Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Apr 2011, 12:22

Oameni saraci francezii astia "rustici", nu au bani de mulineta! O fi frumos cu cadrul ala sau cu cleste de rufe dar...daca ai ghinion ti se incurca firul exact cand e peste mare si iti rupe....lasa ca trebuie mereu sa tii in mana cadrul ala. macar clestele de rufe se poate prinde pe vesta!"

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Apr 2011, 13:45

fox_spin scrie:http://www.youtube.com/watch?v=6go4SHEB ... ure=relmfu

asta da patanie: sa te plimbe un peste prin apa toamna. de observat si mulineta domnului.
De observat la min. 3:17 la 3:24 ce inseamna drilul si adrenalina :lol: ii tremura mana dreapta de zici ca are parkinson.
S'altare și bunăstare !

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 19 Apr 2011, 13:57

taicanoe scrie:
fox_spin scrie:http://www.youtube.com/watch?v=6go4SHEB ... ure=relmfu

asta da patanie: sa te plimbe un peste prin apa toamna. de observat si mulineta domnului.
De observat la min. 3:17 la 3:24 ce inseamna drilul si adrenalina :lol: ii tremura mana dreapta de zici ca are parkinson.
Sa nu-mi spui ca nu ai trecut prin asta macat 1 data in viata. Aluia ii tremurau mainile. Eu nu puteam vorbi sau merge drept. Starea pe care am avut-o era una de betie crunta... :lol: Tipul cred ca era "antrenat" cu felii d'astea mari de-i tremurau doar mainile :D Oare chilotii gagimanului si-au schimbat culoarea? :lol:
Bucuresti

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 03 Mai 2011, 16:37

Nu e chiar o patanie, dar tot v-o povestesc, pentru ca descrie perfect starea de spirit in care ma aflu dupa a luuunga perioada fara pescuit, in care doar activitatile secundare imi ofera ceva satisfactie (jucat Bass Tournament pe calculator, gresat mulinete, mers in magazine de pescuit, pipait bete si mulinete :D etc.)

Deci: astazi conduceam in centru si am zarit o masina vopsita foarte interesant, si PRIMUL meu gand a fost: mamaaa, ce culoare misto de Pflueger Supreme XT. :D:D

vezi: http://fishwrecked.com/files/u3633/s7_1 ... set_01.jpg

Dupa ce am realizat ce idiot cu miros de peste sunt, am inceput sa rad in hohote. :D

Voi ce faceti cand vine sevrajul? :D

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 03 Mai 2011, 16:47

numar pan' la cinci si rasuflu adanc... :?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 04 Mai 2011, 22:12

....... Buuuuuuuuum ! .........

06 45 h . Sarulestiul este agitat de peste 100 de motoare electrice sau termice atasate micutelor barcute purtatoare de sperante ale tot atator concurenti de la Open-ul din Aprilie 2011 . Timpul curge infernal de greu . Minutele ce stau intre salai si nalucile febrile ale competitorilor se incapataneaza sa stea pe loc . ...... Atmosfera este , pe cat de linistita , pe atat de incarcata . Spinningari , sustinatori ai acestora , organizatori , public , sponsori si arbitri asteapta la unison fluierul ce deschide mansa a 1-a a concursului .

Fac parte din echipa de arbitraj . Sunt cel putin la fel de emotionat de importanta momentului ca si concurentii . Mai ales ca este doar a doua mea ocazie sa arbitrez un asemenea concurs , sa fac parte dintre cei ce vor veghea si discerne la bunul mers al concursului . ..... Am emotii . Ca sa nu le afisez imi gasesc de lucru ceva ,, important " . Pana la fluier mai sunt 10 minute . Probabil vor fi si mai lungi decat cele de pana acum . Asadar dandu-mi ,, importanta , asa cum spuneam mai sus , dau termicul ,, la blana " si ma fac interesat de starea balizelor ce determina limitele sectorului de concurs . Turez , ..... virez , ..... virez in sensul celalalt , ma straduiesc ca din departare sa par efectiv interesat de bunastarea balizelor . ..... Woooooow !!! ..... Ufffffff !!! ...... Ce misto !!! ......Scap de tensiune , ma intorc la locul de start si vad cum multe priviri ma invidiaza . ...... Multi si-ar fi dorit o ,, descarcare " de nervi ca cea ce tocmai mi-am facut-o cadou !

Se numara in tacere ultimele secunde dinaintea startului . ...... Par mai lungi decat minutele dinaintea lor . Tensiunea si nerabdarea ating apogeul . .... Se trece si de acesta, se scapa inspre insuportabil ..... 6 ..... 5 ..... 4 ...... 3 ...... 2 ...... 1 ....... TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR !!!!!!!

50 de barcute bezmetice , conduse de tot atati concurenti , se indreapta incurcandu-se unele pe altele catre locurile consacrate ale Sarulestiului , cele celebre ca fiind ,, cotetele " salailor . Se pune mare baza pe forta motoarelor . Primul ajuns isi poate , regulamentar vorbind , revendica pozitia , ceilalti , cei ajunsi dupa el , sunt obligati la pastrarea distantei minime dintre concurenti impusa de regulament . Una dintre obligatiile mele , arbitru ,, de apa " fiind , este intocmai vegherea la aceasta distanta .
In echipa de arbitri deja se stabilisera prerogativele fiecaruia , aria de sector ce ne revenea , si alte indatoriri ce presupuneau ca din partea noastra concursul sa decurga fara incidente . Mie-mi revine limita de final a sectorului . Sa aflu ulterior ca era una dintre cele mai ,, vanate " zone de catre concurenti . In sfarsit , .... imi spun, .... ,, doar n-o fi dracu' atat de negru " . Unde pot sta cu ochii pe trei sau cinci insi , pot lejer sa fac asta pentru zece sau doispe " . Mai ales ca tinuta lor , conduita sportiva , denotau de departe ca la randul lor cunosc regulamentul , si mai ales cunosc faptul ca ..... sunt supravegheati . Concret , .... cu toata ,, aglomeratia " din zona ce urma s-o veghez , nu aveam emotii . Atat ma mai rugam Celui De Sus , sa nu intervina vreo chestie greu de stabilit prin regulament , vreo nenorocire ambigua , ceva care sa dea nastere la tensiuni . ..... Gandeam asta ..... gandindu-ma la ei , nicidecum la mine . Urma sa petrec aproape in deplina nemiscare ..... 7 ore ( !!! ) privind la acestia . Ce urma sa se intample .... EXACT la mine ??? NIMIC ! .... imi spuneam eu . ....... Nici nu-mi puteam imagina ce va urma .

.........................................................................................

Pescarii deja testeaza febril lansete , mulinete , naluci , stepi si praguri . Si-au intrat deplin in rol . Debordeaza de energie si par a vrea s-o dea acum pe toata , parca uitand de faptul ca trebuie sa faca fata celor sapte ore de concurs . ..... Uita de vecini , uita de mine ( situat fiind in imediata lor apropiere ) , uita de vremea potrivnica , ..... au un singur ,, target " : SALAU PUNCTABIL !

A-i privi , din punctul meu de vedere , se asemuie cu a juca fotbal in curtea scolii pret de nu-stiu-cati-ani si dintr-o data , la patru ani odata , sa ma opresc din iesirile de dupa amiaza pentru a urmari ,, Mondialele " . Ce vad este un ,, spectacol " . Tehnici diverse , aruncari lungi sau scurte , naluci mici sau mari , lansete ,, care-mai-de-care " , mulinete de-a dreptul ,, electronice " versus ,, rapandule " prinzatoare ........ Un vis . Fumez si privesc fascinat , si-mi propun ca la prima iesire la salau sa imit pe cat mai multi dintre ei si cat mai multe stiluri din ce vad la ei .

Timpul parca trece altfel dacat acum o ora . Parca zboara . Lucrurile par asezate , oamenii stiu exact ce-au de facut , ..... cel putin pentru o vreme ma simt inutil pe apa printre ei . Simt ca este vremea sa dau ceva ,, dunarean " din mine . La peste nu pot sa dau , la mal nu pot sa trag , ture cu motoru' ...... , nu ca n-am voie , ..... da' nu-i frumos fata de ei , ..... ia sa-mi fac o cafea . Dunareanu' n-are termos . Sau foarte rar . Are in schimb printre bagaje aragaz de voiaj cu butelie mini . Cu tot Sarulestiu' lor cu tot ..... eu le-am luat cu mine . Pentru ca ..... , Da , nene ! Mie-mi place cafeaua facuta pe loc , nu cea tinuta calda de catre termos ! Asadar ...... pun de-o cafea . Multa , tare , cu putin zahar , ..... cat sa ma tina ,, viu " pret de sapte ore total lipsite de activitate ( cel putin dpdv al pescarului din mine ) . Pun apa-n cana , pun si zaharul , presar cafeaua uniform si ........ aprind bricheta ! Ma apropii cu ea de gura de foc a aragazului si ........ BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM !!!!! .......... Butelia-mi explodeaza-n fata !!!!!!!!

Dintr-o data iarasi percep eronat scurgerea timpului !!!!! Pret de-o secunda ...... cat ,, o zi de post " imi spun decat ca trebuieste aruncat in apa . Daca n-o fac intr-o secunda ...... expun la foc rezervorul termicului ....... expunandu-ma pe mine unei tragedii !!! Iau aproape inconstient decizia cea buna : Bag mana-n flacara , incerc sa apuc arzatorul fierbinte ! Daca nu reusesc sa fac asta intr-o secunda - doua , ...... imi ramane sa sar eu peste balonul gonflabilei .

Fireste , n-am gandit in cuvinte si cu viteza cu care voi parcurgeti acum cele scrise . Au fost ,, flash-uri " de analiza , au fost ganduri instinctive , animalice . ........ Bag mana-n foc , norocul face sa apuc din prima arzatorul , arunc totul in sus , ....... r5asuflu usurat : ,, Focul nu mai e-n barca !!! ....... Pffffffuuuuuuuiiiiiiiiiiuuuuuuuuu !!! ......." !

Cad epuizat pe scaunul pliant asezat pe podina barcii , imi aprind o tigare ( culmea , nu ??? ), imi dau sapca pe spate ..... si privesc in sus : ,, Mersi , Mare Sef ! "
Ma adun putin si-mi aduc aminte de scopul si contextul in care ma aflu pe suprafata Sarulestiului plutind pe baloanele unei pneumatice . Bine ca n-a fost mai rau , bine ca nu beau cafea ( poate ma las , dracului ! ) . Imi reintru-n atributiuni ........

Si cand iau pulsul situatiei inconjuratoare ...... imi vine sa ,, nu mai fiu " !!! Zece-doispe concurenti , stupefiati , cu ochii cat cepele , cu nalucile la varful vergilor sau cu recuperarile-ntrerupte ..... ma privesc .... PE MINE !!! Langa mine , la trei metri de barca , in apa , se incapataneaza sa arda ,, a prost " o butelie nenorocita amintind ironic de accidentele petroliere de pe oceane !
Statia de emisie a echiupei de arbitraj face ,, ca toti dracii " !!! Toti ceilalti arbitrii incearca sa ma contacteze sa afle ..... ,, Cine-a explodat la tine acolo , Pictore ??? Ce-i cu flacara aia ??? Ce-i acolo ??? " ........ Imi vine sa-mi tai venele-n elicea de la termic ! Cum dracu' am avut parte de asa ceva ????? Am filetat zeci , poate sute de butelii in panarama asta de aragaz si nu mi s-a intamplat asa ceva !!! ....... As vrea sa nu exist !!!!!

In sfarsit , ...... la urmatoarele arbitraje ....... mi-am jurat sa beau cafeaua rece , adusa de acasa . Cert este ca pret de cateva minute bune ...... , cel putin 10- 12 concurenti de le Open-ul de la Sarulesti din acest an ....... au fost privati de minute serioase in incercarea lor de-a duce la ,, jgheab " salai punctabili ! ...... Dragii mei , ..... sorry ! Aveti o bere la mine !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 06 Iul 2011, 01:31

parca te vad ca in desene animate: negru pe fata si cu parul zburlit :lol: :lol: :lol:
salai alora cred ca aveau comportament de miner imediat dupa bubuitura :lol: :lol: :lol: :lol:
naspa intamplare, faina povestire :respekt:

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 06 Iul 2011, 07:35

asta-i buna de tot :D
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 11 Iul 2011, 16:20

Sa traiesti ..... finule !

....................................................

Sambata 04 Iunie 2011 , orele 18 30 ...... Cald si liniste . Suntem la cateva ore de la fluierul de final al primei manse ale open-ului de la Valea Argovei . Cald , liniste si odihna bine meritata-n scaunele pliante dupa 7 ore istovitoare si ,, imbelsugate " in razele ucigatoare ale soarelui . Dupa o masa toropitoare singurul lucru care ne lipseste este o bere rece . Din tot ceea ce s-a constituit in a fi perfect la respectivul concurs lipsea tocmai ..... berea rece . Un mic amanunt ce-a lipsit organizatorilor , dar un amanunt extrem de important !

- Bai nene , cum dracu' sa bem berea asta ? E calda ! ..... Nu intra !
- Mda . De unde luam niste gheata ?
- Din Finlanda ! ..... De unde dracu' sa luam ? N-avem de unde ......
- Si ce facem ? As bea o bere rece ..... mama-mama !
- Valibule , ..... hai in sat .
- Si crezi ca gasim gheata pe vreundeva ?
- Gheata .... nu ! Dar gasim bere rece !
- ..... Hai !!!
- Vin si io .
zice Gabi Discretu' .....

Plecam in tromba spre prima baraca ce-om intalni-o , prima dugheana ce-si poate revendica pretios titlul de ,, Supermarket " satesc . Cunoasteti genul , dughenele alea facute de obicei in ,, camera aia buna , aia de la drum " in care gospodaru' ulitei imparte bere , mici congelati , bulion si alte alea vecinilor lui , fostilor lui colegi de IAS . Fireste ca a-si fi facut ,, Supermarketul " face din acesta sa se uite superior acum la cei ce candva ii fusesera ..... cum am spus , colegi si prieteni . In sfarsit , nu asta e problema noastra .
In masina Valibu gaseste o sticluta de 200 ml de Ouzo :

- Pictore , nu-mi spune ca asta-i Ouzo !!!
- Ba da , e Ouzo .
- De unde-l ai ?
- Cum de unde-l am ? Il am si gata ! De ce ?
- Pentru ca , ..... nenicule , ..... beau Ouzo pana dimineata ! Imi place de mor . Il beau ca pe sirop de zmeura !
- Bucovene , ia-ti gandu !!! E pentru o ocazie speciala . D-aia-l tin .
- Da-mi , mah , si mie macar o gura !
- Mai nene , ti-am zis ! E pentru vreo ocazie speciala . Nu te supara ...... , nu insista . Il am in masina de vre-un an si nu m-am atins de el .
- Bine , mah , ..... bine ! N-oi pofti tu vreodata la ceva de la mine ???

Ajungem la primul ,, Supermarket " satesc . Tipic , asa cum deja v-am descris : Cu doua ,, doamne " in fata ce sparg seminte , cu alti doi vecini la o masa soioasa ce-si savureaza berile , cu perdeaua de muste facuta din fasii de nylon ( cat mai colorate posibil ! ) . Inauntru ...... un decor la fel de cunoscut si impamantenit pe meleagurile noastre : o vitrina din cornier sudat groteste , cu niscaiva geamuri lipite cu scoci maro intre ele peste muchiile cornierului , pline cu bulioane , snacksuri , pateuri expirate si alte alea . Sus de tot pe raft mai descoperim cateva sticle ametite de vin prost si undeva in dreapta lipite de perete vreo doua vitrine de inghetata ce fac mandria incaperii respective . ,, E " d-alea cu reclama deasupra ! ..... E - heeeee !!! Printre muste si mirosuri distingem o usa ca da-nspre ..... bar ! Mama , ..... va dati voi seama ??? Inspre bar !!!

Pasim pragul si descoperim un alt gen de decor arhicunoscut : Niste rafturi negre cu cateva cioburi de oglinda lipite-n forme romboide , doua sau trei mese de plastic verde inchis , doua frigidere , unu' de la Coca Cola si-unu' de la Frutty-Fresh ( tot cu reclame deasupra ) , dar care sunt pline de orice altceva decat indica mandrul panoul luminos . Prin mormanele de diverse lichide ce stau la rece distingem greu cateva sticle de Timisoreana la jumate . Luam cate-o bere de fiecare si decidem sa o bem acolo . Pan-la urma ..... s-ar putea sa ne distreze sederea-n fata dughenei printre coji de seminte , betisoare de la Jeli Bon si paletzele de la inghetata . Au totusi si astea farmecul lor iar noi nu suntem niste fitzosi . Asadar cerem scaune si ne-ntindem la bere . E rece , face bruma pe sticla , sfaraie palma pe ea ! Chiar simtim ca ne racorim . Dupa sapte ore de stat pe baloanele fierbinti ale pneumaticelor si-n razele neanduratoare ale Soarelui berile astea sunt exact ,, leacul " necesar . Un moment pe care-l savuram discutand agale despre concursul la care tocmai ne adusesem aportul . ..... E chiar misto momentul .

Imi suna telefonul . Mi-e atat de lene incat mi-e greu sa ma ridic sa-l scot din buzunar . Insa o fac . Pe display apare clipocind ,, Pralea calling " :

- Sa traiesti Praleo !!!
- Noroc bai taticuleeeeeeee ! Unde esti nene ?
- La Valea Argovei . Beau o bere !
- Asa nenicule , asa ! O fi bine ? Altii stau in case si voi bateti garlele ! He , he , .... ce mai viata !
- Asta e Praleo , ne-om potrivi cat de repede pe-n mal de Dunare .
- Asaaa , taticuleeeee , ..... asaaaa ! Asta voiam s-aud !
- Ia zi Praleo , ce-i ?
- Mai taticule , ...... nici nu stiu cum sa-ti zic ......
- Zii ..... cu vorbele tale , cum o fi . Numa' zi .....
- Stii ca-n Septembrie am nunta . Stii , nu ?
- Stiu , normal ! Si vrei sa vin si eu cu doamna mea , asa-i ?
- .............................
- Zii , mah , asa-i ?
- Pai ..... da ! Sa veniti ! Numa' ca sa veniti ...... ca nasi !

Mi-a cazut sticla din mana . Nu stiu ce fata o-i fi facut eu dar i-am vazut-o p-a lu' Valibu in timp ce se uita la mine . Ii era probabil evident ca-mi daduse ,, cu zecimale " . Eram blocat ........ Atat de surpriza-n sine cat si de bucuria ce-o simteam auzindu-mi prietenul ca doreste un ,, up-grade " relatiei noastre . Si inca ce ,, up-grade " !!! Sa-l cunun , sa-l conduc in biserica , in fata Domnului !

- ..........................
- Taticule , .... mai esti acolo ?
- .... Da . Stai nitel sa-mi revin .....
- Revino-ti si zii o vorba !
- .... Praleo , ..... nu-i doar dupa mine . Imi sun sotia si te sun inapoi in maxim 10 minute .....

Tremur tot . Inca nu-mi vine se cred . ..... Doamne , .... ce stare ! Din lancezeala dupa amiezii sunt aruncat brusc intr-o valtoare de ganduri si senzatii . Colegii ma tot intreaba ce se intampla . Ii aud ca prin apa , mintea-mi da semne ca urmeaza sa se blocheze . Greu formez catre nevasta-mea :

- Ce faci doamna mea ?
- Bine . Ma uitam la un film . Tu ?
- Stai jos .....
- De ce ???? Ce s-a intamplat ?????
- Nu s-a intamplat nimic . Ma rog , ..... nimic nasol sau grav . M-a sunat Pralea .
- Ce s-a intamplat ?????? Ce-a patit ?????
- Stai , domle , linistita !!! Nu-i nimic grav . Stai si-asculta !
- Zii odata !!!
- .............. Vrea sa-l cununam !
- .........................................
- Hei , .... mai esti acolo ?
- .... Da . Stai nitel sa-mi revin .....
- Revino-ti si zii o vorba !
- .... Normal ...... Spune-i ca vrem ......
imi spune doamna mea cu vocea tremuranda de emotie .

La tot schimbul asta de telefoane asista cu ochii mari cei doi colegi ai mei , cele doua ,, doamne " responsabile cu consumul de seminte pe comuna si cei doi vecini ce-si sorb berile alene . Toti s-au oprit din ceea ce faceau si asteptau deznodamantul emotionati . Formez la Pralea :

- Praleo , ..... am vorbit cu doamna mea .
- Asa , ..... si ?????
- ....... Si vom fi mandri si bucurosi sa va conducem in biserica !!!!!
- SA TRAIESTI NASULEEEEEEEEEEEEE !Sa-ti dea Dumnezeu sanatate !!!!!!!!!!
- SA TRAIESTI FINULE !!!!!

Imi trec fruntea prin palme , mai iau o gura de bere si pot din nou sa discut cu colegii :

- Ce ziceai Bucovene , ca-ti place Ouzo ?
- Bai !!! Lasa-ma !!! Nu mai baga batu' prin gard . Imi faci pofta . Nu ziceai ca-i pentru ..... nu stiu ce ocazii speciale ?
- ....... Daca nici asta nu-i ocazie specialaaaaaa , ..... care , dracu' , alta sa mai fie ????

Pun cate-un Ouzo in paharele de plastic , il lasam nitel la rece-n lada de inghetata ( fireste , cu acordul ,, doamnei " de la vanzare ) si comentam febril surpriza ! Sunt efectiv mandru si fericit de alegerea bunului meu amic . Bem bere ,, asortata " cu Ouzo , comentam febril nunta la care voi fi nas , cerem frumos ,, doamnelor " cate-un pumn de seminte si ...... discutia , incet-incet , se stinge odata Soarele purpuriu ce se ascunde de dupa casele Vaii Argovei ...... Ce zi plina , ce seara frumoasa ..... !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Iul 2011, 09:15

dea, din seria , "io nu beu" :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns