Scuze, mi-a scapat detaliul asta! Ideea era ca cine poate plati la greu sa pescuie fara restrictii de genul asta. OK, nu zic sa poata da la curent, plasa etc. Doar la undita. Vreau si eu sa am parte de luxul asta in viata: platesc 500 lei pe an si pescuiesc in octombrie la pastrav indigen, singur pe kilometri intregi de apa. Pe banii mei vreau liniste, confort, placere. Ceilalti, care dau 80 sau 180 lei sa se inghesuie pe 15 septembrie cat vor ei.danone scrie:Sunt de acord dar ,Fario ai omis ceva. Si in 31 decembrie? Sau le dam zi libera la pesti?
Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Nu s-a modificat articolul, dar a fost abrogata toata legea!!!Pop Vasile scrie:
Mie mi-au ramas in minte prevederile art. 53 lit. e) din Legea 192/2001: constituie contraventie...... e) pescuitul cu momeli naturale in apele de munte ce ofera conditii de viata salmonidelor
S-a modificat si acest articol ?
Este la capitolul Raspunderi si sanctiuni

-
- senior
Adrian, in concurs s-au prins 133 pesti.
133 pesti: 75 concurenti : 3 manse = 1,77 peste /concurent, in concurs = 0,59 pesti/concurent/mansa
Adica, in medie, doar unul din doi concurenti a prins 1 peste punctabil ( clean sau pastrav, min. 20 cm) in 4 ore de concurs !
Asta cind, intr-o zi obijnuita, 1 pescar prinde citeve zeci de pesti.
Care crezi ca ar fi cauza principala:
- racirea timpului ( si implicit apa)
- ploaie si vint ( moderat ambele)
- scaderea nivelului apei in uichend ( aprox 30cm)
- migrarea spre coada lacului ( depunere icre)
Desigur pot sa fie toate 4 simultan, la care se poate adauga si stresul concursului.
Dar acesta este un raspuns prea simplu.
133 pesti: 75 concurenti : 3 manse = 1,77 peste /concurent, in concurs = 0,59 pesti/concurent/mansa
Adica, in medie, doar unul din doi concurenti a prins 1 peste punctabil ( clean sau pastrav, min. 20 cm) in 4 ore de concurs !
Asta cind, intr-o zi obijnuita, 1 pescar prinde citeve zeci de pesti.
Care crezi ca ar fi cauza principala:
- racirea timpului ( si implicit apa)
- ploaie si vint ( moderat ambele)
- scaderea nivelului apei in uichend ( aprox 30cm)
- migrarea spre coada lacului ( depunere icre)
Desigur pot sa fie toate 4 simultan, la care se poate adauga si stresul concursului.
Dar acesta este un raspuns prea simplu.
-
- veteran
-
- senior
Anul trecut etapa Belis a fost in 11 - 13 iulie. Rezultatele au fost asemanatoare.valistrati scrie:.perioada nefericit aleasa de catre organizator.
Apoi, in perioada estivala sunt barci pe lac, pescari si cheflii pe mal.
Toamna poate sa fie foarte rece, devreme.
Cu 1 -2 saptamini inainte de concurs, timpul a fost exceptional. Si pestele a muscat.
Dar, s-a dovedit ca cine cunoaste locul si are tehnica trebuincioasa, plus.... s-a clasat bine.
Si acum trei ani la fel, concursul a fost pe la jumatatea lui iulie bibanul a facut legea, cleanul a disparut in ziua concursului, desi in antrenamente se prinsese bine.
Mie mi-e clar, in orice perioada se va face concurs pe lacul ala, cleanu va afla dinainte si va disparea subit fix in timpul concursului.
Mie mi-e clar, in orice perioada se va face concurs pe lacul ala, cleanu va afla dinainte si va disparea subit fix in timpul concursului.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13