Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- lucutabogdan
- utilizator constant
Bogdane, n-am zis ca nu-i interesanta dar stii bine ca nici macar cu legea in mana nu-i sigur ca reusesti sa impiedici anumite activitati, daramite fara?!?lucutabogdan scrie:"informer"
Salut,
Realitatea e una, legea e alta...
Daca si legea promulgata nu e interesant de studiat...
E de pe camera deputatilor; ai tot mersul acelei legi de la propunere pana la avize si promulgare...
Fir Intins !
Personal am sa respect orice hotarare legala, indiferent daca-mi convine sau nu

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
- lucutabogdan
- utilizator constant
"informer"
Salut,
Asa mai vi deacasa !
)
Sigur ca din punctul multora de vedere legea este sa fie incalcata, eu doar as vrea ca acest lac sa fie pastrat asa cum este el si sa il schimbam prea putin prin actiunile noastre (daca tot il schimbam sa fie o schimbare in bine); daca avem bun simnt, facem ce putem; pentru altii aceste lucruri nu au nici o valoare (" eu sunt JJmecher").
Eu nu vreau sa fiu cu nasul pe sus si sa zic doar SA SE APLICE LEGEA !; din cate stim cu totii asta nu afecteaza/intimideaza pe nimeni, asa ca apelez la bun simnt, placerea de a pescui si linistea pe care inca o putem primi de la acest lac absolut minunat.
Inca ceva....
Fir Intins !
Salut,
Asa mai vi deacasa !

Sigur ca din punctul multora de vedere legea este sa fie incalcata, eu doar as vrea ca acest lac sa fie pastrat asa cum este el si sa il schimbam prea putin prin actiunile noastre (daca tot il schimbam sa fie o schimbare in bine); daca avem bun simnt, facem ce putem; pentru altii aceste lucruri nu au nici o valoare (" eu sunt JJmecher").
Eu nu vreau sa fiu cu nasul pe sus si sa zic doar SA SE APLICE LEGEA !; din cate stim cu totii asta nu afecteaza/intimideaza pe nimeni, asa ca apelez la bun simnt, placerea de a pescui si linistea pe care inca o putem primi de la acest lac absolut minunat.
Inca ceva....
Fir Intins !
- lucutabogdan
- utilizator constant
"lee lee"
Salut,
Sa stii ca ai dreptate; o fi lege; o fi tocmeala , cert este ca daca d-nul Tise "primeste cotizatia"(parere personala) sustine aceasta forma de agrement cu motor termic, in anul cand nu primeste - sustinem partidul ECO !(aceiasi atitudine si din partea primarilor)
Si atunci sincer cum ii putem invinovati pe cei care anul acesta prin lege au voie cu ambarcatiuni cu motor termic (si fac pe buna dreptate investitia) insa anul urmator nu mai au voie...
Eu sincer cred ca este si o nebuloasa in legislatia ce vizeaza acest subiect si totodata nu cred ca ar fi neaparat rea intentie si nerespectarea legii din partea celor care au barci cu motor termic....
Problemele insa raman si cresc din pacate; cine a mai reusit sa pescuiasca lostrita in Belis?(este specie protejata prin lege si e pe cale de disparitie); pastravul este din ce in ce mai putin... ramane prietenul clean si nesatuii de bibanei...
) care sa impodobeasca o zi minunata de pescuit.
Fir Intins !
Salut,
Sa stii ca ai dreptate; o fi lege; o fi tocmeala , cert este ca daca d-nul Tise "primeste cotizatia"(parere personala) sustine aceasta forma de agrement cu motor termic, in anul cand nu primeste - sustinem partidul ECO !(aceiasi atitudine si din partea primarilor)
Si atunci sincer cum ii putem invinovati pe cei care anul acesta prin lege au voie cu ambarcatiuni cu motor termic (si fac pe buna dreptate investitia) insa anul urmator nu mai au voie...
Eu sincer cred ca este si o nebuloasa in legislatia ce vizeaza acest subiect si totodata nu cred ca ar fi neaparat rea intentie si nerespectarea legii din partea celor care au barci cu motor termic....
Problemele insa raman si cresc din pacate; cine a mai reusit sa pescuiasca lostrita in Belis?(este specie protejata prin lege si e pe cale de disparitie); pastravul este din ce in ce mai putin... ramane prietenul clean si nesatuii de bibanei...

Fir Intins !
Stimati Domni
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite!
Iar pentru sezonul care tocmai va incepe va doresc partide de pescuit frumoase .
Sper ca toti sa ne vedem pe Belis ca prieteni si sa incercam sa ne respectam reciproc ,pentru ca toti sa avem placerea de a pescui, avand in principiu acelasi "viciu" care ar trebui sa ne apropie .
Problema cu motoarele termice se va rezolva in momentul cand se va aproba legea Ariilor Protejate intr-un fel sau altul.Pana atunci fiecare face cum crede de cuviinta.
Eu tocmai mi-am luat un motor electric cu care sper sa ma pot deplasa destul de mult pentru a-mi largi aria de pescuit fara a deveni performer la datul la vasle.
Am vazut ca autonomia este destul de mare si viteza de deplasare suficienta pentru ce am nevoie.
Paste Fericit!
Adrian
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite!
Iar pentru sezonul care tocmai va incepe va doresc partide de pescuit frumoase .
Sper ca toti sa ne vedem pe Belis ca prieteni si sa incercam sa ne respectam reciproc ,pentru ca toti sa avem placerea de a pescui, avand in principiu acelasi "viciu" care ar trebui sa ne apropie .
Problema cu motoarele termice se va rezolva in momentul cand se va aproba legea Ariilor Protejate intr-un fel sau altul.Pana atunci fiecare face cum crede de cuviinta.
Eu tocmai mi-am luat un motor electric cu care sper sa ma pot deplasa destul de mult pentru a-mi largi aria de pescuit fara a deveni performer la datul la vasle.
Am vazut ca autonomia este destul de mare si viteza de deplasare suficienta pentru ce am nevoie.
Paste Fericit!
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Am urmarit atent discutiile legate despre legalitatea sau nelegalitatea accesului cu ambarcatiuni cu motoare termice pe Belis. Din pacate exista inca in vigoare HG 665 din 24 iunie 2008 care la pct.5.6. din anexa permite insa acest lucru. Aceasta , coroborat cu eforturile de modernizare a drumului de acces la coada lacului (Doda Pilii) , ma fac sa cred ca in urmatorii ani zona se va transforma in a doua "Poiana Brasov" a Romaniei, plina de snobi si de fitosi. Cred ca asta este interesul. Altfel de ce pe alte acumulari montane nu este permis accesul cu barci cu motoare termice? Pe mine nu m-ar deranja ambarcatiunile mici cu motoare termice silentioase si performante (nepoluante) , atata timp cat s-ar imitarea viteza la cel mult 10km/h.
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salut,
Bine zis Danone , hai sa cumparam cat mai mult teren pe marginea lacului intrucat sigur in 10 ani o sa avem si liniute legalizate cu barcile la Belis
)
Sunt deacord cu tine insa, hai sa ne bucuram de sarbatori si sa speram intr-un an (de pescuit) plin de satisfactii si realizari .Abia astept sa citesc si sa impartasesc pareri si intamplari de pe lacul Belis.
Pentru ca este saptamana mare va transmit uturor celor care au "vreo problema" cu cie care folosesc motoare termice pe ambarcatiuni, urmatorul link... - desi nu imi convine...
http://www.legestart.ro/Hotararea-665-2 ... xODk0).htm
VA UREZ TUTUROR UN PASTE FERICIT !
Fir Intins !
Bine zis Danone , hai sa cumparam cat mai mult teren pe marginea lacului intrucat sigur in 10 ani o sa avem si liniute legalizate cu barcile la Belis

Sunt deacord cu tine insa, hai sa ne bucuram de sarbatori si sa speram intr-un an (de pescuit) plin de satisfactii si realizari .Abia astept sa citesc si sa impartasesc pareri si intamplari de pe lacul Belis.
Pentru ca este saptamana mare va transmit uturor celor care au "vreo problema" cu cie care folosesc motoare termice pe ambarcatiuni, urmatorul link... - desi nu imi convine...
http://www.legestart.ro/Hotararea-665-2 ... xODk0).htm
VA UREZ TUTUROR UN PASTE FERICIT !
Fir Intins !
ai grija la ce baterie cumperi,daca nu ai facut-o deja.cica alea normale de masina nu sunt bune ca-s cu descarcare rapida,iar cele pentru motoarele electrice,ca sa tina mult in timp,trebuie sa fie cu descarcare lenta.astea cica rezista foarte mult timp la procesul descarcare-incarcare.dar poate treburile astea le stiai deja.adriand scrie: Eu tocmai mi-am luat un motor electric cu care sper sa ma pot deplasa destul de mult pentru a-mi largi aria de pescuit fara a deveni performer la datul la vasle.
Adrian

Sarbatori Fericite tuturor
Catch & relax
Mi-am luat un Torqeedo 503 . Este OK si bateria tine foarte mult.
Azi m-am plimbat pe lac de colo colo de la 13 pana seara si am consumat 40% din baterie,.
Lacul este foarte jos si acum .
cam 20 m sub cota maxima.
Pescari in zona asta putini .
Nu prea au prins si au cam plecat catre casele lor.
Inca o data Un Paste Fericit pentru toata lumea!
Adrian
Azi m-am plimbat pe lac de colo colo de la 13 pana seara si am consumat 40% din baterie,.
Lacul este foarte jos si acum .
cam 20 m sub cota maxima.
Pescari in zona asta putini .
Nu prea au prins si au cam plecat catre casele lor.
Inca o data Un Paste Fericit pentru toata lumea!
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?