totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: totul despre Delta
ce fain am ratat eu delta anul acesta....si cat am asteptat 1 nov...ca sa iau teapa de la un imputit de coleg care a plecat din firma si eu nam cum sa plec in concediu 

>danstucaru<Ca o anemica consolare,in delta lucrurile nu stau prea bine. Stiuca continua sa lipseasca. Se prind sporadic marlite fara a fi localizate undeva anume. Avatii continua sa faca legea(cel putin pana ieri cand a urmat racirea vremii).Bibanii, omniprezenti. Crapii au oferit partide de neuitat celor ce s-au ambitionat sa-i caute. Pe scurt asta este.Sunt foarte obosit si continui maine relatarile situatiei nu tocmai "roze"din delta.
am facut si eu traditionala iesire de toamna in delta, la Mila 23...dupa 6 zile de bantuit canale, lacuri, japse si japotine, m-am intors cu o oarecare dezamagire: pestele e din ce in ce mai rar, iar cu exemplarele de altadata nicicum nu te mai intalnesti:(
...a fost prima data cand gazda noastra a trebuit sa cumpere peste de la alti pescari pentru a ne pregati cina:( trist!
am gasit apa limpede numai pe canalul Visina, unde se mai prindeau cate o marle si ceva bibanei, dar era trafic de barci/salupe mai ceva ca in centrul Bucurestiului asa ca nu te puteai bucura nici macar de peisaj...lacurile Polidionca, Matita, Dolhea, Sfistofca aveau apa mocirla, Lopatna la fel... apa buna am gasit pe un canal tot din zona de nord, unde am si insistat cateva zile... multa marlita, bibani frumosi, rosioara si chiar crap la gume. M-a bucurat faptul ca exista marlita, semn ca stiuca s-a reprodus bine, scapand oarecum de "oamenii de la electrica"...daca e lasata sa creasca, sunt sanse ca anii viitori sa ne putem poza cu exemplare frumoase de stiuca prinsa pe salbatic, ALTFEL NU.
...a fost prima data cand gazda noastra a trebuit sa cumpere peste de la alti pescari pentru a ne pregati cina:( trist!
am gasit apa limpede numai pe canalul Visina, unde se mai prindeau cate o marle si ceva bibanei, dar era trafic de barci/salupe mai ceva ca in centrul Bucurestiului asa ca nu te puteai bucura nici macar de peisaj...lacurile Polidionca, Matita, Dolhea, Sfistofca aveau apa mocirla, Lopatna la fel... apa buna am gasit pe un canal tot din zona de nord, unde am si insistat cateva zile... multa marlita, bibani frumosi, rosioara si chiar crap la gume. M-a bucurat faptul ca exista marlita, semn ca stiuca s-a reprodus bine, scapand oarecum de "oamenii de la electrica"...daca e lasata sa creasca, sunt sanse ca anii viitori sa ne putem poza cu exemplare frumoase de stiuca prinsa pe salbatic, ALTFEL NU.
>ashiah< informatii corecte ! Inclusiv cea cu lipsa pestelui la masa. Se prinde mai mult la undita decat la sculele traditionale.Continui relatarea ceva mai tarziu,cu o analiza a situatiei existente.In delta,lucrurile incep sa se complice.
cum mah ...? ala sigur nu era "visina"ashiah scrie:!
am gasit apa limpede numai pe canalul Visina, unde se mai prindeau cate o marle si ceva bibanei, dar era trafic de barci/salupe mai ceva ca in centrul Bucurestiului asa ca nu te puteai bucura nici macar de peisaj...
dar pe canalul opus "alexa" ? acolo colcaia marla.
apropos... care erati mah aia (poate useri aici) care ati luat 17 kg de stiuca pe alexa pe 20 octombrie?
RUSINE!
mentionez pentru colegi ca "stiuca de alexa" avea un maxim de 600 de grame. o pepiniera .
am auzit de la niste corturari de pe stipoc: au rupt-o domne pe alexa .

Vorba baiatului care ne-a plimbat cu barca: "Daca ar sti autoritatile cat peste mai este in delta ar fi oprit pescuitul de vreo 2 ani". Asta e chiar realitatea!
>>>In zilele noastre,delta se confrunta cu 2 mari probleme. Prima ar fi carburantul(benzina)de proasta calitate si/sau cu multa apa.O multime de cunoscuti,cazuri concrete,au distrus motoarele barcilor din aceasta cauza. A doua problema este lipsa pestelui capturat de catre locuitori(pescari autorizati sau nu). Daca lucrurile vor continua in felul asta,zonele strict protejate sunt in pericol.Se mai braconeaza si acum in aceste locuri dar mai discret. Disperarea care incepe(sper sa ma insel)sa puna stapanire pe cei din delta, va duce implicit la fortarea tuturor zonelor inclusiv a incintelor,cu tot riscul asumat. Unii proprietari devin constienti de acest fapt. Complicata situatie.
>>> Dunarea este in crestere.Nu toate zonele au devenit accesibile.Pe Lacul Dracului,de exemplu,ne-am impotmolit pe o buna portiune si am fortat destul de mult motorul sa putem razbate. Sunt o gramade de japse,foarte productive,care inca nu au apa suficienta.Multe canale sunt tulburi si parca lipsite de viata,vegetatia inca nu a "cazut"peste tot. In week-end a fost incredibil de multa lume la pescuit. Nesimtiti sau nu,era o mare vanzoleala de barci,mai ales pe canale. Zone clasice de pescuit la stationar de pe mal,erau impanzite de pescari. Foarte multe monofilamente pe canalele adanci. Multe setci clasice nemarcate(am taiat vreo doua cu motorul)pe lacurile din spre Chilia. Politia de Frontiera cantonata la Mila 23,pare depasita de situatie.
>>> Dunarea este in crestere.Nu toate zonele au devenit accesibile.Pe Lacul Dracului,de exemplu,ne-am impotmolit pe o buna portiune si am fortat destul de mult motorul sa putem razbate. Sunt o gramade de japse,foarte productive,care inca nu au apa suficienta.Multe canale sunt tulburi si parca lipsite de viata,vegetatia inca nu a "cazut"peste tot. In week-end a fost incredibil de multa lume la pescuit. Nesimtiti sau nu,era o mare vanzoleala de barci,mai ales pe canale. Zone clasice de pescuit la stationar de pe mal,erau impanzite de pescari. Foarte multe monofilamente pe canalele adanci. Multe setci clasice nemarcate(am taiat vreo doua cu motorul)pe lacurile din spre Chilia. Politia de Frontiera cantonata la Mila 23,pare depasita de situatie.
-
- veteran
Oricat de rele ar fi vestile de dus acolo tot imi vine sa ma duc.dar anul acesta ma voi multumi cu oltul...oricum toti aduc informati rele,cu braconaj si lipsa de bun simt.chiar daca platesti 2 zile si costa cat costa...tot merita sa intri pe incinte.nu? 

-
- utilizator constant
da! si m-am prajit si eu, s-a oprit motorul in relanti, exact cand ne intorceam in Tulcea, noroc ca eram inca in lalaiala pe Sontea.deltaic scrie:>>>In zilele noastre,delta se confrunta cu 2 mari probleme. Prima ar fi carburantul(benzina)de proasta calitate si/sau cu multa apa.
telefoane si intrebari "how to", scoate bujiile, apoi recupereaza stiftul de la cheia de bujii dupa ce a cazut in motor (bina ca nu in apa!), verifica aprinderea (+ electro-socurile de rigoare), 300 de sfori... am pierdut 2 ore in care puteam face altceva.
daca ti se intampla pe Dunare in trafic e cam prost.
data viitoare deltaicule, benzina in loc de vin si palinci!
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
multa lume se plange de calitatea indoielnica a benzinii din delta. nu stiu cum se poate stabili sau verifica cifra octanica,ca tare sunt curios...