Gogol scrie:Apropo de naluci pierdute in apa. Dupa o perioada, destul de scurta de stat in apa, se deterioreaza exteriorul destul de rau. Si aici ma refer la voblere. Am gasit destule voblere, eu pescuind acolo si toamna tarziu cand a fost apa f scazuta si am gasit niste voblere care prezentau uzura mare de la statul in apa. Gen vopsea care a crapat sau chiar disparut pe alocuri, acoperite de calcar si curatindu-le se deterioreaza vopseaua sau chiar materialul in sine. Unele erau scofalcite, topite, mancate pur si simplu. De ancore sau inele n-are rost sa vorbesc, erau mancate total de rugina.
Depinde de naluca . Am reusit sa scot pana acuma 3-4 naluci din apa sarata , culmea ca am scos un popper yo-zuri floating cu o lingura lasata pe fund(un amic roman cu un an in urma o avut un lufar exact in locu ala , intr-un colt din port , si pestele o taiat leaderu , si dus o fost cu popperu ,peste un an dadeam amandoi acolo) si surpriza

Am mai scos un Rapala Max Rap , care-i cat se poate de floating ,tot de de pe fund , in apa de 17 m , avea deja o intreaga constructie de scoici mici si tot felu de depuneri , insa inelele despicate erau impecabile , ancorele 2 inca ar fi tinut , la una ii lipsea un brat , curatat si repus in functiune , la inceput am crezut ca are ceva gaura si o intrat apa , de aia o ajuns pe fund, insa rezulta ca dupa curatat pluteste si totul ii in regula .
Si una inca foarte in regula , un Gunz de la Tailwalk , asta la fel cu depuneri ,dar la fel ca Rapala , inelele despicate si culoare perfecte .