totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
AdrianI
senior
senior

Re: totul despre Delta

Mesaj de AdrianI » 08 Noi 2014, 09:38

Joi m-am intors din Crisan. Am pescuit la stiuca , 5 zile, pe Iacob, Obretinciuc, Bogdaproste, Bondar, Isac, si pe cateva din japsele si canalele din zona. Activitate slaba si foarte slaba, sau deloc. Doua zile am dat gherla totala si in celelalte trei cate 2, maxim 3 stiuci punctabile, cea mai mare captura fiind de 2,4 kg. Am luat si un biban de toata frumusetea, accidental, in timp de dadeam dupa stiuca. Cand am incercat la biban in locurile consacrate nu am avut nici un tac. Nu am avut activitate deloc pe lacurile foarte limpezi si mai putin adanci.Majoritatea stiucilor le-am luat agatate foarte superficial, doar vreo doua luate la silder au muscat ca lumea. O surpriza neplacuta a fost lipsa totala a puietului . In cele 5 zile nu am vazut nici o activitate la suprafata apei fie pe lacuri fie pe canale. Se pare ca frigul si vantul de saptamana trecuta a fost decisiv pentru aceasta situatie, dar... ca la pescuit uneori merge mai bine alteori ma rau, iau uneori deloc :wallbash:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 08 Noi 2014, 10:41

>>>In primul rand , La multi ani tuturor Mihailor/Mihaelelor !
adiwolf scrie:Imagine

pffff, am dormit odata pe un astfel de pat,
doamneeee, cat de bine era :wink:
>>> Lijanca cea datatoare de de viata , alaturi de sauna ruseasca te revigoreaza dupa o zi de pescuit in frig. Nu avem accespe lijanca decat timp limitat ,Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)a propus sa monteze un aparat cu fise pt. o ora de lenevit .

>>>Acum am vorbit cu niste amici care pescuiesc de mama focului prin zona Milei 23. Plini de umor mi-au povestit cum decurg zilele de pescuit si mai ales cum se sfarsesc ,alinarea venind de la palinca. In 4 zile 2 stiuci. Apa a crescut de cand m-am intors eu cu inca 30 cm ,curentul pe Eracle si Lopatna deosebit de puternic. Vrema buna , vantul adie usor si acalmia se mentine si in urmatoarele zile.

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 08 Noi 2014, 16:41

de la un localnic am informatia urmatoare: in jur de 10 barci la insulele de la mila23 ...toate cu unguri....la salau....oare incepe salaul?...in max 2 sapt. poate mai incerc o data o iesire scurta...sa vedem cum evolueaza vremea ....si pesti bineinteles.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 08 Noi 2014, 20:02

ungurii astia....au nenonorocit salaul in Delta :D
cand aud de venirea lor salaii migreaza... :D
ramane de vazut unde... :D

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 10 Noi 2014, 10:33

Radu_T scrie:de la un localnic am informatia urmatoare: in jur de 10 barci la insulele de la mila23 ...toate cu unguri....la salau....oare incepe salaul?...in max 2 sapt. poate mai incerc o data o iesire scurta...sa vedem cum evolueaza vremea ....si pesti bineinteles.
confirm pt ziua de sambata :
dupa gherla la stationar (dunarea veche intre mila si crisan) ne-am deplasat la mila si am vazut cele relatate mai sus (o barca la fiecare 5ml de stuf)

se prindea la stationar moace, mocutze si semi-mocutze care erau imediat sacosite
la jig se luau strapi ce aveau aceeasi soarta

am dat si noi in coada insulei spre dunare dupa salau din barca
dupa ce frate-miu a eliberat cativa strapi, am plecat din zona pt pranz
cand ne-am intors, locul unde am dat anterior era ocupat de un vaporas si o barca pe un spatiu de 10ml pe marginea stufului !!!!!!

foamete mare !!!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Noi 2014, 14:19

e liniste si-n sudul deltei.
plec si eu in noaptea asta .
ce o fi o fi. :)

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 11 Noi 2014, 19:26

rine scrie:plec si eu in noaptea asta .
Tine vinu' la rece ca vine baietii !!! Ne vedem pe drumuri fara pulbere zilele urmatoare. Chiar daca stau la Caraorman ,tot vin sa va salut si sa-mi iau barca de la Mila.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 12 Noi 2014, 11:49

dupa aprox 2 saptamani de vant moderat, cote relativ stationare si temperaturi nocturne ridicate.........naiba stie ce-o fi :elkgrin:

certe e ca maine dimineata am dat in consemn la frontiere toata pestimea cu dinti, sa nu cumva sa paraseasca incinta. Cel putin 2 marle mai sunt, le-am renaturat we trecut in bune conditii.

Pentru gurmanzi, se mai gaseste cate un rac de-o gustare, au inceput sa isi caute partenerele. Am vazut o droaie la plimbare.

http://s29.postimg.org/5dldswe13/raci.jpg

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 16 Noi 2014, 19:55

>>>Revansa .
Dupa gustul amarui lasat de ultima iesire in delta , a urmat escapada din care tocmai
m-am intors si , cu 40-50 de capturi pe zi (de stiuci este vorba) , pot spune ca a fost o partida reusita . Nu am prins deloc “pixuri”, cumetrele au oscilat intre marlite si stiuci serioase. S-a prins si ceva biban mare . In prima zi , dupa un semiesec , eram usor descumpanit. In ziua respectiva eu am prins 2 marlite si echipa din sud 2 marlite si 2 bibani. Am analizat situatia si am plecat in cautarea “filonului” de stiuci. Au urmat zile de succes si am ajuns acasa multumit.
Cota Dunarii este mare (ceatal Sf.Gh.=243-6) dar in scadere. Se zvoneste ca urmeaza iarasi o crestere remarcabila. Lacurile sunt cu zone limpezi sau semi-limpezi ,in functie de acest aspect trebuie aleasa cu grija naluca . Nivelul apei in lacuri este de cca. 1,9-2 m si bradisul s-a lasat in mare parte. Am pescuit pe japse cu adancimea de 1,5 m si s-au dovedit a fi o alegere buna(unele).Tot am insistat cu nivelul din lacuri deoarece mi se pare o informatie importanta . Am avut parte de vreme inchisa , cu ceva vant , chiar si o zeama la inceputul intervalului.
In cautarea zonelor bune de pescuit , ne-am imprastiat in mai multe locuri , urmand ca , cel care adulmeca niscai cumetre sa anunte .
Am pescuit pe Matita , Merhei , Merheiul Mic , Babina , Dovnica , Lacul Dracului si japsele din zona , Fortuna , Baclanesti , Razboinita , Lighenet , Vacaru , Vacaret , Ligheanca si japsele din zona , Lumina , Macovei , Japsa Lunga , Puiulet , Cruhlic si japsele din zona . Pe Bondar nu se poate intra si sunt curios , daca imi poate raspunde “AdrianI” , pe unde a reusit sa razbata .
Poate “rine” va binevoi sa povesteasca cum s-a descurcat echipa lui dupa ce eu am plecat pe alte meleaguri , ei ramanand in Mila 23. Cum nu prea am avut semnal la telefon , comunicarea era dificila . L-am cunoscut pe Guvernatorul Deltei Dunarii si am avut o discutie despre problemele specifice deltei . Vom vedea cum se descurca pe viitor si ce aport isi va aduce la bunul mers al lucrurilor.
Se apropie finalul de sezon…dar, pana atunci mai este ceva timp si mai urmeaza 2 iesiri sau cel putin una in functie de inghet(daca se va produce) si Homer (singurul om ce nu s-a putut loga la forum) imi va fi alaturi . Deja viseaza si isi face tot felul de strategii…

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 17 Noi 2014, 11:44

si iata poze de la deltaic

Imagine

Imagine

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

Scrie răspuns