Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Mai 2008, 08:30

miky scrie:
Fario_nebunu scrie: Pe mine ma dispera numarul mare de pastraviori de 10 cm pe care ii prind la muste. ... Cum sa fac sa scap de ei?
pai... lasa-te de buldo.... si apuca-te de fly !!! :lol: :lol: :lol:
asa zic si eu ... fly baby fly !

acu de intepat fiind vorba ... unii care pescuiesc la vedere si sint nevoiti sa dea la distante mai mari anticipeaza intepatura , altii la un fir mai scurt mai usor de controlat unde viteza de reactie este mai mare asteapta chiar sa simta greutatea pestelui in joarda...

la buldo mi se pare mie dar voi va treziti cu cheshtii in girlig si apoi ii culegeti ca rufele de pe sirma... :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Mai 2008, 09:48

miky scrie:
Fario_nebunu scrie: Pe mine ma dispera numarul mare de pastraviori de 10 cm pe care ii prind la muste. ... Cum sa fac sa scap de ei?
pai... lasa-te de buldo.... si apuca-te de fly !!! :lol: :lol: :lol:
Nu cred ca e mare diferenta. Si la Fly tot puiet vine in majoritate, din moment ce mustele sunt cam aceleasi. Doar o musca mai mare te scapa de pastraviori dar rar vine la ea pastrav mare.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Mai 2008, 10:43

Fario_nebunu scrie:Nu cred ca e mare diferenta. Si la Fly tot puiet vine in majoritate, din moment ce mustele sunt cam aceleasi. Doar o musca mai mare te scapa de pastraviori dar rar vine la ea pastrav mare.
Asa sunt unii: nu cred pana nu vad. Eu iti zic ca diferenta e uriasa. Nu marimea mustei iti da pestele mai mare.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Mai 2008, 10:48

Fario_nebunu scrie: Nu cred ca e mare diferenta. Si la Fly tot puiet vine in majoritate, din moment ce mustele sunt cam aceleasi. Doar o musca mai mare te scapa de pastraviori dar rar vine la ea pastrav mare.
asta e din putul gandirii :D
show us the light, fario :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 08 Mai 2008, 15:53

Doar o musca mai mare te scapa de pastraviori dar rar vine la ea pastrav mare.
Din putina mea experienta la pastrav am observat ca o musca pe marime aleasa corect(dictata de imprejurari), prezentata corect, in locul corect poate aduce pastrav mare.

Cu marimea mustei aleasa incorect mai scapi, dar cu prezentarea nu prea, mai ales cand e vorba de peste mare.

Cand tu arunci buldo-ul ala si face pleosc nu prea mai il iei tu p-ala mare, elemntul "prezentare" e cam schilodit.

Am luat pitici pe carlig nr 8.

Teoria ta cade.
I Fought The Law

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 08 Mai 2008, 16:49

rough boy scrie: Cand tu arunci buldo-ul ala si face pleosc ...
Rough boy, nu stii tu bine: buldoul lui Fario face "Le pleosque",... ca e de la Paris... :lol:
Completement autre chose !!!... N'est pas, Fario ? :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 09 Mai 2008, 00:12

miky scrie:
rough boy scrie: Cand tu arunci buldo-ul ala si face pleosc ...
Rough boy, nu stii tu bine: buldoul lui Fario face "Le pleosque",... ca e de la Paris... :lol:
Completement autre chose !!!... N'est pas, Fario ? :lol: :lol: :lol:
Hahahahahaha, mais oui monsieur Micky! Il fait baldabac sur la surface de l'eau. Acum pe bune, si cu buldo poti face o prezentare onorabila daca lasi mustele sa fie duse de curent natural, fara sa le tragi lateral sau in sus, astfel incat mustele sa nu dragheze pe suprafata. In fond si cu snur si cu buldo pestele vede trecand pe langa el o musca pe care o crede picata accidental in apa. Si adesea se repede la ea. In plus cu buldo se mai si agata singur unsori, ceea ce la Fly nu e cazul Si nvad ca multi de pe forum imi tot zic ca la buldo nu pot pune muste uscate. Mi se pare bizar - chiar daca sunt uscate eu le asigur aceeasi prezentare naturala, lasandu-le duse de apa fara a le modifica traiectoria.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Mai 2008, 07:08

Fario_nebunu scrie: Si nvad ca multi de pe forum imi tot zic ca la buldo nu pot pune muste uscate. Mi se pare bizar - chiar daca sunt uscate eu le asigur aceeasi prezentare naturala, lasandu-le duse de apa fara a le modifica traiectoria.
Sunt foarte curios de o treaba. N-am dat la buldo niciodata, deci habar n-am, asa ca te intreb:
Daca ai un bolovan si in aval de el e un ochi de apa de 50x50 cm in care apa sta aproape pe loc, cum faci sa pui musca acolo sa pluteasca pe apa cu viteza apei, fara sa faca de loc dara? De obicei din fiecare loc de acest gen iau un pastrav. De multe ori sunt cele mai prolifice zona de pe rau. Cu snurul pun musca direct in acel ochi si acolo sta. Cu buldo cum faci sa nici nu pleoscai apa din ochi, dar sa si faci sa ajunga musca sa pluteasca in acel ochi linistit fara sa fie trasa de curentii de e langa bolovan care s-ar putea sa traga bila? Sau lansezi cu bila cu ventuza care se lipeste de bolovan? :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 09 Mai 2008, 08:10

@ MihaiV : n-ai inteles ! parca mai sus spunea ca el pescuieste la buldo concomitent si exact si sistematic ! :lol: si nici nu deranjeaza apa ca muscarii dar si el tot muscar este... :lol: tre sa recunosti ca cel putin este simpatic !

@ Fario lumea nu spune caci cu buldo nu se poate prinde ... lumea spune ca mai bine reusesti cu echipament fly :lol:

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 09 Mai 2008, 08:35

In fond si cu snur si cu buldo pestele vede trecand pe langa el o musca pe care o crede picata accidental in apa.
Nu neaparat. Daca prezinti o nimfa usor lestata, sau un emerger in filmul apei nu se mai numeste ca sunt cazute de la Doamne-Doamne.
I Fought The Law

Scrie răspuns