Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 18 Aug 2010, 21:03

Azi a fost alta zi .
S-a racorit si vremea s-a schimbat total.
A fost vant si soare .
Dimineata a mers satisfacator dar seara a mers destul de prost.
Ori am mers eu intr-un loc mai slab ori schimbarea vremii a influentat rezultatele slabe.
Sa vedem ce va fi maine.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 18 Aug 2010, 21:07

adriand, cam ce lungime medie au clenii ce ii prinzi?

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 18 Aug 2010, 21:28

Mersi fain pentru indicatii, m-am uitat putin pe Google Earth :).
La Giurcuta ajung ocolind lacul pe la Belis sau mergand pe la Rachitele / Doda Pilii (vin dinspre Huedin)? Vorbeam cu un cunoscut si zicea ca pe la Rachitele/Doda Pilii s-ar lucra la drum si-i inchis.
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 19 Aug 2010, 10:28

draga informer.
daca chiar intentionezi sa mergi cu cortul iti recomand sa te imbraci bine ca este destul de rece noaptea.ziua chiar daca mai bate soarele este vant de obicei pana seara.
nivelul apei este mare fata de cel normal,dar totusi in scadere fata de acum 2 saptamani.eu am fost saptamana asta la Ciurtuci pe Belis,de marti dupa-masa pana ieri seara.am stat aproape de satul Ciurtuci la coada lacului unde se varsa paraul in lac,dar unde sta apa deja si nu curge.cum ajungi acolo?pai,cum vii de ex. de la Huedin si vii catre Belis,ajungi in Belis,treci de baraj si o iei catre Ciurtuci(intrebi pe acolo pe cineva sa te indrume).de la baraj mergi tot inainte,numai inainte.mergi cam 13-14 km max.acolo,inainte sa ajungi in sat o sa vezi lacul in dreapta si o sa dai de 2 poduri pe care trebuie sa treci.podurile sunt la vreo 500 m unul de celalalt.la ambele poduri poti cobori pe langa ele pana la apa.doar ca la primul pod s-ar putea sa nu mai poti urca pt ca e foarte rau drumul.cu masina de teren nu ai aceasta problema.
apa e curata,am pescuit si noaptea,dar nu prea trage.in afara de 5-6 cleni si un pastrav de vreo 500 g,numai bibani am prins.
fir intins si sa ne scrii cum a decurs excursia si pescuitul.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 19 Aug 2010, 15:15

La giucuta ajungi cel mai usor prin Belis _ poiana horii si apoi o iei in jos pe malul lacului pana la camping.
Este cam rece noaptea dar cu un sac de dormit se poate sta lejer.
Azi dimineata erau 10 grade la ora 5,30.
Clenii pe care-i prind sunt de la 10 cm pana la -habar n-am ca nu i-am masurat , in general ceea ce mai retin este peste 300 g, cred ca azi dimineata am prins si unul de peste juma de kil.
Azi dimineata am avut surpriza ca pana la 8 sa nu-mi atace nici-un clean voblerul ci doar cativa bibani.
De la 8 la 8-30 am prins vre-o 10 cleni din care 5 erau destul de mari apoi parca s-a dat stingerea.
Va trimit toate aceste relatari fiind in concediu sus pe lac si pescuind in fiecare zi dimineata si seara.
Daca mai doriti alte informatii- intrebati.
Adrian

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 19 Aug 2010, 23:50

Multzam fain baieti pentru informatii!
Adevaru-i ca momentan tot stau sa ma gandesc unde naiba sa merg: la Belis sau la Oasa... ca-i cam aceeasi distanta din TM si peste nu se prinde prea bine pe nicicare :lol: . Da` oricum m-am saturat de balti de crap "furajate" asa ca undeva tot plec... si neaparat la munte :) .
----

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 20 Aug 2010, 13:11

In final mi-am rezervat o casuta de lemn pe malul lacului, cum cobori din Belis catre lac, inainte de baraj (unde era "parcat" anii trecuti un mini yacht si unde-i casuta aia interesanta sub forma de cuib de viespi :lol: ).

Daca prind vreme faina am de gand sa colind tot lacu` asa ca poate ne vedem :wink: .
Fire intinse si multzam pentru sfaturi.
----

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 20 Aug 2010, 17:56

vremea o sa fie frumoasa,cel putin in zona Clujului asa se prognozeaza pe tot week-end-ul.la munte de obicei se schimba destul de des,dar eu zic ca o sa fie frumos.pesti sa fie in carlig,restul nu mai conteaza.
fir intins,poate chiar ne vedem,ma bate gandul sa urc si eu,doar ca ma bate gandul sa ma duc pe la Doda Pilii sa vad ce mai e pe acolo.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 20 Aug 2010, 18:08

Eu o sa fiu acolo de miercuri, saptamana viitoare pana duminica dimineata... am uitat sa specific :).
----

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 20 Aug 2010, 21:21

Foarte interesant se comporta pestii.
Ieri seara festival- fiecare aruncare cu atacul ei.
Azi dimineata destul de bine dar nu spectaculos in schimb au mers ceva mai bine pe la ora 10-11 ceea ce este mai rar, iar in seara aceasta ( vineri) a mers destul de slab .
E adevarat ca am mai pierdut 2 voblere prinzarete dar nu cred ca este singurul motiv fiindca si activitatea pe apa era alta.
Apa este in scadere destul de accentuata -25-30 cm pe zi ceea ce poate influenta mersul pescuitului.
Distractie placuta la toata lumea in weekend, eu cobor pentru aprovizionare la Cluj sambata si duminica ca sa evit perioda cu barci si muzici.
Saptamana viitoare voi fi tot sus si va voi mai plictisi cu cateva relatari despre ce se mai intampla.
Adrian

Scrie răspuns