Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 17 Apr 2011, 21:10

"informer"

Salut,

Crezi ca are relevanta varsta mea? (sun insurat si cu copil)
1. nu ma deranjeaza cei care au cabane la Belis, ii inteleg si cred ca fiecare vrea un colt de liniste.
2.povestea "bradului de craciun" este dureroasa si ea, sper sa nu ajungem ca prin Harghita, insa este o problema tangenta...
3.povestea ta cu Dunarea este credibila insa nu cred ca pe Belis este loc de "nave mari" care sa plece unde? - pe Tarnita la comert? :)
4.la moda sau nu , hai sa fim toti la fel; sa investim in barci cu motor termic (performante) si garantez ca in 10 ani o sa ne lovim barcile una de alta; ce am rezolva?
Aceasta ultima remarca a ta ma duce cu gandul la o comparatie: daca pe drumurile publice am circula cu o masina de ultima generatie, cu emisii infime insa nu este inmatriculata , de ce sa nu circule, nu?
R: pentru ca legea interzice asta...
Asa si cu motoarele daca este interzis cu motoare termice, de ce sa zicem ca al meu polueaza mai putin; interzice-i lu' badea Gheorghe ca al lui uite cat consuma.... :)

Inca ceva, o veste buna pentru unii:- pentru moment cei care au motoare termice nu au de ce sa se teama intrucat asa cum spunea si d-nul Tudor Stancu "sunt destule persoane si sunt si influente" (echipati cu ambarcatiuni cu motoare termice si cabane la Belis) - cunosc si eu vreo 5-6 familii in acest capitol.

Cu speranta ca m-am facut inteles...

Fir Intins !

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 17 Apr 2011, 21:15

"lee lee"

pai cum adica ce cautam in mijlocul lacului? :evil: vasleam sa revin inapoi pe partea unde eram campat deoarece am trecut cu barca intr-un golfulet sa explorez.tu credeai ca sunt atat de prostanac sa pescuiesc la vreo 100 de metri adancime? :wink:
stiu ca pestii nu tre' cautati in mijlocul lacului,nu-mi facea placere sa vaslesc ca nebunu pana acolo la golfulet si inapoi.[/quote]

Salut,

:))) ma asteptam sa-mi povestesti de un drill din golf pana in mijlocul lacului si defapt de dimineata ai reusit sa il aduci la mal doar spre seara, fiind uimit de tractiunea 4x4 a bibanului degetel.... :))

Fir Intins !

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 17 Apr 2011, 21:26

lucutabogdan scrie:"informer"
Bogdane, hai sa zic si io pe scurt si la obiect: vreau sa pescuiesc pe tot lacu` Belis, acolo unde cred io ca intr-o anumita zi am mai multe sanse. Vreau sa ma deplasez repede si fara eforturi deosebite (gen dezumflat barca, impachetat barca, umflat barca s.a.m.d.). NU vreau sa deranjez pe nimeni motiv pentru care o sa respect toate regulile de bun simt pe care cred ca orice pescar cu barca (electrica sau nu) ar trebui sa le stie.
In rest, iti doresc si io fir intins!
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 17 Apr 2011, 21:40

informer scrie:
lucutabogdan scrie:"informer"
Bogdane, hai sa zic si io pe scurt si la obiect: vreau sa pescuiesc pe tot lacu` Belis, acolo unde cred io ca intr-o anumita zi am mai multe sanse. Vreau sa ma deplasez repede si fara eforturi deosebite (gen dezumflat barca, impachetat barca, umflat barca s.a.m.d.). NU vreau sa deranjez pe nimeni motiv pentru care o sa respect toate regulile de bun simt pe care cred ca orice pescar cu barca (electrica sau nu) ar trebui sa le stie.
In rest, iti doresc si io fir intins!
Salut,

Apreciez obiectivitatea ta; daca esti din Timisoara cred ca vrei sa pescuiesti intr-o zi pe 18 km de lac (exceptand zona barajului poate), dar nu crezi ca ar fi deajuns 2-3 km? - sincer, eu sunt de parerea ca la Belis iti trebuie liniste si rabdare pentru a prinde peste... sigur apar rezultate (de 3-4 ani pot spune ca sunt fan al lacului si il frecventez si pentru pescuit.
In rest ... calitate, nu cantitate !
Tara e libera; fiecare face ce vrea si cum vrea, doar suntem toti maturi, nu?

Fir Intins !

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 18 Apr 2011, 07:22

lucutabogdan scrie:daca esti din Timisoara cred ca vrei sa pescuiesti intr-o zi pe 18 km de lac (exceptand zona barajului poate)
Pai atunci n-am nimic impotriva sa li se interzica clujenilor accesul cu motoare termice atat timp cat timisorenilor li se permite :lol: :lol: . (glumesc!)

Treaba ii ca tot al 2-lea weekend m-as duce la Belis daca n-ar fi astia 320km pe nenorocitele astea de sosele pe care le avem... cine stie, poate ajungem si noi sa "prindem" autostrazile alea despre care se tot aude :).
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 18 Apr 2011, 08:02

ushu scrie:Off sau nu of topic m-am 'excitat" cand am vazut ca Danone prinde pe Tarnita pesti , si eu nu, atata tot :lol: incepusem sa cred ca nu mai sunt pesti pe lacul ala! :P dar se pare totusi ca nu stiu eu pescui

:lol:

Merci de indicatii !
Pe Tarnita se prinde bine clean , mai ales vara. Locurile cele mai bune sunt cele pe care le-a amintit lee lee. As mai metiona bratul care merge de la plaja 2 spre varsarea Vaii Rasca. Accesul acolo este mai dificil si probabil din aceasta cauza locul este mai linistit. Nici cei cu barci cu motor nu prea urca pe bratul respectiv. Se poate ajunge si cu masina pe un drum forestier destul de rau ocolind lacul pe la "coada lacului". Cel mai usor este cu barca. Se prinde bine clean la vobler din barca mergand paralel cu malul. Exemplarele nu sunt prea mari (400-600 g), rar mai intra cate unul peste kil. La locul asazis "la tunel" (aductiunea Racatau -Tarnita)se prinde pastrav. Anul trecut am prins intr-o zi la musca 3 bucati.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 18 Apr 2011, 08:09

informer scrie: Treaba ii ca tot al 2-lea weekend m-as duce la Belis daca n-ar fi astia 320km pe nenorocitele astea de sosele pe care le avem... cine stie, poate ajungem si noi sa "prindem" autostrazile alea despre care se tot aude :).
poti sa mergi si mai aproape de Timisoara sa te dai cu barca kilometri pe apa.cine te pune sa vii tocmai 320 km pana aici?chiar nu stii alte lacuri din tara?ar trebui sa te uiti putin pe o harta a Romaniei atunci si vei descoperi. :idea: vrei exemple,iti dau:
1.lacul Cerna,aprox 220 km
2.lacul Cincis,aprox 210 km
3.lavul Rovinaru,aprox 300 km.......exemplele pot continua,trebuie doar sa cauti. :wink:
Catch & relax

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 18 Apr 2011, 08:14

pacat ca acest topic a deviat putin de la subiect,dar asta e.
ar fi bine daca s-ar pastra subiectul topic-ului adica cu vesti de pe lacul Belis.
oricum acum e prohibitie si nu cred ca sunt multi care isi incearca norocul,deci multe relatari nu prea ar fi despre pescuit.eventual poze despre lac,cum mai sta nivelul apei care e acum scazut.....si asa mai departe.numai bine!
Catch & relax

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 18 Apr 2011, 08:30

"lee lee" "informer"]

Salut,

Nu cred ca trebuie sa "ii gonim" pe cei care vor sa pescuiasca la Belis intrucat la cum evolueaza situatia pe multe lacuri cred ca va ramane unul dintre putinele pe care poti si ai loc de pescuit...
Cred ca aceasta "perioada moarta" pentru unii , ne indeamna la discutii mai intense pe forumuri insa dupa 1 Mai cred ca v-om fi pe forumul de langa lac :D

Informer oare de ce ai veni tot al 2-lea week-end pe Belis?!? -poate pentru ca este inca curat, putin wild, are peste si nu vezi gramada de melteni aruncand gunoaie in el precum in alte lacuri ?!?! -cred ca da....
Cum sta situatia pe lacurile amintite de lee lee ca si recomandare (distanta mai mica), chiar as fi curios sa descriii situatia lacurilor din zona ta! (poate verificam si noi odata acele lacuri )

Fir Intins !

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 18 Apr 2011, 08:44

Frecventez pescuitul pe Belis de vreo 8 ani. Si eu sunt de parere ca ar trbui restrictinata utilizarea ambarcatiunilor cu motoare termice (puternice) pe Belis. Acum cativa ani am patit si eu cum spunea cineva aici pe forum. Un cretin cu o salupa (cu un motor cat jumatate salupa) vazand ca sunt pe lac cu gonflabila cu motor electric , a venit in viteza spre mine si la cativa metri de mine a facut un viraj strans. Unda valului era cat pe ce sa ma rastoarne. In acel moment daca aveam la mine o pusca cred ca-i spulberam dobitocului teasta . Daca se continua tot asa nu m-ar mira daca intr-o buna zi ne-am trezi cu hidroavioane pe lac, nu de alta dar sa acoperim distate mari in cat mai scurt timp.
Referitor la acoperirea distantelor mari cu barca cu motor electric, pot spune ca in vara trecuta am facut un traseu de peste 15 km si acumulatorul inca mai tinea.

Scrie răspuns