Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Apr 2008, 09:50

eugen scrie: kuintautti,
daca o tii tot asa prevad ca o sa ajungi celebru printre crapari. deja ti-au fost dedicate pasaje intregi si vad ca inca mai vrei. ha ha ha.

cand o sa facem clubu psihopatilor ai votu' meu pt statutul de presedinte, iti zic de acum! :lol:
pai ce fac si io … la insitentele am revenit

Eugene sa mor daca ma pot abtine citeodata cind vad maaari championi din astia traind in suferinta ignorarii care isi fac de lucru prin reviste impuscinduse singur in picior…. rizind de romani incepatori ca nu cunosc speciile de pesti in romaneste… cind bietul de el … nici el nu le stie ….
:lol: :lol: :lol: :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2008, 09:57

kuintautti scrie:... pe care ii place sa le scoata la iveala ca pe o carte de vizita mentionind si un nr de articole in domeniu pline de informatii vitale ori de cite ori intra in conflicte facute cu mina lui, ca are sarmanul momente cind il apuca asa un curaj nebun de vrea sa dea in bot la altii prin reviste, ca un las unde nu ii se poate raspunde :)

....
Intreb si io asa:
de ce nu-i raspunzi tot cu un articol la revista, mai faci si un ban cinstit nu?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Apr 2008, 10:17

I-as raspunde daca ar fi ceva la care merita un raspuns, ceva legat de pescuit, dar asa ce sa fac?

Sa plictisesc de moarte cititori revistei cu de-ale lui ... intrebindul de ce vrea sa dea in bot la altii si sa rida de incepatori cu aere inginfate ?

Nu vezi ca si asa vorbeste lumea ca la capitolul fly revista sufera din plin dar din lipsa de alte materiale..... :):)

Are ciudatu cei drept o grama de poze cu peisaje din paradisul pescarilor de-ti sta inima`n loc ... in rest kanci !

deh... om cultivat ... a citit cartea lui .... :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Apr 2008, 10:34

ba e buna revista. dar pentru pescari de crap cu boiles pe balti de acquacultura. din aia pe care daca-i scoti pe unde curge un pic apa nici daca-i plin de crap nu-i vad culoarea, fiindca tot la boiles dau. :)
kuintautti scrie: sa mor daca ma pot abtine citeodata cind vad maaari championi din astia traind in suferinta ignorarii care isi fac de lucru prin reviste impuscinduse singur in picior�. rizind de romani incepatori
intoarce foaia invers si-o sa vezi ca exact acelasi lucru se vad lucrurile din partea cealalta. cum eu nu-s ca tine sa le pun la suflet, chiar ma amuza chestia si zau nu-mi pare ca-i vreo diferenta. clar toti suntem dusi. :D

singura diferenta este ca acolo se scrie pe bani putini si culmea lumea se ia in serios, iar aici se scrie gratis din placerea de-a discuta ceva legat de pescuit (mai mult sau mai putin in functie de topic), dar invariabil la misto.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Apr 2008, 10:50

pai cind ajung la .. intorc foaia stai linistit.. dar nu fara amaraciunea gindului la risipa de hirtie si de tus...

nici in lipsa de altceva nu cred ca ar vedea lumina zilei texte de calibrul ala neinsotite de fotografi cu locuri mishto .... dar acu ma intreb ce merit are el in chestia aia ? :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Apr 2008, 11:47

frate, vine pastele, sunt zile in care oamenii trebuie sa fie mai ingaduitori cu ceilalti. ce-ar fi sa-l ierti? :lol: ha ha

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 25 Apr 2008, 11:52

:wink: asa mai merge..... (peace)

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 25 Apr 2008, 12:03

eugen scrie:frate, vine pastele, sunt zile in care oamenii trebuie sa fie mai ingaduitori cu ceilalti. :lol: ha ha
Si eu, pacatosul de mine, care credeam ca p-aici singura religie este pescuitul... ... ... :evil:

> ce-ar fi sa-l ierti?

No way!
No mercy!
Keep 'em coming & going!
Let here be blood!
:twisted:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Apr 2008, 12:05

nu bag mah toate prostiile in seama .... l-am iertat instantaneu dupa ce mi-au trecut nervi .... acu doar stam la taclale ... doar oameni sintem ? ... si uite asa tragem invataminte din greseli anterioare ... fie ele proprii sau ale altora

As mai avea de adaugat ca un om cu bun simt isi cere scuze cind isi da seama ca a gresit

Nu e cazul asta .... cind a fo confruntat el a avut o reactie de infumurat spunind ceva de genul ca: ce ? io am cistigat 2 concursuri .... io am scris articole... CARE SE CREDE MAI TARE CA MINE.... :):):):) ciumeg rau intelegi ?

deci fara suparare dar la agariciul asta nici urma de intentie de asi cere iertare ...

acu cei care vorbesc de pace si iertare ... de ce au tacut atunci cind a calcat asta in strachini ? simpla curiozitate ... :wink:

bila
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bila » 29 Apr 2008, 00:22

Fario_nebunu scrie: Bila, am inteles in fine! :lol: Tu legi mustele pe un forfac de 1,5 metri plasat dupa buldo, asadar legat de al doilea inel al buldo! Eu din contra leg mustele intre buldo si varful lansetei. Diferenta e ca eu tre sa stau mereu cu varful vergii spre apa, tu poti sa si ridici. Dar cum faci la lansare sa nu se incurce forfacul ala de 0.18 cu firul ce sustine buldo? Nu ti se rasucesc intre ele? Practic cand buldo e in aer si prinde viteza, firul de forfac ramane in urma lui si se apropie periculos de firul principal...Inteleg daca legi o singura musca la 50 cm de buldo (dupa el) mai merge dar cu 3 muste, e agatatura sigura! Iar noaptea, pana desfaci....deh, chinu naibii! :lol:
Zici ca lasi pestele mic sa se zbata pana vine ala mare? Si cum il prinzi? Doar nu lasi cleanul mare sa il inghita pe cel mic.... :lol:
In alta ordine de idei, vezi ce sfaturi ne dau baietii FF-isti? Sa plesnim musca uscata de apa ca sa atragem pestele! Mai bine ramanem pe muste ude, alea merg bine si la buldo!
Centralul e chiar de 2m.,lasand mustele cam la 0,5m una de alta.
Am dat si eu la inceput ,ca tine. Imediat ce am schimbat metoda,s-au vazut si rezultatele. Un timp insa, injuram ceea ce spui tu: faptul ca se rasuceau mustele pe central, ca se incurca inca de la lansare(asa cum bine spui,mustele ramanand in urma bd)...si multe altele! ..Ce mai.. In timp :lol: ,am cautat solutii. Cele descrise (noduri de pe central orientate catre sus,catre bd) le-am gasit in timp. Poate 2-3 ani. Si sute de incercari lamentabile :lol: .
In primul rand,centralul trebuie sa fie un fir rigid. Daca pescuiesc pe un rau mai marisor,lansez din lateral cu bolta (imi pun apa in bd cat sa ajunga pe malul celalalt,.. nici un strop de apa in plus!),iar cand bd e in cadere catre tinta,opresc brusc de pe tambur(dar numai cand buldo e cam la 30 cm. deasupra apei). Ca rezultat al opririi bruste,mustele isi vor continua zborul. Odata cazute pe apa,imediat,trag de fir cam 30 cm. Asta imi asigura dispunerea in apa a monturii,asa cum e normal. Face buldo zgomot? Nu-i bai! Doar cei mici fug.. :lol: ..Si oricum,nu ala era locul vizat. :lol: Dar de f multe ori, cleanul ataca in primele secunde.
Cand il las pe cel mic sa se zbata,cleanul mare vine,in primul rand pt ca e curios! Iar pt ca mustele le pun de marimi diferite,el se arunca la musca cea mai mare ! .. Nu stiu daca ataca pestisoru'... Musca cea mare o fac (empiric,fara scule) cu pana de fazan pe spate... Aia-n forma de inimioara.
Noaptea,nu problema cu incurcatul firului. Daca pescuiesc noaptea,voi face cu siguranta o montura cu fir nou(evit o muntura care are memoria unor rasuciri..),iar cei 40 cm. de fir care s-au frecat la primul inel al lansetei,ii tai... Lansarile de noapte sunt mai scurte..,cca 15m .. Doar e locul pe care il stiu,si nu lansez energic. Franez de pe tambur .Cum aud pleoscaitura,trag puternic de buldo,ca mustele sa se aseze in linie,sa nu se incurce intre ele. Dar bineinteles...am si o lanterna! :lol: La un pescuit de noapte,nu se incurca firul de 2 ori.. Odata,...poate...
Desfacutul nu e complicat.. Firele,sun cel mult rasucite. Nu e nevoie sa treci mustele printre fire,trebuie doar sa iti dai seama unde e bucla cu problema. Totusi,e bine sa exersezi ziua. Daca sunt incurcate prea tare,scoti legaturile cu muste,si...alt central! Nu iti ia mai mult de 10 min. pe intuneric.
Vei avea surprize uriase noaptea! Mergand in susul apei,vei auzi la fiecare pas ,cum fug din mal,de la apa mica. Locurile prin care mergi noaptea,e bine sa le stii, ....ca doar esti cu ochii inchisi :lol: . Dar nu-i bai.. luna-si face treaba. Cand ai ajuns la un loc pe care vrei sa il incerci,nu te grabi. Stai 10 min.,si incearca sa nu pasesti pe prundis.
Muste uscate? Nu. Doar la FF.. La buldo ar fi mai greu,pt ca "zgarie" apa Cand as mulina. Rar s-au bagat atunci cand musca uda,din cauza nodului din ochet ,care nu a fost strans bine,se suceste,si nu mai sta sub apa.
Fario,de unde esti?

Scrie răspuns