Nu-i rau deloc ...
Auzi ...nu-l imprumuti un pic pe Radio ca am asa o plictiseala ...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
mai am eu o GLORIA, daca te coafeaza ti'o trimitZamfi scrie:![]()
Nu-i rau deloc ...
Auzi ...nu-l imprumuti un pic pe Radio ca am asa o plictiseala ...
daca povestea e autentica e genial !!Bodnar scrie:Sa va zic ce mi s-a intamplat si mie intr-o vara acu cativa ani. eram la pescuit la musca pe Moldova...seara de vara...caldut frumos...chiar dak dadea sa apuna soarele nu eram prea departe de casa si zic sa mai incerc putin...nici un clean .... nici un pastrav...nimik (dar stiti cum e...speranta moare ultima), ma apropii de niste bolovani si ma hotarasc...ultimele 2 lansari...la prima...nimik....la a doua un liliac planeaza si i-mi ia musca din zbor....dupa aia face niste ronduri deasupra mea ca un elicopter...si o incalceala...valeu.Il calmez eu pana la urma da ce sa fac acu...ca doar nu era sa renunt la muste...il bag in rucsac cu tot cu fir...si da-i spre casa...ca doar nu era sa il descalcesc acolo pe intuneric. In sfarsit ajung acasa...si nu il bag in casa...aprind un bec si pe scari zic eu trebuie sa rezolv problema...il scot din rucsac si cu o ultima fortare mai face niste salturi...ghinionul meu ca pisica era prin apropiere (nu o observasem)...nu va zic ca dupa aceea da-i prin curte dupa pisica.Finalul a fost tragic pentru saracul liliac...dar lectia pt mine a fost ca dupa ce apune soarele nu trebuie sa mai pescuies (de aia scrie si in permis cred)![]()
![]()
primitivivcalin scrie:Stima tuturor pescarilor..!!!!. Ca sa fiu on topic...am sa va spun"patania" mea de la o partida de pescuit spinning la salau!
Nu sunt eu un mare pescar de spinning dar iubesc acest sport(eu asa il consider) si cind am timp merg cu placere pe malul oltului asa "ca sa mai spal si eu putin twisterele"...vb unui om mai in virsta...!
Cum se insereaza imi pun lansetele in masina,geanta cu plastice,jiguri si cu sfiala merg pe un nou loc de pescuit unde "auzisem"eu ca s-ar prinde ceva pesti,in aval de o hidrocentrala. Ajung acolo,totul nou pt mine,locul,oamenii,nu cunosteam mai nimic despre loc,nu stiam la ce ar "ciupi"s.a.m.d. Imi scot si eu un bat (nu cel mai bun al meu),armez cu o naluca si apucate de treaba.Arunc de citeva ori si hop un "stilou",ma uit stinga dreapta sa vad daca m-au vazut baietii,il scot din cirlig si ii dau drumu in apa.Mai dau iar si mai prind,dar tot asa mici...le dau drumu si astora. Apoi vine un "nene" cam la 1,80m si vreo suta de kg si ma intreaba daca merge...eu ii zic ca nu...ca doar "destia mici".! Arunca si el cind linga mine,cind peste mine si ne si incurcam de vreo doua ori,eu mai prind iarasi si le dau drumul. Vine "nenea" linga mine si foarte indignat de ce faceam imi zice: "Auzi ba?! tu te-ai uitat prea mult la televizor la pv-tv? La ce ai venit la pescuit daca le dai drumu in apa? Daca mai dai drumul la vreunul te duci si tu dupa ei.! Fratilor va marturisesc sincer ca nu glumea omul absolut deloc...era tare ofticat si cred ca avea de gind sa dea cu mine in apa. Cum eu am 165 si vreo 70 kg cred ca v-ati dat sema ca am mai stat 2 min si m-am facut ca am agatat si am rupt mi-am strins frumusel batul si mi-am luat cutiuta cu jucarii si "taio fraet" ca nu era de gluma cu "nenea"! Am ajuns acasa si tot nu imi revenisem dupa cele intimplate....chiar asa sa nu mai ai siguranta zilei de maine pt un peste? Am povestit la tovarasi si acestia mi-au zis ca am procedat f. corect ca am plecat ca altfel era vai si amar de pielea mea!![]()
predatormihaif99 scrie:ElPescador scrie:Aveam fo' 11 primaveri (si vreo 40 de kg) cand un preten de cca 22 de ani m-a luat la pescuit , cu conditia ca sa-i achit "nasul" pe tren.. Ajungem pe o limba de pamant , situata intre 2 balti , lata cam de 8-10 metri si avand la
jumatate niste maracini si catina , dar la cca 2 metri inaltime , asa ca nu
puteam vedea ce se afla pe partea cealalta, in spatele nostru..
Meseriasu' avea 2 lansete de fibra si 2 mulinete DAM , ata Leska Germina ,
carlige Mustad , etc
Eu aveam o "lanseta" facuta dintr-o undita de "piper" fara spic , cu niste inele din sarma galvanizata si o mulineta manufacturata , care scapa 3-4 dinti la o rotatie completa, dar care totusi functiona...plumb de neam prost , ata de 0.40 (ca de-aia am gasit) niste carlige barosane (nr2 cred)..
Cand am dat cu "scula" pe spate , gata sa lansez , ata mi-a alunecat de sub deget, si montura a zburat in spatele meu, peste gardul de maracini , in cca 0,5 secunde am auzit plumbul cum cadea in balta invecinata , moment in care, plin de inspiratie am pus degetul pe fir si am zmuncit puternic spre inainte.... Am simtit cum plumbul se desprinde pt. un moment apoi s-a lovit si s-a agatat, dar eu deja ma aplecasem puternic inainte , cand "lanseta" a cedat chiar de la mufa celui mai gros segment....
Am ramas cu cotorul , in mana , chiar in fata apei , si am facut un pas inainte, apoi incercand sa ma opresc am cazut direct cu fata in apa, tinandu-ma inca de cotorul ce se infipsese in mal... cele 4 segmente "fugitive" insa captive pe firul tensionat s-au deplasat in spatele meu , mai sa treaca prin zidul de maracini..
Parca am auzit un urlet , ceva in genul alora din Predator , cand se intalneau
cu vanatorul extraterestru... Pretenu' meu care radea sa crape, in mod reflex a apucat bucata "fugitiva" si a readus-o spre suport, fara sa-i pese prea mult de faptul ca firul era tensionat , mai sa se rupa...
In momentul ala , trece unu' prin gardul de maracini, fara sa-i pese de
zgarieturi (avea cca. 1,90 m si 110-120 kg , la vo'40 de primaveri , c-o fata
de killer, inceput de chelie si unul din carligele mele , infipt in cap plus o vanataie proaspata drept in frunte-unde cred ca-l pocnise plumbul), si-l vede
pe pretenu'meu cu "lanseta" in mana cu firul intins de la varful ei pana in mana "animalului"....
A urmat :
1- o bucata palma->preten cade in apa ;
2 - "animalu" intra pana la genunchi in apa si cu o mana-l tinea iar cu ailalta i-a aplicat 8-12 pumni in coaste lu'preten;
3- a plecat asa cum a venit , prin gardul de maracini , cu montura mea in chip de cercei..(am gasit ata taiata)
Treaba s-a petrecut mult prea rapid ca sa-mi fie frica sau sa intleg ce se intampla. Nu s-au rostit cuvinte , cand pretenu'meu incasa cate o bastarca in cocoasa, auzeam un zgomot tipat in momentul in care ii iesea aerul afara din plamani .. (l-a cam "pompat" ala cu pumniii) ceva de genul : iaaaahaa , iahaaaa
, .... Nu cred ca faza a durat mai mult de 20-30 de secunde (in asa momente nu poti aprecia bine trecerea timpului). Pe partea ailalta a gardului de maracini , "anemalul" ne-a mai injurat f'o 10 minute, cat si-a strans sculele si scaunelul , lu' preten i-a facut mama , masina de cusut , da asta tacea malc de frica sa nu treaca iar ala prin gard.. Mie mi-a parut teribil de rau de plumb si carlige , si a trebuit sa-i dau lu'preten un bidon cu 10 l de vin, ca sa ma mai ia la pescuit (ii plateam si "nasu'" pe tren -acuma si la dus si la intors!) (N-a zacut si n-a avut coaste rupte , doar il durea "caroseria" cand vorbea si se
trezea des noaptea , vreo 10 zile dup'aia..) CONCLUZIA: Daca nu vreti sa
participati la vreun LOCAL KOMBAT , luati-va scule de calitate si pentru
captura mare , trebe neaparat MINCIOC!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Excelenta povestea! Omul ala venise la un pic de "liniste" pe balta!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Trebuia sa ii ceri montura inapoi, sa ii fi spus ca nu mai ai cu ce da la peshte!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()