Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Ian 2010, 21:22

Dar fiindca observ ca nu iti dai seama de gravitatea faptei(lor) tale care se pedepseste prin lege...te las in pace nu inainte sa te rog sa citesti...am vrut sa zic recitesti dar nu este cazul, cam ce , cum , si mai ales CU CE ai voie sa prinzi in ape cu salmonide.

Hai zi te rog direct ce stii tu, cu ce ai voie sa prinzi pastrav?
Esti sigur ca numai din cauza raspandirii bibanului la Belis nu mai este pastrav in acest lac? Ce crezi?

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 26 Ian 2010, 21:26

Sunt sofer si viata-mi place,
Si-am o patima si-un dor,
Sa ma duc pe lac de munte,
Si sa dau la... pestisor!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Ian 2010, 21:27

Sa mananc(-e si pipota lui eu) un pastravior.

Get it now...man?

Nu am vrut sa fiu rautacios(excesiv) sincer dar pana nu inveti nu stii...:))....adica cu alte cuvinte nu prea o sa fi privit cu ochi buni de nimeni(?) pe acest forum daca ne explici in detalii cum prinzi tu pastravii si te plangi de bibani pe care le arunci pe mal!!!!..

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 26 Ian 2010, 22:54

nasolu scrie:Sunt sofer si viata-mi place,
Si-am o patima si-un dor,
Sa ma duc pe lac de munte,
Si sa dau la... pestisor!
:lol: :lol: :lol: :lol:

@leelee, nu incerca sa citesti printre apropourile celor care ar trebui sa te ajute, dar pune mana si citeste legislatia in vigoare in ceea ce priveste pescuiul de salmonide si nu numai, aplicabila de multisor deja (vezi ca erau niste topicuri exact pe tema asta).
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 27 Ian 2010, 10:01

hai k m-am prins ce vreti sa ziceti. :idea:
adika eu sunt braconator din moment ce am pescuit cu pestisor,da? :?:
pt k legea scrie k nu ai voie sa pescuiesti salmonide cu momeli naturale,asa-i? :idea: bun.dar ce se considera a fi momeli naturale(intreb eu)?ca nu mai avem voie sa pescuim nici la rama,vierme,larva,pestisor,broscuta,lacusta,cosas,scorobete etc.....deloc?sau numai la salmonide,adica pastrav si lipan(ca cica asa sunt astea in grupa salmonidelor).
sau eu ce vina am ca pastravul s-a agatzat in carlig,desi pescuiam la fund,de exemplu.ca marii pescari de pastravi sau muscarii ar zice ca nu intra pastravul la fund,nu?ei,mie mi-au intrat la fund un biban,un clean si un pastrav,unul dupa celalalt.ce era sa fac?si oricum eu ii arunc inapoi,inclusiv acel pastrav de vreo juma de kil prins inainte de Craciun.
fir intins.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 27 Ian 2010, 10:43

Nu ai voie sa pescuiesti cu momeli naturale in apele care au salmonide![/b]

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 27 Ian 2010, 10:45

am inteles. :D

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 27 Ian 2010, 16:25

Nu cred ca asa rezolvati ceva.Spuneti-va direct parerea si nu prin aluzii.
Desigur ca este o gresala ca daca prinzi un pastrav la momeala vie si mai ales in perioada de interdictie sa nu-i dai drumul ca sa poata sa faca alti pastravi care sa populeze lacul.
Din pacate populatia de pastrav a scazut asa de mult incat orice peste este important dar problema mare este la braconajul cu plase monofilament care se practica in mod constant de catre cei ai locului si care distruge totul.
De multe ori cand stau de vorba cu satenii si incerc sa le explic cum isi taie singuri craca de sub picioare fiindca acum ar dori sa -si faca pensiuni, dar din cauza gunoaielor din padure, a defrisarilor si furtului de lemne care a facut impracticabila plimbarea in zona cat si a braconajului care a redus populatia de peste nu mai vine nimeni la pensiunile lor, care le-ar putea aduce venituri mult mai mari dacat cele din furaciuni, dar foamea este mare si venitul imediat mult mai tentant.
Am inceput sa primesc injuraturi sub diverse forme si nu cred ca am reusit altceva dacat sa-i fac sa se fereasca de mine si sa ma considere un fel de dusman al lor si poate un turnator.
Ce sa-i faci mai trebuiesc probabil schimbate cateva generatii pana sa ne dam seama ca nerespectand natura nu ne respectam pe noi si mai ales ne batem joc de copii nostri a caror mostenire o pangarim.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Ian 2010, 20:13

Eu credeam ca pe acest forum sunt doar pecari adevarati care stiu ce responsabilitati au ei fata de natura si pesti, ce legi trebuie sa respecte,oricat de "neimportante" par si nu trebuie sa zic nimic concret, ajug doar aluzii ca sa isi dea seama de greseala lor...se pare ca ma insel.....iarasi trist.

Sunt total de acord ca se intampla un masacru adevart pe Belis...dar aici vorbim"noi"....cei care trebuie sa respecte niste reguli minore as zice...si tot noua ni'greu asai?
La ce sa te mai astepti de la tarani de pe varful muntelui....apropo ei nu sunt online(sau cine stie) ...daca erau binenteles faceam aluzii prima data lor.

Eu zic , ca fiecare sa vada prima data aschia din ochiul lui si nu ranga din ochiul celuilalt.
Adica , spuneti ca ei braconeaza si mai greu ,asa ca ce fac eu e ceva nesemnificativ....
Macar aveti atat respect fata de noi sa ne scutiti de genul de plansete de genul....nu mai citez iar.
Daca ati eliberat pestii nu este asa de grav...dar ma indoiesc sincer.

Special pentru lee lee...as vrea sa te cred cu eliberarea pestilor...dar mi-e greu.Convingema, cu poze sau cum stii tu. Poza cu cleanul mie mi se pare ca s-a facut mai la distanta de apa..poate ma insel.
Schimbati-va atitudinea mai oameni buni prima data si dupa aceea sa va plangeti de altii...va rog frumos.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 27 Ian 2010, 20:34

ULK scrie:Eu credeam ca pe acest forum sunt doar pecari adevarati care stiu ce responsabilitati au ei fata de natura si pesti, ce legi trebuie sa respecte,oricat de "neimportante" par si nu trebuie sa zic nimic concret, ajug doar aluzii ca sa isi dea seama de greseala lor...se pare ca ma insel.....iarasi trist.

Sunt total de acord ca se intampla un masacru adevart pe Belis...dar aici vorbim"noi"....cei care trebuie sa respecte niste reguli minore as zice...si tot noua ni'greu asai?
La ce sa te mai astepti de la tarani de pe varful muntelui....apropo ei nu sunt online(sau cine stie) ...daca erau binenteles faceam aluzii prima data lor.

Eu zic , ca fiecare sa vada prima data aschia din ochiul lui si nu ranga din ochiul celuilalt.
Adica , spuneti ca ei braconeaza si mai greu ,asa ca ce fac eu e ceva nesemnificativ....
Macar aveti atat respect fata de noi sa ne scutiti de genul de plansete de genul....nu mai citez iar.
Daca ati eliberat pestii nu este asa de grav...dar ma indoiesc sincer.

Special pentru lee lee...as vrea sa te cred cu eliberarea pestilor...dar mi-e greu.Convingema, cu poze sau cum stii tu. Poza cu cleanul mie mi se pare ca s-a facut mai la distanta de apa..poate ma insel.
Schimbati-va atitudinea mai oameni buni prima data si dupa aceea sa va plangeti de altii...va rog frumos.

eu ti-am mai zis treaba asta de doua ori:crezi ce vrei pana la urma urmei.
asa as putea sa zic si eu ca nu cred ca esti un pescar cinstit sau ca nu sunt pescari cinstiti,care sa pescuiasca cinstit,dupa reguli,norme si legi iar dupa aia sa dea drumul la pesti.sa fim seriosi.nu exista!!si asa pot sa spun si eu despre tine ca nu esti asa,nu?
ca eu am pescuit in necunostinta de cauza(pana acum,k acum m-am documentat si am aflat cate ceva despre legislatie) asta e altceva,dar nu cred ca sunt pescari care sa nu fi gresit intentionat sau nu.eu nu cred asta,sincer.
dar pana la acuzatii ca oi fi eu braconier,e deja deplasat.ca eu nu bag plase sau curent in apa sau sa dau cu ancora(greblare)si asa mai departe.cred ca aia se pot numi braconatori.
deci hai sa nu fim rautaciosi.
am intrat in acest forum,nu sa ma cert cu cineva,ci sa invat cate ceva pt k nu le poti stii pe toate.mai invatam unii de la altii.ca inveti bine sau rele asta e altceva.eu vreau sa invat numai bine daca am de la cine.si sunt siguri ca sunt pescari de la care se pot invata multe lucruri bune si frumoase asa ca hai sa continuam sa ne schimbam parerile si sfaturile utile. :)
fir intins

Scrie răspuns