Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 21 Aug 2009, 11:53

Doar bibi,si aia pe popper. Distractzie.. :)

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 21 Aug 2009, 22:37

4 zile Dunavatz, 4 Harsova. La dunavatz salai 1-2 kg si multi strapi si cativa avati si Harsova marlitze pana in 600g si doi strapi.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 22 Aug 2009, 20:26

vineri 21 ;2 cleni de 30 cm fiecare pe somesul mare la Sasarm unul la rotativa si unul la vobler in rest soare mult.

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 23 Aug 2009, 01:13

N-am prins nimic notabil.
Mai degraba prind peste in padure decat in Dunare.

12 pescari si nema peste!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Aug 2009, 01:23

Azi este astazi si inca nu am plecat la peste, dar probabil ca voi prinde ceva... desi semnele sunt rele, ieri cand bagam clio in curte , deoarece o vecina-mea (una nashputza de vreo 50 de ani) si intins chilotii pe nush ce sfoara, sfoara mi-a agatat antena radio de la clio si poc s-a frant, cum nu mai am radio in masina o sa cant LIVE :D

sham-miridiram....sham diridiram.... da-ma incolo ca am voce.... :oops:

si alt semn rau: am uitat sa pun vanilie in mamaliga, care e facuta cu malai ce contine fluturi si coconi extraterestrii, si acu mamaliga pute de zici ca a murit careva in ea, sper sa traga unu doi crapi care au oftica pe extraterestrii :D

fir intins pentru azi, ma duc sa prind , am spus am spus! ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 23 Aug 2009, 02:06

Cu mamaliga asta o sa prinzi crapul anului,nu te lua dupa ce scrie in carti,am vazut crapi barosani luati la mamaliga de o saptamana uitata prin potbagaj,ai draq cu cat putea mai tare parca cu mai multa pofta mancau.

Tu ai senzatia ca crapii au crescut cu vanilie?
Daca te deranjeaza prea tare misosul,framanta putin mamaliga cu tuica de pruna.
Asa sunteti amandoi impacati si tu si crapul!
O sa fi f.surprins de rezultate!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Aug 2009, 02:13

Jonin scrie:Cu mamaliga asta o sa prinzi crapul anului,nu te lua dupa ce scrie in carti,am vazut crapi barosani luati la mamaliga de o saptamana uitata prin potbagaj,ai draq cu cat putea mai tare parca cu mai multa pofta mancau.

Tu ai senzatia ca crapii au crescut cu vanilie?
Daca te deranjeaza prea tare misosul,framanta putin mamaliga cu tuica de pruna.
Asa sunteti amandoi impacati si tu si crapul!
O sa fi f.surprins de rezultate!
multam de incurajari, stiu ca o ia si sec fara rome dar uneori pun si nu am vazut nicio diferenta cu sau fara arome...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 23 Aug 2009, 11:01

Eu am avut treaba pana seara, am trecut totusi pe la garla sa ma scald... era vreo 8 jumate, soarele era dus demult, tantarii incepusera sa-si faca de cap rau de tot...cum vineri am luat o varga noua mi-am zis sa o incerc pt voblerele de clean sa vad daca arunca sau am luat plasa...
trag masina langa locul cu pricina si cand sa caut voblerul prin cutie vad in iarba de pe malul celalalt un atac de stiuca...

scot repede tamburul de mono subtire si pun textilul, nu de alta dar stiam zona ma ma bagasem dupa clean si e plin de iarba si crengi...nu vedeam unde arunc pt ca era intuneric si am spus ca e mai sigur asa ...
am pus o lingura mare si da-i ....
O liniste si-o pace, iarburi trase de prin apa, aruncari pe patul de iarba de pe langa mal....
Nimeresc o aruncare fix la punctul dorit dupa ce mi-am facut curaj si am vazut ca nu agat lingura aiurea si am aruncat mai puternic....

peste vreo cateva secunde....un tiut-vajait imi smiceste mulineta...frana era moale...intep si eu ca omul cat se poate si strang frana inca putin...varga are varf sensibil si nu eram sigur cum rezista .... imi fac curaj si incerc sa ridic paleasca de pe fund... pleaca iar... mai strang putin si iar incerc sa o ridic in curent din malul de pe fund.... o ia tacticos cu toata viteza spre iarba.....reusesc sa o virez si incep sa trag de ea mai cu elan... cumintica vine spre mine, ba chiar ii ridic si capul din apa...

Cand am adus-o langa maidan (eram pe un mal inalt de vreo 1.5-2m imbracat in parba la baza apei si plin de iarba in apa...) ajunge in dreptul unei pete de "lumina" care se reflecta in intuneric cine stie de unde...de prin norii de la apus pesemne....
Am vazut-o si nu aveam maini disponibile sa ma inchin ...

o tineam asa cu apul afara, inima imi batea, batul cu actiune 5-12 era cu varful covrig...
Eu pe mal, ea in apa, nici o cale sa o trag sus...inima imi batea mai tare decat la cea mai jmechera stiuca in delta...stiam ca de aiai sansele sa o aduc sus pe mal sunt una din 50... Daca se batea acolo in iarba scapa, trecuia sa o tin linistita...

In fine, oricum probabil ca pleca inapoi, fiind prima mea stiuca de pe garla aia pe care am crescut....
Am decis sa ma intind sa prind cu mana textilul, sa sar in apa (groapa cu apa pana la gat...) era imposibil, eram imbracat si mi-am zis ca nu merita ....
am pring firul cu chiu cu vai, l-am rasucit pe palma si am tras in sus....
am ridicat-o trei sferturi din apa... cand a simtit ca iese la aer s-a curentat frumos si pleosc pe iarba de la baza maidanului...inca o fashaiala in iarba si o coada care aproape ca m-a stropit...s-a dus la locul ei.....
n-aveam la cine sa ma uit ca prostul asa ca am stat asa vreo 30 de secunde, buimac, am tras un "ptiuu, a dracu esti...."...si m-am dus la masina sa imi aprind o tigara....ea ora 21.05 si intuneric bezna...

Tocmai avusesem prima intalnire cu o stiuca pe raul in care am crescut....si ce stiuca. o dintoasa de apa curgatoare, lunga pe la vreo 60 si, supla, pe la vreo 3-4 kile.....

trebuie sa o scot sa-i fac o poza...nu ma las

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Aug 2009, 21:47

Sumar:

dupa un somn agitat si plin de griji, m-am trezit la 2AM in loc de 3, am ajuns pe malul Dunarii pe la 5.00 inca era penumbra bine, cred ca vine toamna.

apoi a inceput munca de ocnas, coboratul draciilor la apa, barca, motoare, greutati, lansete, lada frigo, etc...
15 minute am carat si facut alpinism :D

la 6ocloc eram pe apa, ajung la locul magic, si zic, ce-ar fi daca? asa ca scot lanseta de rapitor, adica SSM270XH pun un bil de 21g plus una bucata guma chinezeasca de vreo 9-10cm alb care s-a manjit in timp cu verde... a2a lansare un tac fin de tot, teapa insa nu a fost fina dimpotriva... au trosnit ligamentele in umar de cand nu mai dadusem intr-un salau, si scot un salaut de 2,5k buna frumos cu dinti ascutiti, mi-a inviorat ziua. :D

am mai dat pana la 7 inca vreo 40min si cum nu a mai miscat nimeni am bagat pe crap...
apar primele trasaruri si primele rupturi... se duceau ca submarinele in radacini, pana la urma am dibuit 2 crapi cu lanseta de spin, de 3 si 3,7kg plus bonusul zilei 6,8kg intrun pom am lansat si dupa 1-2 minute trqasatura devastaqtoare cu fum din tambur, si la inchidere dupa ce stransesem si mai aveam 1 singur bat in apa mi-a tras :D unul de 5kilo distractiv ce mai ;)

Si cum aminteam si mai sus nu e bien de dat la salau acum dupa 3h a dat ochii peste cap salaul ala, si l-am eviscerat apoi l-am transferat in lada frigorifica unde aveam o sticla de apa congelata beton, a ajuns acasa f bine... de unde va lua calea cuptorului.

sun obosit rau de tot...[poate pun niste poze sa vad ... ce mai am intelfon , am aruncat aparatul foto in apa, din greseala :(

mamaliga puturoasa da rcu proteine de fluture mexican a fot la inaltime, 4 crapi prinsi si 5 scapati/rupturi sau agatati in copaci.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 23 Aug 2009, 22:42

hai ca m-ai inviorat :lol:
n-am mai vazut un crap de 2 luni si un salau de anul trecut ( pe dunare zic )
spune-mi doar daca i-ai luat mai la est sau mai la sud
poate o lua-o si pe zona mea, ar cam fi cazul, in sfarsit s-a mai asezat apa

Scrie răspuns