Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

Mesaj de adriand » 07 Mai 2012, 19:29

Am fost sus din nou.
A fost OK si vremea a fost neasteptat de buna .
Cu pestii destul de slab.
La fiecare tura cativa -3-5 dar mici- 200 400 g.
Duminica dimineata am intrat pe o coada de parau unde am avut 1/2 ora foarte buna .
Atacuri la fiecare aruncare-Bibani si clenuti.
A fost excelenta partida.
S-a oprit instantaneu si dupa aia nimic.
Mai vedem saptamana asta la sfarsit ce se va mai petrece, oricum lacul este sus si mai creste continuu , ceea ce este minunat.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 07 Mai 2012, 19:54

adriand scrie:Am fost sus din nou.
A fost OK si vremea a fost neasteptat de buna .
Cu pestii destul de slab.
La fiecare tura cativa -3-5 dar mici- 200 400 g.
Duminica dimineata am intrat pe o coada de parau unde am avut 1/2 ora foarte buna .
Atacuri la fiecare aruncare-Bibani si clenuti.
A fost excelenta partida.
S-a oprit instantaneu si dupa aia nimic.
Mai vedem saptamana asta la sfarsit ce se va mai petrece, oricum lacul este sus si mai creste continuu , ceea ce este minunat.
Adrian
Salut,
In week-end am planificata o iesire la Doda Pili. Cu siguranta vremea va fi favorabila si pestii vor fi nebuni dupa voblerele mele :)
Stii de ce s-au oprit brusc? -pentru ca a venit bunicul lor si ia dus acasa:)
Ai dat doar la Cozma? sau ai incercat si rotative?
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 08 Mai 2012, 18:10

Vreau sa va anunt ca mi-am vizat permisul de pescuit ( de fapt ma interesa numai viza ANPA) si de maine, sper ca voi avea si permisul de pescuit RNP. Cu toate ca legea nu este perfecta dar in acelasi timp este si interpretabila ,m-am gandit ca mai bine platesc o taxa de pescuit RNP in valoare de 186 lei pe sezon pe o anumita zona(Cluj) din care sper ca se vor face populari, controale si alte imbunatatiri. Sper ca si alti iubitori ai naturii si pescuitului pe ape de munte imi vor lua exemplul. De fapt ne prefacem cu totii ca respectam legislatia chiar daca aceasta are enorm de multe lacune, dar in sinea noastara fiecare mai "coalizam cu inamicul" in sensul ca mai facem cate o "mica intelegere"cu organul de control de la ocolul silvic. La fel am facut si eu mici intelegeri de acest gen,mai plateam, mai ne intelegeam, dar acum inteleg ca acest lucru nu se mai poate, pentru ca ...oameni buni... IN VIITORUL APROPIAT NU O SA MAI AVEM CE SA PESCUIM!!!! Cel mai rau va fi cand le vom povesti generatiilor viitoare despre capturile noastre iar acestia vor rade veseli spunand ca "sunteti batrani si senili, asa povesti si legende s-au mai pomenit doar in povestile stramosilor". Oare daca am devenit atat de de inalti in piramida trofica , ce mostenire vom lasa urmasilor nostri si nu in ultimul rand PAMANTULUI?

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 09 Mai 2012, 20:10

Asa este .
Ar fi bine sa fim cat mai multi cei care platim .Dar ar fi bine sa vedem si de ce.
Ar fi frumos ca lucrurile sa fie cat mai transparente, adica sa se publice ceea ce se face pe banii nostri- ex: populari......., actiuni eco..........., actiuni de control .................................., actiuni impotriva poluatorilor...........etc.
Pana atunci dam banii pe nimic , adica pe un bun national la care ar trebui sa avem acces ca si cetateni.
Daca cineva a gasit undeva ,unde se gasesc informatiile despre ceea ce se intampla cu banii din taxa RNP ,rog sa ne ajute cu informatia.
Pana atunci o sa-i credem pe cuvant,.
Ei vor lasa icrele pe uscat ca si anul trecut fiindca aveau nevoie de energie, barcile cu motor vor alerga pe lac, lemnele vor fi transportate pe lac, braconajul va fi la fel.
Dar vom plati ca si in alti ani.
Mai bine mergem la pescuit, dacat sa ne punem atatea intrebari, suntem mai castigati.
Adrian

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 10 Mai 2012, 13:37

adriand scrie:Asa este .
Ar fi bine sa fim cat mai multi cei care platim .Dar ar fi bine sa vedem si de ce.
Ar fi frumos ca lucrurile sa fie cat mai transparente, adica sa se publice ceea ce se face pe banii nostri- ex: populari......., actiuni eco..........., actiuni de control .................................., actiuni impotriva poluatorilor...........etc.
Pana atunci dam banii pe nimic , adica pe un bun national la care ar trebui sa avem acces ca si cetateni.
Daca cineva a gasit undeva ,unde se gasesc informatiile despre ceea ce se intampla cu banii din taxa RNP ,rog sa ne ajute cu informatia.
Ei vor lasa icrele pe uscat ca si anul trecut fiindca aveau nevoie de energie, barcile cu motor vor alerga pe lac, lemnele vor fi transportate pe lac, braconajul va fi la fel.
Mai bine mergem la pescuit, dacat sa ne punem atatea intrebari, suntem mai castigati.
Adrian
Adevarat adriane , singurul "cistig" pt pescar este ca au redus taxa la 18 lei/ zi si la 180 lei/ an...
In rest gestionarea resursei si popularile cu pastrav vor fi aceleasi ...adica nule. :oops:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 10 Mai 2012, 20:26

vali stratonov scrie:
adriand scrie:Asa este .
Adrian
Adevarat adriane , singurul "cistig" pt pescar este ca au redus taxa la 18 lei/ zi si la 180 lei/ an...
In rest gestionarea resursei si popularile cu pastrav vor fi aceleasi ...adica nule. :oops:
Buna vorba...
Din greseli se invata dar gresind, invatam ceva?
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 12 Mai 2012, 21:31

Sunt din nou sus de vineri.
La vobler merge destul de slab 3-4 pesti la o iesire de 2-3 ore.
Dimensiunile normale, cel mai mare azi dimineata -650 g.
Asta seara ma iesit la muscarit.
Am avut o partida foarte frumoasa care m-a bucurat mai ales fiindca nu prea am eu experienta la sportul acesta.
Am avut vre-o ora in care la fiecare aruncare era atac ,dar multi mititei .
Am prins totusi vre-o 7 buc OK ~ 300 g.
Vremea foarte buna . lacul mare, sa vedem maine ce se intampla cu codul galben de furtuna si ger.( poate nu-i dracul asa de negru)
Adrian

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 13 Mai 2012, 17:26

adriand scrie:Sunt din nou sus de vineri.
La vobler merge destul de slab 3-4 pesti la o iesire de 2-3 ore.
Dimensiunile normale, cel mai mare azi dimineata -650 g.
Asta seara ma iesit la muscarit.
Am avut o partida foarte frumoasa care m-a bucurat mai ales fiindca nu prea am eu experienta la sportul acesta.
Am avut vre-o ora in care la fiecare aruncare era atac ,dar multi mititei .
Am prins totusi vre-o 7 buc OK ~ 300 g.
Vremea foarte buna . lacul mare, sa vedem maine ce se intampla cu codul galben de furtuna si ger.( poate nu-i dracul asa de negru)
Adrian
Salut,
Eu am fost ieri la o partida (tot de vineri plecat) si din motiv de meteo nu am plecat la Doda Pilii, doar pana la Belis..
sambata a fost interesant (doar de dimineata) cu rezultate interesante , desi de pe la 10 nu a mai interesat pe nimeni mepsurile sau voblerul. Nu mentionez numarul sau gramajul ca nu se poate compara cu ai tai Adrian (poate 1 doar:) )
Azi m-am asteptat la vreme rea si am plecat la Cluj.
incantator lacul si sper sa fie la fel pana la toamna.
Fir Intins !

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 13 Mai 2012, 18:25

as vrea sa fac si eu o iesire la doda pili,puteti sa imi spuneti unde este acum ?

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 14 Mai 2012, 10:01

Unde este cine ?
Probabil apa - la 2 m de cota maxima .
Duminica am venit si eu acasa dupa ce dimineata am fost pe lac unde in afara de frig si ceata nu am mai prins decat 2 clenuti.
Pestii sunt meteo dependenti .
Nu au mai vrut deloc parca s-ar fi retras la caldurica.
Adrian

Scrie răspuns