Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
mynu_cs
veteran
veteran

Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

Mesaj de mynu_cs » 13 Apr 2012, 17:01

Eu iti zic din ce mi-a zis doamna de la RNP cluj.. :) a zis ca e apa lor si nu se poate pescui decat intre 1 mai si 15 septembrie daca nu ma insel :))

probabil ca baga aia vrajeala

ok mersi de clarificare... da acuma sincer.. aia cu datu la stiuca merge oriunde?? dai in rau sau lac de munte la stiuca... unde nu e nici urma de ele? :P
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

lupone
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupone » 13 Apr 2012, 19:39

la stiuca numai cu artificiale si c&R! :)

Nair_olf
junior
junior

Mesaj de Nair_olf » 13 Apr 2012, 20:05

Prin lege Rnp-ul nu are drept de gestiune asupra apelor de munte inca din 2008.

http://legestart.ro/Ordinul-497-2008-ab ... 0NzU2).htm

In Hunedoara au inceput sa vinda apele de munte, incalcind legea.
http://www.silvahd.ro/anunturi/

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 14 Apr 2012, 12:29

mynu_cs scrie:Eu iti zic din ce mi-a zis doamna de la RNP cluj.. :) a zis ca e apa lor si nu se poate pescui decat intre 1 mai si 15 septembrie daca nu ma insel :))

probabil ca baga aia vrajeala

ok mersi de clarificare... da acuma sincer.. aia cu datu la stiuca merge oriunde?? dai in rau sau lac de munte la stiuca... unde nu e nici urma de ele? :P
(stii tu ca nu e nici urma de ele? - ai verificat fiecare cm de apa? ! ?)

Salut,
Protocolul exista si e in viguare si pentru 2012, insa nu poate niciodata un protocol sa bata legea !?!
Dna de la RNP e angajata lor, nu avocat, asa ca executa ceea ce i se spune.
Anul trecut RNP a dat tarnita la asociatie tot prontr-o intelegere (protocol) insa e =0 pt mine desi am platit la asociatie ca fazanul.
Cum zice lupone, la stiuca doar artificiale si C&R insa daca tie poate sa-ti demonstreze oricine ca in Belis sau Tarnita- Gilau nu exista stiuca, atunci e tare; pe mine nu ma poate convinge nimeni (eu am prins una cand eram mic :))

Nair _olf RNP nu are drept de gestiune asupra lacurilor de munte prin lege, ci prin protocolul incheiat de ANPA (imputernicita de lege pentru administrare si de aici survine protocolul) si RNP, insa dupa cum am mai spus, cei ce pretind taxa, (daca nu amenda) sa stipuleze incadrarea (legea si articolul), altfel = abuz in serviciu si suportarea consecintelor (pierderea locului de munca sau mai grav).
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 26 Apr 2012, 13:26

Din cate stiu eu toate lacurile de acumulare cu potential hidroelectric au intrat prin lege in proprietatea hidroelectrica. Cel putin terenurile de sub ele. Asa ca nu ma mira sa puna ei taxe.
Apropo de Belis, cum e lacul? se poate pescui? Mai este zapada, gheata?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 26 Apr 2012, 13:49

danone scrie:Din cate stiu eu toate lacurile de acumulare cu potential hidroelectric au intrat prin lege in proprietatea hidroelectrica. Cel putin terenurile de sub ele. Asa ca nu ma mira sa puna ei taxe.
Apropo de Belis, cum e lacul? se poate pescui? Mai este zapada, gheata?
Salut,
Am avut o partida interesanta inainte de prohibitie - vezi cateva commenturi initiale.
Da , abia astept sa se mai duca cateva saptamani pentru a iesi iar pe Belis.
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 30 Apr 2012, 19:10

Am fost sambata pe Belis. Am ramas surprins de nivelul crescut al apei. Acum o luna si jumate nivelul era la minus 30 m, acum este de minus 4 m . Mai are putin si ajunge pana la padure. Incredibil cat a crescut.De fapt atunci era o zapada de aproape jumatate de metru, care a ajuns toata in lac sub forma te apa. Din pacate o sa aiba grija hidroelectrica sa nu inunde padurea.Apa este inca foarte rece, undeva pe la 6-7 grade celsius. Inca nu misca nimica la suprafata. Am facut cateva incercari de pe mal in niste locuri in care la prima lansare aveam prezentare, dar nimic. Astept sa se mai incalzeasca sa pot iesi cu barca. A fost o zi splendida, insa "umbrita" pt ca la plecare am vazut niste unditari care-si goleau traista sa-si evalueze captura si am vazut vreo 5-6 pastraviori de vreo 15 cm. Oare cand o sa dea Dumnezeu si poporului astuia un pic de constiinta?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 01 Mai 2012, 08:45

Salut,
Intradevar lacul are un nivel peste asteptari.Ieri intre doua partide de gratar, am fost la o pescuiala de pe mal; vobler =0; meps aglia cupru si argint au fost destul de atragatoare pt pescuti.
Nu va ajunge apa la braduti , garantat.
Fir Intins !

DracuMic
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de DracuMic » 01 Mai 2012, 18:16

Si eu tocmai ce m-am intors de pe coada lacului de la Belis...am prin doar un bibanel cat palma la un mepps black fury de 2.
Am incercat toate minunile posibile si imposibile dar nimic.Plutasii din jurul meu bagau clenuti de 10 centimetri in juvelnice la foc automat.Satisfactia majora a fost cand unul a scapat un clenoc cam de 40-50 de centimetri,s-a chinuit 3-4 minute sa-l aduca la suprafata si la mal ia sarit carligul din gura.! :lol1:

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 03 Mai 2012, 08:35

Am fost si eu Pe Belis in perioada 1 mai .
Este foarte frumos lacul fiindca este aproape de cota maxima .
vremea a fost excelenta si m-am distrat foarte bine la cateva iesiri cu Barca pe lac.
Pestii sunt inca destul de apatici, se trezesc ceva mai tarziu cand da soarele peste ei .
Am reusit sa prind cativa cleni si printre ei si unul foarte frumos, 1,4 Kg -47 cm ( cel mai mare clean pe care l-am prins pana acum),care cred ca statea la soare si l-am deranjat.
Am prins si un pastrav de 25 cm foarte frumos si care era foarte agil, facandu-mi o mare placere prin salturile lui.
Poate-l mai vedeti si voi fiindca l-am lasat in lac.
Intr-adevar de 1 mai a fost multa lume, dar parca mai putini decat in alti ani- o fi pretul benzinei sau caldura prea mare.
Se laudau pescari pe mal cati pastravi au prins ei dar eu nu am vazut pe nimeni sa prinda ceva .
Daca va tine apa asa de mare vom avea un sezon de pescuit minunat pe lac.
va doresc partide frumoase in acest sezon.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Scrie răspuns