Ce am eliberat astazi ...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 16 Aug 2010, 12:21

SF a pus punctul pe i! :lol: :lol: :lol:
Bravos bai nene!

P.S. Permiteti-va o clipa de introspectie, si fiti sinceri (toti) cu dvs.: de cate ori nu am simtit o unda de ciuda, sau poate de invidie privind la pestele (mort sau viu) din poza altuia ? Ca in rest vad ca ne anima numai sentimente nobile si inaltatoare de parca toti am paste iarba si ne spunem mantra in fiecare dimineata catre budha si n-am manca purcei, miei, gaini sau in ultima instanta pesti...
De cate ori n-am rostit cu totii privind bietul nefericit din carlig: "....my precious....". Hmm? :lol:
Salutare....si fara suparare!
Amithaba, amithaba, amithaba........ :lol: :lol: :lol:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 16 Aug 2010, 15:13

@tudor (moderator)
Nu stiu la cine te referi cand spui ca "De geaba scancesc autorii acestor poze si se plang de tristetea propriei soarte cand ei singuri sunt vinovatii."
Eu unul sunt un tip vesel, ma apuca tristetea cand vad ce scriu cate unii pe aici, mentalitatea lor, ineptiile pe care le debiteaza.
Daca citeai ce am spus mai sus, precis intelegeai de ce poza e neclara ,am si specificat ca nu e o poza de pus la album. Am spus ca nu-mi place sa fac poze pe malul apei si nu-mi place sa pozez pestii...in general. Am poze, clare, cu pestii care meritau pozati si pe care i-am considerat recorduri personale si pe acestea le pastrez doar pentru mine, am facut o exceptie cu acel clean si m-am lamurit...cineva imi spunea ca e avat (s-ar putea ca cel care a spus asta s-o fii spus din proprie convingere (deoarece si calitatea acestei poze lasa mult de dorit din punct de vedere al calitatii, sau poate a vrut doar sa fie "spiritual"...el stie mai bine, eu inclin spre prima varianta). Dar modul in care a scris rapala man a fost clar rauvoitor, facea o acuza ca si cum ar fi pescuit langa mine si a vazut el cum am dat cu strapii aia de pamant apoi i-am omorat pentru a sta cuminti la sedinta foto.Cat despre felul in care a incercat sa se scuze spunand ca a fost "doar un punct de vedere" si ca "bat campii...ei bine eu "bat la pas malul apelor...campii ii bat doar unii pe aici", de obicei aia care dupa o zi de pescuit vad cum arata un peste doar atunci cand se intorc acasa si intra pe forum uitandu-se la pozele pe care le posteaza altii, eu unul m-am hotarat sa nu le mai furnizez "material".
Cred ca semlecangheorghe are dreptate cand spune ca nu trebuie sa ma mai justific in fata nimanui, cu toate aste mai repet o data istoria acelei poze, asta pentru ca am constatat ca unii nu citesc tot si apoi isi dau si ei cu parerea. Asadar in acea zi am plecat pe malul Argesului la ora 18 pescuind pana in jurul orei 20.30 .Deci strapii nu i-am prins in 2-3 minute ...ursula, se vede ca esti novice si nu sti ca nu ai cum sa prinzi 4 strapi in 2-3 minute, asta se poate intampla cand pescuiesti la oblete...sau oricum cand vizezi "fatele" la pescuitul cu varga.Citez "altfel e clar ca au fost tinuti o vreme sa se adune....de ce?....s-a vrut poza in grup? ....WTF.
ce C&R e asta?....la final de zi dai drumul pestilor prinsi pe durata intregii zile?" I-am tinut o vreme in speranta ca se vor reproduce si speram sa vad si un sex in grup si cum nu au facut nimic le-am facut o poza "neclara" pentru ca legea spune ca trebuie sa blurezi pozele cu minori si astia erau minori, apoi le-am dat drumul inapoi fiindca ii chema mamica la masa. Ursula, tu nu pune "botul" la ce scriu "titanii" de pe aici, ai toate sansele sa ajungi ca ei ...sa ramai in fata calculatorului admirand poze, mai reusite, sau mai putin reusite.
Am divagat de la subiect, sa revenim. Am prins primul strap si am vrut sa-l eliberez (asa procedez de obicei) dar mi-a venit ideea sa-l retin si sa fac o poza cu toti cei pe care-i voi prinde pentru a o posta la rubrica "Ce am eliberat astazi", nu aveam de unde sa stiu ce greseala fac procedand in acest fel. Dupa ce am hotarat ca e timpul sa plec acasa, am scos pestii pe mal (la circa 1m de cursul apei) ,i-am pus in acel loc (i-am scos cu mana din juvelnic, juvelnicul era din sfoara, si i-am asezat cu grija acolo, m-am gandit ca e mai bun acel loc decat sa-i pun pe pietre si sa se loveasca de acestea), unul dintre ei s-a zbatut si s-a murdarit putin de tarana si sunt convins ca acum traiesc cu totii, in multe fotografii pe care le-am admirat pe aici( poze sunt doar ale mele, ca sunt neclare, altii se pricep mult mai bine) sunt convins ca pestii respectivi au pierdut mai mult mucus decat strapii "mei" amarati, sunt convins ca multi au pierdut si solzii si in loc sa inoate in apa au inotat in ulei, am si dat un exemplu in acest sens. Am facut o singura poza (neclara) tocmai pentru a-i scuti de chinuri inutile, apoi i-am eliberat unul cate unul. Asa ca inainte de a acuza pe cineva incercati sa cititi ce a scris persoana respectiva pe aici (in felul asta va puteti face o parere, virtuala e drept, despre persoana in cauza). Cat despre mine...am eliberat pesti pe care unii care tipa pe aici si fac acuze gratuite i-ar fi pus pe panoplie ca fiind adevarate trofee, am avut altercatii cu braconieri (din unele am iesit sifonat, dintr-o altercatie din asta am ramas si fara batul St. Croix si fara o mulineta) pentru ca nu sunt genul care poarta ochelari de cal pe malul apei ,iar cand ajung aici, pe forum, brusc li se deschide larg orizontul si au gura mare, ascunsi in spatele unui nickname.
Cat despre standardul pozelor cu pestiii si despre etica....
Ce te faci daca mergi singur la pescuit, cum faci poza cu pestele in brate? Ca daca rogi pe cineva sa iti faca poza "pentru album" si in jurul tau sunt numai "meseriasi " care daca pun mana pe obiectul care face poze stii sigur ca iti vei lua gandul de la el si te gandesti ca esti obosit dupa o zi de pescuit nu merita sa fugi dupa el pentru a-ti recupera aparatul. E mai usor "sa banezi" pe aici gripul Berkley, decat sa incerci sa faci o petitie (cu cat mai multe semnaturi) la firma producatoare si sa le explici ca produsul lor raneste pestii.Cu somnul ai dreptate, asa a procedat si persoana despre care povesteam mai sus....nu mai conteaza ca l-a tarat dupa sedinta de filmare direct in porbagaj.

Ma mai sfatuia cineva pe aici (l-am apreciat pana acum din ceea ce a scris pe aici) auzind ca merg in zona in care pescuieste si dansul...Ca mai bine sa raman acasa, in Bucuresti, ca a vazut poza cu strapii si e convins ca i-am mancat de vii. Dar acelasi personaj scria in alt topic : "Da ce-ai patit Dane?Sper ca nu te-or coplesit emotiile Apropo de somni.Cica aia de pun pripoane pe Avrig(bidoane) sunt din Alba.Acum stau si ma intreb:cum de-i suporta aia din Avrig sa vina altzii sa le faca treaba?La urma urmei ne-am obisnuit cu ai nostrii,dar acum si astia?Oricum,din ce am auzit pare ca fac prapad. " Pe aia se pare ca nu are curaj sa-i trimita acasa, aia sunt baieti destepti care nu posteaza poze aici pe forum.

Mai e un topic "caut profesor" in alta sectiune a acestui forum, in care mi-am permis sa dau si eu cateva sfaturi si cineva a scris :

"vezi ca-s mai multi in buc care iti pot preda teoria contra cost, proba practica ca sa fie una de succes trebuie sa se faca pe o apa cu pesti multi, altfel vei fi dezamagit si vei zice ca ai avut profesori amatori
sa nu uiti ca in pescuit cel mai important lucru este norocul...cam ca la un joc de table, asa ca da nu-l ai, apuca-te de altceva "

Asa-i romanul, de asta am ajuns in situatia in care suntem acum, ca el sunt multi, majoritatea asemeni lui conduc aceasta tara si au aceeasi mentalitate. La "smecherii si caterinca ieftina" se pricep de minune. Si asta pentru ca nu au de dat un sfat pertinent si prefera sa dea cu "bata in balta" poate "au noroc" si lovesc un oblete in cap in felul asta vad si ei cum arata un peste....live. Cu personajul acesta as face un pescuit, dar nu intr-o apa care are mult peste, ci intr-o balta in care sa bagam unul singur....sunt curios cine-l va prinde.

Am mai cunoscut pe cineva care a devenit foarte milostiv cu pestii...a stat la Rahova vreo 4 ani si atunci a realizat ce viata grea au "pestii", de atunci elibereaza tot, chiar si strapii aia de 200 de grame care se gasesc prin supermarket (la gatul alora nu sare nimeni sa le spuna de C&R). Randurile de pe urma au fost din ciclul "smecherie si caterinca ieftina" vad ca cei care il practica pe aici sunt aplaudati la scena deschisa si au multi prieteni, deh sunt personaje cu state vechi....au facut bisericute.

Imi cer scuze pentru lunga disertatie...sunt constient ca sunt offtopic si daca am deranjat prea mult puteti sterge ceea ce am scris. Daca veti considera ca nu am batut iar campii puteti lasa aceste randuri, sunt convins ca pescarii sunt niste oameni inteligenti si stiu sa ia ceea ce e bun din randurile de mai sus. Cu pestele in schimb altfel sta treaba, de unde si vorba...."Pestele de la cap se impute"

Si cand te gandesti ca in timpul cat am scris aceste randuri puteam prinde peste....macar 4 strapi, la fel ca cei din poza atat de blamata.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 16 Aug 2010, 15:47

TITO esti cumva mediu lucrezi in domeniu paranormal?
cand am spus ca este un punct de vedere, nu voiam sa ma scuz, daca tu vrei sa intelegei altceva e treaba ta!in rest numa bine si nu mai diseca firu in patru!
Rapala worlds favorite fishing lure

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 16 Aug 2010, 15:54

Nu ,Rapala Man, stiu ca nu vrei sa te scuzi. Eu in locul tau mi-as fi cerut scuze...dar vezi tu ,suntem caractere diferite...asta e, nu-i nicio problema. Despic firul in patru pentru ca sunt convins ca exista multi pe aici care au inteles ceea ce am vrut sa spun si...au tras concluziile de rigoare.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 16 Aug 2010, 15:56

semlecangheorghe scrie:Poza nu este a mea.Ratingul care-l primesc eu nu ma intereseaza.Este vorba de atitudinea din spatele ratingului.Este vorba de o atitudine rauvoitoare ,prezumtioasa,exprimata prin note.Poza lui Eugenio de ce a meritat nota 1?Ca eu nu i-am dat ,daca asta insinuezi.Multi justitiari de carton nu au eliberat toata viata lor pestii pe care i-a prins si eliberat omul ala.Ce ,strica sa aflam cum mai este prin alte parti?Dar cum sa facem asta din moment ce noi sintem ca un arici?
nu stiu in care parte a comentariului meu vezi tu ca insinuez ca tu ai dat raiting mic, da ce sa mai fiecare intelege ce vrea!
din punctul meu de vedere un raiting pus de cineva la poza mea nu imi scade din bucuria pe care am avuto cand am prins pestele!
personal cred ca toti ar trebui sa acceptam criticile atata timp cat sunt decente!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 16 Aug 2010, 16:17

@Rapala Man
Vezi tu nu ai inteles nimic ,cand am spus ca fiecare trebuie sa vada barna din proprii ochi si sa nu mai caute paiul din ochiul altuia. Pai tu vorbesti de decenta, tu, care ai comentat ,te citez : "stimabile cred ca ai gresti topicul, ce ai postat tu se potriveste la : CE AM MANCAT ASTAZI!!
fa un topic nou si posteaza acolo ". Mai ai tupeul sa vorbesti despre comentarii decente?
Tu imi dai mie lectii despre C&R si "stergi cu mine pe jos" facand comentarii aiurea. Eu am avut bunul simt si nu am facut comentarii la pozele pe care le-ai postat ,cu mandrie, la album. Printre care si un clenut de 200 de grame. Ce sa mai zic de stiucile alea de pe tava, care nu erau cu mult mai mari decat strapazanii postati de mine. Vezi asta e diferenta dintre noi. Eu am facut niste poze cu acei strapi si i-am eliberat, tu ai pozat niste marle amarate acasa...inainte si dupa ce le-ai scos de la cuptor. De asta spuneam ca unii vor intelege ce am scris aici si isi vor da seama de caracterul fiecaruia. Acum fuga la album si sterge pozele alea care te incrimineaza...esti penibil si cu toate astea nu am vazut pe nimeni sa sara "ca ars" vazand "stiucile" tale carbonizate.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Aug 2010, 16:24

flambare...u got to love this :lol: :lol: :lol: asta imi aduce aminte de cand eram tinerel pe forum :lol: :lol: :lol:

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 16 Aug 2010, 16:30

pikeman scrie:flambare...u got to love this :lol: :lol: :lol: asta imi aduce aminte de cand eram tinerel pe forum :lol: :lol: :lol:
Asta e riscul cand esti nou...toti cauta "sa ti-o traga". Imi aduc aminte de armata cand eram biban...intre timp m-am facut mare si am trecut la specii mai mari... :lol: Da nu dau cu rapala ca voblerele alea prind numai marle, prefer cozma, e mai neaos si daca stii sa-l joci prinde pesti mai mari. Recunosc nu ma pricep sa prepar pestele, pentru ca de obicei il eliberez, altii in schimb vad ca sunt asi...in bucatarie. :wink:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Aug 2010, 19:54

iexperienta mea pe forum zice ca - cam cu toti cu care m-am ciondanit am devenit ulterior pretin :lol:

aci functioneaza mai altfel, iti versi amaru pe ala, ala pe tine, sti una si buna ca ai gatat motivu de suparare si apoi meri la bere cu el ... mai buna decat vaianta hai sa fim pretini, apoi constati ca ii rost de cearta si se rupe pretenia :lol: :lol: :lol:

asa ca lasati-o balta cu show-ul asta ca io stiu ca va vorbirati pe privat sa faceti panarama pe aici :lol:

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 16 Aug 2010, 20:03

tito scrie:@Rapala Man
Vezi tu nu ai inteles nimic ,cand am spus ca fiecare trebuie sa vada barna din proprii ochi si sa nu mai caute paiul din ochiul altuia. Pai tu vorbesti de decenta, tu, care ai comentat ,te citez : "stimabile cred ca ai gresti topicul, ce ai postat tu se potriveste la : CE AM MANCAT ASTAZI!!
fa un topic nou si posteaza acolo ". Mai ai tupeul sa vorbesti despre comentarii decente?
Tu imi dai mie lectii despre C&R si "stergi cu mine pe jos" facand comentarii aiurea. Eu am avut bunul simt si nu am facut comentarii la pozele pe care le-ai postat ,cu mandrie, la album. Printre care si un clenut de 200 de grame. Ce sa mai zic de stiucile alea de pe tava, care nu erau cu mult mai mari decat strapazanii postati de mine. Vezi asta e diferenta dintre noi. Eu am facut niste poze cu acei strapi si i-am eliberat, tu ai pozat niste marle amarate acasa...inainte si dupa ce le-ai scos de la cuptor. De asta spuneam ca unii vor intelege ce am scris aici si isi vor da seama de caracterul fiecaruia. Acum fuga la album si sterge pozele alea care te incrimineaza...esti penibil si cu toate astea nu am vazut pe nimeni sa sara "ca ars" vazand "stiucile" tale carbonizate.
de mult nu am mai ras asa bine,stai linistit eu am trecut prin etapa ta cand ma turam la orice,fiecare la vremea lui!

Scrie răspuns