Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Week- endul trecut a fost destul de complicat din cauza vremii,
cand ploua cand era soare, cand era furtuna .
Am iesit pe lac in cateva reprize si am avut placerea de a constata ca au inceput clenii sa atace la voblere din nou.
Am avut atacuri in mal dar si in mijlocul apei.
Cel mai bine a mers un vobler uitat in trusa de scule cu care n-am mai dat si care era foarte colorat galben cu portocaliu- cred ca era un Cozma de 3.5.
Am mai incercat si a mers si cu jakson si dorada dar ceva mai apatici la ele.
La dealu Botii drumul este teroare - si cu 4x4 a fost destul de greu , nu stiu cum s-au descurcat cei cu masini mici.
Mai vedem in acest week-end ce se mai intampla.
Fir intins tuturor.
Adrian
cand ploua cand era soare, cand era furtuna .
Am iesit pe lac in cateva reprize si am avut placerea de a constata ca au inceput clenii sa atace la voblere din nou.
Am avut atacuri in mal dar si in mijlocul apei.
Cel mai bine a mers un vobler uitat in trusa de scule cu care n-am mai dat si care era foarte colorat galben cu portocaliu- cred ca era un Cozma de 3.5.
Am mai incercat si a mers si cu jakson si dorada dar ceva mai apatici la ele.
La dealu Botii drumul este teroare - si cu 4x4 a fost destul de greu , nu stiu cum s-au descurcat cei cu masini mici.
Mai vedem in acest week-end ce se mai intampla.
Fir intins tuturor.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Nu am pescuit la musca saptamana trecuta fiindca era vant cand am fost pe lac si nu sunt atat de bun incat sa ma descurc pe vantoase.
Am pescuit la voblere si a mers multumitor.
Pestii nu foarte mari - max 500g dar activi. 10- 12 buc pe ora.
A fost foarte frumos dimineata la 5-6 cand inca mai era soare.
Adrian
Am pescuit la voblere si a mers multumitor.
Pestii nu foarte mari - max 500g dar activi. 10- 12 buc pe ora.
A fost foarte frumos dimineata la 5-6 cand inca mai era soare.
Adrian
Lacul este foarte mare.
A trecut peste garduri si tufe si a ajuns in brazi.
Din aceasta cauza locurile de pescuit de pe mal sunt putine si asa mai scapa din pesti.
Puietul se poate ascunde bine in vegetatia inundata asa ca populatia de peste va creste probabil la anul.
De pescuit se poate da la musca foarte bine in jurul tufelor inundate sau la vobler.
Este mai greu la vobler fiindca se agata de iarba de pe fund foarte des si daca dai mai departe de mal nu prea ai sanse.
Cu barcile este ca anul trecut - skijeturi, barci cu motor etc.
Degeaba au pus pancartele daca nu controleaza nimeni.
Altfel lacul este superb asa mare.
Adrian
A trecut peste garduri si tufe si a ajuns in brazi.
Din aceasta cauza locurile de pescuit de pe mal sunt putine si asa mai scapa din pesti.
Puietul se poate ascunde bine in vegetatia inundata asa ca populatia de peste va creste probabil la anul.
De pescuit se poate da la musca foarte bine in jurul tufelor inundate sau la vobler.
Este mai greu la vobler fiindca se agata de iarba de pe fund foarte des si daca dai mai departe de mal nu prea ai sanse.
Cu barcile este ca anul trecut - skijeturi, barci cu motor etc.
Degeaba au pus pancartele daca nu controleaza nimeni.
Altfel lacul este superb asa mare.
Adrian
chiar ca este foarte mare apa.putine locuri de pescuit au ramas.
ieri,02.aug am iesit la pescuit in zona Ciurtuci,dar si acolo locurile de pescuit de pe mal au cam disparut.apa e plina de busteni si mizerii spre coada lacului si e si tulbure apa.din cauza asta nu prea se prinde.am luat cativa clenuti(unul era mai mare,cam de 400 g) si cativa bibani,toti au fost eliberati,dar merge slabut.am povestit cu mai multi pescari si si ei s-au cam plans in ceea ce priveste capturile.poate daca nu era asa tulbure apa si plina de busteni,se prindea mai bine.cei cu barca sunt mai avantajati.
ieri,02.aug am iesit la pescuit in zona Ciurtuci,dar si acolo locurile de pescuit de pe mal au cam disparut.apa e plina de busteni si mizerii spre coada lacului si e si tulbure apa.din cauza asta nu prea se prinde.am luat cativa clenuti(unul era mai mare,cam de 400 g) si cativa bibani,toti au fost eliberati,dar merge slabut.am povestit cu mai multi pescari si si ei s-au cam plans in ceea ce priveste capturile.poate daca nu era asa tulbure apa si plina de busteni,se prindea mai bine.cei cu barca sunt mai avantajati.
In weekendul trecut a mers destul de bine cleanul la vobler , daca reuseam sa arunc foarte aproape de mal.
Pestii miscau cel mai bine dimineata imediat dupa ce se lumina pana pe la 8 .
Am auzit ca s-a prins f bine si la musca .
Lacul a mai scazut vreo 50 cm de la cota maxima dar este tot mare si tufele sunt tot sub apa asa ca Clenii sunt in mal pe sub tufe.
A inceput sa putrezeasca iarba din apa si sa emane un miros destul de neplacut si nu stiu daca pestilor le place asta.
Am prins mai multe clenoaice cu icre in ele care mi-au lasat urme pe cizme , asta cred ca justifica agresivitatea lor in atacuri.
Adrian
.
Pestii miscau cel mai bine dimineata imediat dupa ce se lumina pana pe la 8 .
Am auzit ca s-a prins f bine si la musca .
Lacul a mai scazut vreo 50 cm de la cota maxima dar este tot mare si tufele sunt tot sub apa asa ca Clenii sunt in mal pe sub tufe.
A inceput sa putrezeasca iarba din apa si sa emane un miros destul de neplacut si nu stiu daca pestilor le place asta.
Am prins mai multe clenoaice cu icre in ele care mi-au lasat urme pe cizme , asta cred ca justifica agresivitatea lor in atacuri.
Adrian
.
Va salut.
Intentionez sa petrec cateva zile cu cortul, la pescuit, pe lacul Belis.
As vrea sa va intreb daca am sanse sa ajung cu masina (normala
) pana pe malul lacului, intr-un loc in care se poate campa (am barca, motor etc. si n-as vrea sa le car)?
Daca da, pe unde?
Acum 2 ani am stat la niste casute de lemn, chiar pe malul lacului, la care se ajungea pe un drum de piatra, destul de rau, din satul Belis. Din pacate proprietarul casutelor nu si-a pastrat numarul de telefon si nu mai pot da de el. Daca aveti cumva vreun telefon de contact, as fi recunoscator. (daca descrierea campingului nu-i suficienta pt. identificare, pot sa atasez o poza).
Multzam fain!
Intentionez sa petrec cateva zile cu cortul, la pescuit, pe lacul Belis.
As vrea sa va intreb daca am sanse sa ajung cu masina (normala

Daca da, pe unde?
Acum 2 ani am stat la niste casute de lemn, chiar pe malul lacului, la care se ajungea pe un drum de piatra, destul de rau, din satul Belis. Din pacate proprietarul casutelor nu si-a pastrat numarul de telefon si nu mai pot da de el. Daca aveti cumva vreun telefon de contact, as fi recunoscator. (daca descrierea campingului nu-i suficienta pt. identificare, pot sa atasez o poza).
Multzam fain!
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
Este un Camping daca mergi mai departe pe malul lacului de la Giurcuta in continuare pana aproape vis a vis de Balcesti, sau jos la Giurcuta am mai vazut cu cortul.
Eu sunt sus pe lac de vineri si pescuiesc doar la spinning din barca si daca este liniste si nu-i deranjajaza nimic merge destul de bine .
Apa este tot mare si cleanul sta in mal sub tufe.
Ieri seara a mers foarte bine , am avut timp de 1 ora aproape la fiecare aruncare cate un atac.
vremea este foarte buna , azi s-a mai racorit dar timpul este splendid.
Adrian
Eu sunt sus pe lac de vineri si pescuiesc doar la spinning din barca si daca este liniste si nu-i deranjajaza nimic merge destul de bine .
Apa este tot mare si cleanul sta in mal sub tufe.
Ieri seara a mers foarte bine , am avut timp de 1 ora aproape la fiecare aruncare cate un atac.
vremea este foarte buna , azi s-a mai racorit dar timpul este splendid.
Adrian