Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

Mesaj de adriand » 26 Feb 2013, 18:22

eu nu te pot ajuta fiinca am un torqeedo care merge cu alifel de baterii.
cred ca cei care vand motoare minnkota stiu cel mai bine.
adrian\
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 26 Feb 2013, 20:22

Cred ca tine de domeniul pur al relativitatii, de noroc si de multi multi factori !
Inca sper ca prin sfaturile primite pot sa-mi conturez o idee despre o solutie potrivita; am posibilitatea sa iau la pret foarte foarte bun acumulator banner sau Rombat; poate imi recomandati un model priceput la astfel de aplicatii.
Fir Intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 27 Feb 2013, 13:54

acumulator banner
Banner fara sa stai pe ginduri. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 27 Feb 2013, 15:20

tot ceea ce pot spune ca cele bune sunt de tip AGM si nu cele pe gel,deci mare grija la ce cumperi si bineinteles amperaj cat mai mare ca la masinile diesel :D
Catch & relax

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Feb 2013, 20:33

Salut Bogdane. Eu mi-am luat recent asta http://www.e-acumulatori.ro/12-v-solare ... 12-90.html
pe care inca nu am folosit-o. Sper sa fi facut o alegere buna.In vara cand ai fost cu mine pe lac cu barca aveam exide gelul ala de 60 A pe care am frecat-o 4 ani, dar incepe sa imbatraneasca.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 01 Mar 2013, 19:50

danone scrie:Salut Bogdane. Eu mi-am luat recent asta http://www.e-acumulatori.ro/12-v-solare ... 12-90.html
pe care inca nu am folosit-o. Sper sa fi facut o alegere buna.In vara cand ai fost cu mine pe lac cu barca aveam exide gelul ala de 60 A pe care am frecat-o 4 ani, dar incepe sa imbatraneasca.
Salut,
Eu cred ca am sa optez pentru banner AGM de 92A; ar fi interesanta o comparatie "in practica" pe Belis :))
Pretul initial a fost de 800 ron cu TVA; negociat la 723 cu tva insa sper sa-l scot sub 700 daca da roade sensibilizarea reprezentantului firmei banner (pare un tip OK).
D-nul Stratonov mi-a recomandat un incarcator de la cabelas pe la 100$ cu indicator, incarcare 10A si scutirea a catorva ore in procesul de incarcare si control al acumulatorului. -Stau pe ganduri si sper sa faca alegerea buna intrucat doar peste 4-5 ani am de gand sa reinvestesc (daca e cazul..).
Acel exide a tinut ceva si asta in conditiile de 60A si "vechime in munca" ! -cea de 90A ar trebui sa fie functionala 2 zile consecutiv fara reincarcare. Apropo, sunt afectate performantele acumulatorului daca o reincarc seara si dimineata ies iarasi ? (in conditiile in care nu se descarca complet?)

Fir Intins!
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 02 Mar 2013, 12:41

Cu un icarcator performant durata de incarcare corecta de la "zero" pana la full este de cel putin 48 ore. Asta inseamna ca incarcarea incepe cu un curent de 5-6 A si ajunge la 150mA cand este completa. Daca folosesti o zi bateria si o pui peste noapte la incarcat mai obtii un plus de curent pentru a doua zi de 25-30% din capacitate. Eu am optat pt varianta de mai sus pt ca am vazut ca are aplicatii la vehicule acţionate electric ,maşini de golf şi vagonete ,scaune cu rotile etc. Sunt curios cum se va comporta fata de exide gelul de 60AH

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 02 Mar 2013, 14:59

danone scrie:Cu un icarcator performant durata de incarcare corecta de la "zero" pana la full este de cel putin 48 ore. Asta inseamna ca incarcarea incepe cu un curent de 5-6 A si ajunge la 150mA cand este completa. Daca folosesti o zi bateria si o pui peste noapte la incarcat mai obtii un plus de curent pentru a doua zi de 25-30% din capacitate. Eu am optat pt varianta de mai sus pt ca am vazut ca are aplicatii la vehicule acţionate electric ,maşini de golf şi vagonete ,scaune cu rotile etc. Sunt curios cum se va comporta fata de exide gelul de 60AH
Salut,
:)) apa in lac sa fie ca de restul ne ocupam noi !
Sincer abia anul asta fac investitia, desi mi-am propus pentru anul anterior -criza bat'o vina:)

Stie cineva ce se mai intampla cu ANPA-RNP?

Fir Intins!
Fir Intins !

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 02 Mar 2013, 15:09

[quote="danone"]Cu un icarcator performant durata de incarcare corecta de la "zero" pana la full este de cel putin 48 ore. Asta inseamna ca incarcarea incepe cu un curent de 5-6 A si ajunge la 150mA cand este completa.

.. inca ceva : diferenta intre un incarcator de 5A si unul de 10A s-ar traduce doar in timpul de incarcare? (pe langa cele evidente de pret si amperaj :headbash: )

Fir Intins!
Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 02 Mar 2013, 20:31

Cu un incarcator banal (auto) poti distruge bateria indiferent ce amperaj are 5 sau 10 A, incarcarea facandu-se rapid. In schimb unul mai destept "stie" tot timpul nivelul de umplere al bateriei si modifica permanent (scade) curentul de incarcare pentru a nu "fierbe" bateria. De aceea timpul de incarcare la astfel de incarcatoare ajunge in functie de capacitatea bateriei sa fie si de 48-60 ore.

Scrie răspuns