Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- lucutabogdan
- utilizator constant
-
- veteran
Re:
Da , zapada e 1/2 m iar gheata cam tot asa ....lucutabogdan scrie:Ai vreo noutate de la Belis?
Ma intreb daca s-au trezit pestii din hibernare?!?
Probabil la 1 mai la deschidere se va putea pescui normal...
Pina atunci doar virtual.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
- lucutabogdan
- utilizator constant
Re: Re:
Salut,vali stratonov scrie:Da , zapada e 1/2 m iar gheata cam tot asa ....lucutabogdan scrie:Ai vreo noutate de la Belis?
Ma intreb daca s-au trezit pestii din hibernare?!?
Probabil la 1 mai la deschidere se va putea pescui normal...
Pina atunci doar virtual.
Azi am fost pe Belis, este "practicabil" , de la 11 pana la 15 am reusit 2 cleni - 35 cm, 1 pastrac 23cm, 1 clean 15 cm si 4 bibi.
Partida interesanta insa fara reactie la rotative (meps si altele), voblerele cosma, strike pro, salmo, jaxon, rapala, hand made.
In concluzie pesti nu sunt inghetati desi nu au activitate intensa de suprafata, se poate pescui inclusiv cu barca (putin mai dificil).
Cateva pete de zapada iar lacul are acelasi nivel binecunoscut pentru aceasta perioada. (zona Belis- baraj).
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
o intrebare...
Belisu nu apartine de RNP de anu asta?? pt ca tarnita si Gilaul tine de ei si e interzis pescuitul
Belisu nu apartine de RNP de anu asta?? pt ca tarnita si Gilaul tine de ei si e interzis pescuitul
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
Este ceva protocol intre anpa si rnp pt tarnita si gilau?
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,mynu_cs scrie:o intrebare...
De la Gilau in sus (Tarnita ) lacurile de munte sunt prinse in protocolul ANA si RNP (inclusiv Belis).
Nu e interzis pescuitul , va fi cat de curand ca intra prohibitia , doar daca nu cumva dati la stiuca cu artificiale...

Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !
Salut Luciane
Eu din cate stiu astea nu intra in prohibitia ANPA ci in aia RNP care au permis la pescuit din 1 mai pana in septembrie parca
Numai bine
Cosmin
Eu din cate stiu astea nu intra in prohibitia ANPA ci in aia RNP care au permis la pescuit din 1 mai pana in septembrie parca
Numai bine
Cosmin
"In fiecare zi ne batem joc
Romulus Vulpescu
Romulus Vulpescu
oare a vazut cineva protocolul,ceva publicatie oficiala sau altceva?eu nu mai inteleg nimic pentru ca legile se bat cap in cap,ba ca este protocol intre anpa si rnp,ba ca protocolul nu mai este valabil,ba asociatia cutarica are viza de ses si munte.Am ajuns sa pescuiesc cu dosarul de legi in rucsac si sa ma cert cu padurarii.
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,lupone scrie:oare a vazut cineva protocolul,ceva publicatie oficiala sau altceva?eu nu mai inteleg nimic pentru ca legile se bat cap in cap,ba ca este protocol intre anpa si rnp,ba ca protocolul nu mai este valabil,ba asociatia cutarica are viza de ses si munte.Am ajuns sa pescuiesc cu dosarul de legi in rucsac si sa ma cert cu padurarii.
Mynu_cs prohibitia e prohibitie (incadrata strict in termene prevazute de lege; nu se poate da o prohibitie de ANPA si o alta de RNP.
Daca ai vreo dovada in acest sens, da un link pentru lamuriri.
Acum am sa va spun ceea ce am aflat eu din cate m-am interesat (site ANPA, inspector ANPA)
Anul acesta exista protocol ANPA-RNP pentru Tarnita si Belis. Anul trecut era la fel , apele de munte fiind scopul acestui protocol.
Asta nu inseamna ca pescarii sunt obligati de lege sa plateasca taxe (1sau1000 ron/zi/luna/an ).
Protocolul este de administrare insa controalele se fac cu inspector ANPA(verifica daca ai permis ANPA si daca sa retinut pesti sub dimensiunile legale), reprezentant RNP (incearcaa sa isi faca datoria) si politie (nu are cum sa te amendeze deoarece la contestatie se poate incadra in abuz al politistului , nefiind posibil sa incadreze la o lege, art. etc). Asa ca o alta scuza daca vreti pescuiala in prohibitie este cea la stiuca (exclusiv artificiale).
Sarbatori Fericite !
Fir Intins !
Fir Intins !