Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 27 Ian 2010, 20:46

adriand scrie:Nu cred ca asa rezolvati ceva.Spuneti-va direct parerea si nu prin aluzii.
Desigur ca este o gresala ca daca prinzi un pastrav la momeala vie si mai ales in perioada de interdictie sa nu-i dai drumul ca sa poata sa faca alti pastravi care sa populeze lacul.
Din pacate populatia de pastrav a scazut asa de mult incat orice peste este important dar problema mare este la braconajul cu plase monofilament care se practica in mod constant de catre cei ai locului si care distruge totul.
De multe ori cand stau de vorba cu satenii si incerc sa le explic cum isi taie singuri craca de sub picioare fiindca acum ar dori sa -si faca pensiuni, dar din cauza gunoaielor din padure, a defrisarilor si furtului de lemne care a facut impracticabila plimbarea in zona cat si a braconajului care a redus populatia de peste nu mai vine nimeni la pensiunile lor, care le-ar putea aduce venituri mult mai mari dacat cele din furaciuni, dar foamea este mare si venitul imediat mult mai tentant.
Am inceput sa primesc injuraturi sub diverse forme si nu cred ca am reusit altceva dacat sa-i fac sa se fereasca de mine si sa ma considere un fel de dusman al lor si poate un turnator.
Ce sa-i faci mai trebuiesc probabil schimbate cateva generatii pana sa ne dam seama ca nerespectand natura nu ne respectam pe noi si mai ales ne batem joc de copii nostri a caror mostenire o pangarim.
Adrian
in legatura cu circulatia turistica eu zic k din pacate o sa fie si mai mare de anul asta sau anul viitor.pt k deja se repara drumurile prin zona(de ex drumul de la rachitele pana la Doda Pilii se va asfalta anul asta sau anul viitor),deci daca pana acum nu au fost multi pe acolo pt k drumul era groaznic,atunci o sa fie de acum incolo.pt ca o sa poata urca multa lume cu masini joase.si atunci o sa fie o gramada pe acolo.
cat despre mizerie,vai de capul nostru frate.dupa fiecare tufis exista conserve de mancare sau doza de bere etc.....civilizatie ce mai. :(
cel mai trist este ca de exemplu in zona Doda Pilii nu exista tomberoane frate,deloc!!!!!! :cry: si te mai miri k este gunoi oriunde intorci capul.noi care mergem des prin zonele alea obisnuim sa adunam dupa noi cativa saci menajeri la plecare,saci care suntem obligati sa-i ducem si sa-i aruncam pana la primul tomberon.tomberon care poate(daca nu vedem din greseala cumva) este in Huedin.deci 50 km am dus,si nu o data,gunoiul doar ca sa nu-l lasam acolo.as fi curios sa vad cati mai fac chestia asta.si cred ca sunt mai putin de 5% din pacate.orikum nu o sa fiu crezut nici la capitolul asta de catre ULK,dar asta e.fiecare crede ce vrea si are dreptul la opinie.
fir intins

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Ian 2010, 21:04

Daca ai facut asta...ai tot respectul meu.
Deci esti pe drumul cel bun.
Dar nu arunca bibanii pe mal ca se imput si se creaza focar de infectie.;)

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 27 Ian 2010, 21:17

ok :wink:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 28 Ian 2010, 10:45

ULK scrie:Dar fiindca observ ca nu iti dai seama de gravitatea faptei(lor) tale care se pedepseste prin lege...te las in pace nu inainte sa te rog sa citesti...am vrut sa zic recitesti dar nu este cazul, cam ce , cum , si mai ales CU CE ai voie sa prinzi in ape cu salmonide.

Hai zi te rog direct ce stii tu, cu ce ai voie sa prinzi pastrav?
Esti sigur ca numai din cauza raspandirii bibanului la Belis nu mai este pastrav in acest lac? Ce crezi?
Ce sa zicem de lee lee sarmanul ca nu cunoaste legea, cand nici cei care ar trebui sa o aplice nu o cunosc? In vara pescuiam pe Belis la vobler si pe mal erau cativa pescari la stationar la pluta :?: care dadeau la viermusi. La un moment dat a venit o echipa a jandarmeriei montane care a facut control. Toata lumea a prezentat permisele ANPA, iar jandarmii, spre surprinderea mea au zis ca totul e OK si ne-au urat fir intins. Si spun , spre surprinderea mea, pentru ca au vazut ca ceilalti pescari dadeau la viermusi (momeli naturale) si nu au obiectat nimic. Deci in opinia celor care fac controale , prezentarea permisului de pescuit este suficienta, fara a mai tine cont de prevederile inscrise pe versoul acestuia.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 28 Ian 2010, 11:41

sunt sigur ca sunt putini pescari care sa respecte legile,sincer.cu totii mai incalcam putin asa.dar eu zic k nu e asa de grav faptul k aia au dat la viermisori.mai grav e cand unii, localnici chiar,baga plasele.
acum stiu k legea nu permite pescuitul cu momeli naturale in zonele unde sunt salmonide,dar faptul k unii mai dau la momeli naturale si prind cativa pesti si poate ii iau acasa nu mi se pare sa fie foarte ilegal.nici nu vreau sa incurajez braconajul,daca asa s-ar numi treaba asta.
eu as propune sa se lase pescuitul cu momeli naturale,dar in limitele legii.adica ori sa se practice catch & release,ori daca omul vrea sa duca acasa pestii atunci sa-i ia numai cei de dimensiunea legala si cantitatea prescrisa de lege pt fiecare specie in parte.sau daca sunt controale sa se verifice juvelnicele oamenilor si sa fie eliberati(de catre organul competent) pestii sub dimensiune sau sa se elibereze toti pestii daca e vorba de catch & release.in asa fel o sa fie pesti in lacuri.
fir intins

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 28 Ian 2010, 21:57

De cand pescuiesc eu pe lac adica de vreo 10 ani tot timpul au fost plutasi care dau la vierme .,la rama sau la porumb la clean si nu cred ca este interzis fiindca si cand venea paznicul de la Romsilva nu avea nimic de comentat cu asta.
Eu pescuiesc rar vara la porumb cand vreau sa ma distrez cu cleanul ,altfel imi place mai mult spiningul, dar nu cred ca este interzis pescuitul la momeli naturale fiindca nu cred ca Belisul este declarat apa populata predominant cu salmonide,.( oricum o plimbare pe mal vara ne arata ca cei mai multi pescuiesc la momeli naturale)
Va rog daca aveti alte informatii sa ni le aduceti la cunostiinta tuturor celor de pe forum.
Multumesc
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 29 Ian 2010, 08:56

si cand venea paznicul de la Romsilva nu avea nimic de comentat cu asta.
cred ca e cea mai proasta justificare
acum 2 ani parca la lansarea unui post de tv l-am intalnit pe Gigi Stefan si la intrebarea mea de ce a lasat in pescuit la pastrav capturarea pe zi a 10 pastravi in loc de 5 cum era inainte stii ce mi-a spus ? :)
"Romsilva nu a zis nimic " !!!!!!!

la Oasa acum 5 ani brigadierul de renume national Bogdan , se uita la cei de sub pod cum dau la rama si prindeau pastravi sub dimensiune alaturi de caras ( da caras pe Oasa ) si iarasi nu avea nimic de spus
pe el il interesa de ce nu am venit cu o zi inainte sa luam autorizatie si vrem atunci in ziua in care el nu are chitantierul la el
asa ca ...
rest de comment
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 03 Feb 2010, 10:01

Buna ziua tuturor
Cand am inceput acest topic am inceput cu o serie de intrebari despre cum se pescuieste pe Belis,
Intre timp s-a infiintat si ANAP-ul care a incurcat si mai tare apele spunand foarte clar ca permisul lor este suficient atat in Delta Cat si pe Belis .
Ca si toate reglementarile din tara asta nimic nu este clar si definitiv si astfel poate fi interpretat in favoarea unora sau altora asta ducand la haosul care persista in toate domeniile.
Nu era simplu ca ANAP-ul sa publice reglementarile de pe apele pe care le gestioneaza si care sa fie clare si simplu de insusit de catre toata lumea si apoi sa publice si amenzile si masurile pe care le vor lua pentru cei care incalca legea cu buna stiinta.
Se fac tot felul de proiecte pe bani Europeni unele la care am participat si eu sunt absolut inutile, dar niste panouri cu reglementarile pentru o anumita zona de pescuit ,nu le poate face cel care are in administrare apa respectiva pentru ca sa nu poata spune nimeni ca nu a stiut.
Am vazut ca la ciurtuci si Poiana Horii sunt astfel de panouri facute de cei de la AQUA Transilvanie ( scuze daca am gresit denumirea) si este foarte clar totul - Felicitari.
Sper sa ajunga si la urechile celor care administreaza Belisul opinia noastra.
Poate ar fi buna o scrisoare ( sesizare) dar nu stim cui sa o adresam.
Adrian

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 03 Feb 2010, 10:41

adriand scrie:
Am vazut ca la ciurtuci si Poiana Horii sunt astfel de panouri facute de cei de la AQUA Transilvanie ( scuze daca am gresit denumirea) si este foarte clar totul - Felicitari.
Sper sa ajunga si la urechile celor care administreaza Belisul opinia noastra.
Poate ar fi buna o scrisoare ( sesizare) dar nu stim cui sa o adresam.
Adrian
la ciurtuci eu nu am vazut nici un fel de panou,poate nu l-am observat,desi ma indoiesc.ma rog. :)
dar ciurtuci si poiana horii tot lacul Belis sunt,nu? :wink: sau zonele sunt impartite?
referitor la ANAP,cred ca te referi la ANPA,nu? :) si ei sunt mari figuri pr ca tu cand iti scoti permisul de la ei,spun ca este valabil oriunde.dar nu-ti spune ca poate vine cineva de la RNP,cred,si-ti va spune ca pe langa permisul ANPA tre sa mai platesti o taxa.taxa de care ANPA-ul nu te instiinteaza si atunci ajungi sa te certi cu ala de la RNP pe malul lacului.de ce nu ni se spune frate cum sta treaba?si daca anul asta,daca am inteles bine(si sper sa ma insel :lol: ),o sa fie permisele tot asa ieftine(Doamne da) si ne mai obliga sa ne inscriem intr-o asociatie platind acolo vreo 200 de ron,atunci nu mi se pare corect sa mai platim taxe si pe lac,nu? :twisted:

Daca vrei sa fii fericit o viata,fa-te pescar!!

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 04 Feb 2010, 09:45

ANPA -corect.= asociatia nationala a pescarilor amatori ( ar fi o buna traducere sau -analfabeti pentru cei care ignora toate regulile pescuitului)
Panourile pe care le-am vazut sunt in sus pe rau si sunt foarte clare.
Cath&release si autorizatie de la concesionar.
Adrian

Scrie răspuns