Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 03 Mai 2010, 20:49

lee lee scrie:pai,Belisul este administrat de RNP,daca nu stiai :wink:
pe langa permisul de Anpa iti mai trebuie taxa platita si la Rnp.
Inainte de a posta incearca sa te informezi!!! Sau citeste legea! RNP = Regia Nationala a PADURILOR. Daca nu pescuiti in padure eu zic sa ii intrebati pe cei ce administreaza apele!!!!!!!!!!!!!!! Sau daca vrei tu sa platesti este obtiunea ta, da nu mai dezinforma.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 03 Mai 2010, 21:05

Poate unii vor sa faca donatii catre RNP :lol:
Despre ce taxa vorbesti? In baza carei legi sau hotarari este"administrat"?

ciobe
utilizator nou
utilizator nou

foto belis

Mesaj de ciobe » 08 Mai 2010, 23:17

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 09 Mai 2010, 20:33

[
Inainte de a posta incearca sa te informezi!!! Sau citeste legea! RNP = Regia Nationala a PADURILOR. Daca nu pescuiti in padure eu zic sa ii intrebati pe cei ce administreaza apele!!!!!!!!!!!!!!! Sau daca vrei tu sa platesti este obtiunea ta, da nu mai dezinforma.[/quote]

R.N.P. ROMSILVA-OCOLUL SILVIC CLUJ-asta e denumirea administratorului lacului Belis,dupa cum stiu eu.cineva de la ei iti vine pe lac pt taxa si iti arata si legea si scoate omul si casa de marcat,nu chitantiere expirate.daca tu stii altfel si poate esti mai destept spune-ne te rog atunci cine administreaza lacul si cui mai platesti taxa.sau nu mai platesti si iti ajunge numai permisul ANPA?poate ne luminezi si pe noi,colegu..... :wink: ca poate platim degeaba...

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 09 Mai 2010, 20:53

@lee lee - Poate ne spui si noua ce lege ti-a aratat, pentru ca practicarea pescuitului sportiv in habitatele piscicole naturale si taxele aferente sunt stipulate in legea 317/2009, OUG 23/2008, OM 20/2010. Poate este o lege noua de care noi nu stim si ne dumiresti si pe noi.

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 09 Mai 2010, 21:02

Despre protocolul ANPA - RNP poti sa te informezi aici: http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=10921
Acel protocol nu le da dreptul celor de la RNP sa incaseze nici o taxa suplimentara pentru practicarea pescuitului sportiv!

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 10 Mai 2010, 08:43

in PROTOCOLUL DE DELEGARE la capitolul IV pct.4.4 scrie asa: ,,pescuitul recreativ-sportiv in habitatele naturale din apele de munte,se va exercita in baza:reglementarilor in domeniul pescuitului,permiselor emise de ANPA si a reglementarilor stabilite de administratorul acestora''.
administratorul fiind RNP ei au scos o ,,lege'' de-a lor pe o hartie cu parafe si semnaturi,ca sa para legal,si iti arata hartia asta pe lac cum ca prin aceasta ,,lege'' a lor ei au stabilit si niste tarife.si te imbrobodesc cu povesti cu pesti cum ca e absolut legal si obligatoriu sa platesti in plus aceste tarife.omul ce sa mai zica acolo pe lac? :?: bineinteles ca in PROTOCOL nu scrie nimic negru pe alb cum ca ei au voie sa incaseze si niste bani,doar ca ei mai pot avea reglementari ca si administrator.si asa acest Protocol lasa loc de interpretari,fiecare il ia cum vrea.pana la urma pescarul vizitat de RNP-ist pe lac nu mai stie ce sa faca:sa plateasca taxa,sa-i dea ciubuc la om sa iasa mai ieftin sau sa de certe cu omul. :datz:
pentru ca daca mergi la sediul RNP Cluj,de exemplu, si intrebi ti se va spune ca tarifele percepute sunt legale si ele trebuiesc platite inainte de a te apuca de pescuit,altfel te amendeaza,cica...
nici mie nu-mi convine sa platesc inca o taxa in plus.oricum nu am platit tot timpul,ca nu ma gasea padurarul de multe ori. :lol: mai bine sa fie inclusa in permisul Anpa si gata.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 10 Mai 2010, 09:14

dan70 scrie:Acel protocol nu le da dreptul celor de la RNP sa incaseze nici o taxa suplimentara pentru practicarea pescuitului sportiv!
Da' nici nu le interzice !!!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 10 Mai 2010, 10:34

lee lee scrie: pentru ca daca mergi la sediul RNP Cluj,de exemplu, si intrebi ti se va spune ca tarifele percepute sunt legale si ele trebuiesc platite inainte de a te apuca de pescuit,altfel te amendeaza,cica...
nici mie nu-mi convine sa platesc inca o taxa in plus.oricum nu am platit tot timpul,ca nu ma gasea padurarul de multe ori. :lol: mai bine sa fie inclusa in permisul Anpa si gata.
Eu nu cred ce imi spune RNP Cluj, vreau sa vad un act oficial stampilat, eventual publicat intr-o publicatie oficiala, din care sa rezulte dreptul legal de a percepe taxa suplimentara. In rest sunt intimidari pentru cei slabi de inger. Uita-te pe situl RNP si vezi daca exista vreo hotarare a RNP( gen hotarari ale consiliilor primariei) prin care se stabileste o anumita taxa pentru pescuitul pe apele de munte. Si mai e ceva: in legislatia actuala nu mai exista asazise ape de munte ci numai specii de pesti. Cand esti amenintat de amendare , solicita sa se consemneze in procesul verbal , legea in care se prevede cuantumul taxei solicitate suplimentar de RNP

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 10 Mai 2010, 10:45

Eu nu cred ce imi spune RNP , vreau sa vad un act oficial stampilat, eventual publicat intr-o publicatie oficiala, din care sa rezulte dreptul legal de a percepe taxa suplimentara, respectiv cuantumul taxei. In rest sunt intimidari pentru cei slabi de inger. Uitati-va pe situl RNP si vedeti daca exista vreo hotarare a RNP( gen hotarari ale consiliilor primariilor) prin care se stabileste o anumita taxa pentru pescuitul pe apele de munte. Si mai e ceva: in legislatia actuala nu mai exista asazise ape de munte ci numai specii de pesti. Cand sunt amenintat cu amenda, voi solicita sa se consemneze in procesul verbal de contraventie, o lege, o hotarare locala, care stabileste cuantumul taxei solicitate suplimentar de RNP

Scrie răspuns