>>>O gherla aproape perfecta . “Perfectiunea” a fost bruiata de cele cateva capturi de stiuco/marlite , pentru care am strabatut zone vaste si ne-am fortat din greu inspiratia. Bibanul a lipsit cu desavarsire(cel putin pt. noi). Pe lacuri pe care acum o saptamana si jumatate se prindeau exemplare frumoase , acum nu s-a inregistrat nicio muscatura. In aceeasi perioada cu noi au mai fost (si chiar au mai ramas dintre ei si saptamana asta) 11 cunoscuti , imprastiati prin toata delta . Am tinut legatura cu ei si ajung la concluzia ca eu si Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)am fost deosebit de baftosi . In 4 zile majoritatea amicilor au uitat cum arata pestele. Craparii cu care am vorbit s-au intors acasa dezolati.
Dunarea este in crestere accelerata(cota ceatal Sf.Gh=255+8) , a nu stiu cata oara anul asta , este tulbure (la fel si canalele alimentate direct) , plina de mizerii si foarte nervoasa. Pescuind la mare distanta de baza , cum ziua s-a micsorat substantial ,la intoarcere am navigat si noaptea , chiar pe bezna totala . Echipamentul adecvat , ales cu grija , reduce riscul accidentelor dar, totusi este o situatie de evitat . La cum arata Dunarea ieri , pericolul de impact cu buturugi sau alte alea , mai ales noaptea , este ridicat.
Am pescuit pe Matita , Merhei , Lacul Dracului , Babina , Puturoasele , Puhaciova , Trei Iezere , Dolhea , Balbera , Dovnica , Obretinciuc , Potcoava , Gorgovat , Nujnic , Militarova , Macovei , Vatafu , Isac , Isacel si pe o gramada de japse din zonele mentionate , pe care , pana la cota +180 se poate intra . In general apa lacurilor este limpede sau “ciupita”, adancimea aproximativa 1,90 - 2 m . Putinele capturi , le-am avut pe apa semi-tulbure , pe japse cu adancime mai mica decat media de care am mentionat. Vegetatia este inca prezenta in ciuda frigului persistent si a vantului de zilele trecute , ce a agitat puternic lacurile. Sunt totusi zone “chele”total sau cu bradis naclait care nu prezinta interes. La salau nu am auzit pe nimeni sa incerce , tinand cont de conditile existente.
Am fost nevoiti sa ne echipam de iarna si chiar peste zi , cu tot soarele prezent , era racoare. A cazut bruma.
Printre alte activitati complementare , gen votat , plimbat cu barca , socializat la barul din sat ,etc.,am gatit stiuca umpluta , subiect ce va fi prezentat la topicul de gastronomie .
Situatia actuala din delta se poate schimba de la o zi la alta(in functie de o gramada de factori ) , asa ca , temerarii ce vor pleca in perioada imediat urmatoare pe aceste meleaguri , sa fie increzatori in sansele lor si pana la coada , delta nu se reduce doar la pescuit… Eu le urez –FIR INTINS !
Daca “gsteph” va binevoi , vor fi si cateva poze sugestive(zic eu).