In iulie, august o sa fie pro tv-ul cu stiri de genul "barca cu motor explodata accidental pe lacul Belis"ROCKI92002 scrie:Din pacate nu se gandeste nimeni la pescari !
Sa vezi ce o sa fie prin iulie - august (pe perioada vacantelor)!
Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
am fost marti pe coada scurta, ca sa evit aglomeratia. am prins vreme schimbatoare, vant in rafale urmate de perioade de liniste. mai erau 2 batranei stationari care ziceau ca nu merge nimic-nimic, in timp ce unul indesa un clean in tolba. cand am ajuns eu, pe la 12, ei strangeau bagajele. am pescuit 4 ore, am schimbat vreo 20 de voblere, dintre care 10 pescuite prima data, am avut vreo 2 rateuri, cateva urmariri de biban pe vobler pana la mal vazute cand era soare prin polarizanti si un biban de 15 cm prins la un vobler de 2 cm. mai incercam.
Ai dreptate Mihai. Un batrin din Belis mi-a zis cu multi ani in urma , ca pe Belis (lac) incepe sa se prinda bine clean abia in perioada dupa ce apare lebenita ?. Eu personal am plasat aceasta perioada dupa data de 10 iulie. Probabil atunci clenii de acolo isi termina ciclul reproductiv. De unde pana unde legat de lebenita nu stiu si nici nu am mai intrebat.
In week-endul care tocmai a trecut lucrurile s-au mai imbunatatit cu privire la pesti.
Clenii au inceput sa muscareasca pe intrarile paraielor , la vobler a mers ceva mai slab din cauza ca sunt dupa depunere si sunt mai obositi , dar au inceput sa manance la porumb .
Sambata dimineata pe la 6 dupa ce seara am voblerit fara prea mare rezultat , am iesit la porumb pentru o tura scurta si pana pe la 7 au tras chiar frumos.
Am avut o aventura cu 2 vulpi care au venit foarte aproape de barca care era ancorata la mal fara nici-o jena ca sa manance ceva dintr-un sac de rafie unde erau aruncate niste mate si alte spurcaciuni .
Au fost barci pe lac si un skijet si daca unii care au barci cu motor au bunul simt sa incetineasca cand trec pe langa cei cu barcute ( cinste lor) a fost si unul a trecut la mai putin de 10 m de barca in care statea fratele meu si i-a luat un vobler cu el.
Fratele meu care este pescar ocazional mi-a reprosat ca nu i-am dat un fir serios ca prindea si el ceva - o barca.
Cred ca de saptamana viitoare pestele va merge din ce in ce mai bine fiindca se revigoreaza si incepe sa atace .
Adrian
Clenii au inceput sa muscareasca pe intrarile paraielor , la vobler a mers ceva mai slab din cauza ca sunt dupa depunere si sunt mai obositi , dar au inceput sa manance la porumb .
Sambata dimineata pe la 6 dupa ce seara am voblerit fara prea mare rezultat , am iesit la porumb pentru o tura scurta si pana pe la 7 au tras chiar frumos.
Am avut o aventura cu 2 vulpi care au venit foarte aproape de barca care era ancorata la mal fara nici-o jena ca sa manance ceva dintr-un sac de rafie unde erau aruncate niste mate si alte spurcaciuni .
Au fost barci pe lac si un skijet si daca unii care au barci cu motor au bunul simt sa incetineasca cand trec pe langa cei cu barcute ( cinste lor) a fost si unul a trecut la mai putin de 10 m de barca in care statea fratele meu si i-a luat un vobler cu el.
Fratele meu care este pescar ocazional mi-a reprosat ca nu i-am dat un fir serios ca prindea si el ceva - o barca.
Cred ca de saptamana viitoare pestele va merge din ce in ce mai bine fiindca se revigoreaza si incepe sa atace .
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?