Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 20 Dec 2010, 00:38

Genial!

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 20 Dec 2010, 05:33

Acu vre-o doua trei luni...
Intram seara cu Titanicul (gonflabila de 3 m ) pe apa. Motorul cel mic e in bucati asa ca "pedalez" la vasle. Intrarea e intr-un golf linistit al Pacificului, ascuns de vant, dar locul X este in capatul peninsulei, in plina bataie cu elementele.
Numai handicapatii pot sa intre cu asa o coaja de nuca pe Marele Pisalau, deci nu degeaba ne aflam noi acolo. Nici macar chila tare nu are - e barca de salvare de la un yaht.
Aflat aproape in oras, locul asta de pescuit e tare pretentios. Nu trage nimic decat noaptea din Titanic. Fara gluma! Am fost cu shalupe, sau barci mai maricele si n-am prins nimic. E un recif cu adancime mica (vre-o 5 m) unde carasul e tare sperios.
Si care va sa zica pedalez vre-o ora prin valuri razand ca dementii si fredonand "Marine scufunda Titanicuuuu' " pentru a ajunge la locul faptei. Vine noaptea si briza se opreste. Pe cand gasesc reciful pe sonar si ancorez e bezna iar apa abia linge lipicios baloanele barcii. Se lasa ceata si sacul cu peste macinat la apa. Un fel de sac de ceapa cu sardine macinate care raspandeste in apa putoare de inebuneste carasul si sare sa se sinucida carlige la noi... sa speram. Noi ii zicem barley - nada, momit... cum vreti voi.
Saculetul asta din plasa il ancorez cu un plumb greu si il arunc in apa atarnat de un fir gros de nailon ca sa bounce pe fundul apei .
In fine, incepem sa prindem peste si sticla de harashpeica se goleste simtitor.
Tocmai povesteam cum il speriasem pe un amic intr-o noapte asemanatoare - odata o sa va zic si aia ca e haioasa- cand BANG, barca se zmuceste intr-o parte mai sa cadem in apa.
In apa noaptea fara luna este plancton fosforescent. Tot ce se misca lasa o dara fosforescenta ca de basm. Noctiluca nustiucum se numeste mica meduza responsabila, dar asta nu e important.
Cu ochii cat cepele ma holb in partea in care a fost bruscata barca. Vad dara fosforescenta de la barley si nailonul cu care e legat coborand spre fund dintr-o pozitie aproape paralelea cu suprafata apei in laterala.
"Rechin"
Incep sa ne stranga chilotii, dar suntem barbati si nu zicem nimic.
Din laterala stanga, o forma de submarin atomic rusesc trece pe sub barca si dispare. Inghit in sec si vreau sa zic ceva da nu ies sunete. Pretenarul nu vazuse spectacolul asa ca nu stiu ce sa zic...
"pate o plecat" ghiceste pretenasul la fix...
Ma gandesc sa il agat cu carligul poate se tireaza si ne lasa sa pescuim.
Era prea devreme in sezon pentru bronzies asa ca aproape sigur era un Marele Alb juvenil... juvenil... hehehhe... astia daca nu au peste tona sunt puiuti manca-i-ar mama... si asta la vre-o 5-600 de kile era un puioc...
In fine, pun o juma de pestioc in carlig de 8/0 si arunc in partea unde vazusem monstrul ca a disparul.
Acuma tre sa va dati un pas in spate si sa va ganditi ce era in sufletul meu. Noapte ca in gaoaza unei babe, intro gonflabila vai de curutzu ei, la cel putin 2 kilometrii de mal, cu un halitor de oameni sub mine...
Astept incordat trasatura.
"bah mie nu mai imi trag nici aia mici!" comenteaza cu voce tremuranda amicul
"aham" si ma gandesc: cum puii mei vrei sa traga ceva cu ditai cremenalul aici sub barca?
Firul mi se intinde incet.
Ii dau fara mila ca sa-l doara! Sa sara din apa si sa fuga la mama lui plangand! Sa guitze pe sub apa de sa iasa bulbuci.
Nici macar nu simt mare rezistenta. Firul se taie de parca incercasem sa intep lama unui bisturiu... nu unul ci sute!
Trecem la planul B. P''la ca nu avem plan B...
Poate totusi s-a speriat.
De ceva timp deja nimeni nu vorbea. Ne cam inghiteam gandurile... hehhehe
Imi schimb montura si ma feresc sa ma uit sub barca. Pe cand aproape ma linistisem, ceva ne ridica incet da hotarat de sub fundul barcii.
Ceva imens si interesat de noi a impins protexul de pe fundul barcii in sus dandu-ne un ghiont "pretenos".
"Taie in p''la mea barley-ul!" urlu ca apucatul
"N-am cutit"
"Roade-l in puii mei"
Barbatul sare la atac si in cateva secunde roade firul de aproape un milimetru... Prind firul din zbor si trag sacul cu peste macinat afara din apa. E gaurit si aproape gol. Ce a ramas arunc ceva mai departe. Intre timp am taiat firul de ancora si curentul a inceput sa ne impinga inauntru golfului ... intra mareea, norocul nostru!
Nu vaslesc inca. Blotocareala la suprafata nu e tocmai indicata. Iau pestii prinsi si ii arunc in apa unul cate unul. macar sa mai castigam timp in timp ce el cauta antreul la felul principal.
Dupa un timp am inceput sa vaslesc incet, apoi tot mai repede terminand intr-un ritm ce l-ar fi facut pe Patzaichin sa roseasca.
Ajunsi la mal am ras isteric cu mici intermitente de introducere a sticlei in mecla. Acasa am tras tare ca si asa aproape se lumina de ziua.
Unii au zis ca dupa ce am un copil o sa ma linistesc. Am doi acuma deci pot sa fiu nebun din nou!
Si am incalecat pe-un peste, dupa moarte care creste!

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 20 Dec 2010, 06:55

:lol: La al 3-lea copil cum o sa mai fi?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 20 Dec 2010, 09:15

MeHigh scrie: Pe cand aproape ma linistisem, ceva ne ridica incet da hotarat de sub fundul barcii.
Ceva imens si interesat de noi a impins protexul de pe fundul barcii in sus dandu-ne un ghiont "pretenos".
:D :D :D Taticule , ..... frumos ! Insa , nene , ala nu-i pescuit , ala-i SPORT EXTREM ! Mai si spui ca erati cu ,, scovearga " aia fara chila si fara motor . Vorba lui Hell : iti mai trebuiesc vreo sase copii sa te tina p-acasa !

:wink: :wink: :wink:

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 20 Dec 2010, 10:30

:lol: :lol: :lol:

Mai MeHigh...noua ni se pare ca suntem viteji daca ne ploua putin in cap si ne bate vantu in nas...eventual daca am fost la munte si am vazut un urs la 10 kilometri.

ESTI TARE~!!!

PS: Eu imi zic tot timpul ca nu e soarta mea sa fiu mancat de un peste(nu ca ar avea cine si ce pe la noi).

SO...KEEP UP THE GOOD WORK!!! :wink: :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Dec 2010, 10:46

MeHigh scrie: Ajunsi la mal am ras isteric cu mici intermitente de introducere a sticlei in mecla. Acasa am tras tare ca si asa aproape se lumina de ziua.
ce sa mai, le ai bre, jos bashcalia :lol: pardon...palaria

:lol: :lol: :lol:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 20 Dec 2010, 11:13

:D genial! :D
de fapt, trebuia sa te scobori spre el cu o juma de ton sangerand, sa-l intrebi daca nu i-e foame, da cred ca n-aveai bota de carasi mari, este? :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 20 Dec 2010, 11:30

Am vazut pe net un film cu un nene care a prins un merlin la Fly si pe care l-a plimbat 16 kilometri pe ocean.

Cred ca daca ii plantai un carlig in bot...te alegeai cu o croaziera gratis :lol: :lol: :lol:
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 20 Dec 2010, 11:33

La ce gonflabila avea omu' ..... cred ca mai degraba facea un scuba diving gratis :lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 20 Dec 2010, 12:53

Nu radeti bei de Titanic! El e nava amiral a flotei si cred ca a prins mai mult peste decat shalupa de 6 metrii!
De Craciun urmeaza tabara de baut si relationat cu rechinii ca in fiecare an. Trei nopti de vis in care dintosii si ficaturile noastre vor avea viata grea.
Anul trecut
Imagine

Si ca intodeauna Titanicul va fi vedeta emisiunii, dar de data asta mai mult ca niciodata! Nu va zic mai mult inca dar nu mai este mult si veti vedea...

Scrie răspuns