Articol " Lanseta de musca" - Feedback

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 08 Feb 2005, 20:07

dupa ce am citit articolul pt. incepatori in pescuitul cu m.a.,am constatat ca acest stil daca il iei in serios poate deveni si pagubas prin prisma dotarilor minime necesare , poate chiar mai pagubos decat vanatoarea (care trebuie sa recunoastem cel putin d.p.d.v. al cotizatiei este de elita).
eu am cunoscut un fel de prestidigitator in domeniul ,acesta fiind un padurar care avea cam pe toate paraiele din zona ascunsa cate o jordie uscata de alun in care avea infipte doua cuisoare .din buzunar scotea cativa metri de fir de nailon iar de la palarie punea o m.a. ticluita de el. pot sa va spun ca scotea pastrav din cele mai neasteptate (pt. mine) locuri.
oare acesta era de elita sau facea numai fita?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Feb 2005, 09:16

elita in orice domeniu consta in atitudine si cunostiinte nu in dotare
dotarea vine peste
eu asa o vad, fiecare cred ca are criteriile lui dupa care apreciaza o elita

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Feb 2005, 09:19

danr scrie:elita in orice domeniu consta in atitudine si cunostiinte nu in dotare
dotarea vine peste
eu asa o vad, fiecare cred ca are criteriile lui dupa care apreciaza o elita
Si in privinta sexului e la fel?
(scuze, nu m-am putut abtine) :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Feb 2005, 09:24

eu cred ca da
dar mai bine faci un sondaj intre femei, daca nu esti de acord cu mine :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Feb 2005, 09:26

danr scrie:eu cred ca da
dar mai bine faci un sondaj intre femei, daca nu esti de acord cu mine :lol:
Te cred, sigur ca te cred... De fapt asa si este ... vroiam sa vad daca esti sigur :)

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 09 Feb 2005, 09:52

Cred ca muscarii sunt o clasa de pescari deosebita, deoarece acest gen de pescuit nu este unul de tip "industrial": capturile sunt mai rare (depinde de pescar, este adevarat), efortul depus este mai mare (dar si satisfactia) etc. "Nu exista padure fara uscaturi" spun inaintasii nostri, dar sunt paduri care nu le vezi de uscaturi si paduri in care trebuie sa le cauti.
In ceea ce priveste cheltuielile sunt maricele la inceput, dar .... o lanseta " bunicica" (un energo) gasesti la un mil. (sau poate mai putin) la mana a doua, un fir super poti sa comanzi la Cabelas - 1,5 mil, o mulineta gasesti intre 700k si 1 mil (poate si mai ieftin - pestele se tine din snur, nu din mulineta), 200-300 k monofilamente pentru leader iar muste, ca sa nu mai dai banii pe materiale si instrumente, poti sa cumperi de la meseriasi.
Oricum le vei folosi multi ani!
Apropos, cel mai ieftin cartus este 9000 lei (un sg foc) iar cea mai ieftina cotizatie este de 5 mil pe an ca sa nu mai spun ca te costa ce impusti.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 09 Feb 2005, 11:51

@Eugend: "dupa ce am citit articolul pt. incepatori in pescuitul cu m.a.,am constatat ca acest stil daca il iei in serios poate deveni si pagubas prin prisma dotarilor minime necesare , poate chiar mai pagubos decat vanatoarea (care trebuie sa recunoastem cel putin d.p.d.v. al cotizatiei este de elita).
eu am cunoscut un fel de prestidigitator in domeniul ,acesta fiind un padurar care avea cam pe toate paraiele din zona ascunsa cate o jordie uscata de alun in care avea infipte doua cuisoare .din buzunar scotea cativa metri de fir de nailon iar de la palarie punea o m.a. ticluita de el. pot sa va spun ca scotea pastrav din cele mai neasteptate (pt. mine) locuri. oare acesta era de elita sau facea numai fita?"

- daca te referi la dotare, muscaritul nu este mai pagubos decat nici un alt stil de pescuit, daramite decat vanatoarea. Depinde de cum privesti lucrurile. Daca la muscarit te gandesti la echipament "top of the line" iar la alte stiluri te gandesti la sculele din obor sau la cele accesibile din magazine atunci cu siguranta va fi mai pagubos. dar lucrurile nu stau asa ... Cateva preturi ti-a dat Crisp dar sunt si alte variante mai ieftine.
- padurarul de care ai amintit era cu siguranta un bun (sau foarte bun) pescar cu ma dar la intrebarea daca facea sau nu parte din elita ar trebui sa-ti raspunzi singur gandindu-te la cele spuse de Danr: "elita in orice domeniu consta in atitudine si cunostiinte nu in dotare" si tinand cont de cuvantul boldat de mine :wink:.
- spui ca pescarul respectiv scotea pastravi din cele mai neasteptate locuri? :lol: :lol: :lol: E normal, un bun profesionist e acela care stie multe din domeniul in care activeaza :wink:

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Feb 2005, 12:00

fff
joarda de alun cu acele cuisoare indoite la 90 de grade
in varf cu o sarma de inox pe post de inel a fost prima "scula" de pescuit dupa banalul bat pe care am folosit-o acum 25 de ani

tehnica invatata pe o balta din ardeal de langa Sibiu

folosita apoi pe rau a scos cu acul din ac de siguranta sau bold clean la musca ....naturala :))
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 09 Feb 2005, 14:38

frumoase si incurajatoare indemnuri.sper sa nu ma fac de ras intreband daca se organizeaza concursuri de pescuit cu m.a.?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Feb 2005, 14:42

Ce-i de ras?
Sunt faze locale, nationale, concursuri Open. Dar e asa frumos pescuitul cu MA ca nici nu mai conteaza ca e concurs sau nu!

Scrie răspuns