Eu ma refeream strict la respectarea legii.Tavi scrie:cred ca asta cu naturalele la pastrav e o falsa problema.
Vorba aceea: ori facem ce zicem, ori zicem ce facem.
Ca asa nu se mai poate !
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Desigur, banii sunt problema esentiala. In toate cele.nucus scrie:Ape bine pazite,toplite,cascade podite,reconstructie ecologica, repopulari etc.Dar cu ce bani ?
Normal ca legea trebuie respectata, nu am pus la indoiala asta.Pop Vasile scrie:Eu ma refeream strict la respectarea legii.Tavi scrie:cred ca asta cu naturalele la pastrav e o falsa problema.
Vorba aceea: ori facem ce zicem, ori zicem ce facem.
Ca asa nu se mai poate !
de acord, dar eu zic ca totusi, trebuie sa o luam in ordine inversa.Tavi, nu ma bat cu morile de vant si nu caut himere!
Vreau sa se legalizeze ca dovada de toleranta. Dar normal ca doresc ape bine pazite si amenajate cu cascade, toplite etc.
Da, as vrea sa strang semnaturi suficiente cat sa se modifice legea. Nu stiu daca e lege organiza su ordinara dar se poate modifica, asta e clar. Ideea e ca oricum nu se respecta si aproape nimeni nu aplica sanctiuni pentru pescuitul la naturale, asa ca avem lege dar e litera moarta! Cu ce te incalzeste ca scrie in ea ca e interzis....? Da, de acord, sa avem ape pazite si populate, amenajate, sa se poata pescui si la naturale cu unele exceptii (de pilda fara pestisor viu pe unele paraie de munte mici), sa se limiteze numarul capturilor de la 10 (e prea mult, asa mi se pare) la 3, maxim 4 (mananci tu, nevasta si copilul si mai si ramane) iar pe raurile mari talia minima la pastrav sa fie 22 sau 23 cm. Sezonul sa se deschida pe 10 aprilie si sa se inchida pe 24 septembrie. Oricum pastravii se reproduc dupa 15 octombrie...Oare cer ceva prea iesit din comun?Tavi scrie:
Normal ca legea trebuie respectata, nu am pus la indoiala asta.
intelesesem din postarea lui fario ca vroia modificarea legii.
de acord, dar eu zic ca totusi, trebuie sa o luam in ordine inversa.
intai ape pazite, amenajate, etc si pline de pesti.
si dupa ce astea sunt rezolvate, mi se pare chiar ok ca legea sa permita pescuitul la naturale atat timp cat se respecta cantitatea maxima de psti si dimensiunile.
mai e totusi o problema: pescuitul cu pestisori vii...
eu n-as vrea sa vad carasi si bibani in putinele lacuri montane unde nu au aparut.
De acord cu tine ca nu e prioritatea nr 1. Cred ca numarul unu este...regimul proprietatii si administrarii apelor salmonicole. Trebuie decis repede daca raman pe veci ale regiei de stat RNP, daca trec la ANPA sau se "privatizeaza" fiinjd luate cu chirie de asociatii de pescari In felul asta vor fi patroni dornici de profit, asadar se va popula, se va amenaja si se va pazi ptrr ca doar asa pot veni banii....cat va fi taxa platita anual de pescari? Marisoara dar sa nu ne speriem...deja RNP cere pe an pe toate judetele vreo 500 lei. Nu cred ca acel privat va cere mai mult.Tavi scrie:Nu ceri ceva iesit din comun.
Ai mare dreptate ca legea nu se aplica si pana la urma oricum se pescuieste cu naturale si altele mai rele si oricum nu mai conteaza ce scrie in lege.
Imi mentin doar parerea ca trebuie sa rezolvi problemele in ordinea importantei lor.
Iar pescuitul cu naturale nu e in varful listei dupa parerea mea, atata tot.
Imi place cum gandesti!danone scrie:Pai daca taxa pe an este vreo 500 lei atunci pe perioada 1 mai-15 septembrie ar trebui sa platim vreo 187 lei nu? Regula de trei simpla.