatura de lipici expres in spatele aripei unui klink trasformindul brusc in strem si pescuindul ca atare caci bulele de aer produse se pare ca atrage curiozitatea pestilor cu miros de thymus care citeodata sare in aer dupa prada, peste pe care eu l-am pescuit mai putin preocupat fiind cu rude apropiate, dar stiu eu sigur ca se da la marimi apreciabile la uscate iar la ude si mai si contrar unor conceptii impamantinite unor frustati care au patrulat maluri de douaj de ani dar nu au prins pesti mai mari de juma de kil la cirlije de 16
Plutirea se poate testa intr-un pahar de apa bine spalat fara urme de detergent de spalat vase si sare caci astea cauzeaza spargerea suprafatei apei si ca atare musca se ineaca usor... dar se repara citeodata minjite cu ulei alimentar si lasate la “uscatâ€
Prezentarea ... prezentarea o consider chiar mai importanta decit alegerea inspirata a mustei care la rindul ei face citeodata diferenta intre reusita si esec, care si ea la rindul ei in functie de patern impune tipuri de strategii si prezentari in sine folosind un echipament adecvat pentru, tinind cont de comportamentul pestelui din colimator si conditiile de pescuit spre exemplu... soare ... uscate ... inourat ... ude ... lasindui la o parte pe viteji din reviste care fac intotdeuna ceva special /deosebit de genul ... daca nu este sus... sa fie oare jos ? Unde este coada ? Stiu ! Ma invirt in loc! Dar dupa parerea mea chiar merg mina in mina !
Clar cu echipament de musca avem avantaje fata de buldo cel putin intr-un numar mai vast de posibilitati al stilurilor de prezentare . Eugen a mentionat citeva mai sus
Una e ca o parasuta care pluteste la suprafata daca este legata in balanta pe un orizont perfect ajutata citeodata de coada (care nu este obligatorie), matisata folosind o pana potrivita sa fie scufundate de peste pt colectare si alta e sa vina pe banda rulanta gata inecata de buldo ca sa nu mai zic ca la muste pleoscaite cu echipament fly pesti sar dar la plescaite cu buldo cu tot inca nu am vazut pina acum
Faptul ca mustele sint expuse la mare stres luind in consideratie nr mare de lansari si alte elemente observat des in orientarea materialelor, ar trebui sa fie o indemnare tuturor de a le matisa mai bine, asa zimbind si cu spirit de raspundere... in functie de paterm se fac alegerile incepind de la cirlig trecind la materiale pt uscate des mai usoare ca apa compensind greutatea cirligului, care des in retetele originale reflecta un rezultat al cautarilor de-a lungul anilor ale celor mai potrivite materiale disponibile pt a indeplini menirea propriuzisa explicate citeodata de autori parcurgind poteca gindurilor lor si intarita de iexperientele celor care le-au folosit cu succes dupa recomandari sau altfel cum fac eu modificindule matisindule inovativ si pescuindo atipic accidental sau chiar intentionat, chestii datorate de multe ori spiritului meu rebel care face impotrijiri eliberinduse de zgarda vechilor traditii ienglezesti care sint citeodata ok pt ca nu le iau in serios ca litera de lege folosind culori anapoda si marimi naroade des mai mari deci mai usor vazute de cheste
Cu ajutorul recomandarilor vechilor traditii nu se da gres niciodata atunci cind e vorba cotele dintre elementele unei muste cu toate ca mustele moderne nu prea mai tin cont nici de astea ( ale mele nu tin !) dar zic asta cind ma gindesc la incepatori care ar fi bine sa le inteleaga principiile de func.
La muste uscate ar trebui tinut cont la alegera materialului ca el sa nu absoarba cu usurinta apa ingreunindule si folosind chiar la matisare solutii care ajuta la flotabilitate la un corp usurindul pe cit se poate dar nu prea mult incit sa pierzi din silueta eu tragind concluzia ca, cu cit este mai subtire cu atit mai prinzatoare musca este, sau ca chestie adaugind o picatura de lipici expres in spatele aripei unui klink trasformindul brusc in strem si pescuindul ca atare caci bulele de aer produse se pare ca atrage curiozitatea pestilor cu miros de thymus care citeodata sare in aer dupa prada, peste pe care eu l-am pescuit mai putin preocupat fiind cu rude apropiate, dar stiu eu sigur ca se da la marimi apreciabile la uscate iar la ude si mai si contrar unor conceptii impamantinite unor frustati care au patrulat maluri de douaj de ani dar nu au prins pesti mai mari de juma de kil la cirlije de 16
Plutirea se poate testa intr-un pahar de apa bine spalat fara urme de detergent de spalat vase si sare caci astea cauzeaza spargerea suprafatei apei si ca atare musca se ineaca usor... dar se repara citeodata minjite cu ulei alimentar si lasate la “uscatâ€
eu nu am reusit sa ma conving de analogia asta pana acum,...kuintautti scrie:... soare ... uscate ... inourat ... ude ...
de pilda chiar ieri, am facut o partida pe cinste la uscate (nu spun unde

nu cred ca asta e o regula,... in rest ce zici tu acolo mi se pare ok

in cazul cleanului treaba e vero ! cleanul mare se repede la un buldo care cade plescait in apa,... de multe ori se intampla sa atace buldo-ul in locul mustelor,...kuintautti scrie:... dar la plescaite cu buldo cu tot inca nu am vazut pina acum
aici n-am prea inteles,... treaba cu bulele de aer o inteleg,... asa e...kuintautti scrie:... ca chestie adaugind o picatura de lipici expres in spatele aripei unui klink trasformindul brusc in strem si pescuindul ca atare caci bulele de aer produse se pare ca atrage curiozitatea pestilor
ma refer la aia cu lipiciul in spatele aripei unui klink... care aripa ? sau nu inteleg eu la ce te referi... si ce e aia strem ?
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
- kuin tauti
- veteran
analogia este practicata de unii doar pt ca acolo sa adeverit a fi vero iar in alte locuri si situatii binenteles ca nu este la fel de convingatoare de aia eu am dato doar ca exemplu... taclaind fara sa o proclam ca fiind o regula. caci reguli in pescuit nu sint la fel cum nu sint nici prof... si daca ar fi io nu i-as recunoaste pt ca...miky scrie:eu nu am reusit sa ma conving de analogia asta pana acum,...kuintautti scrie:... soare ... uscate ... inourat ... ude ...
de pilda chiar ieri, am facut o partida pe cinste la uscate desi a fost in permanenta inorat ba chiar i-a tras si o rapaiala de vreo 30 min,...
nu cred ca asta e o regula,... in rest ce zici tu acolo mi se pare ok
pe de alta parte surprizele sint bine venite ca altfel as schimba pasiunea
eu sincer nu am vazut pina acu de astea, mie mi-a tras la plumb cind dadeam spinn fluga dar atunci am puso pe seama conceptului formamarimeculoarevitezamiky scrie:in cazul cleanului treaba e vero ! cleanul mare se repede la un buldo care cade plescait in apa,... de multe ori se intampla sa atace buldo-ul in locul mustelor,...kuintautti scrie:... dar la plescaite cu buldo cu tot inca nu am vazut pina acum

klinkhamer deci “aripaâ€miky scrie:kuintautti scrie:... ca chestie adaugind o picatura de lipici expres in spatele aripei unui klink trasformindul brusc in strem si pescuindul ca atare caci bulele de aer produse se pare ca atrage curiozitatea pestilormiky scrie:aici n-am prea inteles,... treaba cu bulele de aer o inteleg,... asa e...
ma refer la aia cu lipiciul in spatele aripei unui klink... care aripa ? sau nu inteleg eu la ce te referi... si ce e aia strem ?
kuintautti scrie: ... nu le lua si tu toate in serios cind scriu afectat tot de un hennesy si am 5 min de scris...

ce sa fac ?... am doar alta abordare... a aceleasi perspective

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
- kuin tauti
- veteran
mda se pare ca unii s-au cam grabit sa-l judece pe tetteaMugurstefan scrie:tettea scrie:Mugurstefan scrie: fbfbnvnbvngfh vfhtruryujjhyuyujy
"reni' le spui tu la finlandezii aia shovini ?
Ce mahh , ai uitat ca la ai nostri le fuje mintea la dinastea ??![]()
![]()
Codul nostru genetic e upgradat cu acest 'turbo-speed' , ordin de sus de la instinctul de conservare, ca altfel dispaream de mult...![]()
![]()
bravo lui,zsa **** pa mata in gura cititorule de la mine o bere , dar dupa sfintele sarbatori .![]()
Cod: Selectaţi tot
Tettea, esti abject rau, daca ai ajuns sa ma citezi si sa strecori injuraturi le ce spun eu ca sa bagi asemenea zazanii !
am vorbit cu el pe privat ... omului sincer ii pare rau de cele intimplate si mi-a oferit o explicatie logica pe care eu o cred
fiind logat pe forum a disparut pt citeva clipe din fata computerului ... si uite asa si-au exprimat convingerile pustani de schioapa preteni ai fiului sau

asta ii se poate intimpla oricui care are puradei acasa asa ca io zic sa il iertam si sa uitam micul incident la fel cum si el ne-a iertat micile rautati de 4 pagini

-
- veteran
Bila, mersi pentru lamuriri. E interesanta montura ta dar eu cred ca raman la cea clasica cu 3 muste legate intre buldo si varful lansetei pebtru ca imi permite sa intep mai repede si direvt, adica nu trebuie sa misc intai buldo pe apa ca sa intep. Imi e prea greu sa pun invers, nu am practica ta.
In ce ma priveste sunt din Bucuresti. Tui de unde esti?
In ce ma priveste sunt din Bucuresti. Tui de unde esti?
-
- veteran
Da, e adevaraat ca nu am asteptat 1 mai dar asta e...asa cum unii nu se abtin de la o ciocolata Toblerone sau de la femeia altuia asa nici eu de la pastravi! Pe 1 mai am pescuit pe Lotru si afluentii lui amonte si aval de Voineasa si pe lacul Bradisor. Total, 8 pastravi din care 1 de 22 de cm (delicios pe gratar) si restul de 8-14 cm (inutil sa spun - eliberati). Cel mare luat la corobete natural, ceilalti la muste ude cu buldo. Singurul meu regret e ca nu am prins nimic pe Bradisor, un lac care se spune ca e plin de pastrav si clean. Din pacate nu a mers deloc nici la naluci, nici la muste si evident la rame. Asta e valabil la toti cei 5-6 pescari de pe mal inclusiv localnici. Mai grava e situatia de pe Lotru, rau slab populat, neamenajat ( 2 cascade podite pe o lungime de cca 2 km), foarte putin pazit si braconat zi si noapte. Localnicii prind pastravii cu sacii, ostiile si cu diverse plase iar copiii din Voineasa prind puietul cu diverse capcane. Cat despre padurarii din Voineasa e destul sa spun ca stau toata ziua in Ocol si beau bere. Abia se misca sa scrie autorizatiile de pescuit! Jeep-ul Aro verde al OS (VL 03 CCF) sta cam mereu parcat in fata sediului sau langa una dintre carciumile din oras si doar o data pe zi patruleaza pana la Bradisor. Mai exact dimineata de la 8 la 9. Dupa ora 9 braconierii sunt liberi sa face ce vor. Asta pana seara cand vine un biet paznic cu Dacia lui personala sa mai taie chitante! Dar noaptea "baietii veseli" din Malaia scot si ei setcile si incepe distractia...pacat, Bradisorul e un lac de munte magnific si s-au prins si pastravi de 5 kg anul trecut!SF scrie:Fario , lasa vrajeala cu Bila si zi citi ai lovit , tinind cont ca te-ai tinut e cuvint si ai inceput un pic inainte sezonu ( sau nu ai reusit haha!!). Macar te-o fugarit vreun paznic , vreun urs , un barzaun , o trinta peste bolovani alunecosi , ceva haha!!
Fir Intins!!!
si in periplul tau prin zona n-ai intalnit nici un robespiere leninist ?Fario_nebunu scrie:Pe 1 mai am pescuit pe Lotru si afluentii lui amonte si aval de Voineasa si pe lacul Bradisor...

inteleg ca nu te-ai aventurat prea adanc in teritoriul lor de "tiranie",

nu ma refer la mine, eu m-am tinut prin zona aia unde numa' rasul si capra neagra bantuie la vremea asta, dar eram curios daca or mai fost si altii, daca ai avut si astfel de intalniri de gradul III...

-
- veteran
Miky, esti teroare!
Pe bune!
Daca tot esti curios, afla ca am intalnit pe Tatorita un singur pescar tot cu buldo dar ci sur de 4 muste, unul din Valcea, mai grasutz (cred ca il stii...) si care retinuse vreo 5 pastraviori ca sa aiba ce pune in...tigaia familiei!
Pa Bradisor erau si cu momeli naturale (aruncau in larg cu plumbi ficsi grei, la pestisor sau rama), si cu buldo cu muste, mai rar cu lingurti si vobler (eu). Asa ca Robespieri nu am vazut! Dar m-am bucurat ca pe Bradisor nu se pescuiescte ca pe Vidra cu 3 lansete de pescar si monturi cu rama ca la caras pe balta! Fiecare pescar avea o lanseta cu maxim 6 carlige, oricum e un inceput de sportivitate! Pe Vidra parca era concurs de crap si caras, o padure de lansete si bambine la fiecare, mai lipsea un gratar si manele si ma simteam ca pe Sarulesti, Tancabesti etc.
Tu ai prins ieri ceva? Imi poti raspunde pe privat daca vrei sa tii secretul....

Daca tot esti curios, afla ca am intalnit pe Tatorita un singur pescar tot cu buldo dar ci sur de 4 muste, unul din Valcea, mai grasutz (cred ca il stii...) si care retinuse vreo 5 pastraviori ca sa aiba ce pune in...tigaia familiei!

Tu ai prins ieri ceva? Imi poti raspunde pe privat daca vrei sa tii secretul....