Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 13 Mai 2010, 09:59

n-ar fi nici o problema ca incaseaza banii aia,dar macar ar face ceva util pt turisti,pescari din banii aia:-sa stranga mizeria dupa taranii care arunca pe unde apuca;
-sa puna macar niste tomberoane unde sa poata omul sa arunce gunoiul,pt ca sunt cazuri in care tre sa-ti cari gunoiul 50 km sa gasesti un tomberon;
- sa amenajeze niste locuri de campare nu gatere;
- fiind administrator,sa populeze cu ceva puiet si din alte specii eventual,pt ca eu nu am auzit sau vazut la tv sa fi aratat ca s-a populat cu pesti.Sincer!!numa sa ia banul frate..pai se poate?!?!
- si cel mai dureros lucru e sa NU MAI FURE LEMNE, sa NU MAI DEFRISEZE PADUREA,pt ca vezi unele zone care arata mai rau decat Hiroshima (pe drumul catre Padis este o zona imensa care arata apocaliptic)

fir intins

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 13 Mai 2010, 12:15

Ce mai asteptati de la RNP? In ultimii 20 de ani au "dezbracat" aproape toti muntii si au "strecurat" aproape toate apele. Asa da administrator. Daca vor bani sa exploateze potentialul florei montane. De ce sa castige italienii si nu stiu mai cine milioane de euro pe an din ciuperci si fructe de padure? Cu banii astia ar fi putut popula si intretine resursele acvatice, ar fi putut asigura paza impotriva braconajului, ar fi putut mentine curatenia si ecologizarea zonelor si atunci ai fi platit in plus ca sa te poti bucura de pescuit. Asa ar fi fost normal intr-o tara civilizata.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 13 Mai 2010, 12:27

danone scrie:Ce mai asteptati de la RNP? In ultimii 20 de ani au "dezbracat" aproape toti muntii si au "strecurat" aproape toate apele. Asa da administrator. Daca vor bani sa exploateze potentialul florei montane. De ce sa castige italienii si nu stiu mai cine milioane de euro pe an din ciuperci si fructe de padure? Cu banii astia ar fi putut popula si intretine resursele acvatice, ar fi putut asigura paza impotriva braconajului, ar fi putut mentine curatenia si ecologizarea zonelor si atunci ai fi platit in plus ca sa te poti bucura de pescuit. Asa ar fi fost normal intr-o tara civilizata.
Salut,
"administrator" da de unde sa populeze lacurile cu peste, ei ce o sa faca intrucat nu si-au terminat vilele si nu au al 3-lea garaj pentru limuzina....
"Tara lu' peste" se pare ca interesul personal primeaza, va recomand sa mergeti la pescuit si sa va bucurati de natura intrucat in 3-4 ani nu o sa mai avem nici paduri nici peste de prins ...
:?
Fir intins!

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 01 Iun 2010, 14:33

Eu pescuiesc rar vara la porumb cand vreau sa ma distrez cu cleanul ,altfel imi place mai mult spiningul, dar nu cred ca este interzis pescuitul la momeli naturale fiindca nu cred ca Belisul este declarat apa populata predominant cu salmonide,.( oricum o plimbare pe mal vara ne arata ca cei mai multi pescuiesc la momeli naturale)

Salut,
In aceasta Sambata am facut o vizita de jumatate de zi pe lacul Belis; noutatea este ca dupa spusele padurarului nu mai se fac controale de catre jandarmi ci acum ar exista asa numita politie silvica, care controleaza- amendeaza numai in prezenta lui si cica ar fi imperios necesar sa se plateasca la RNP (290ron / an); daca stii tu altceva - noutati- da de stire

Fir Intins !

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 01 Iun 2010, 15:49

cum se prezinta nivelul apei, unde ai fost, pe coada? vreau si eu sa fac o vizita pt. cleni. cu anpa in buzunar nu le dau nici un ban la padurari sau ce or fi.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 02 Iun 2010, 10:20

Saptamana trecuta apa era foarte sus - ~ 3 m pama la cota maxima .
Luni am sa scriu cum a evoluat.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 13 Iun 2010, 10:51

Azi duminica 13 iunie.
Sunt pe lac de vineri ,
Ieri si alaltaieri am umblat tot lacul dupa pesti.
Rezultate foarte slabe, clenii sunt la depus icrele pe paraie in coada lacului dupa spusele localnicilor.
Am insistat iar azi dimineata am reusit sa-i gasesc intr-un loc cu apa destul de mica si cu iarba pe fund,
Am prins cateva bucati frumoase - pana la 600 g.
Am incercat si in alte locuri unde de obicei prindeam bine pe la stanci dar am prins doar bibani.
Barci cu motor intr-o veselie.
Este clar ca nimeni nu verifica daca restrictia este sau nu aplicata.
Bineinteles ca iar mi-au luat un vobler lasat in urma la trena ca doar de ce sa nu vina cat mai aproape de orice spectator- altfel cine i-ar mai admira .
Astia ne sunt tovarasii- traiasca si infloreasca.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 13 Iun 2010, 11:07

am dat si eu o fuga saptamana trecuta pe la Ciurtuci dar apa era foarte murdara la coada lacului si am pescuit mai jos in apa mai adanca,dar fara mari capturi.cativa bibani amarati.am si plecat.
am iesit din nou,tot in aceeasi zona,vineri 11 iunie.am ajuns devreme,pe la 7 si ceva.apa era curata la coada aceea a lacului,dar mai in jos era murdara rau pe multi kilometrii.nu stiu de ce?am pescuit cateva ore pana s-a murdarit din nou apa.rezultate:bibani la greu.clean deloc. :(
dupa ce s-a murdarit apa,pestii nu mai mancau aproape deloc.ce dumnezeu o fi lucrand cineva in amonte de se tot murdareste apa aia cristalina?noroc ca nu platisem taxa in plus pt ca atunci ma suparam rau de tot.
pe la vreo 2 pm ne-am mutat pe la Balcesti intr-un golfulet,unde am zarit niste cleni frumosi,dar nu am avut noroc numai de bibani flamanzi,ce-i drept mai putini la numar decat dincolo la Ciurtuci.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 21 Iun 2010, 12:49

Ce vesti mai aveti de pe Belis? Cum merge cleanul la voblere?Controale?Nivel apa?As vrea sa merg in weekend-ul urmator. Ma intereseaza un loc comod de intrat la apa cu echipamente multe (barca gonflabila,motor electric, acumulator, lansete,etc.) in sensul sa cobor cu masina cat mai aproape de apa.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 21 Iun 2010, 17:20

daca vrei sa te bagi pana la apa cu masina iti pot recomanda Ciurtuci-ul(daca stii pe unde vine asta) la coada lacului sunt 2 coborasuri in padure pana la apa.despre nivel nu as putea sa zic sau daca e sau nu murdara apa.in ultima mea postare am scris ce s-a putut.
la voblere nu am incercat,dar merge slab cleanul.chiar deloc.
controale nu au fost in ziua respectiva

Scrie răspuns