Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 23 Noi 2010, 17:26

Va pupa tata p-amandoi ! :D :D :D

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Noi 2010, 17:53

Eu unu, nu vad nimic amuzant cand te rastorni cu barca, si sincer evit cat pot de mult intratul cu barca in perioade reci ale anului sau in zone periculoase, nu prea merita sa-ti risti viata pt 2-3 pesti in plus. Ca avem puterea sa radem la urma e firesc, insa intamplarile analizate in detaliu, nu sunt deloc amuzante...

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 23 Noi 2010, 18:00

stefanflorin scrie: Ca avem puterea sa radem la urma e firesc, insa intamplarile analizate in detaliu, nu sunt deloc amuzante...

corect . amuzanta e bataia de joc a amicilor care te intreaba in noiembrie ,, E cum e Oltul ? Bun de baie ?" si rid de se strica

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Noi 2010, 18:03

ei rad si noi ne innodam mucii :lol: oricum una din urmatoarele achizitii e o vesta clar :?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 25 Noi 2010, 23:09

-Trage ? ..... Ce-ai prins ?
-O capra neagra si doi iezi . Da' la astia le-am dat drumu' .

................................................................................

Tineri , 19 - 20 de ani , atinsi din ce in ce mai adanc de febra pescuitului decidem sa facem o Delta ! Nu va entuziasmati , nu Delta face subiectul acestei povesti !

Ne-ncarcam cu tot ce ne trebuie p-acolo , ne chinuim sa le compresam in rucsacuri si sa optimizam fiecare spatiu din buzunarele acestora , legam corturile si alte acareturi pe dinafara , husele textile ale lansetelor si unditelor si .... plecam ! Multe ! Multe bagaje ! Atat la noi , cei patru amici si vecini de bloc , cat si la prietenele noastre de atunci ( pentru unii dintre noi acestea au devenit minunatele sotii de astazi , cele ce inca ne mai intreaba dimineata la 3 30 h la iesirea pe usa catre cate-o baltoaca lipite de somn :,, Da' cafeaua ti-ai luat-o , aiuritule ?" Le sarutam din fuga , luam si cafeaua facuta de aseara pentru drum si plecam .

Asa si atunci ! Bagaje multe , cum spuneam atat la noi cat si la ele , saracele . Suportau destoinic visand la un concediu de vis in pustiul Deltei Dunarii despre care auzisera atatea minunatii . Din nefericire pentru ele a fost sa fie un cosmar ! In acel an au fost probabil cei mai multi tantari si de-o agresivitate nemaiantalnita . Dupa doua zile a dat si o ploaie naprasnica odata cu care a scazut sensibil temperatura , si iata cum din ceea ce trebuia sa fie pentru noi o pescuiala desavarsita iar pentru ele un prilej de plaja si de whist a devenit un supliciu . Un supliciu in mijlocul caruia plangeau si jurau solemn ca nu vor mai pune vreodata piciorul in Delta pentru absolut nimic in lume . Ne parea rau pentru ele , ne simteam realmente vinovati pentru ce le era dat sa suporte insa efectiv nu aveam ce face . Atat am putut face , am plecat acasa cu doua zile mai devreme fata de cat ne propusesem sa stam acolo .

..........................................................................................................

Asta e ! Ne-am resemnat si ne-am propus ca-n acel an sa ,, recidivam " spre toamna tarziu c-o iesire-n Delta insa fara ele .

..........................................................................................................

Intr-o seara in fata blocului Relu baga ,, fitilu' " :

- Bai ! Hai la munte fara fete ! Facem si noi un traseu condimentat cu sprituri , cu poante si cu veselie maxima ! Deja astea s-au cam invatat sa ne frichineasca la melodie la fiecare bere dusa la gura ! Luam si noi o vacanta de-un week-end . Ce ziceti ?
- Hai !!!
- Hai , mah , mergem ! Da' cum facem sa nu vrea sa mearga si ele ?
- Pai ...... le spunem ca mergem in Delta !!!! N-or sa vrea sigur sa mearga !!!
- Mai nene , .... esti destept !
- Ok . Asa ramane . Cand mergem ?
- Pai hai chiar in week-end-ul asta .
- Gata ! Mergem fiecare acasa si pregatim terenul . Le sunam , ne vedem cu ele , care cum stie ! Avem trei zile sa pregatim tarasenia ! Spunem ca plecam in Delta !

Numa' ca ne cam scapase ..... un mic amanunt !!! Aveam sa ne lovim de el naprasnic !
Ma suna Relu Vineri seara sa cobor in fata blocului . Oarecum nefireasca cererea lui pentru ca tocmai ne despartisem sa avem timp sa facem bagajul pentru maine . Ajung jos si vad adunata la scara toata gasca . Relu ne sunase pe toti :

- Ce-i mah ? Ce vrei ? Abia am vorbit !
- Da , stiu ! ..... E ,, groasa " !
- Cum adica ? Ce s-a intamplat ? Sa nu spui ca nu mai mergi !
- Nu mah , merg ! De mers merg ! Numa' ca a mea zice ca doarme la mine-n noaptea asta , c-o sa-i fie dor de mine , ca sa-mi faca ea cafeaua de dimineata , bla-bla-bla !!!
- Asa ! Si ? Si-a mea la fel ! Le lasam dormind si ne vedem de drum !
- Mai boule !!!!! Cum pleci tu ,, in Delta " fara scule de pescuit ????? Tu nu gandesti ???
- ............ Pfffffff , ........baga-mi-as ...... Nu m-am gandit !
- Pai pune , dracu' , mana si gandeste-te !
- Bai nene , fiti atenti aici ! N-o dati la-ntors ca ne-am ,, scos " cu fetele ! Astea vorbesc intre ele si daca vreuna se prinde de ,, manevra " ne-am nenorocit ! Nu mai avem zile cu ele !
- Bun ! Stiu !!! Ce facem ??? Nu pot sa-i spun sa nu doarma la mine . O ,, dam in alte alea " !
- Pai ....... ne luam sculele cu noi !
- Cum , mah , sa iau lansetele la munte ? Tu esti cretin ????
- Ia zii tu cum altfel vrei sa faci ? Ai alta solutie ? Vezi ca n-ai ? Tu esti ala cretinu' ! Esti cretin din clasa-ntaia !!! Esti cretin din preistorie !!!

In fine , ati inteles situatia . Plecam fiecare pe la casa lui , pe doi dintre noi ne asteptau fetele . Era acea minunata vreme in care se ,, descopereau " cu viitoarele soacre ! Care-mai-de-care mai amabila una cu alta , stateau impreuna la bucatarie ore-ntregi , isi puneau cafeaua reciproc , glumeau , ne ,, barfeau " pe noi ,, bagabontii " , isi gaseau subiecte comune de discutii , si asa mai departe . Era acea vreme dupa care ne trezim de multe ori c-o plangem sau ne lipseste . Era acea vreme .........

Dimineata la 4 30 h , in Bucuresti , in Ozana , pe strada Fetesti , patru vechi amici se-ntalnesc in fata scarii , se privesc cu fete lungi dupa care-i umfla un ras isteric ! Cu rucsacul in spate ticsit de bagaje , cu ceaun , trepied , suporti de lanseta , scaunel textil , lansete , vergi de piper , juvelnice si mincioace , paturi si cearceafuri , etc , si plecam spre Gara de Nord unde urma sa ne urcam ....... in celebrul tren de 6 10 ce pleca de la linia 1 ...... cu destinatia BRASOV !!!!!

....................................................................................

Cam de-aici au inceput sa se complice lucrurile . Daca initial nu eram pentru vecinii de vagon decat niste pescari ce urmau probabil sa coboare din tren pana pe la Ploiesti , pe masura ce ne ,, incapatanam " sa ramanem in compartiment chiar si dincolo de Sinaia ..... atrageam priviri din ce in ce mai circumspecte . Din acele priviri desluseam limpede grija calatorilor vis-a-vis de integritatea noastra psihica . Nu ne deranja , ba chiar ne amuzam intre noi .
La un moment dat pe Moromete-l interpeleaza unu' :

- Hai noroc !
- Noroc !
- Si ... unde mergeti , fratilor , la peste ?
- Daaaa !
- Unde ?
- Pai nu ne-am hotarat . Cred c-o sa coboram in Timisu de Sus .
- Bine , si unde dati voi la peste-n Timisu ?
- Pai vedem noi ! N-auzi ca nu ne-am hotarat ?
- Mai nene , p-acolo nu e decat un prapadit de parau , din ce stiu io !
- Probabil c-acolo o sa dam , nu stiu . Vedem noi . Mai vorbesc si io cu baietii si ne hotaram .
- Voi nu sunteti normali ! Si dupa ce vreti sa dati ? Ca vad c-aveti scule de fix .
- Pai dupa crap , normal !
- Unde ati vazut voi crap la munte pe parau ? Chiar ca sunteti cu capu' !
- Am vazut , am vazut ! Am si prins odata mai demult !
- Nene , aveti o problema !
- Noi ca noi ! Sa vezi tu ce problema o sa ai dupa discutia asta ! O sa cauti crapu' pe parauri pan-la adanci batraneti !
incheie Moro discutia cu necunoscutul pescar din tren in maniera sa absolut serioasa si mucalita . De-atunci se-nvarte printre noi vorba ,, Trage crapu' la Sinaia " . O folosim de multe ori in cele mai tembele situatii , in acele situatii in care ne lovim de absurdul din pescuit , absurdul ce ne paste de multe ori in partidele noastre .

...................................................................................

Intradevar coboram in Timisul de Sus sub privirile siderate ale calatorilor mai mult sau mai putin pescari . Le facem cu mana plini de veselie insa descoperim ca-n loc sa ne raspunda gestului isi fac cruce si inchid geamurile de pe culoarul vagonului . Nu suntem nici acum siguri de ce au procedat in felul asta . Probabil era curent pe culoar .

Am uitat sa va spun ca targetul nostru era ...... varful Piatra Mare , si alesesem ca traseu varianta ,, canionul 7 Scari " . Ne aruncam reciproc rucsacele in spate si ne-ndreptam catre iesirea din Timisu . Daca reactiile celor din tren au fost cum au fost , as vrea sa le fii putu vedea pe cele ale satenilor prin ale caror porti treceam ! Unii radeau , altii-si faceau cruce ca cei din tren , unii tipau la altii ,, Ioaneeeee , ui , bah , la astia !!! Nu-i normali !!! , iar unele mamici tinere isi chemau speriate copiii in curte . Fireste ca tot tambalaul asta nu facea decat sa ne amuze si ma tare facandu-ne sa scoatem lansetele din huse sa fie absolut evident genul de bagaje ce-l caram cu noi inspre varful muntelui .

..............................................................

--- va urma ---

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 25 Noi 2010, 23:25

@amadeus te mai doare? daca da ,treci in pat ( acolo ti-e locul p'n la primii ghiocei) :lol: :lol: :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 26 Noi 2010, 07:41

@modigliani: beton povestirea...am ras cu lacrimi ! bun de tot
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 26 Noi 2010, 10:03

:lol: :lol: :lol:

buna asta, cu crapu la timisu de sus...totusi creca ati coborat la cel de jos pentru 7 scari :P

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 26 Noi 2010, 13:10

pikeman scrie::lol: :lol: :lol:

...totusi creca ati coborat la cel de jos pentru 7 scari :P
Da . Cred ca da . Asta e , le-am incurcat .

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 26 Noi 2010, 14:50

nu e bai, sunt aceeasi crapi si colo si dincolo, vara sunt trasi la timisu de sus ca e mai racoare, iarna cand e mai scazuta si inghetata apa coboara la ala de jos :wink:

Scrie răspuns