Ce am eliberat astazi ...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Aug 2010, 11:05

Ai perfecta dreptate,...justitiari de carton....Exemple ca ale tale sint cu duiumul si eu cunosc un caz concret de mare sustinator c&r,activeaza aici -pe forum,care tine lectii altora,pe baza informatiilor auzite de la unul si de la altul,pe cind si el retine peste la greu..Asta este,ar fi pacat sa te retragi,mare pacat,asa unii ca si ei cistiga teren,si ar fi pacat.Este un forum oarecum liber,si ar fi pacat sa dai loc altora ca si astia.Nu te justifica de ce este o poza cum este,cine a fost pe apa stie cum este cu pestele,doar astia de-s tari pe forum ascunsi in carapacea confortabila a unui nickname,astia habar n-au cum arata capturile ,si nu cunosc circumstantele.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Aug 2010, 11:38

Cauza pentru care o mare parte a pozelor sunt criticate este ca lasa loc criticilor. Daca ar fi facute ca lumea nu ar fi loc pentru asa ceva.
De geaba scancesc autorii acestor poze si se plang de tristetea propriei soarte cand ei singuri sunt vinovatii.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Aug 2010, 13:03

La poza lui Tito,n-ai ce-i baga de vina ,este live,neregizata ,si face mai mult decit 100 de poze cu indivizi ce elibereaza ostentativ o mirlita.Si nu scinceste nimeni ,afara daca ,pentru cuvintul "scinceste"exista o alta definitie,straina intelegerii unanim acceptate a acestui cuvint.Ostentativii justitiari de carton...De ce domnule Tudor,la pozele superbe ale lui Eugenio,cu bassi,somni de 90kg,pastravi,se da nota 1?Toti pestii au fost eliberati,va garantez.De ce superbele peisaje de pe Lago di Garda primesc nota minima?Exista forumuri similare cu acesta,italiene,germane,franceze,rusesti,unde sa existe o asemenea atitudine rauvoitoare din partea unora care se cred buricul pamintului??.
Deunazi, rasfoiam revista "La carnasierre",nu stiu cit de corect am scris,si era acolo ditamai articolul in care se explica pe larg cum se "coase",un crapcean intr-o montura pentru somn mare.Crapceanul era viu.Cam ce au de comentat puristii la asta??
Va rugam dati-ne exemple de "poze ca lumea",precum si standardul dupa care au fost facute.Sau de unde rezulta ca acestea sint standarde ,obligatoriu de urmat.

.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Aug 2010, 17:54

De obicei nu ma uit in albume insa de data asta, fiind link-ul pe forum, m-am uitat. Poza era total neclara, strapii aruncati pe jos in nisip, unul dintre ei era foarte murdar caci tavalit mult pe jos. Asta inseamna ca strapii aia au fost stocati undeva pana au ajuns la numarul de 5 sau cati erau pe poza, dupa aia tavaliti pe jos pentru poza. Nu mai aveau, deci, nici o urma de mucus pe ei. In aceste conditii pestii fiind sortiti pieirii de ce se mai vorbeste despre C&R ? Pe deasupra poza era si neclara, deci ce scop mai avea sa fie bagata la album ?
Stiu ca nu este singura poza de acest fel pe site-ul asta. Unele dintre astfel de poze sunt chiar laudate de multi useri.
Asta nu inseamna ca aceste poze au valoare. Inseamna numai ca multi useri sunt total ingnoranti asupra eticii care ar trebui sa le determine comportamentul atunci cand se reclama ca fiind C&R-isti.
Aceste reguli exista de multa vreme chiar daca sunt ignorate de multi pescari.
1) Fotografia trebuie facuta in cadru natural, pe malul apei.
2) Pe imagine trebuie sa fie pescarul cu pestele tinut in maini, un singur peste. Daca vrei ca pestii sa plece in conditii bune nu-i stochezi undeva ca pe niste obiecte.
3) Inainte sa ia pestele, pescarul trebuie sa-si ude mana pentru a nu deteriora mucusul.
4) Daca pestele necesita apucarea cu grip-ul trebuie sustinut de burta pentru fotografie ca sa nu se raneasca zbatandu-se. Unele gripuri nu sunt rotative si provoaca rani grave pestilor. Trebuiesc banate. Exemplu Berkley.
5) In cazul somnilor foarte mari ori se face poza pe o prelata uda, ori intra pescarul in apa si sustine pestele, sau, in cel mai rau caz, pe iarba udata inaninte sa fie adus pestele, si nu tarat.

Nu cunosc revista citata mai sus insa daca era vorba despre pescuitul somnului cu crap viu C&R nu intra in discutie si nici felul de a face poze.
Cat despre pozele lui Eugenio habar nu am de ce au note proaste, nu le pun eu note. Ne fiind un amator de albume nu am vazut decat pe cele care au fost comentate pe forum.

ursula
junior
junior

Mesaj de ursula » 15 Aug 2010, 19:13

Doar daca cei 5 strapazani au fost prinsi in timp record de pana in 2-3 min si nu a apucat sa faca eliberarea lor...se explica poza in grup.
altfel e clar ca au fost tinuti o vreme sa se adune....de ce?....s-a vrut poza in grup? ....WTF.
ce C&R e asta?....la final de zi dai drumul pestilor prinsi pe durata intregii zile?
"Pestele rapitor este prea valoros pt. a-l prinde o singura data."-Lee Wulf

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 15 Aug 2010, 22:04

eliberat cu vreo 2 zile in urma ...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=11986
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Aug 2010, 09:52

.

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 16 Aug 2010, 10:46

chiar conteaza raitingul care il primesti pentru o poza?pun pariu ca multi il pun mic doar ca sa starneasca polemica!
Rapala worlds favorite fishing lure

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Aug 2010, 11:08

Poza nu este a mea.Ratingul care-l primesc eu nu ma intereseaza.Este vorba de atitudinea din spatele ratingului.Este vorba de o atitudine rauvoitoare ,prezumtioasa,exprimata prin note.Poza lui Eugenio de ce a meritat nota 1?Ca eu nu i-am dat ,daca asta insinuezi.Multi justitiari de carton nu au eliberat toata viata lor pestii pe care i-a prins si eliberat omul ala.Ce ,strica sa aflam cum mai este prin alte parti?Dar cum sa facem asta din moment ce noi sintem ca un arici?

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 16 Aug 2010, 11:46

Chiar nu ma deranjeaza ala de da 1 la poze , atata vreme cat lumea se simte , ala se distreaza !

Mai ramane sa ne intrebam de ce se pun in ziua de azi poze pe forum , ii clar ca toti am vazut salai , stiuci , cleni , etc. in marimi normale , recorduri apar rar , insa chiar sint mii de poze pe forum , deci nu ar fi o problema de tip ”sa vedeti si voi cum arata un salau” :wink:

Nu stiu de ce traiesc cu vaga senzatie ( deocamdata vaga :) ) ca unii au trairi mai mari punand poze pe forum decat pescuitu in sine ! Probabil unii nu se simt pescari decat daca ii lauda altii , nu stiu ce ar fi facut daca s-ar fi nascut inaintea camerelor de fotografiat :lol: :lol:

Scrie răspuns