Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
iovys
veteran
veteran

Re: Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

Mesaj de iovys » 11 Aug 2012, 20:28

Azi, la o pescuiala. Ma apropii cu amicul meu de tufisurile de pe marginea ralui, dar inainte sa vedem raul, auzim niste voci de dincolo de tufisuri. Dupa urechea noastra muzicala, pareau a fin niste puradei, banuiala confirmata dupa trecerea prin tufisuri si vizualizarea emitatoarelor de sunete stridente. Oarecum ofticati ca s-au balacarit deja in locul in care vroiam noi sa pescuim, incepem totusi sa ne desfasuram. Dupa doar cateva lanseuri am deja in spatele meu spectatori. Doua minipirande, nu mai mari de 3-maxim 4 ani. Incep sa faca zarva, una strigand la cealalta de cateva ori: "c_rva traseista" :lol: Ma rastesc la ele, sa plece din spatele meu ca le agat, si sa termine cu balacareala. Apar primele capturi, la care puradeii se minuneaza. Dupa ce vad ca pestii se elibereaza, la urmatoarea captura incep sa ceara: "nenea mi-l dai mie?". Raspunsul colegului este bineinteles nu si pestele pleaca. La urmatoarea captura din nou:
-nenea, mi-l dai mie?
- nu intelegi ma ca nu ti-l dau? Ce vrei sa faci cu el? sa-l omori?!?
-nuuuu
-da ce faci cu el?
-...il mancam!
:lol: :headbash:

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 11 Sep 2012, 20:18

Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 11 Sep 2012, 21:24

:headbash: ... pai ce ar fi facut la unul cel putin dublu ca si dimensiuni ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 12 Sep 2012, 16:56

si trebuia Guta sa se auda in fundal.... ca reclama la ciucalata cu rom :shock: :mrgreen:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Sep 2012, 18:15

Ce aveti cu baietii? Eu m-am distrat copios :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 13 Sep 2012, 12:10

a fost misto :D
...

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Sep 2012, 12:34

Zamfi scrie:Ce aveti cu baietii? Eu m-am distrat copios :lol: :lol: :lol:
pai si eu la fel ... nu am nimic cu baietii, sunt nostimi ... de aia intrebam cum ar fi facut la unul de doua ori mai greu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 13 Sep 2012, 14:18

aveau nevoie de cativa salvamari ..... e greu sa faci scufundari in timpul drilului sau nu ? :D
...

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 14 Sep 2012, 18:16

Am ras cu lacrimi . Ft tare .

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 05 Ian 2013, 05:48

1 Ianuarie .....

.........................................................

1 Ianuarie 2000 . Un nou mileniu rasare peste milenii de istorie . Noaptea dintre ani , dintre milenii , a fost una dintre cele mai chinuite de artificii , pocnitori si alte d-ale Revelioanelor . Era firesc .

Am sarbatorit noul an acasa , in familie , dar si cu cativa buni amici . Mi-aduc aminte ca am dat "stingerea" pe la ora 4 . Unii au preferat sa plece spre casele lor , altii au decis sa ramana la noi . Printre acestia se afla si Ovidiu , zis Radio , "tembelu' nostru personal" .

E omul care n-are niciodata stare , mereu imprevizibil , mereu in stare sa faca "vreuna nefacuta" . Practic e ca o bomba cu ceas a carei putere de detonare n-o cunosti si-al carei fitil odata aprins te face sa tii ochii inchisi si palmele peste urechi .

Peste noapte primisem zeci de telefoane si SMS-uri de felicitare . Odata cu trecerea orelor ritmul acestora scazuse , iar de pe la 3 30 incetasera cu totul . Pe la 8 30 insa , in timp ce dormeam profund , telefonul imi suna la cap facandu-ma sa sar buimac din pat . Ma chinuiam bezmetic sa nimeresc ori butonu' rosu ori pe cel verde , sa nu apuce sa-mi trezeasca sotia . In fine , reusesc sa-l apas pe cel verde , si mai apuc sa vad apelantul ........ Era Radio !!!

Nu intelegeam ce se intampla , de ce ma suna asta , .... parca ramasese la mine , poate plecase fara sa-mi spuna ..... Iar toate astea mi le-am spus intr-o secunda . In secunda in care tasneam din dormitor in chiloti si-n maieu ca sa pot raspunde cat mai repede :

-Ce-i , mah ? Ce vrei ? Nu esti sanatos ?
- Pictore , unde ai cizmele de cauciuc ?
- ...... Cum , mah ????? ....... Ce cizme ?
- Alea de cauciuc !
- ...... Bai , .... PLM , tu nu esti normal ? ..... Ce cizme , ce cauciuc ? ..... La ce-ti trebuiesc ???
- Sa nu ma ud !
- Bai , ai tras pe nas ? .... Du-te dracu' !!! ..... Unde esti ?
- In bucatarie . Vii la cafea ? .......

Blocat , uitand sa inchid telefonul ma indrept spre bucatarie sa-l strang p-asta de gat . In bucatarie , Radio al meu se simtea ca o gazda buna si era numai un zambet ! Acel zambet tembel-idiot care l-a scapat de mii de ori de alte si alte strangeri de gat . Cafelele abureau pe masa iar Radio tacticos amesteca zaharul in ele cu ...... creionul de ochi al nevesti-sii ! Ma simteam ca la Camera Ascunsa ......

- Pictore , du-te si pune ceva pe tine si hai sa cautam cizmele alea .

In continuare nu-mi reveneam din buimaceala . Ma uitam la asta si-mi doream sa fie doar un vis urat . ..... Dar pe masura ce treceau secundele luam din ce in ce mai tare contact cu realitatea ..... si asa era ! Radio , de la mine din bucatarie , m-a sunat pe 1 Ianuarie la 8 30 , ..... sa ma intrebe ..... unde am cizmele de cauciuc , iar acum mesteca zaharul in cafea cu un creionel pe care scria cu argintiu "Yildis Maskara - Eyeliner" ......

- Ce dracu' mesteci cu ala-n cafea ? N-ai gasit lingurita in toata bucataria asta ?
- Ii va da o aroma deosebita !
- ..... Esti cretin .
- Nu .... Fii atent : Aroma-i va veni de la vopseaua de pe creion . Am mai facut asa , ia sa vezi ce buna iese .
- Radio , ..... faci misto de mine ?
- Da .

Ma uit lung la el , incerc sa inteleg cum ii functioneaza astuia neuronii , sunt perfect constient ca n-am sa mai pot adormi , ..... si faca cuvinte ma indrept catre dormitor sa ma imbrac , sa "pun ceva pe mine" , dupa cum idiotul ma indemnase cu acea privire limpede si cu acel ton absolut nevinovat ......

.......................................................

Iau prima gura de cafea - care intradevar avea un usor iz de chimic dar despre care nu puteai spune ca nu-i buna - imi aprind o tigare , .....

-Deci , Pictore , ....
- ..... Taci ! Vorbim de la a trei-a gura de cafea .
- Bineeee , dar ....
- Taci , n-auzi ? Ca te strang de gat !!!
- Bine mah , tac , insa .....
- Da' taci , in PLM odata si lasa-ma sa-mi beau cafeaua !!!!!!!!!!

......................................................

In fine , ..... ma trezesc total , incerc sa ma calmez si-l intreb :

- Acu' zii ce vrei .
- Zii-mi unde ai cizmele de cauciuc .
- Tu chiar esti idiot ! La ce dracu'-ti trebuiesc cizme de cauciuc pe 1 Ianuarie ?
- Pai sunt incaltat cu pantofi .
- Asa , si ?
- Pai ..... mergem la peste !
- ....... CUMMMM , MAH ????? :shock:
- Mergem la peste pe Lacu' Morii . N-am fost niciodata la peste pe 1 Ianuarie .
- ............
- Haine ai , scule ai , avem tuica pe care-o fierbem , avem gusa si slana , nitele muraturi , o painica , alea-alea ! Sanchi , ca nu ti-ar place ?
- Bai Radio , ...... bai , trai-ti-ar , ....... bah , ..... cum au stat ai tai cand te-au facut ?
- Nu stiu , da' daca vrei ii sun sa-ntreb ....

Ca de obicei , total dezarmat de spontaneitatea poantelor din raspunsurile amicului meu , cu privirea fixata pe-o placa de gresie , continui sa beau din cafea gandind ca ...... intradevar nu fusesem niciodata la copca ...... pe 1 Ianuarie ! Incet-incet ideea-mi suradea .

-Pictore , ....
- Ce vrei ?
- Mai trage din tigarea aia ca se arde singura .
- ..... Du-te dracu' !

.....................................................

Oricat de incet am fi vrut sa ne miscam prin casa facand bagajele si cautand haine si ..... cizmele de cauciuc ..... n-am reusit sa nu ne trezim doamnele . Evident ca acestea au decretat la unison ca nu suntem sanatosi la cap , ca ele s-au saturat , ca "acolo sa ramanem" , ca ...... d-ale sotiilor de pescari .
Preferam sa iesim repede pe usa si sa le lasam sa-si bea si dansele cafeaua impreuna . O luam printre blocuri catre malul Lacului Morii , si un soare alb si orbitor ne insoteste primii pasi facuti ..... in mileniul III .

Lu' Radio ii suna telefonul . Dupa ce-l cauta prin mai toate buzunarele il gaseste si raspunde :

-Da , draga mea ?
- .........
- Hai , te rog , nu te supara din atat .
- .........
- Uite , promit ca nu mai fac .
- .........
- Da draga mea .
- .........
- Te iubesc ! Vorbim mai tarziu ! Pa !
si se grabeste sa inchida telefonul , dar mai apuc s-o aud si eu pe Nela cu un ton .... deloc romantic .

- Ce-i Radio ? Ce-ai mai facut ?
- Aaaaa , nimic ! E suparata ca cica i s-a umflat creionu' de ochi , s-a crapat in doua si i s-a topit mina-n cafea .
- ..... Auzi , mah ? Da' tu lu' fata asta-i dai spaga ca sa stea cu tine ?

Ajungem pe malul lacului si , surprinzator , mai vedem cativa ticniti pe scaunele in preajma catorva copci . Coboram si noi pe gheata , ne alegem ca loc de pescuit un cot al lacului - "La Stejar" , dupa cum e cunoscut - ne facem cate doua copci si purcedem la ademenit bibanii catre carligele micute ale marmustelor . Imediat ce "instalam" sculele Radio scoate micul aragaz de voiaj si pune tuica la fiert "dupa o reteta secreta , pe care , cica , numai el o stie " . Intradevar aburul ce valatuceste din ibric poarta un iz deosebit si imbietor .

- Bai n-auzi , sper ca n-ai pus vreun ruj , vreun fond de ten sau alte-alea la fiert in tuica , ca n-am chef sa ma cert cu nevasta-ta .
- Nu mah . Am pus coaja uscata de mere , nitel miez de nuca pisat , piper boabe si ..... o singura boaba de ienibahar ! Aia-i "miezu' " !
- Radio , sper sa nu mor din asta .
- Stai linistit , c-am incercat-o pe altii , si-s bine-sanatosi ....

Bem in tihna tuica fiarta din cescutele de campanie , stam spate-n spate pe "X-uri" , scaunelele de pescuit , pe o bucata de PAL avem taiata gusa , slana , branza , ceapa si masline , bibanii vin pe la carlige intr-un ritm ..... nu neaparat fabulos , dar multumitor pentru o partida de pescuit "nascuta" ad-hoc dupa noaptea de Revelion , soarele se ridica incet si chiar reuseste sa faca sa mai dam jos de pe noi cate-o haina ...... Este chiar misto si absolut inedit !
Dupa tuica fiarta urmeaza si-o cafea , ...... in care Radio n-a mai mestecat zaharul cu creionul de ochi , ci cu o pluta de-a mea de 1,5 grame de la Tubertini , ...... lucru care iarasi m-a dus cu gandul la "N' modalitati de-al strange p-asta de gat , samd .....

Dar ..... Radio e Radio . N-ai cum sa nu-l iubesti ! Cum spuneam , este un vesnic si clocotind izvor de poante , tampenii , si ..... dracu' sa-l ia de idiot , ..... e unul dintre primii si cei mai vechi prieteni ai mei . Chiar stau in tacere strangand in palme ceasca fierbinte de cafea gandindu-ma de cand il stiu .....

-Bai Radio , .... cand ai venit tu la noi in clasa , mah ?
- ..... In clasa a II-a .
- Nu-n a III-a ?
- Nu . Adu-ti aminte , in a III-a deja-ti sparsesem capu' ... Mai stii ? Atunci , la sala de sport !
- ..... Boule .

Asa era . Venise-n clasa a II-a . Asta insemna ca era prin ..... '78 . Adicatelea il "suport" pe tembel de fo .... 22 de ani !
Ba mi-aduc aminte de accentul lui de-atunci ...... Venise de undeva de pe langa Chisinau . Nici acum nu stiu sigur cum au reusit ai lui sa treaca-n tara , ..... si parca nici nu mai conteaza ! Vorba lu' Moromete , alt fost coleg de clasa , "Bai fratilor , cretinu' asta de Radio e cel mai bun lucru pe care ni l-a daruit malu' stang al Prutului !"......

......................................................

Intre timp se face pranzul . Ne facusem damblaua . Pe gheata , pe langa noi se adunasera vreo 20-30 de bibani ca palma , terminasem tuica si cafeaua , slana si gusa , .... talpile totusi incepusera sa ne inghete , .... hotaram sa mergem spre casa .
Strangem "jucariile" , iesim de pe gheata si ne indreptam catre doamnele noastre care cu siguranta au trecut la a trei-a cafea . S-or fi saturat si dansele de cat ne-or fi barfit si mascarit .......

Ajungem exact la momentul la care acestea pregateau masa de pranz . Surprinzator , suntem intampinati cu zambete si cu veselie . Probabil au sfrasit prin a ne intelege damblaua .....

- Ati prins , mah , ceva ?
- Cativa bibanusi .
- Aoleoooo , vai soarta lor ! Pentru atata lucru v-ati dus voi de-ati tremurat ca tampitii pe gheata ?
- Asta e .... Am DAT LA PESTE in noul mileniu !!!
- .... Mda , ... bine , ... bine , ..... Hai , treceti la masa .

Ne asezam la masa , trecem la diverse subiecte , ne uitam la reluarile TV de Revelion , etc .

Din senin Radio al meu ma-ntreaba :

- Pictore , ..... ai Mersu' Trenurilor ?

Instant inghet mai abitir ca pe Lacu' Morii ! Lu' asta-i pritocise capu' alta neghiobie ! O simteam in aer , o vedeam in ochii lui limpezi si sugubeti , o vedeam in ochii ingroziti ai Nelei , o vedeam in stupefactia nevesti-mii ......

- Radio , ..... da' de ce intrebi ? Ce dracu' e-n capu tau ?
- .... Ati fost vreodata ..... iarna la mare ?

Scrie răspuns