Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Iun 2009, 17:47

Tavi scrie:Si acum trei ani la fel, concursul a fost pe la jumatatea lui iulie bibanul a facut legea, cleanul a disparut in ziua concursului, desi in antrenamente se prinsese bine.
Mie mi-e clar, in orice perioada se va face concurs pe lacul ala, cleanu va afla dinainte si va disparea subit fix in timpul concursului. :D
Tavi s-ar putea ca tu sa ai mare dreptate... :D :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 04 Iun 2009, 17:59

Pop Vasile scrie:
valistrati scrie:.perioada nefericit aleasa de catre organizator.
Anul trecut etapa Belis a fost in 11 - 13 iulie. Rezultatele au fost asemanatoare.

Apoi, in perioada estivala sunt barci pe lac, pescari si cheflii pe mal.
Toamna poate sa fie foarte rece, devreme.
Cu 1 -2 saptamini inainte de concurs, timpul a fost exceptional. Si pestele a muscat.

Dar, s-a dovedit ca cine cunoaste locul si are tehnica trebuincioasa, plus.... s-a clasat bine.
Vasile din pacate etapa aceasta a stat sub semnul.."bulan" :twisted: ....inafara de cei 3 de pe podim care au punctat in fiecare mansa (chiar daca cu 1 clean) restul am tremurat pina in ultima secunda daca intram in puncte sau nu ....eu personal am trecut de la ...extaz la agonie si inapoi la extaz...pastravul prins in mansa a 3-a nu a fost "creatia" mea ci mina divinitatii , care ma ales pe mine sa fiu unul din cei 3 fericiti care au punctat in ultima mansa .....despre asta e vorba . :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 04 Iun 2009, 18:01

cred ca se adevereste ideea ca , cleanul nu e peste de concurs .e total aiurea sa mobilizezi 60-90 de oameni 2 zile si sa ai norocul sa prinzi 1-2 pesti. :roll:
Din viata scapa cine poate.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 04 Iun 2009, 18:58

Am fost si eu pe lac intre dealu botii si Giurcuta de joi pana duminica si a mers destul de bine 7-8 cleni la o iesire de 2-3 ore .
Poate ca intr-adevar pestii s-au retras spre coada .
Ce am prins eu erau de 250-400 g restul destul de multi din cei mici care atacau aproape la fiecare aruncare.
Este adevarat ca am reusit sa ies pe balta doar in prajma pranzului. cand se facuse ceva mai cald.
Vineri am iesit pe la 6 dimineata si am prins doar 2 buc parca erau ametiti, probabil din cauza vremii.
Poate si orele de concurs au avut partea lor de vina.
Sincer imi pare rau ca nu a iesit mai bine fiindca chiar iubesc lacul acesta si nu as vrea sa -i mearga vestea ca este prost la pescuit.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 04 Iun 2009, 19:03

Vasile, nu cred ca scaderea apei a fost cauza. Poate schimbarea vremii.
Eu am fost la pensiunea Dealul Botii de pe 24 mai pina pe 28. Luni nu am vazut nici un peste. Spun ca nu am vazut, nu ca nu am prins. Parca era un lac mort.
Marti era alt lac. Am pescuit de pe mal si se vedeau pesti care circulau, multi pesti. Am prins 7 clenuti si 2 bibani.
Miercuri au disparut iar. Parca era alt lac. Am hotarit sa fac o plimbare cu barca impreuna cu sotia. Am mers cam 1 km, pe ambele maluri, del a pensiune spre baraj. Am gasit mult peste intr-un mic golfulet. Dupa ce am prins unul si am cam balacit apa, au disparut. In rest nu am vazut coada de peste.
Cind m-am intors la pensiune, a venit unul din vecini care fusese la pescuit in coada lacului si spunea ca a prins mult clean. Nu am vazut ce a prins.
Miercuri dupa amiaza a inceput sa ploua si joi am plecat pe ploaie.
Cred ca trebuie sa cunosti bine lacul si sa stii unde umbla pestele in functie de diferiti factori, temperatura, presiune atmosferica, samd.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 05 Iun 2009, 08:40

Dan Alexe scrie: Eu am fost la pensiunea Dealul Botii de pe 24 mai pina pe 28. Am pescuit de pe mal si se vedeau pesti care circulau, multi pesti. Am prins 7 clenuti si 2 bibani.
Apropo ca ai pescuit pe Belis, te-a intrebat cineva de la RNP de taxa suplimentara pentru ape de munte?

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 05 Iun 2009, 10:17

Dan Alexe scrie:Vasile, nu cred ca scaderea apei a fost cauza. Poate schimbarea vremii.

Cred ca trebuie sa cunosti bine lacul si sa stii unde umbla pestele in functie de diferiti factori, temperatura, presiune atmosferica, samd.
Si eu am fost la Dealu Botii 23 - 25 mai :
- simbata peste 30 cleni punctabili
- duminica dimineata mai mult de 10 cleni, dupamasa 0 cleni, 2 bibani
- duminica dimineata niciun atac !
Vineri seara a fost cald ( tricou ) iar simbata dimineata, barca era acoperita de gheata ! Si masina. Oricum, era o bruma groasa si tare.
A scazut apa in uichend.

La fel, a scazut nivelul apei in timpul etapei AVP din 2009 si 2008.
Va rog sa remarcati ca de fiecare data in mansa I s-au prins cei mai multi pesti. ( adevarat, pot fi si alte cauze)

Desigur, cine cunoaste locul ( balta) are un avantaj major.
Eu cunosc citiva concurenti ( bine clasati) care au avut citeva sute de partide de pescuit pe Belis. Si acestia au prins pesti foarte putini.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 05 Iun 2009, 10:30

sbogdan scrie:cred ca se adevereste ideea ca , cleanul nu e peste de concurs .
Nu cred.
Si eu iubesc Belisul.

Te rog sa-ti amintesti de Alesd.
Sau, anul acesta Darvari : 84 concurenti au prins 279 pesti = 3,32 pest/pescar.
Belis: 50 % - jumatate fata de Darvari (1,77 pesti/pescar)

DAR la Darvari:
- este balta populata, pazita, ingrijita
- sistem C@R de multi ani
- mansa de 5 ore

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 05 Iun 2009, 11:03

Nu am fost intrebat de autorizatie RNP. Nici nu imi fac pina nu ma lamuresc cit de legal e protocolul RNP-ANPA.

Referitor la lac, e de vis. N-as mai fi plecat de acolo.
Am avut sansa sa nu intilnesc barci cu motor scutere, etc. Probabil ca e prea devreme si e rece pentru sporturi nautice si fitze.

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Iun 2009, 18:38

am pescuit 2 ore azi pe coada lacului spre ciurtuci, la pod. am prins un singur peste, pastrav de 25cm, la vobler strike pro. destul de multi pescari la pluta. cat am stat eu, nu au prins nimic. mal abrupt, apa curata, zona salbatica, un loc fantastic.

Scrie răspuns