Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mynu_cs
veteran
veteran

Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

Mesaj de mynu_cs » 25 Apr 2013, 07:18

da.

am fost si am intrebat de ceva metoda de control pe baza de voluntariat.. cine s-ar baga la asa ceva ?

ma gandesc in principal la belis tarnita gilau..

trebuie sa avem un plan clar cu care sa mergem la rnp
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Apr 2013, 14:41

Cosmin, eu iti admir energia, dorinta de a face, tupeul....dar ti-am zis dece nu o sa rezolvi nimic cu RNP....nimeni nu doreste sa fie deranjat in "treburi". Dar, daca crezi ca pot sa te ajut...sunt 100% langa tine .
Cu echipe de control pe baza de voluntariat in Ungaria pe Dunare s-au rezolvat multe probleme. Dar in unele cazuri ...binenteles cele mai grave, cand erau implicati chiar grupe organizate de braconaj care furau peste in cantitati industriale...bani multi la mijloc...s-a ajuns la spitalizare si stiu un caz de deces...Voluntarul fiind gasit inecat...fara sa se afle vreo-data daca a fost accident sau nu.
Stiu bine motii din Dealul Botii,Balcesti....stiu ce poate pielea lor. Nu ar sta pe ganduri sa sara la bataie nici o clipa. Unul mi-a aratat ca el nu umbla niciodata fara asaceva...scotand surubelnita din cizma..si se lauda ca a bagat-o si in politistul local din Balcesti cand ala a vrut sa il puna la punct. A facut puscarie pentru fapta sa ...dar surubelnita din cizma nu lipsea nici atunci .
Si nu e singurul...cei care intind plase sistematic cu tupeu sunt exact genul ala de oameni...ei isi fac legea cu mana lor...prosti dar cu un tupeu si agresivitate cu care nu pit sa te pui...doar cu mascatii eventual.

Si bineinteles deobicei sunt mana in mana cu padurarii din zona...sau sunt chiar rude foarte apropiate. Crezi ca un padurar de genul o sa doreasca ca noi sa scormonim in treburile lor...?
Ar fi nevoie de o curatenie generala in alta parte....si acolo nici prezi popesco n-ar razbi :).

Dar daca prin minune RNP-ul, desi nu stiu pe ce baza legala iti da unda verde( as fi foarte surprins)....ma inregimentez in echipa voluntara de control.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 26 Apr 2013, 08:36

Din pacate ULK are dreptate in privinta braconierilor. Si eu ii vedeam anul trecut. Matinal pe la ora 5:30 dimineata cand imi pregateam barca si sculele sa ies pe lac, 2 tovarasi ieseu cu baraca cu motor pe lac, patrulau cateva golfuri si dupa juma de ora se intorceau cu pungile pline. Astor oameni nu merita sa le faci observatii pt ca te trezesti injungiat. Bratul legii nu poate sa-i ajunga pt ca au legaturi "cancerigene" peste tot. Astfel de indivizi ar merita lichidati la propriu fara remuscari, impuscati, inecati nu are importanta. Nu mai trece mult si va trebui sa mergem la pescuit inarmati cu arme de autoaparare. Poate ca atunci cand infractorul te va sfida cu surubelnita , s-ar intimida atunci cnad cu un gest discret ti-ai ridica vesta lasand sa se vada pistolul. Si uite asa in loc sa vorbim despre pescuit , ajungem sa vorbim de bnraconieri si autoaparare.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 26 Apr 2013, 21:16

Salut,
Parerea mea ca solutia cea mai simpla ar fi filmarea lor, eventual intrarea in vorba cu ei (ca si cum ai face si tu asa ceva), pentru a putea identifica cat mai usor modul de operare al braconierilor.
..dupa care postarea pe "tabloul rusinii" - la politie desigur sau chiar si pe acest site doar asa ca poate se va autosesiza ceva autoritati.
Altfel "luarea taurului de coarne" atrage dupa sine riscuri prea mari, poate chiar vitale.

Fir intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 26 Apr 2013, 21:44

Bogdane, singura solutie cu braconierii ar fi sa fie ademeniti cumva pe apele din vest cu multa bogatie de peste (asa cum au plecat si tiganii). Am scapa de ei pentru un timp in care nemtii , spaniolii si altii i-ar invata ce e legea si le-ar baga mintile in cap daca nu in ***. Se pare ca in curand Romania va fi singura tara din Europa, unde atunci cand te duci la pescuit trebuie sa iei cu tine si arma de vanatoare. Pestele devine tot mai putin iar pescarul cu acte in regula intra in competitie cu acestia care se pare ca nu se dau la o parte de la nimic chiar sub ochii intredeschisi ai autoritatilor.
In fine sa trec la alt subiect , azi mi-am platit permisul RNP. Pret 190 lei pe sezon asa cum se zicea pe forum. Alta veste buna si confirmata de un amic pescar e ca cleanul a inceput sa muste la vobler (pe Tarnita). Da doamne numai vreme buna de 1 mai.
Fire intinse si cat mai putini braconieri!

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 30 Apr 2013, 14:41

[quote="danone"]
Salut,
pescuiesti la pastrav,nu? - cleanul mai asteapta un pic.
Esti sigur de legalitatea taxei de la RNP?
- a dat vreun comunicat ANPA in acest sens?

Fir Intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 30 Apr 2013, 18:26

si eu intentionez sa-mi procur o arma cu permis,totul legal,nu neaparat din cauza braconierilor,ca nu se stie niciodata
Catch & relax

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 04 Mai 2013, 20:39

A inceput sezonul 2013
Lacul este la o cota foarte ridicata , mai are putin si este la cota maxima.
Se poate pescui in locuri destul de putine de pe mal in zona Dealu Botii - Giurcuta , daca se va mentine apa asa atunci depunerea icrelor la Clean se va putea face foarte bine.
Se pot prinde cleni la musca si vobler , nu spectaculosi dar destul de multi, conditia ar fi sa-i si eliberam, sper ca cei mai multi sa procedeze asa.
Au reinceput plimbarile cu barci, ceea ce face ca pescuitul sa se poata face doar dimineata devreme dupa ora 9 se termina cu linistea.
Sper intr-un sezon frumos , cu un lac asa de sus.
Paste Fericit ! pentru toata lumea.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

matherobert
junior
junior

Mesaj de matherobert » 06 Mai 2013, 19:28

Da,cum spune si Adriand, sezonul incet incet incepe la lacul Belis.Am fost si eu acum in weekend, a fost foarte placut...am pescuit o singura zi din barca si o zi de pe mal, la capatul spre ciurtuci.Lacul este la o cota f mare cum a precizat si colegul nostru....foarte murdar in multe locuri...plin cu sticle de plastic si tot feluri de gunoaie.
Surpriza mea ce mai placuta,ca intr-o singura zi am fost verificat de 2 ori.O data de catre Domnul Mircea care a venit cu barca si mi-a cerut actele la control si dupa cateva ore m-au vizitat si ceva jandarmi,care la fel m-au verificat.
Sa speram ca vor continua raziile asa de dese.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 06 Mai 2013, 20:58

matherobert scrie:Da,cum spune si Adriand, sezonul incet incet incepe la lacul Belis.Am fost si eu acum in weekend, a fost foarte placut...am pescuit o singura zi din barca si o zi de pe mal, la capatul spre ciurtuci.Lacul este la o cota f mare cum a precizat si colegul nostru....foarte murdar in multe locuri...plin cu sticle de plastic si tot feluri de gunoaie.
Surpriza mea ce mai placuta,ca intr-o singura zi am fost verificat de 2 ori.O data de catre Domnul Mircea care a venit cu barca si mi-a cerut actele la control si dupa cateva ore m-au vizitat si ceva jandarmi,care la fel m-au verificat.
Sa speram ca vor continua raziile asa de dese.
Salut,
Cum sa pus problema? - a cerut doar ANPA? sau taxa/zi - /abonament anual RNP?
Inspectorul Balas (ANPA Cluj) a zis ca inca nu s-a semnat nici un protocol cu RNP; sunt curios cum au pus problema atat D-nul Mircea cat si Jandarmi.
Avem drum cu asfalt de nota 10 de la Balcesti la Dealu Botii - max 20 minute cu masina!
..un sezon exceptional !

Fir Intins !
Fir Intins !

Scrie răspuns