Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
ceva controale?
anu asta tine de RNP si tre permis de la ei.. din cate stiu eu. ( adica sigur tine de ei ca azi mi-am facut permisu )
la ce ai prins pastravu? rotativa?
anu asta tine de RNP si tre permis de la ei.. din cate stiu eu. ( adica sigur tine de ei ca azi mi-am facut permisu )
la ce ai prins pastravu? rotativa?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,
Felicitari pentru captura si.... la mai mare !
in jurul orei 17 pana sa apuna soarele a fost activitate intensa de suprafata asa ca mie nu mi se par apatici; poate doar cu pofta de mancare stau mai prost (tinand cont ca a venit vreme buna si gazele au aparut pe luciul apei)
Pastravul tau cred ca l-am prins si eu acum cateva saptamani (desi nu avea intocmai acelasi numar de spectacol)
Sa speram ca ii va invita si pe parinti la un drill
))
Ma indoiesc serios ca peste 2-3 saptamani va mai fi acelasi nivel al apei....
Fir intins pentru noul sezon!
Felicitari pentru captura si.... la mai mare !
in jurul orei 17 pana sa apuna soarele a fost activitate intensa de suprafata asa ca mie nu mi se par apatici; poate doar cu pofta de mancare stau mai prost (tinand cont ca a venit vreme buna si gazele au aparut pe luciul apei)
Pastravul tau cred ca l-am prins si eu acum cateva saptamani (desi nu avea intocmai acelasi numar de spectacol)

Sa speram ca ii va invita si pe parinti la un drill

Ma indoiesc serios ca peste 2-3 saptamani va mai fi acelasi nivel al apei....
Fir intins pentru noul sezon!
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
Salut,
Care ma puteti lamuri cu regimul de pescuit de anul asta pe belis?
Permis obligatoriu la RNP (asta unde se poate face si cat costa) sau taxa zilnica?
Multumesc
Care ma puteti lamuri cu regimul de pescuit de anul asta pe belis?
Permis obligatoriu la RNP (asta unde se poate face si cat costa) sau taxa zilnica?
Multumesc

Multa lume, putini oameni...
Prin protocolul incheiat cu ANPA in luna mai 2011 Romsilva are posibilitatea de a percepe taxe pentru repopulari si plata paznicilor.
Ca si noutate Romsilva Cluj a redus tarifele de pescuit in apele de munte dupa cum urmeaza;
Taxa de zi 18 ron in loc de 24
10 zile 52 lei
Abonament sezon 183 ron in loc de 290
Toti pescari care se duc la pescuit in apele de munte sunt obligati sa aiba platit permisul ANPA si de a chita taxa de pescuit la Romsilva Cluj pe str. Bartok Bela nr.27.
Daca nu au platit taxa de zi sunt pasibili de amenda in cazul ca vin in control jandarmii sau politia.
informatia preluata de pe alt site
Deci ca sa pescuiesti in liniste si pace permis ANPA obligatoriu + taxa RNP
Ca si noutate Romsilva Cluj a redus tarifele de pescuit in apele de munte dupa cum urmeaza;
10 zile 52 lei
Toti pescari care se duc la pescuit in apele de munte sunt obligati sa aiba platit permisul ANPA si de a chita taxa de pescuit la Romsilva Cluj pe str. Bartok Bela nr.27.
Daca nu au platit taxa de zi sunt pasibili de amenda in cazul ca vin in control jandarmii sau politia.

Salut
da asa este
ieri mi-am facut permis RNP si zicea domnu de acolo care se ocupa de pescuit ca trebuie RNP pentru belis tarnita gilau somesu rece
Si alte rauri si lacuri.. daca e careva interesat am luat o lista cu toate si pot sa le pun pe forum
Numai bine
Cosmin
da asa este
ieri mi-am facut permis RNP si zicea domnu de acolo care se ocupa de pescuit ca trebuie RNP pentru belis tarnita gilau somesu rece
Si alte rauri si lacuri.. daca e careva interesat am luat o lista cu toate si pot sa le pun pe forum
Numai bine
Cosmin
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
pune te rog lista ca din cate am inteles taxa e valabila doar pe apele din judetul cluj.
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,lupone scrie:Prin protocolul incheiat cu ANPA in luna mai 2011 Romsilva are posibilitatea de a percepe taxe pentru repopulari si plata paznicilor.
10 zile 52 lei
Aprob cele mai sus ca fiind date reale (adica RNP cere si noi ar trebui sa platim), insa am si cateva inbunatatiri:
-toate apele de munte prin protocol apartin de RNP (nu prin lege!!!).
-observatie: permis ANPA permite pescuitul recreativ-sportiv pe toate apele aflate pe teritoriul tarii , exceptie doar apele private, dunare, mare si GATA. Amenda eventuala de la jandarmi sau politie nu are acoperire leghala; sa zica cine stie care este legea (de incadrare) care poate incadra pescuitul sportiv-recreativ ca fiind contraventie (atata timp cat exclusiv permisul ANPA permite pescuitul pe aceste ape.) Eu sunt dispus (ba chiar ii caut) pe jandarmi sa-mi "aplice legea "

- atentie la informatiile false : la un magazin de pescuit din cluj (foarte cunoscut) mi sa dat informatia cum ca ar exista doua prohibitii : de munte si de ses ; gresit ; va recoman sa va interesati la ANPA - eu am vb cu inspectorul Balas si sunt lamurit . Nu vreau sa ofer detalii,insa sfatul este ca e bine sa preluati informatia de la o sursa credibila (nu din zbor), respectiv INSPECTORII ANPA care sunt mandatati sa faca controale impreuna cu politia, jandarmeria si reprezentantul RNP (in acest caz).
Fir Intins la maxim (si C&R)

Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,mynu_cs scrie:Salut
da asa este
Numai bine
Cosmin
Acel domn are un nume (sa verificam informatiile pentru a ne informa corect si complet).
Fir Intins !
Fir Intins !
Responsabil Acvacultura : Ing. Moldovan Marian , Director Ioal Iulian Morar
Si de ce nu vrei sa dai detalii??? adica pe restu nu vrei sa ii informezi
eu iti zic ce mi-a zis domnul de acolo.. , Rosilva are in administrare acele ape. deci poate de aia considera ca au dreptul de a face controale si a amenda.
eu iti zic ce mi-a zis domnul de acolo.. , Rosilva are in administrare acele ape. deci poate de aia considera ca au dreptul de a face controale si a amenda.
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
- lucutabogdan
- utilizator constant
Poate sa faca acele controale !mynu_cs scrie:Responsabil Acvacultura : Ing. Moldovan Marian , Director Ioal Iulian Morar
Pe principiul ca informatia venita de la un administrator de magazin cu specific pescaresc, sa dovedit a fi falsa, eu imi exprim propriile opinii si idei, asa ca eu consider ca informatia corecta nu se ia "din zbor" ci de la organele abilitate (ANPA).
Nu vreau sa informez gresit sau incomplet asa ca fiecare ia decizii pe cont propriu,ok ?
Fir Intins !
Fir Intins !