Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
M-am grabit, as vrea sa stiu unde este acum coada la smida sau la giurcuta?
merci.
merci.
Avand in vedere in ce ritm creste nivelul apei, eu cred ca e deja dincolo de Doda Pilii spre Ic Ponorlupone scrie:M-am grabit, as vrea sa stiu unde este acum coada la smida sau la giurcuta?
merci.

- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,adriand scrie:Unde este cine ?
Probabil apa - la 2 m de cota maxima .
Duminica am venit si eu acasa dupa ce dimineata am fost pe lac unde in afara de frig si ceata nu am mai prins decat 2 clenuti.
Pestii sunt meteo dependenti .
Nu au mai vrut deloc parca s-ar fi retras la caldurica.
Adrian
Mai uitate si tu la meteo ca te prinde reomatizmul

Cu regret am plecat si eu dimineata insa stiam ca nu va fi nici o inbunatatire; pe week-end va fi iar fain; testezi apetitul pestilor?
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
am fost in data de 02 mai la Doda Pilii si atunci coada era aproape de ,,stanca'' daca stii pe unde vine asta.la Smida.lupone scrie:M-am grabit, as vrea sa stiu unde este acum coada la smida sau la giurcuta?
merci.
apa foarte mare,nu ma asteptam sa fie asa mare avand in vedere ca inainte cu 2 saptamani am fost in plimbare pe la Giurcuta(Ciurtuci) si nivelul apei era ok.bineinteles ca intr-o zi poate sa se schimbe nivelul apei considerabil daramite in 2 saptamani,nu?

am pescuit putin la Smida dar fara rezultate imbucuratoare pt mine.in vreo 2 ore de stat acolo am prins 2 bibani si o babusca.alti 2 pescari care erau mai jos de mine luau incontinuu babusti micuti la vierme.nici nu stiam ca sunt asa multi babusti in Belis.azi-maine gasim carasi,crapi si poate cinestie si somn in Belis.

daca te decizi sa mergi la Doda Pilii o sa ai nevoie de rabdare pe drum deoarece se lucreaza intensiv pe tronsonul Rachitele-Doda Pilii si drumul este destul de rau:noroi,gropi,camioane care ocupa drumul.....sa speram ca-l vor termina anul asta,desi ma indoiesc.si sper sa faca treaba buna din moment ce lucreaza de atata timp.
te-as sfatui sa ocolesti lacul pe partea cealalta,nu e chiar perfect drumul dar e mai bunicel pe alocuri.are cateva zone cu gropane serioase dar incet-incet intr-antaia se poate ajunge la destinatie.eu am venit acasa pe acolo cu o Skoda Octavia 2 fara pachetul de drumuri grele si pot sa spun ca se poate face dar trebuie rabdare.

Catch & relax
ar fi minunat daca ar fi mai multi contribuitori legali doar daca am si vedea ce se intampla cu banii aia.adriand scrie:Asa este .
Ar fi bine sa fim cat mai multi cei care platim .Dar ar fi bine sa vedem si de ce.
Ar fi frumos ca lucrurile sa fie cat mai transparente, adica sa se publice ceea ce se face pe banii nostri- ex: populari......., actiuni eco..........., actiuni de control .................................., actiuni impotriva poluatorilor...........etc.
Pana atunci dam banii pe nimic , adica pe un bun national la care ar trebui sa avem acces ca si cetateni.
Daca cineva a gasit undeva ,unde se gasesc informatiile despre ceea ce se intampla cu banii din taxa RNP ,rog sa ne ajute cu informatia.
Pana atunci o sa-i credem pe cuvant,.
Ei vor lasa icrele pe uscat ca si anul trecut fiindca aveau nevoie de energie, barcile cu motor vor alerga pe lac, lemnele vor fi transportate pe lac, braconajul va fi la fel.
Dar vom plati ca si in alti ani.
Mai bine mergem la pescuit, dacat sa ne punem atatea intrebari, suntem mai castigati.
Adrian
mie mi-e oarecum frica sa ies pe apa la pescuit daca stiu ca nu sunt in regula.stiu ca se poate ,,aranja'' orice,oricand in Romania dar totusi ma simt mai bine daca stau linistit.
in ceea ce priveste banii luati de la pescarii care vor sa si prinda ceva pesti frumosi in viitor pot spune ca as prefera sa dau banii pe puieti.adica de exemplu sa fie asa:banii pe care ar trebui sa-i dau pe taxa la ANPA sau RNP sa ma duc cu ei si sa cumpar puieti de clean sau pastrav.sa am un act cum ca am cumparat n bucati sau n kile de puieti si i-am bagat in lac.si sa fiu insotit de ceva reprezentant al ANPA sau RNP cand fac ecest lucru si/sau sa am o dovada in acest sens in cazul unui control.asa macar as stii sigur ca eu am bagat in lac n puieti de pastrav sau clean(as prefera totusi pastrav din moment ce sunt tot mai putini)si pe viitor daca ma duc la pescuit am ce pescui.bineinteles in cazul in care nu sunt dobitoci care baga pesti sub dimensiune in traista doar ca sa fie cat mai multi pesti capturati.
dar,bineinteles ca astfel de planuri sau vise ale mele nu pot fi pusi in aplicare pt ca la noi mentalitatea e cum e si nu are rost sa incep sa scriu acum randuri multe despre ce si cum.
Catch & relax
inca ceva,cand am fost prima oara pe la Belis anul asta pe la sfarsitul lui aprilie la baraj nu prea era mizerie in apa,dar cand am trecut pe la baraj in seara de 2 mai am observat cateva mii de peturi(si nu exagerez cand spun mii) si alte mizerii in apa chiar la baraj.era o imagine de nedescris.pacat ca era deja tarziu si nu puteam sa fac poze ca sa va arat aici pe forum.cum D-zeu s-a putut aduna atata gunoi acolo asa repede?de la baraj incolo erau cel putin 30 de metri de gunoi si cat de lung era barajul.a mai vazut cineva treaba asta?a curatat cineva gunoiul
ala sau cine va curata toata mizeria aceea?daca tot ne iau atatia bani atunci sa si curete putin,macar asa de imagine.

Catch & relax
In acest Week-end a fost liniste aici la Dealu Botii.
Cabanierul Stefan de la pensiune s-a accidentat, a cazut pe scari si are ceva probleme care-l vor tine la pat o perioada.
Ii urez multa sanatate si sa se intoarca cat mai curand.
In lipsa lui nu au fost nici musafiri la pensiune si nu stiu cum s-a potrivit ca nici pescari nu au prea fost asa ca a fost liniste.
Asta s-a vazut si la pesti.
Am avut cateva partide foarte frumoase , nu cu multi pesti, dar destul de frumosi.
Asta seara ( luni) am prins o multime la musca dar doar 6 au fost peste250 -300 g.
Cand este liniste pe lac categoric ca pestii se misca altfel dacat atunci cand este zarva.
Lacul este din ce in ce mai sus, cu ploile astea, a mai crescut cu vre-o 50 cm de saptamana trecuta si nu mai este mult pana la cota maxima.
Este foarte frumos si suparafata apei mult mai mare, s-au schimbat locurile unde stau pestii si trebuiesc cautati peste tot.
Eu i-am gasit pe paraie si acolo unde stiam ca este stancaraie sub apa .
Adrian
Cabanierul Stefan de la pensiune s-a accidentat, a cazut pe scari si are ceva probleme care-l vor tine la pat o perioada.
Ii urez multa sanatate si sa se intoarca cat mai curand.
In lipsa lui nu au fost nici musafiri la pensiune si nu stiu cum s-a potrivit ca nici pescari nu au prea fost asa ca a fost liniste.
Asta s-a vazut si la pesti.
Am avut cateva partide foarte frumoase , nu cu multi pesti, dar destul de frumosi.
Asta seara ( luni) am prins o multime la musca dar doar 6 au fost peste250 -300 g.
Cand este liniste pe lac categoric ca pestii se misca altfel dacat atunci cand este zarva.
Lacul este din ce in ce mai sus, cu ploile astea, a mai crescut cu vre-o 50 cm de saptamana trecuta si nu mai este mult pana la cota maxima.
Este foarte frumos si suparafata apei mult mai mare, s-au schimbat locurile unde stau pestii si trebuiesc cautati peste tot.
Eu i-am gasit pe paraie si acolo unde stiam ca este stancaraie sub apa .
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Adi mi-ai dat niste vesti minunate. Deja simt cum clocoteste adrenalina in mine. Barca am, permis RNP am, timp liber am in weekend, mi mai doresc doar fir intins. La vobler merge? Ceva modele? Culori?
azi dimineata am facut una mica inainte de a cobora sa merg la birou.
De la 6 la 9 am prins vre-o 3 pesti dar pe un Cosma de 3,5 a intrat un clean de 890 g masurat cu electronicu.
Spectacol , scos cu mana direct din apa , foarte agil si hotarat , mi-a placut.
Mai vedem in week-endul viitor.
Adrian
De la 6 la 9 am prins vre-o 3 pesti dar pe un Cosma de 3,5 a intrat un clean de 890 g masurat cu electronicu.
Spectacol , scos cu mana direct din apa , foarte agil si hotarat , mi-a placut.
Mai vedem in week-endul viitor.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Adi, felicitari pentru captura. Deja m-ai dat gata cu cleanul tau. Abia astept weekendul. Sper sa fie vreme buna.