Sa zambim putin : patanii la pescuit :)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Visul meu e sa merg la vara pe o balta unde stau stationaristii cu cate 4-5-6 lansete la crap fiecare , sa inot in larg cat e inca intuneric, si sa la iau firele sa le inod intre ele monturile apoi sa trag tare ca ei sa creada ca e peste! Cand vor recupera firu si vor vedea ca s-au agatat sigur si vor lua la bataie. Eu ma duc pe aproape si ii filmez cum se imbrancesc si injura si bag pe youtube!
Cu placere! Exact la tine m-am gandit cand l-am pus!.......... Bai ..... ..... m-ai zapacit de tot cu filmu' asta ! Dati-ar Dumnezeu sanatate ! Mersi mult !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si asa cum eu am inceput sa citesc forumurile de pescuit din cauza povestilor postate de tine in alta parte, ma bucur ca am reusit sa iti inapoiez putin din datorie!
-
- veteran
Cam pisalogi batranii, dar dupa ce mor iti dai seama ce idiot ai fost ca nu ai stat mai mult sa le asculti povestile, ptr ca se duc si ele odata cu ei. Atatia tineri regreta buncii, unchii....ar da orice sa mai traiasca si sa ii bata la cap. Doar ca timpul nu se mai intoarce!p_radu scrie:Cu placere! Exact la tine m-am gandit cand l-am pus!.......... Bai ..... ..... m-ai zapacit de tot cu filmu' asta ! Dati-ar Dumnezeu sanatate ! Mersi mult !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Si asa cum eu am inceput sa citesc forumurile de pescuit din cauza povestilor postate de tine in alta parte, ma bucur ca am reusit sa iti inapoiez putin din datorie!
Am locuit 30 de ani in Baia Mare si desigur , avand pretentia de a fi pescar amator , mi-am incercat si eu norocul de sute de ori pe raul Lapus . Specific pt ca acest rau a mai fost pomenit in topicul de fatza si o fac mai mult dintr- un gest aiurea de aduceri aminte . Mi s-au intamplat de toate , in fapt cui nu ? (retoric fie zis intre noi ? - in lunga cariera a unei patimi . Aici s-a spart gheata la mal cu mine si am simtit pe propria piele ce senzatie indescriptibila e sa faci baie Iarna si imbracat totodata . Apoi am fost scarbit de clenii unei Primaveri trecute ce se lasau prinsi la rotative de 0 si de 1 , doar pt ca le atarnau limbrici din gura . Fara tagada erau limbrici , ma repet doar ca sa avem consens ... Totusi , pestele in sine , ramane ceva de care ma leaga un fel de atasament ca feeling , pe Lapus am prins Mihalti la kg si fiind o raritate in zona , tot la intamplari stranii o categorisesc . Sunt multe de zis , doar sa ma organizez si revin . Sunt de pe tel si m-a lasa bateria ... 

http://www.youtube.com/watch?v=6go4SHEB ... ure=relmfu
asta da patanie: sa te plimbe un peste prin apa toamna. de observat si mulineta domnului.
asta da patanie: sa te plimbe un peste prin apa toamna. de observat si mulineta domnului.
set the hook!!
-
- veteran
Doamne, ce pastravoi! Parca e somon....de fapt ar putea fi somon. Or fi si la noi in rauri asa ceva? In plus ce tehnica de pescuit e asta? Lanseta de vreo 5 m f subtire, nu are mulineta ci un cadru cu fir...si desigur momeala naturala ca nu are cum fi musca sau lingurita. Bizar...dar eficace. Or e betisor tirolez?fox_spin scrie:http://www.youtube.com/watch?v=6go4SHEB ... ure=relmfu

- kuin tauti
- veteran
nu e somon !
diferente vizibile care sar in ochi sint :
coada : la somon e in forma de acolada pe cind la pastrav e dreapta
punctele : in cazul astuia cam sarace ... dar asa in jeneral... la somon nu depasesc mult linia pe cind la pastravi continua pina sub burta
pastravul de lac e mai putin pistruiat ca ala de mare... si are aripioara de sub coada legata de corp... pe cind ala de mare o are olea desprinsa.. ( nu stiu sa descriu mai bine ) asta pare a fi pastrav de lac ...
gura : la somoni coltul gurii nu depaseste ochiul pe cind la pastravi da !
radacina cozii : la somoni e mult mai ingusta ca la pastravi
solzi : intre aripiora de grasime si linie somonul are 11-15 solzi mari pe cind pastravii au 14-19 mici
bine ar mai fi amanunte dar e pierdere de vreme...
io prima dat ma uit la coada , gura si puncte... aia e indeajuns !
ala e pastrav !
fir pe bat se poarta si pe aici ... inca au cleste de uscat rufe si il agata de vesta cind au chef...
e de fapt metoda destul de veche !
diferente vizibile care sar in ochi sint :
coada : la somon e in forma de acolada pe cind la pastrav e dreapta
punctele : in cazul astuia cam sarace ... dar asa in jeneral... la somon nu depasesc mult linia pe cind la pastravi continua pina sub burta
pastravul de lac e mai putin pistruiat ca ala de mare... si are aripioara de sub coada legata de corp... pe cind ala de mare o are olea desprinsa.. ( nu stiu sa descriu mai bine ) asta pare a fi pastrav de lac ...
gura : la somoni coltul gurii nu depaseste ochiul pe cind la pastravi da !
radacina cozii : la somoni e mult mai ingusta ca la pastravi
solzi : intre aripiora de grasime si linie somonul are 11-15 solzi mari pe cind pastravii au 14-19 mici
bine ar mai fi amanunte dar e pierdere de vreme...
io prima dat ma uit la coada , gura si puncte... aia e indeajuns !
ala e pastrav !
fir pe bat se poarta si pe aici ... inca au cleste de uscat rufe si il agata de vesta cind au chef...
e de fapt metoda destul de veche !
- ovi_vl
- utilizator constant
asta da pescuit extrem http://www.youtube.com/watch?v=KbMjlEH0 ... re=related