totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ashiah
utilizator nou
utilizator nou

Re: totul despre Delta

Mesaj de ashiah » 27 Oct 2014, 12:14

ashiah scrie:Si eu ma pun in miscare maine dimineata, destinatia fiind mila 23. Stau pana sambata sau duminica, ramane de vazut...
miercuri si joi au fost zile bune dpdv al vremii, joi chiar foarte clad pentru aceasta perioada...era linistea dinaintea furtunii:(. Vineri s-a stricat kalimera si asta ne-a determinat sa hotaram intoarcerea pentru sambata.
am pescuit cu rezultate slabute(exemplare dese dar mici) pe matita si lacul lung si fara nici o trasatura pe larchina, polidionca, balbera, sfistofca si ligheanca. bibani si avati(mici) pe cateva canale. Pe lacul lung am prins si vineri, pe vant si ploaie - tot exemplare mici.
un alt echipaj, a pescuit miercuri si joi pe baclanesti, furtuna si ligheanca - nici un tzac:(
sambata dimineata ne-am pus in miscare spre murighiol si ne-a fost imposibil sa traversam isacul din cauza valurilor, a trebuit sa alegem varianta perivolovca, chiar daca am mers o ora in plus...

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 27 Oct 2014, 17:57

ashiah scrie:
ashiah scrie:Si eu ma pun in miscare maine dimineata, destinatia fiind mila 23. Stau pana sambata sau duminica, ramane de vazut...
miercuri si joi au fost zile bune dpdv al vremii, joi chiar foarte clad pentru aceasta perioada...era linistea dinaintea furtunii:(. Vineri s-a stricat kalimera si asta ne-a determinat sa hotaram intoarcerea pentru sambata.
am pescuit cu rezultate slabute(exemplare dese dar mici) pe matita si lacul lung si fara nici o trasatura pe larchina, polidionca, balbera, sfistofca si ligheanca. bibani si avati(mici) pe cateva canale. Pe lacul lung am prins si vineri, pe vant si ploaie - tot exemplare mici.
un alt echipaj, a pescuit miercuri si joi pe baclanesti, furtuna si ligheanca - nici un tzac:(
sambata dimineata ne-am pus in miscare spre murighiol si ne-a fost imposibil sa traversam isacul din cauza valurilor, a trebuit sa alegem varianta perivolovca, chiar daca am mers o ora in plus...
cu ce barca ati fost?

ashiah
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ashiah » 28 Oct 2014, 09:03

sosoktm scrie: cu ce barca ati fost?
am fost cu un trimaran..

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 29 Oct 2014, 21:35

La noapte plec. Ma insoteste Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum) si sper ,pentru binele lui, sa nu prindem friguri prea severe.Am amanat plecarea saptamana trecuta si acum , plini de sperante ,nerabdare si jucarele noi(merci Ghenadie) suntem gata sa infruntam stihiile(sper sa nu prea fie) . Am ales echipamentul cu grija in functie de prognoza si de experienta noastra traita de-a lungul timpului. Am oarece regrete ca nu am fost saptamana trecuta , s-a prins bine in ciuda conditiilor vitrege. Cine a riscat a avut sorti de izbanda,intr-o oarecare masura ,ma refer la cei 2 prieteni cu care am fost la ultima iesire(veterani in ale deltei) despre care am scris .

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 04 Noi 2014, 15:43

>>>O gherla aproape perfecta . “Perfectiunea” a fost bruiata de cele cateva capturi de stiuco/marlite , pentru care am strabatut zone vaste si ne-am fortat din greu inspiratia. Bibanul a lipsit cu desavarsire(cel putin pt. noi). Pe lacuri pe care acum o saptamana si jumatate se prindeau exemplare frumoase , acum nu s-a inregistrat nicio muscatura. In aceeasi perioada cu noi au mai fost (si chiar au mai ramas dintre ei si saptamana asta) 11 cunoscuti , imprastiati prin toata delta . Am tinut legatura cu ei si ajung la concluzia ca eu si Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)am fost deosebit de baftosi . In 4 zile majoritatea amicilor au uitat cum arata pestele. Craparii cu care am vorbit s-au intors acasa dezolati.
Dunarea este in crestere accelerata(cota ceatal Sf.Gh=255+8) , a nu stiu cata oara anul asta , este tulbure (la fel si canalele alimentate direct) , plina de mizerii si foarte nervoasa. Pescuind la mare distanta de baza , cum ziua s-a micsorat substantial ,la intoarcere am navigat si noaptea , chiar pe bezna totala . Echipamentul adecvat , ales cu grija , reduce riscul accidentelor dar, totusi este o situatie de evitat . La cum arata Dunarea ieri , pericolul de impact cu buturugi sau alte alea , mai ales noaptea , este ridicat.
Am pescuit pe Matita , Merhei , Lacul Dracului , Babina , Puturoasele , Puhaciova , Trei Iezere , Dolhea , Balbera , Dovnica , Obretinciuc , Potcoava , Gorgovat , Nujnic , Militarova , Macovei , Vatafu , Isac , Isacel si pe o gramada de japse din zonele mentionate , pe care , pana la cota +180 se poate intra . In general apa lacurilor este limpede sau “ciupita”, adancimea aproximativa 1,90 - 2 m . Putinele capturi , le-am avut pe apa semi-tulbure , pe japse cu adancime mai mica decat media de care am mentionat. Vegetatia este inca prezenta in ciuda frigului persistent si a vantului de zilele trecute , ce a agitat puternic lacurile. Sunt totusi zone “chele”total sau cu bradis naclait care nu prezinta interes. La salau nu am auzit pe nimeni sa incerce , tinand cont de conditile existente.
Am fost nevoiti sa ne echipam de iarna si chiar peste zi , cu tot soarele prezent , era racoare. A cazut bruma.
Printre alte activitati complementare , gen votat , plimbat cu barca , socializat la barul din sat ,etc.,am gatit stiuca umpluta , subiect ce va fi prezentat la topicul de gastronomie .
Situatia actuala din delta se poate schimba de la o zi la alta(in functie de o gramada de factori ) , asa ca , temerarii ce vor pleca in perioada imediat urmatoare pe aceste meleaguri , sa fie increzatori in sansele lor si pana la coada , delta nu se reduce doar la pescuit… Eu le urez –FIR INTINS !

Daca “gsteph” va binevoi , vor fi si cateva poze sugestive(zic eu).

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 04 Noi 2014, 23:43

binevoiesc, binevoiesc! :lol:
pentru maitre intotdeauna!

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 05 Noi 2014, 00:02

din partea lui Liviu:

vești de la Societatea Ornitologică Română:
http://www.ovidiublag.ro/2014/11/deceba ... n-romania/

de la mine:
un post pe un forum (poate chiar asta :?: ) mentiona ca anul asta pasarile au migrat din nord mai devreme la adapost, semn ca va fi o iarna altfel.
voi incerca, nu promit :wink: - doar daca se aliniaza planetele :wink: , sa furnizez informatii saptamana viitoare din aria adapostului in cauza.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Noi 2014, 21:05

Imagine

pffff, am dormit odata pe un astfel de pat,
doamneeee, cat de bine era :wink:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 06 Noi 2014, 09:37

we ce vine sin urmatorul voi fi in delta, in zona crisan, xclusiv in cautarea rapitorului, cu dinti sau fara. E ceva vinticel, s-ar putea numai cat trebuie ca sa se activeze esox. Revin cu impresii luni marti

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 06 Noi 2014, 13:41

am venit ieri din delta ,am stat la partizani si am pescuit ,ma rog , este mult spus,pe alb,mester,tataru si cam peste tot prin zona aia.am intrat si pe baclanesti ,ca de,am avut 6zile la dispozitie .a mers foarte bine , extraordinar...3 stiuci si 2 bibani :wallbash:
cam frig si cu vantul de zilele trecute si apa mare, totul este schimbat.

Scrie răspuns