totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: totul despre Delta

Mesaj de gsteph1968 » 02 Noi 2012, 21:44

D2O scrie:multa lume se plange de calitatea indoielnica a benzinii din delta. nu stiu cum se poate stabili sau verifica cifra octanica,ca tare sunt curios... :elkgrin:
dai o dushca pe gat! :twisted:
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 05 Noi 2012, 16:04

in mod serios de data asta: benzina din delta nu sufera de putine octane ci de multa apa si eventual reziduuri de motorina. motoarele au de regula un mic filtru pentru impuritati pe alimentare (am aflat de cand am luat manualul de service) si unii mai prevazatori au pus suplimentar filtru de benzina auto (batrana Dacia 1300).
recomand si un asa numit pahar decantor - atat ca trebuie sa stea asezat vertical.

despre pescuitul intensiv in zona Mila23 (si as extinde la N si S de canalul Sulina): in zona Sf. Gheorghe nu am vazut asa de multe plase ca aici, in aceeasi perioada a anului. e drept ca e mai putin populata zona...

ma intreb daca nu cumva se intampla din cauza ca la Sf. Gh. au primavara scrumbia (o sursa de venit de baza), si tot restul anului pot pescui cu setca lasata in curent pe brat traficul fiind neglijabil. ca sa nu mai adaug si sezonul de 2 luni de turism la mare.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 05 Noi 2012, 21:24

in continuarea postului meu precedent: nu am vazut animale domestice lasate libere (in afara de o scroafa cu niste purcei la intrare pe Sontea). vite? nu e terenul propice? cu mistretii mai am eu niste intrebari in background...

nik2008
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nik2008 » 05 Noi 2012, 23:48

Am fost in Delta in perioada 29 octombrie-1 noiembrie, Mila 23. Trec peste vremea nefavorabila si supliciul la care am fost supusi.
Vreau doar sa subliniez faptul ca daca se va continua electrificarea si asanarea Deltei de bastinasi, vom ajunge, noi cei care indragim spiningul, sa mergem pe Isac, Chiril, Fortuna, Babina, Matita etc. doar ca simpli turisti.
Niciodata nu am fost mai dezamagit ca acum... Am vazut peste tot numai plase...si pescari sportivi disperati, alergand dintr-un capat in celalalt al Deltei. In afara de marle si bibani (pe care, sincer, i-am evitat de aceasta data), nu am reusit sa punctez decat la aspectul...turistic. Am pescuit pe Sontea, Razboinita, Vacaru, Baclanesti, Olguta, Eracle, Lopatna, Trei Iezare, Bogdaproste etc.

tyranus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tyranus » 07 Noi 2012, 13:15

Tocmai m-am intors de la Mila 23 unde timp de o saptamana am tot cautat stiuca.
In primele trei zile am tot batut lacurile Fortuna, Ligheanca, Vacaru, Trei Iezere, Babina etc plus canalele aferente (Fortuna 1, Sontea, Eracle etc) fara rezultat.
Obosit de atata alergatura m-am orientat pe canalele din nordul Milei 23 unde am gasit stiuca pe secundare si pe Stipoc unde am avut capturi cat de cat onorabile (pentru zilele de astazi ale Deltei) de 1,5 - 2,5kg culminand cu o bucata de cca 4kg.
De remarcat ca atacurile erau anemice, stiucile urmarind nalucile pana langa barca fara a ataca decisiv oricat de mult am jucat oscilantele. Probabil atacurile erau generate de "enervarea" si curiozitatea stiucilor si nu de instinctul de hranire. Din aceasta cauza am avut si multe rateuri, cateva stiuci mai maricele fiind prinse la "japca" :(
De curiozitate am examinat continutul stomacurilor stiucilor si am constatat ca acestea erau goale. De altfel o parte din stiucile prinse aveau paraziti pe ele (lipitori) ceea ce arata ca stau mai mult pe fund si nu se prea miscau.
Deci, cele mai multe capturi le-am avut pe Stipoc incepand de la ferma abandonata, din capul canalului ce vine de la Mila 23, si mergand in aval pana la buturugi (salciile cazute in canalul Stipoc). Continuand in aval de buturugi capturile au fost insignifiante.
Stiuca trebuie cautata cat mai aproape de mal, cu lansari perpendiculare pe acesta, chiar cu riscul de a agata naluca (stiuca sta in nisip, structuri, sub coronamentul copacilor de malul apei si trebuie sa ii fie servita naluca cat mai aproape de nas), cei cativa zeci de centimetri in plus la lanseu facand diferenta dintre a avea o prezentare sau a mulina in gol. De exemplu un lanseu la cca 1m de mal nu producea niciun atac pe cand lansand la cca 20cm de acesta, in acelai loc, de cele mai multe ori se solda cu un atac.
Spre sfarsitul perioadei (4, 5 nov) examinand stomacul pestilor prinsi am constata ca incepusera sa se hraneasca.

Cam asta ar fi radiografia ultimei mele iesiri la stiuca in zona Mila 23.
In speranta ca cele relatate de mine va pot fi de folos si stiuca nu isi va schimba drastic in zilele ce vin comportamantul va doresc Fir Intins!

PS
Intra-adevar, canalele colcaie de "marlite" ceea ce nu poate decat sa ne bucure si sa ne dea speranta ca, poate in viitor, populatia de stiuca se va restabili, natura fiind mai puternica decat cavalerii electricitatii si pescarilor amatori fomisti. Sau cel putin asa sper eu.

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 07 Noi 2012, 20:58

unul din veteranii cu postari putine :respekt: dar la obiect,comparativ cu multi altii care au mii de postari fara sa spuna de fapt nimic sau, in cel mai bun caz,jumatate din raspunsuri sunt emoticoane :wallbash:. o analiza scurta si la obiect,folositoare din pacate si celor care numai pescuit sportiv nu practica.

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 08 Noi 2012, 11:18

fost si eu sfarsitul saptamanii trecute in zona Dunavat, am pescuit numai pe incinta la Dalta Paradis
a mers slabut spre binisor, mai precis cam 10 capturi pe zi: 1-2 pixuri, restul intre 1-2kg
am prins si una mai maricica, undeva peste 4kg
partenerul de barca a prins si el binisor, cam 6-7 capturi pe zi dar tot micute; una singura mai mare care a rupt in momentul in care a intrat sub barca

in incinta stiuca era cantonata pe mijlocul lacului acolo unde toata vara era plin de iarba si practic nepescuibil
atacuri razlete la marginea stufului dar numai exemplare mici

am folosit foarte mult topwatere si da, pot confirma ca la inceput (joi) atacurile erau mai anemice pe cand sambata si duminica au devenit mai agresive
am avut si cateva atacuri frumoase cu salturi peste apa de la 1m la cateva secunde dupa ce voblerul atingea apa
foarte multe atacuri nefinalizate, practic sarea peste vobler o data sau de doua ori si gata

am prins o frumusete de biban la peste 1kg, pe care il consider captura partidei

daca vrea cineva sa mearga la Traian (Delta Paradis) sa-mi de PM pentru mai multe detalii

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 08 Noi 2012, 22:30

Pune si tu o poza cu bibanul ala :)

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 09 Noi 2012, 10:32

cum fac sa pun poze?

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 09 Noi 2012, 11:13

lovefishing scrie:cum fac sa pun poze?
Suna-l pe Riga,eu asa fac(glumesc).
Cica a inceput cumatra sa mai miste prin baltoacele din delta.Revin cu amanunte.Pregatesc marea "lovitura"saptamana viitoare.6zile de balaurit.

Scrie răspuns